Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Anonim

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Crna je najtajanstvenija i dvosmislena od svih boja. Koliko je tajanstvenih slika u sebi. Ovo i "crne oči" prekrasne djevojke iz stare pjesme i "crne mačke" iz dječjih užasa, pa čak i "crni trg" - najnepoubljiviji radovi u umjetnosti 20. stoljeća.

U europskoj kulturi, crna boja je boja žalosti. Stoljećima su ljudi povezali s smrću, čežnjom, usamljenosti.

Samo je relativno nedavno počeo trijumfalna marša crna na svijetu. Sada je crna postala klasična, znak dobrog tona. Sjetite se "male crne haljine" Coco Chanel. Sada crna boja ne izgleda neprikladno nigdje, a stoga se interijeri mogu naći sve više, gdje je dominantna boja crna.

Psihološki učinci crnog

Crna boja pripada neutralnim bojama i stoga ima umirujuća svojstva. Uklanja živčanu napetost i uzrokuje osjećaj sigurnosti, ali u isto vrijeme je sposoban osigurati negativan utjecaj na psihu , Stalni nalaz okružen crnom bojom može izazvati depresiju, tugu i apatiju.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Psiholozi tvrde da oni koji odaberu crnu boju imaju prilično složeni karakter. To su tajnovita i nevjerojatna priroda. Često su podložni mističnom osjećaju. Crni ljubavnici znaju svoju cijenu, oni vole, prije svega, oštrog uma i sposobnost upravljanja drugim ljudima. Moć je od velike važnosti za njih.

Prednosti i nedostatci

Crna je prilično komplicirana boja, ali s kompetentnom uporabom stvorit će se jedinstveni kontrastni dizajn.

Prednosti

Za kupaonicu, crna boja nije manje prikladna nego za sve ostale sobe u kući. Uostalom, kupaonica je mjesto iz kojeg dolazi naš dan. Ujutro se zamahnemo i dobijemo energiju i snagu pod kontrastni tuš, a navečer se opuštamo u toploj kupki nakon zauzetog radnog dana. U tom smislu, crno je jedna od najuspješnijih boja za dizajn kupaonice, tako da s jedne strane pomaže u fokusiranju, as druge, opušta i time opušta.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Osim toga, crno daje prostoriju strogosti i plemstva. Crna od poda do stropne kupaonice svakako će izgledati vrlo impresivno, ali samo ako je dovoljno prostrano. Ako niste bogati četvornim metarama, ali nećete odustati od crne boje, bolje je koristiti u kombinaciji s drugim bojama.

Crna boja savršeno se kombinira s cijelom šarenom paletom iu toj velikoj prednosti.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Uzimajući kao osnovu dizajna boje vaše kupaonice crne, možete pokupiti bilo koju boju u drugovima. Crna boja savršeno se šamove, bogate boje i stoga će izgledati nevjerojatno u suradnji s maskom ili vedroj tirkiznim. Uz pomoć kombinacija crne sa svijetlom shemom boja, možete vizualno promijeniti veličinu prostorije.

nedostaci

Kao što je gore spomenuto, crno treba koristiti s oprezom u dizajnu malih soba.

Ako je mala soba oslikana u crnim tonovima s poda do stropa, čini se još manje, i, štoviše, stvorit će se osjećaj "Grace".

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Ali čak i ako je vaša kupaonica velika veličina, crna boja još uvijek zahtijeva posebnu privlačnost.

  • Poznato je da crna boja apsorbira svjetlo, tako da Prisutnost reflektivnih unutarnjih elemenata bit će preduvjet za uređenje crne kupaonice. Može biti ogledala, kromirani vodovod, staklene i kristalne svjetiljke.
  • Još jedna minus crna kupaonica može se smatrati da će sapuni biti savršeno vidljivi na crnim pločicama i vodovodu. Ali to je lako ispravljeno nepovoljan položaj, samo čarapa s posebnim deterdžentima.

Članak na temu: Koja je kupka bolja: lijevano željezo, čelik ili akril? Usporedna analiza

Kako pobjeći od prekomjerne sumorne?

