Kako očistiti boju iz zida kupaonice učiniti sami

Anonim

Metode za čišćenje zidova kupaonice od boje, praktičnog vodiča. Analiza situacije, metode, preporuke za izbor alata, opis tehnologije uklanjanja šarene premaz.

Kako očistiti boju iz zida kupaonice učiniti sami

Zadatak čišćenja zidova kupaonice iz boje nije tako jednostavan kao što se čini na prvi pogled. Za one koji to rade po prvi put, pogrešan pristup rješavanju ovog problema pretvara čišćenje zidne površine u iznimno dugotrajan i neučinkovit proces. Radite na rastavljanju, suprotno problemu, također zahtijevaju određene vještine, posebnu obuku i znatne napore.

U domaćim uvjetima postoje dva načina za razmatranje boje od zidova kupaonice: kemijska i mehanička. Kemijska metoda je koristiti posebne građevinske kohezije, koje se u dovoljnim količinama proizvode i inozemni i domaći proizvođači. Takvi podlošci se savršeno kompenziraju sa svojim zadatkom na bazama metala, dobro na drvenom, ali pokazuju prilično osrednji rezultate na zidnim materijalima.

Rublja

Nije bilo rasprostranjene distribucije u uvjetima kućanstava za uklanjanje boje od zidova kupaonice. Međutim, nije potrebno u potpunosti "isprazniti" ovu metodu čišćenja. Može vam pomoći u mjestima s ograničenim pristupom, gdje je uporaba ručnog alata težak. Pripravak se nanosi na površinu četkom. Nakon nekoliko minuta, boja će se početi preseliti u stanje poput želea. Ukloniti dovoljno obične lopatice. Veliki napori nisu potrebni. Ako se bavite zidom koji je oslikan u nekoliko slojeva, postupak će se morati ponavljati više puta.

Mehanički zidovi za čišćenje - teorija i praksa

Za mehaničko čišćenje zidova kupaonice od boje, koristi se ručni primitivni alat ili električni alat. Primitivni ručni alat ima smisla primjenjivati ​​s lošim stanjem šarene premaz, koji se izražava u prisutnosti vrtlog, pukotina ili stiskanje. U ovom slučaju, pomoći ćete:

  • sjekira;
  • strugač za uklanjanje dekorativnih premaza;
  • ciklus;
  • Blade Rubanka;
  • Bilo koja djevojka alat sa širokim oštrim rubom.

Članak o toj temi: Vrata snimanja s kutijom: Cijena proizvoda i standardne veličine

Kako očistiti boju iz zida kupaonice učiniti sami

Strugači za uklanjanje boje

Od navedenih ciklusa alata uklapaju najmanje, jer uklanja boju tankim slojem i brzo glup. Možete jednostavno kupiti strugač za uklanjanje dekorativnih premaza u građevinskoj trgovini, to je jeftin.

Osim stanja šarene pokrivenosti, važan parametar pri odabiru alata je prisutnost, debljina i stanje kita ispod njega. Sloj omotača uskog gipsa relativno lako vjeruje iz zida s bojom. Ako je, ispred slikarskog zida bilo dobro pripremljeno, a sloj omot bio je potpuno pokrenut, a zatim učinkovito korištenje primitivnog ručnog alata najvjerojatnije postaje nemoguć.

Najgora je opcija kada se boja nanosi na betonsku bazu ili dobro izvedenu cement-pijesak žbuka, gdje je sloj Shtalavka minimalan. Jasna takva površina je vrlo teška. U ovom slučaju, nije vrijedno razmišljati o korištenju primitivnih alata. Ovo je ogroman napor s minimalnim rezultatom. Rasporedite alat za napajanje.

Uklanjamo boju s vježbom

Da biste uklonili sloj boje iz zida, možete koristiti sljedeće električne alate:

  • bušilica;
  • Perforator;
  • Kutni stroj za brušenje (bugarski);
  • Graditeljstvo sušilo za kosu.

Kako bi se uklonila boja od zidova kupaonice s vježbom, trebat će vam uređaj koji su izmislili folklorni obrtnici i ušli u uporabu relativno nedavno. Službeni naziv nema ovaj uređaj. To je metalni štap, na kraju kojim su tri lanci nekoliko linkova pričvršćeni na jednaku kutnu udaljenost. Drugi kraj šipke je fiksiran u spremniku.

Kako očistiti boju iz zida kupaonice učiniti sami

Učvršćenje na vježbi za uklanjanje boje

Instaliranjem uređaja i okretanjem vježbe okrećete lanac, čime ćete vidjeti uređaj u radni uvjet. Ispada nešto slično propeleru, ali s fleksibilnim oštricama. Ove "oštrice" su radni dio alata. Niz snažnih i uzastopnih udaraca pobijedit će boju od zida. Minimalni mišićni napor i prihvatljiv rezultat. Uređaj je testiran, prepoznat prilično učinkovito i cijenjeno od strane majstora graditelja.

