Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Anonim

Zidovi u kupaonici u dizajnu zaslužuju posebnu pozornost, jer su predstavljeni zahtjevima osim onih koji moraju uskladiti zidove u svim ostalim prostorijama. Razlog tome je prvenstveno poseban "klimatskim uvjetima" u prostoriji - povišenoj vlažnosti, kiščiji (vodenim prskanje), ne uvijek dobre ventilacije, itd. Prilikom odabira završne materijale za zidove, vlasnici apartmana često se pitaju je li tekuća pozadina može zalijepiti u kupaonici. Pokušajmo shvatiti.

Od dobre tekuće pozadine

Općenito, keramička pločica je bila i ostaje najsvestraniji materijal za pokrivanje zidova u kupaonici, vlasnici apartmana su navikli na njega i najčešće je prikladan za razne interijere. Ali tekuća pozadina dobiva sve popularnije. Oni koji slijede nove trendove i inovacije u području građevinskog materijala i dizajna, dugo su uspjeli procijeniti svoju kvalitetu.

Pokušaji da imaju kupaonicu imaju davno, ali obične pozadine nisu prikladne za ovu sobu. Naravno, daju originalniji pogled na sobu, ali zadržavaju svoje estetske svojstva vrlo kratko vrijeme. Zbog stalnog utjecaja vlage, papirnate vrpce će se stalno nabubati i odmaknuti se od zidova, što će zahtijevati previše čestih popravaka. To je nezgodno i neprofitabilno.

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Uređenje kupaonice s tekućim pozadinom

Nedavno su mnogi vlasnici dali prednost ovoj vrsti pokrova kao perifupe u kupaonici. Recenzije, nažalost, također nisu bili vrlo pozitivne. Vlasnici su, naravno, voljeli da je premaz lako očišćen, može se obrisati i čak i oprana, ali postojali su određeni nedostaci koji su negativno utjecali na želju da se primijeni ovaj materijal u budućnosti. Glavni minus je bio da prati pozadinu koja se drži na zidovima nije mnogo bolja nego inače. To jest, pod utjecajem topline i vlage, oni padaju, i potrebno je lijepo lijepiti nešto cijelo vrijeme. Ispostavilo se da, želeći uštedjeti na pločici, dobivate više troškova za ljepilo i nove tapete Rolls.

Dakle, to bi ostalo nepraktični san o onima koji žele vidjeti kupaonicu plaće, ako se ne bi bilo u osnovi nova tekuća pozadina kupaonice.

Članak o toj temi: Sušenje vinilne pozadine nakon lijepljenja

Prednosti tekuće pozadine

Taj se materijal pojavio ne tako davno i njegova svojstva nisu tako dobro poznati uobičajenim potrošačima, stoga je vrijedno opisati svoje prednosti.

  1. U proizvodnji tekućih pozadina, koriste se najmoderniji materijali. Oni savršeno nose utjecaj vlage, koji se gotovo stalno uočava u kupaonici, a dugo vremena ne gube svojstva.
  2. Trajnost korištenja također se postiže zbog činjenice da kada je prigušen mali dio pozadine, možete brzo eliminirati nedostatke i za to nećete morati kupiti cijeli roll i energizirati pola zida. To će biti dovoljno ukloniti razmaženi dio i napraviti kozmetički popravak, primjenjujući novi sloj materijala. Ne mora se pokupiti i izrezati crtež, jer se premaz dobiva besprijekorno.
  3. Tekuće pozadine u kupaonici (fotografije se mogu pregledavati na našoj web stranici) sprječavaju pojavu plijesni, mikrobi i bakterije. Činjenica je da su komponente proizvoda prirodne tvari koje ne dopuštaju štetne mikroorganizme, kao i kukci za umnožavanje na njihovoj površini.
  4. Također u sastavu ovog materijala postoje antistatičke tvari. To znači da se prašina neće akumulirati na zidovima. Takva nekretnina će cijeniti one koji među članovima obitelji postoje ljudi koji pate od alergija.
  5. