Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Anonim

Ponekad nema dovoljno vremena i sredstva za obavljanje potpunog popravka, ali želim nekako ažurirati unutrašnjost. U tom slučaju, optimalni izbor će biti kozmetička obnova sobe. Uostalom, današnji asortiman završnih materijala omogućuje vam da odaberete jeftin premaz koji će vam poslužiti neko vrijeme. Dakle, samoljepljivi film za kupaonicu pomoći će vam da transformirate kupaonicu.

Svojstva i značajke materijala

Takav premaz je vrlo prikladan za kupaonice, budući da je otporna na vlagu i izdrži porast temperature do 80 stupnjeva. Osim toga, raznolikost dekoracije tih površina omogućit će vam da implementirate bilo koju ideju u dizajnu. Pozitivne karakteristike takvih materijala, prije svega, treba pripisati niskoj cijeni, dostupnoj svakom vlasniku. Osim toga, zidovi ili namještaj neće mnogo poteškoća i neće potrajati mnogo vremena. U isto vrijeme, uvijek možete kombinirati nekoliko različitih varijanti tekstura ili nijansi. Da ne spominjem činjenicu da možete primijeniti film na bilo kojoj osnovi svih poznatih materijala. Jednako dobro se čuva na staklenim i drvenim površinama, žbuke i suhozida, kao i na metalnim i keramičkim premazima.

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Uz pomoć samoljepljivog filma možete jednostavno ažurirati unutrašnjost kupaonice.

Unatoč očiglednim prednostima, neki vlasnici još uvijek sumnjaju je li moguće lijepiti samoljepljivi film u kupaonici, jer osim prednosti, ima neke nedostatke. Gusta hidrofobna površina u potpunosti preklapaju pristup zraka na zid, koji može uzrokovati gljivice ispod njega. To možete izbjeći, opremanje sobe s dobrom ventilacijom i smanjujući mogućnost vlage u zraku na minimum. Osim toga, takav premaz se ne izračunava za dugoročnu operaciju. Prosječni život filma u kupaonici dolazi na tri godine. Možete akumulirati s ovim materijalom samo savršeno glatke površine. Takva nekretnina će postati još jedna negativna karakteristika vinila, jer će zahtijevati preliminarnu pripremu zidova.

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Naljepnica se može postaviti samo na prethodno poravnatu površinu.

Što se tiče ovog premaza prikladan za kupaonicu, svaki odlučuje za sebe, s obzirom na one ili druge čimbenike, kao i individualne značajke kupaonice.

Sorte dekor

Samoljepljivi film za zidove u kupaonici ulazi u prodaju valjaka. Širina svakog od njih varira od četrdeset pet centimetara do jednog i pol metara. Možete ga kupiti s komadom veličine koji vam je potreban. U ovom slučaju, duljina grana doseže 15 m.

Članak o toj temi: Strop iz GLK-a na dvije razine

Posebna vrijednost takvog dekoracije je raznolikost boja, kao i imitacija svih vrsta tekstura. Osim toga, moguće je kupiti film s uzorom ili ukras na njega. Posebnosti, oponašanje pločica ili razne sorte drva koriste posebnu potražnju. Možda postoje i neki kamatni materijali koji se izvode pod metalnim ili zrcalnim premazima.

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Na prodaju možete pronaći filmove bilo koje nijanse i teksture

Uvijek postoji izbor između sjajne ili mat površine filma. Osim toga, prikazani su materijali s reflektirajućim učinkom i trodimenzionalnim premazima, stvarajući optičke iluzije. U nekim slučajevima, proziran ili matirani film će biti prikladan. Postoje varijacije ovog materijala koji potpuno oponašaju vitražnu opremu. Ukratko, uz pomoć nekoliko različitih vrsta vinilne površine, možete promijeniti unutrašnjost kupaonice izvan prepoznavanja.