Višak crne boje može učiniti kupaonicu preko mraka i sumorna. Uz to možete se boriti na dva načina:

  • Prvi način je razrijediti glavnu boju s drugim bojama. Uz pomoć pločice druge boje, možete razbiti sobu na zone, a možete stvoriti lijepe uzorke na podu ili na zidovima.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Ako ne želite kombinirati crnu pločicu s bilo kojom drugom, raspršite tamu, vladajući u vašoj kupaonici i dodajte joj svjetlo i toplina pomoći će raznobojnim dodacima. Nemojte se bojati eksperimentirati! Crna boja ima izvrsne značajke različitih kombinacija boja.

  • Drugi način je dodati mjesto svjetla. Idealno ako kupaonica ima prozor, ali to je nažalost, rijetko u našim kupaonicama. Zamijenite ga velikim ogledalom.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Kombinacija s drugim bojama

U našem članku više puta smo spomenuli da je crna savršeno u kombinaciji s najrazličitijim bojama. Po broju mogućih kombinacija boja, može se usporediti osim s bijelim. Iako je crna mnogo bolja od bijelih nijansi drugih boja, čini ih više vedro.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Uistinu luksuzno gledaju kombinaciju crnog sa svim nijansama ružičaste, ljubičaste, lile i crvene. Naravno, neće biti suvišno za korištenje bijele boje, što ne samo da će stvoriti zanimljivu igru ​​kontrasta, već i dodaje svjetlo u sobu.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Plavi, zeleni i smeđi tonovi također su savršeno u kombinaciji s crnim. Istina, bolje je koristiti svjetlije nijanse tih boja tako da soba nije preopterećena tamnim, mračnim bojama.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Pročitajte više u članku o zelenoj kupaonici.

Crno i crveno

Kombinacija crne i crvene je najstrašnija kombinacija boja koju možete zamisliti. Međutim, ako ste izabrali na ovom paru, neke od dvije boje morat će se koristiti vrlo dozirati tako da soba ne izgleda vrištanje i ne iritiralo oči.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Možete razrijediti crnu i crvenu kombinaciju s bijelim ili drugim bojama svjetla: ispada vrlo spektakularna kombinacija.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Crna boja je savršeno u kombinaciji s najbližim rođacima crveno-narančaste i žute. Istina, nedostaci takvih kombinacija bit će isti kao i prethodni par. Dakle, ovdje kao bilo gdje je relevantno, pravilo je "bolje manje, da bolje." Neka prskanje svijetle boje bude mala, ali spektakularna.

Mnoge korisne informacije o ovoj kombinaciji možete čitati u našem članku o crvenoj kupaonici.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Crno i bijelo

Pročitajte i naš članak o bijeloj kupaonici.

Kontrastna kombinacija crnih i bijelih boja smatra se klasičnim. Ovaj par će biti bolje gledati unutrašnjost kupaonice. Bijela boja je izvrstan partner za crno, jer kompenzira glavni nedostatak - apsorpciju svjetla.

Kupaonica, napravljena u crno-bijeloj boji sheme, nikada neće izaći iz mode, uvijek će poslužiti kao uzorak elegancije i stila. Osim toga, na ovaj ili onaj način, stavljajući elemente crnih i bijelih boja, možete "igrati" s proporcijama sobe, vizualno ga mijenjati u skladu s vašim željama.

Dakle, bijela boja, kao nitko drugi, ne može učiniti da se soba čini više nego što je stvarno. Stoga, za kupaonice malih veličina, ravnoteža boja je bolje kretati se u korist bijele boje.

Crni vertikalne pruge na bijelim zidovima će vam pomoći vizualno napraviti gornji strop gore, a horizontalne pruge - gurnite zidove, čine sobu malo prostranom.

Zanimljivo je kombinirati boje zidova. Često čine jedan zid bijeli i tri - crno ili obrnuto.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Ali kombinirajte crno-bijele pločice na podu slijedi s oprezom. Dakle, granica od crne pločice oko perimetra vizualno će smanjiti sobu, a crtež šaha, naprotiv, neće samo lijepo izgledati, već i dodaje nekoliko kvadratnih centimetara trga.

Dizajn crno-bijele kupaonice detaljno je razmatran u drugom članku. Čitati i uzeti zanimljive ideje za bilješku.

Crna u kombinaciji sa sivim

Kaže se da je crno u čistom obliku nemoguće ispuniti u prirodi. Najčešće ono što uzimamo za crno je tamna nijansa sive. Zato su ove dvije boje tako dobro u kombinaciji. Kao i kombinacija crno-bijele, kombinacija crnog sa sivom smatra se klasičnom.

