3D kupaonske ploče - završava proračun

Anonim

Obnova kupaonice je glavobolja za svaki homeowner, jer oprema ove sobe zahtijeva više sredstava i truda. Za dugotrajno i nesmetno djelovanje završetka, potrebno je ne samo temeljito razmišljati o dizajnu, već i da odaberete visokokvalitetne materijale koji su otporni na složene uvjete kupaonice.

3D kupaonske ploče - završava proračun

Obično se koriste keramičke pločice za završetak zidova u prostorijama s visokom vlagom, čija je instalacija započinje s pripravom skrupulirane površine. Kako bi se uštedio novac i vrijeme zida u kupaonici može biti Bled pomoću modernih, elegantnih 3D PVC ili aluminijskih ploča. U ovom članku ćemo govoriti o značajkama primjene ovog novog, spektakularnog materijala.

Zgrada i vrste

3D kupaonske ploče - novi, praktični dekorativni materijal, s kojim možete promijeniti geometriju prostora u ovoj sobi neprepoznatljivi. Oni su pravokutne pločice koje su zalijepljene na zidove zidova kupaonice ili fiksne pomoću panela za zid okvira smatraju se alternativom keramičkim pločicama. Oni su dvije vrste:

  • Tekstualno. 3D paneli koji se koriste za završetak zidova mogu imati reljefnu površinu s valnim, geometrijskim ili apstraktnim uzorkom. To je takav materijal koji se koristi za vizualno širenje prostora prostorije. Volumen 3D ploče iz PVC-a, gipsa ili aluminija mogu vizualno povećati visinu stropova, čine prostor više kvadratnih. Neki majstori savjetuju s oprezom da ih koriste za dovršetak kupaonice, zbog nepravilnosti površine iza njih teško je brinuti se za njih.

    3D kupaonske ploče - završava proračun

    Teksturne ploče

  • Glatko, nesmetano. Glatke 3D paneli imaju glatku površinu koja nema izraženo olakšanje. Oni su, u pravilu, izrađeni su od visokokvalitetnog polivinil klorida (PVC), budući da je najbolja opcija za uređenje zidova kupaonice. Plastične ploče 3D čine jedan foton, s uzorkom ili uzorom. Širok raspon boja daje materijalu ogroman dekorativni potencijal, s kojim možete poboljšati izgled kupaonice bez većih ulaganja.

    3D kupaonske ploče - završava proračun

    Glatke panele

Važno! Cijena od 1 četvornog metra teksturirane 3D PVC plastike za zidno uređenje počinje od 3 tisuće rubalja, instalacija će koštati kuće u 20% vrijednosti materijala. Metalni 3D paneli su skuplji i izrađeni su prema redoslijedu.

Metode instalacije

Jednostavna instalacija je jedna od glavnih prednosti trodimenzionalnih panela koji razlikuju ovaj materijal iz keramičke pločice, kako bi se kvalitativno stavio samo za profesionalno. Postoje 3 načina za instaliranje panela:

  • Lijepljenje. Ako su zidovi u sobi s kupaonicom relativno glatkim, tada se završni materijal može jednostavno zalijepiti bez dodatne obrade. Ova metoda je montirana plastični modeli sa laganom težinom. Za fiksiranje se koriste posebni ljepili ili tekući nokti.

    3D kupaonske ploče - završava proračun

    Split

  • Okvir. Ugradnja materijala na okvir se izvodi ako zidovi kupelji imaju izraženu zakrivljenost, ili ako ima značajnu težinu, kao u slučaju aluminijskih i gipsanih ploča. Okvir je izrađen od drva, plastike ili metala, a zatim dekorativni trodimenzionalni paneli su fiksirani na njega vijcima.

    3D kupaonske ploče - završava proračun

    Instalacija panela na metalni okvir

Zanimljiv! Čak i ako ne odlučite izvesti instalaciju materijala sebe, rad profesionalnih majstora će koštati dovoljno jeftino. Obično je cijena instaliranja 3D panela 15-20% vrijednosti materijala.