Varijante za lijepljenje kupaonica

Naravno, možete koristiti film umjesto pozadine i potpuno najgore sve sobe. Međutim, takva odluka neće biti najupečatljiva opcija, a to će zahtijevati dosta vremena na njegovoj provedbi. Bit će mnogo bolje koristiti fragmentarni materijal kako bi istaknuo različite funkcionalne zone ili sakrijte neugledne elemente kupaonice. Uz pomoć takvog premaza, možete biti zainteresirani da pobijedite neuspješnu geometriju kupaonice ili dodati svijetli naglasak u unutrašnjost.

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Film za vitraž pretvara kupaonicu i osigurat će potrebnu razinu privatnosti

Ako postoji izvor prirodnog svjetla u kupaonici, može se spremiti s vitražnim ili nijansnim filmom. Time ćete naglasiti u dizajnu sobe i pružiti njegovu privatnost. Druga mogućnost za uređenje je maskiranje otvorenih komunikacija. U nekim slučajevima moguće je postići nevjerojatan učinak, na primjer, oprezan jedan zid male kupaonice s 3D efekt. Dakle, postići ćete vizualno proširenje kupaonice.

Drugi način korištenja filma je restauracija platna ili fasada namještaja. Međutim, ne treba zaboraviti na osjećaj mjerenja i okus kada je dizajn interijera. Previše salabiranih površina često izgleda smiješno.

Što će biti potrebno za rad

Prije postavljanja kupke s samoljepljivim filmom, bit će korisno pripremiti površinu i zaliha potrebnih alata. Kao što je gore spomenuto, primjena takvog premaza moguće je samo na suhoj, čistoj i glatkoj površini. Prije svega, eliminirati nedostatke crnog zida. Da biste ostvarili takav zadatak, morat ćete ih izoštriti i mladunčiti. U te svrhe, tvar na temelju akrila. Prilikom puhanja komunikacija od metala, treba ih očistiti od hrđe i odmašći. Staklene ili drvene premaze su dovoljni da trljaju uobičajeni alkohol kako bi uklonili prašinu i masni film od njih.

Članak o temi: Polaganje pločica dijagonalno na podu: Kako staviti i staviti, video romb, oznaka podne, izgled fotografija

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Za uspješnu plaću bilo koje površine trebat će vam jednostavan skup alata.

Za bolje prianjanje samoljepljivih vinila i metalnih ili staklenih elemenata, bolje je navlažiti potonji neposredno prije lijepljenja.

Prilično važnu nijansu će biti radni komad potrebnih alata za rad. Obično možete ograničiti sljedeći popis:

  • olovka i ruleta;
  • Metalni vladar;
  • škare i oštri nož;
  • POSEBNA SPOTULA - Raquel;
  • industrijski sušilica.

Naravno, stjecanje posljednjeg alata bit će mnogo skuplje od cijene filma. Stoga ga možete iznajmiti ili iskoristiti uobičajeni kućanski aparat uključen na maksimalnu snagu.

Proces montaže suhe površine

Trebali biste početi s označavanjem i rezanjem stavki koje su vam potrebne. Da biste pripremili komade s jednim fotona, preporučljivo je koristiti unutarnju stranu filma, s mrežom koja se primjenjuje na njega. Dakle, možete lako prenijeti bilo koji oblik ili siluetu u stanice. Pravokutne stavke bolje rezati s ravnilom i nožem. Ako konfiguracija elementa pruža curvilinear Rezanje, najprije izrežite pravokutnik nožem željene veličine, a zatim izrežite lik s škarama.

Ako je film odabran s uzorkom ili simulacijom modularne slike, izrežite takve dijelove bolje od lica površine lica.

Pripremite potrebne dijelove, možete doći do lijepljenja. Mora se reći da obično na pogrešnoj strani proizvođača proizvoda ukazuju na detaljne upute za uporabu materijala. Morate poštedjeti kut zaštitnog sloja. Zatim ga pažljivo pričvrstite na površinu. Glatki pokreti uređuju ga prema rubovima.

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Nanesite film sa suhom metodom nije tako jednostavna kao što se čini

Postupno, uklonite dio, na putu, zaglađivanje površine rakete. Ovo je prilično kompliciran proces, tako da ne žurite. Važno je potpuno eliminirati pojavu visine filma ili ga ulaziti.