Članak o temi: Vrste, izbor i ugradnja kauča u kuhinju sa spavanjem

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Monobojna, sivo-crna kupaonica treba posebnu rasvjetu, pogotovo ako je odabrana tamna nijansa sive. Svjetlo u ovom slučaju treba biti što je više moguće. Takva "brutalna" kupka se ne miješa i bavi se drugim bojama. Barem - bijelo. On definitivno neće biti suvišan u ovom Triadeu, jer je savršeno u kombinaciji s obje boje. Svijetli elementi u sličnom interijeru su također dobrodošli.

Vodovod

Prilikom odabira vodovoda za crnu kupaonicu, zaustavite svoj izbor na tradicionalnom bijelom vodovod. Ovo je opcija Win-win. Snow-bijeli elementi bit će dovedeni u interijer povoljan kontrast, kao i dodati svježinu i svjetlo, tako nužno za tamne prostore.

Međutim, ako vas klasika razbije, onda je crni vodovod je ono što trebate. Crna kupka i umivaonik izgledat će vrlo impresivno, pogotovo ako su napravljeni od skupih materijala. Crni vodovod s treperećim česticama ili biserskim kurcem stvorit će oko atmosfere puno luksuza.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Razmotrite zanimljiviju opciju - kupku ili umivaonik s elegantnim apstraktnim uzorkom.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Zašto je teško pronaći crnu kupku?

Crna kupka će definitivno postati glavni ukras vaše kupaonice, ali to neće biti tako lako pronaći u trgovinama. Učinite takvu kupku narudžbom također se slaže u svakoj proizvodnji. Stvar je da uglavnom proizvođači koriste tehnologiju koja ima mnogo mana.

Caklina, koja je prekrivena kupom, izvorno bijela. Kako bi se obojila kupka u crno, proizvođači će morati kupiti posebnu boju. Ali ova boja je obično unzp i dosljednost podsjeća na pijesak. Stoga, površina kupaonice, ako je prekrivena crnim valjkom, bit će gruba, poput brusnog papira.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Možete kupiti naritan valjak i pomiješati ga s bijelom caklinom. Tada kupanje neće biti crna, ali tamno siva. Ali za to je potrebno da se Kel napravi na temelju ove enamele. I ispravno odrediti pojavu cakline ne može svaki stručnjak.

Ako proizvođači i dalje uspiju birati željeni Kolera, drugi problem će se pojaviti pred njima. Ovim problemom svatko tko je pokušao nešto slikati u tamnijoj boji. Tijekom slikanja, dok se boja još nije osušila, daje vrlo snažno odsjaj, tako da se cijela površina čini obojenim ravnomjerno. Kada se boja vozi, svi će nedostaci biti odmah vidljivi. Re-boje često ne rješava ovaj problem. Kada se ne pojavljuje slikanje kupke u svijetlim tonovima takvih poteškoća.

Ako je crna kupka još uvijek još uvijek vaš "plavi san", možete pronaći kompromisnu opciju, na primjer, kupku, koja će biti samo vanjska površina, a folija će zasjati bijela.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Ali postoje moderne tehnologije sposobne za dobivanje crne visokokvalitetne kupaonice. Stoga, budite sigurni da se obratite svom konzultantu prije naručivanja, kako slikati kupku i hoće li biti ugodno uzeti tretmane vode.

Završna obrada (zidovi, Paul, strop) \ t

Korištenje crne boje kao glavna preporučuje se samo u vrlo prostranim sobama u prisutnosti svijetle rasvjete.

Takve kupaonice su vrlo spektakularne, ali zapamtite da neće biti ugodno u takvoj sobi.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Za male kupaonice poželjno je da je glavna boja ukrasa bila bijela, a crna je bila prisutna samo u obliku malih ograđenih prostora. Bit će dovoljno položiti pruge iz crne pločice kako bi vizualno povećao prostor uzvodno ili ubod - po vašoj diskreciji.

Više u našem članku pročitajte o dizajnu male kupaonice.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Ali ako duša zahtijeva lakoću i raznolikost, možete sigurno postaviti na zidove i na podu bilo uzoraka i stvoriti svijetle akcente. U velikim prostorijama ne "jedu" prostor kao u malim. Opcija proračuna bit će plastične ploče ili slikanje zidova u boji otporne na vlagu.

