Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Anonim

Kupaonica je prostor s prilično mokrim mikroklimom. I ne završni materijali će biti prikladni u takvim uvjetima. Zato početi popraviti u vodovod prostor, postoji izbor okrenutih za zidove. Moderna građevinska industrija nudi razne opcije, ali najčešći proizvodi su još uvijek proizvodi poput pločica, PVC panela i pozadine. Naravno, govoreći o platnim tapetama, vrijedno je znati da se ne mogu primijeniti sve njihove poglede. Optimalno rješenje bit će vodootporne pozadine za kupaonicu.

Odaberite prikladne platnene nisu jednostavne. Da biste to učinili, morate znati o postojećoj raznolikosti, njihovim pozitivnim i negativnim kvalitetama, kao io pravilima korištenja u unutrašnjosti. Riječ je o ovim aspektima o kojima će se raspravljati i trebalo bi započeti s obzirom na odgovarajuće vrste pozadina.

Sorte pozadine

Od svih vrsta pozadine prikazane na građevinskom tržištu, potrebno je zaustaviti svoj izbor samo o varijantama otpornim na vlagu.

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Što pozadinu odabire

Konkretno, to može biti:

  • Akril platno - gornji sloj takvih proizvoda sastoji se od akrilnog prskanja, međutim, zbog činjenice da je polimer probušen, a ne na cijeloj površini, premaz ima srednju otpornost na vlagu;
  • Vinil pozadinu na flizelin - Ova vrsta je prilično otporna na uvjete visoke vlažnosti, platno mirno transfere i vodene pare, te izravni kontakt s vodom, naravno, za tako visoke karakteristike i plaćaju značajne;
  • tekuća pozadina - Takvi proizvodi mogu se pripisati vrste žbuke, njihova glavna masa je celuloza, a dodaju se vlakna svile, pamuka, akrila i neke vrste tehnoloških aditiva;
  • Fiberglass pozadina - To su platno koje se sastoje od uvrnutih niti stakla, nema papira ili drugih komponenti osjetljivih na vlagu, tako da savršeno nose uvjete dostupne u kupaonicama;
  • ljepljiva traka - Ovo je najlakša opcija, jer kada koristite ovu vrstu pozadine, ne morate trošiti novac na ljepilo;
  • Čep premazi - Takav materijal se odlikuje izvrsnim performansama, ne apsorbira mirise i ne boji se visoke vlažnosti, je baktericidna i antistatična, ali, osim toga, postat će izvrsna toplina i zvučnika, međutim, njegova cijena je sposobna zastrašiti mnoge korisnici.

Također, dobra opcija za kupaonicu može biti korištenje fotozapira. Naravno, potrebno je odabrati samo one proizvode koji imaju flizelin ili drugu vlagu-repelentnu osnovu. U tom slučaju, slika može biti najrazličitija, jer je prilično potrebno da će biti podvodna ljepota, riba ili brodovi. Sve ovisi o mašti dizajnera i osobnih preferencija.

Članak na temu: Kratki spoj u kući

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Registracija interijera pozadine kupaonice

Gotovo sve navedene opcije pranje pozadine za kupaonicu, to jest, kada ih čistite, sasvim je moguće obrisati vlažnom spužvom. Međutim, važno je uzeti u obzir da su neke vrste slabo tolerirane proizvode za čišćenje, stoga ih vrijedi s oprezom. Koje pozitivne stranke ima odluku o odvajanju kupaonice s pozadinom?

Prednost i nedostaci koji primjenjuju pozadinu

S obzirom na pratiti pozadinu za kupaonicu, fotografije su predstavljene u ovom članku, može se primijetiti da oni mogu primjetno transformirati prostor, čine sobu više individualnim i estetski atraktivnim. Ali sve je to istina samo kada se izbor postigne u korist kvalitetnih materijala. Dakle, koje se prednosti mogu zabilježiti?

Prvo, niska cijena platnih platnih i potrošnih materijala, drugo, može se zalijepiti samostalno, bez pribjegavanja pomoći skupih stručnjaka, treće, bogat izbor dizajna, to jest, korisnik ima širok raspon boja, crteža i teksture i, u -that, to je prilično lako promijeniti unutrašnjost, na primjer, prihvatio je površinu u drugu boju ili, zamjenjujući neke proizvode od drugih.

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Registracija interijera pozadine kupaonice

Naravno, ne zaboravite na negativne točke. Konkretno, ne mogu se koristiti sve vrste pozadina u kupaonicama, upravo je potrebno napustiti platno na papirnoj osnovi. Također je važno odabrati materijal s gustom strukturom, jer se inače ljepilo može očitovati na površini pod utjecajem tople i vlažne mikroklime ili će se rubovi početi raspršiti, zašto će se estetika značajno smanjiti.

Naravno, spriječiti takve probleme su prilično stvarni. Dovoljno je steći posebne vrste proizvoda, kao što su tekući kupaonica pozadine, koje su slike ovdje. Također možete savjetovati da ih ne stavite na mjesta koja su najviše pogođena vodom. Takve web stranice uključuju površinu iznad sudopera i kupaonice, ovdje možete koristiti keramičke pločice ili PVC panele.

Pravila pozadine naljepnice u kadi

Kada kupujete pozadine za kupaonicu treba imati na umu da su različite vrste njih potrebne i moždani udar drugačije. U ovom slučaju, površina zidova se priprema gotovo identičan način. To jest, baza bi trebala biti glatka i suha, te se također treba dodatno tretirati sa svojim pripravom, što povećava adheziju na slijedeće završne materijale. Najbolje je obaviti postupke popravka zajedno, jer platno su prilično teške, pogotovo ako ih morate propustiti s ljepilom.