Ako ste dopustili nadzor i preklop je formiran na površini, uklonite film oštrim pokretom i napravite ga. Mjenjači u nastajanju mogu se udarati s oštrim predmetom, a zatim temeljito izgladiti ovaj dio i zagrijati ga sa sušilom za kosu.

Posebna pozornost posvećuje se zglobovima dvaju dijelova i zalijepite kutove. Nepraktično je držati jedan element na drugo na mjestu njihove artikulacije. Pravokutni umuk od dva zida je prikladan za salae s jednim komadom. U ovom slučaju, dodatni materijal je izrezan pod kutom od 45 stupnjeva i savijanje. Ako napravite zaobljeni kut, odmah zagrijete dio s sušilom za kosu prije lijepljenja.

Način lijepljenja dekora na vlažnom ravnini

Na taj se način primjenjuje na staklene i glatke metalne baze. Ponekad je prikladno koristiti ga i s okolnim namještajem fasada od laminiranih drvenih ploča. Proces rezanja ovdje prolazi kao u prvom slučaju. Međutim, instalacija materijala je malo drugačija. Trebali biste obilno navlažiti površinu sapunastom otopinom. Nakon toga, potpuno uklonite zaštitni sloj iz opisa i pričvrstite ga u ravninu. Element uloga pomoću lopatice ili komad plastike umotan u osjetio. Pokušajte to učiniti pažljivo ne oštetiti i ne minimizirati dekor. Vođenje filma potrebno je od svog središta, postupno voziti višak tekućine na rubove.

Članak o toj temi: Tehnologija monolitnog okvira kuća: prednosti i mane

Pravila za njegu

Naravno, samoljepljivi film za kupaonicu, fotografiju uzoraka pokretanja u kojem možete vidjeti u galeriji, ima predug vijek trajanja. Međutim, s pravovremenom i ispravnom brigom i pažljivom rukovanjem, možete ga produžiti neko vrijeme.

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Za brigu za zapečaćenu površinu je potpuno jednostavna

Uklonite prašinu i kontaminaciju s takve površine s vlažnom mekom spužvom. Nije potrebno prečesto obrisati takav dekor. Dovoljno je to učiniti jednom tjedno.

Trajna kontaminacija može se iscrpiti uobičajenim sadržajem koji sadrži alkohol. Međutim, agresivne kemijske agense i abrazivne spužve ne smiju se koristiti u tu svrhu.

Također ne pokušavajte ukloniti mrlje s otapalima ili benzinom. Takve tekućine mogu oštetiti integritet premaz ili pokvariti njegovu boju.

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Ovaj dekor možete promijeniti kada želite

U riječi, vinil dekor će postati nezamjenjiv materijal ako trebate brzo ažurirati unutrašnjost kupaonice. Njegov demokratski trošak dostupan je mnogima, a raznolikost palete će omogućiti implementaciju najnevjerojatnijih ideja dizajna. Kratakta tog premaza također će biti prednost kao što možete promijeniti dizajn i stil kupaonice s prvom potrebom.

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Ovaj dekor možete promijeniti kada želite

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Uz pomoć samoljepljivog filma možete jednostavno ažurirati unutrašnjost kupaonice

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Naljepnica se može postaviti samo na prethodno poravnatu površinu.

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Na prodaju možete pronaći filmove bilo koje nijanse i teksture

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Film za vitraž pretvara kupaonicu i osigurat će potrebnu razinu privatnosti

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Za uspješnu plaću bilo koje površine trebat će vam jednostavan skup alata.

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Nanesite film sa suhom metodom nije tako jednostavna kao što se čini

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Nije teško brinuti se za salonu površinu

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Sličan dekor pogodan za vrata ili fasade namještaja

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Na pogrešnoj strani filma primijenila je mrežu za praktičnost označavanja dijelova

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Stara countertop može se obnoviti spremanjem s filmom.

Samoljepljivi filmovi za kupaonicu: Odaberite i ljepilo

Volumetrijske panele privlače pozornost

Čitaj više