Budi oprezan! U procesu rada veza lanca se dijele , Ako ne uklonite istrošenu vezu na vrijeme - to će se prekinuti u tom procesu. Svakako zaštitite lice. Sve što se može pasti mora biti izvađeno iz sobe ili štititi. Ne možete ukloniti vezu s jednog lanca. Broj veza na svim lancima bi trebao biti isti, inače će ravnoteža kršiti, i to će biti nemoguće raditi alat.

Članak o temi: Korištenje tekućih pozadina za završetak dječje sobe

Uklonite prašicu boje s zidom s jamstvom

Ako postoji najgora od gore opisanih varijanti oslikane površine kako bi se uklonio sloj boje, lanac učvršćenja može biti neučinkovit. U tom slučaju morate koristiti drugu opciju. Kruna od opeke za bušenje kroz rupe velikog promjera će se nositi s bilo kojim zadatkom. Važno je ispustiti napore ispravno. Kruna bi trebala čitati gornji sloj, ali ne produbljuju tako da možete voditi bušilicu duž površine.

Kako očistiti boju iz zida kupaonice učiniti sami

Naravno, što je veći promjer krune, brže čistite površinu zida. Zbog velike brzine rotacije i načela korone, biti spremni za formiranje prašine. Zaštitite oči i organe za disanje. Ova metoda je učinkovita, dovoljno brzo i pokazuje dobar krajnji rezultat.

Očistiti zidove perforirane

Perforator nudi čak tri načina za uklanjanje boje od zidova u kupaonici. U najtežoj situaciji, kao u slučaju vježbe, pomoći će krunici na cigli ili betonu. Načelo operacije je isti. Ako nemate krunu, možete koristiti lopatu koja je uključena u standardni perforatorski komplet.

Kako očistiti boju iz zida kupaonice učiniti sami

Čišćenje zida perforiran

Držite perforator pod pravim kutom na zid. Dozu napora i brzine bitke. Puševi bi trebali biti jaki, ali površni tako da možete premjestiti alat. Ne očajavajte ako prvo ne uspijete. Ovdje je glavna stvar "uhvatiti val", pokazati ustrajnost i vrlo brzo ćete steći potrebnu vještinu. Perforator će lako slomiti sloj okamenjenog praha ili više slojeva boje. Ova metoda prakticira veliki broj majstora.

Treći način korištenja perforatora ponovno nudimo narodne obrtnike. Možete tražiti posebnu oštricu. To je kraće, šire i oštrije redovitog oštrice iz kompleta. S njom se perforator drži pod akutnim kutom do zida. Prema tome, premaz nije slomljen, ali se vjeruje. Metoda je učinkovita, ali ne i vrlo uobičajena zbog činjenice da prethodni dva načina u potpunosti riješi zadatak za uklanjanje boje iz bilo kojeg zida. Ali znati o takvoj alternativnoj verziji neće biti suvišna.

Članak na temu: LAMBONEN SHELL: Uzorak sa stolom, proizvodna tehnologija

Bugarski - učinkovito čišćenje zidova od boje

U kutu brusilice ili bugarski je vrlo učinkovit alat za uklanjanje boje sloja iz zida u kupaonici. Da biste to učinili, potrebno je koristiti segmentirani disk za kameni rad, beton, porculanski kamen. Različiti diskovi brušenja bit će neučinkovit. Latične diskove za brušenje brzo su začepljeni prašinom, diskovima na temelju papira Emery, doslovno za nekoliko minuta rada.

Kako očistiti boju iz zida kupaonice učiniti sami

Bugarski

Držite brusilicu na oštrom kutu na površinu i napravite kretanje od vrha do dna. Nažalost, ova metoda ima ogroman nedostatak. Za učinkovitost morate platiti i prašina će biti jako puno. Potrebno je raditi u plinskoj maski. Ali ako ste spremni za veliko zaprašivanje, očistite zid brzo i bez mnogo truda.

Profesionalci koriste dijamantni disk u obliku zdjele. To vam omogućuje korištenje cijele radne površine diska. Jedan četvorni metar zida se izbriše doslovno za nekoliko minuta u savršenoj kvaliteti. Da biste to učinili, trebate bugarski s funkcijom uklanjanja prašine i usisivač zgrade.

Alternativne metode

Kako koristiti građevinarstvo kao sušilo za kosu - nema potrebe za objašnjavanjem. Uz to, boja iz zidova kupaonice može se vrlo lako ukloniti. Metoda nije brza, ali jednostavna i učinkovita. Jedini Snag je da je građevinski fen za kosu određeni alat i praktički ne pojavljuje u arsenalu kućnih instrumenata.

Kako očistiti boju iz zida kupaonice učiniti sami

Uklanjanje boje, s građevinskim sušilom

Drugi način korištenja profesionalaca je plinski plamenik. Uz njegovu pomoć zagrijava površinu površine i lako pročišćena njegovom konvencionalnom lopaticom. Ova metoda također nije uvijek dostupna onima koji prave popravak sami, ali ako imate pristup plinskim plamenika i partnera, onda možete očistiti dovoljno jednostavnu površinu. Zapamtite da se bavite otvorenom vatrom, tako da morate nositi plin plamenik.

Video uputa

Čitaj više