Članak o toj temi: Odabir nominalne nominalne zaštite

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Strop U maloj kupaonici, najbolje je napraviti bijelu. Stretch stropovi su izvrsno rješenje za kupaonicu. Osim činjenice da izjednačavaju strop, pomoći sakriti ožičenje i prikladno je za montiranje rasvjetnih uređaja u njih, stropovi s rastezanjem pomoći će izbjeći neželjene "curenja" od susjeda odozgo.

Fiskalna opcija je posebne plastične ploče.

Velika kupaonica jednostavno će izgledati luksuzno izgledaju sjajan strop crne. Ako odaberete pravo svjetlo, tada će se u takvom stropu odraziti u svjetlu i pojedinostima unutarnjih poslova, koji će stvoriti učinak beskonačnosti.

Učinkovito izgledaju crna strop s efektom zvjezdanog neba.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Možete staviti crni pločice sa samo jednim zidom, a drugi kombinirati crnu pločicu s bojom ili u potpunosti izvadite svoju pločicu druge boje.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Odaberite crne pločice

Odabir crne pločice za kupaonicu, trebate slijediti nekoliko jednostavnih pravila:

  • Prvo, za male kupaonice, poželjna je manja pločica i obrnuto. To je zbog psiholoških osobitosti vizualne percepcije.
  • Drugo, morate uzeti u obzir teksturu pločice. Može biti mat ili sjajna. Sjajna pločica će poslužiti kao dodatni reflektirajući element u unutrašnjosti kupaonice, ali zahtijeva pažljivu njegu nego mat.
  • Treće, crne pločice s ukrasom u boji trebaju se koristiti izuzetno oprezni. Pokušajte ga dozirati, kombinirati s monofonijskom pločicom, inače će se stvoriti dojam prekomjernog kupaonskog parnica.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Konačno, vrijedno je spomenuti monotonu crnu pločicu, koja simulira razne teksture. Izgleda vrlo impresivno, i na podu i na stropu, ali prikladniji za prostrane kupaonice.

Rasvjeta

Uloga ispravnog odabranog osvjetljenja u crnoj kupaonici je teško precijeniti. Uostalom, crne površine apsorbiraju svjetlo, i stoga, tako da se soba ne pretvori u crnu rupu, svjetlo bi trebalo biti što je više moguće, i trebala bi doći iz raznih izvora. Možete koristiti samo osvjetljenje točke ili ga kombinirati sa stropnom lampom. Ako je veličina sobe i visina stropa dopuštena, tada će luster s kristalnim privjescima u crnoj kupaonici izgledaju jednostavno nevjerojatno.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Što je više svjetla, to bolje! Ugradite prekrasne podne svjetiljke u kupaonicu ili stavite male elegantne svjetiljke na police. I ne zaboravite na osvjetljenje pojedinih elemenata - bilo da se radi o kupki ili ogledalu. Ostavite sposobnost reguliranja stupnja osvjetljenja prostorije, podešavajući ga ovisno o situaciji.

Namještaj

Namještaj u crnoj kupaonici može biti raznih boja i nijansi. Ali ako ste više impresionirani crno-bijelim bojama, crni namještaj će biti veliko rješenje.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Sjajne površine svih vrsta polica i ormarića će dodati crnu kupaonicu tako potrebnu za njezinu igru ​​svjetlo. Matte namještaj će izgledati skuplji od sjajnog, ali za male kupaonice ona, nažalost, nije baš prikladna.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Za male sobe, namještaj s velikim brojem staklenih elemenata je savršeno prikladan - transparentne police, vrata, pregrade - sve to će olakšati ugradnju u kupaonici, te će također pomoći uštedjeti prostor.

Pribor

Kupaonica je uređena u crnoj boji, jer nema drugih potreba sjajnim naglascima. Završite unutrašnjost mrljama boja. Svijetli tepih, zasićena boja izgledat će sjajno na monofonnom crnom katu. Aromatične svijeće u prekrasnim svijećnjacima s omiljenim mirisom pomoći će se opustiti i podići raspoloženje. Ako dopustite veličinu kupaonice, postavite slike ili plakate na zidove.

Crna kupaonica - kompetentno boju doziranja

Za bhakte crnih obožavatelja u trgovinama postoji veliki izbor stvari vaše voljene boje - crne okvire za ogledala, crne vaze i čak crne ručnike. Upotreba crne dodatke pomoći će vašem kupaonici i doista stilski izgled.

Čitaj više