Članak o temi: Ideje za skladištenje i red od Ikea - kompaktnosti, praktičnost i funkcionalnost švedskog (38 fotografija)

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Registracija interijera pozadine kupaonice

Vinilne pozadine

Vinil se smatra najpraktičnijom opcijom za kupaonicu. Uostalom, ovaj materijal bez posljedica prenosi vruću paru i ne boji se dugotrajnog izlaganja vode, a također je otporan na habanje s dugom servisnim vijekom. Osim toga, ima atraktivan dizajn s raznim teksturama i bojama. Naravno, za tako visoke karakteristike morate platiti skuplju cijenu, a ušteda ove opcije praktički ne podrazumijeva.

Kako bi kaznio materijal ovog tipa, vrijedi kupnji posebnog adhezivnog sastava. Sljedeće za pripremu platna, rezanje ih tako da ostatak ostaje odozgo i ispod 5 cm. Ako postoji crtež, tada će se materijal morati prilagoditi, a za to morate kupiti proizvode s marginom. Ovaj materijal je lijepljen, to jest, bez ulaska u susjedne pruge. Ljepilo se nanosi izravno na zidove. Najbolje je razmazati zemljište za jedan list u isto vrijeme, povećavajući širinu od oko 10 cm.

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Vinilna pozadina u kupaonici

Za prvu traku važno je napraviti vertikalni znak s vinom i razinom. Spajanje ruba i linije odozgo, nježno zalijepite list duž cijele duljine. U ovom slučaju, potrebno je pažljivo izvući zrak ispod pozadine, jer je to prikladno koristiti gumenu lopaticu, jer ne oštećuje površinu i učinkovit je u radu. Kada je prvi list već na zidu, možete se preseliti na sljedeći i na taj način staviti vinilnu pozadinu u kupaonici, fotografije prikazane ovdje će pokazati proces u svim dijelovima. Praktički stigma i stakleni prozori su zalijepljeni.

Tekuća pozadina

Takav materijal je više poput žbuke. Prodaje se u suhom obliku i prije nanošenja na zidove treba otopiti masom vode. Nakon završetka završetka dobiva se dovoljno trajna površina, oponašaju se na vlagu. Osim toga, zbog dodatnog sloja laka, moguće je maksimizirati premaz i produžiti njegov život.

Prije nastavka s izravnom primjenom potrebno je napredovati na temelju posebnog odabranog sastava. Zatim pripravite otopinu, za to, suha tvar se miješa s vodom do konzistencije kiselo vrhnje. U smjesi možete dodati pigment za bojanje ili razne sjaje, koji se obično prodaju potpuni. Važno je ostaviti rješenje nekoliko sati kako bi se ljepilo pažljivo u kombinaciji s vlaknima.

Članak na temu: Kako montirati grijanu ogradu ručnika

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Tekuća pozadina u kupaonici

Možete ih primijeniti na zidovima pomoću prskalice ili ručno koristeći Colevmu. Mješavina plastičnog gratera ili valjka za slikanje je izglađena. Postupak podsjeća na žbukanje, pokreti se ne smiju biti usmjereni u jednom smjeru, kružnim potezima pomoći će postići atraktivniji konačni rezultat. Također, na kraju se preporučuje da prođe kroz cijelu površinu vlažnim graterom i nesmetanim nepravilnostima.

Samoljepljiva pozadina

Može se reći da samoljepljive pozadine u kupaonici (fotografije prikazane u članku će pomoći u odabiru najatraktivnijeg dizajna). Osobitost takvog materijala je da ne zahtijeva dodatnu kupnju ljepila, jer je njezina stražnja strana već impregnirana ljepljivom sastavom. To jest, da se držite trake moraju biti navlaženi vodom i pažljivo pritisnite na površinu ili odspojite zaštitni film.

Dakle, postavljajući pitanje "Je li moguće zalijepiti pozadinu u kupaonici?", Treba odgovoriti na to da "da". U ovom slučaju, ova opcija neće biti ne samo izvan atraktivna, već i jeftina i vrlo izdržljiva. Naravno, morate se pridržavati određenih zakona dizajna. Na primjer, u malim sobama ne bi trebale kupiti tapete s tamnim i velikim slikama, jer će vizualno smanjiti dimenzije. Također ne zaboravite na kompetentnu kombinaciju materijala.

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Što odabrati pozadinu u kadi

Općenito, možemo reći da kada je zaljepljivanje pozadine potrebno pridržavati se pravila i zahtjeva koje je utvrdio proizvođač. Obično se svaka rola isporučuje s detaljnim uputama i smjernicama za njegu. Važno je nakon što naljepnice izdrže određene uvjete u roku od 24 sata, posebno, to se odnosi na ukidanje nacrta koje se mogu destruktivno utjecati cijeli obavljeni rad.

Što odabrati u kupaonici - pozadina ili pločica, naravno, riješiti samo vlasnike kuće. Međutim, ponekad ne biste trebali preplatiti materijale kao što je pločica, jer je dovoljno da odaberete pravu vrstu pozadine.

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Odaberite pozadine kupaonice

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Tekuća pozadina u kupaonici

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Dizajn interijera Kupaonica pozadina

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Što odabrati pozadinu u kadi

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Što tapeta bira u kupaonici

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Registracija interijera pozadine kupaonice

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Vinilna pozadina u kupaonici

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Registracija interijera pozadine kupaonice

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Što pozadinu odabire

Kupaonica pozadine: prati, tekući, samoljepljivi

Registracija interijera pozadine kupaonice

Čitaj više