Dostojanstvo

Donedavno su se koristile samo keramičke pločice za stezanje zidova u kupaonici, a plastika se smatrala materijalom za ekonomičnu klasu, neprikladnom za popravak završetka prostora sa složenom mikroklimom. Moderne ploče od PVC-a i aluminija po pristupačnoj cijeni postale su pravu alternativu keramici, a ne inferiornom od rokova i dekorativnog potencijala.

3D kupaonske ploče - završava proračun

Jednostavno ispunjenje instalacije i jeftinog i 3D panela izgledaju lijepo

Ovaj materijal ima sljedeće prednosti:

  1. Montaža velike brzine. Možemo vidjeti zidove kupaonice s ovim materijalom bez pomoći profesionalnih majstora. Osim toga, prije ugradnje ploča nema potrebe za izvođenjem temeljite i dugoročne pripreme površine. Ako je potrebno, oni se mogu pričvrstiti čak i na vrhu stare završne obrade, koji se ubrza, bježati proces popravka.
  2. Raspoloživi trošak. Cijena 1 četvornog metra 3D premaza ploča je u prosjeku jeftinije od završetka dekorativnih keramičkih pločica, tako da upotreba ovog praktičnog materijala može smanjiti troškove popravka.
  3. Dugi vijek trajanja. Kvalitetna tvornička plastika može poslužiti više od 15-20 godina, a aluminijske ploče rade još duže.
  4. Stvarni dizajn. Trodimenzionalni završni materijal otvara neiscrpne mogućnosti za stvaranje moderne, atraktivne interijere kupaonica.

    3D kupaonske ploče - završava proračun

    Originalni izgled paneli

Iskusni majstori tvrde da je važno odrediti potrebnu "dozu" 3D panela u unutrašnjosti kupaonice. Nije potrebno proždrijeti sve zidove, možete odabrati samo jednu površinu ili čak mali segment zida kako biste ispravno stavili naglaske.

Materijali

Nedavno su teksturirani 3D paneli popularnog završnog materijala, koji vjeruju iskusnim majstorima i vlasnicima kuća. Imaju ogroman dekorativni potencijal, razne olakšanje i boje, tako da se uspješno uklapaju u unutrašnjost sobe u bilo kojem stilu. 3D ploče od žbuke, drva, bambusa, aluminij ili PVC , Međutim, zbog povećane vlažnosti i temperature pada u kupaonici za dekoraciju zidova, koriste se samo 2 vrste materijala s povišenom otpornošću vlage:

  • Plastika. Volumen 3D ploče iz PVC-a imaju glatku, ne-poroznu površinu koja ne apsorbira zagađenje i savršena je. PVC plastika nije podvrgnuta truljenje, koroziji, stoga ima dugi vijek trajanja, a ne inferiorno do trajanja keramičke pločice. Lagana težina 3D plastike pojednostavljuje transport i ugradnju materijala, a mala cijena čini ga dostupnim za bilo koji proračun. Dodatna prednost je PVC sigurnost za ljudsko zdravlje.

    3D kupaonske ploče - završava proračun

    Plastični paneli

  • Aluminij. Aluminij 3D paneli karakteriziraju visoka čvrstoća, olakšanje su pričvršćeni tijekom proizvodnje perforacijom. Metal je prekriven filmom visoke čvrstoće od modernog polimera, osiguravajući materijalnu zaštitu od vlage i korozije, tako da se može koristiti čak iu kompleksnoj kupaonici mikroklimi. Metalni paneli su teže od analoga iz PVC-a, a također i više cijene, ali u unutrašnjosti kupaonice izgledaju organski i elegantne.

    3D kupaonske ploče - završava proračun

    Aluminijski list 3D ploča

Bilješka! U iznimnim uvjetima, majstori mogu koristiti za dekoraciju s visokom vlagom 3D panela žbuke ili drva. Međutim, obloge zidova kupaonice izvodi se samo materijalom s posebnom impregnacijom od odbijanja vlage i na mjestima gdje ne postoji rizik od izravnog kontakta s vodom.

Video uputa

Članak o toj temi: Zagrijani linoleum: na osnovi, toplo i pjena, s debelom hrpom hladnog poda, recenzije

Čitaj više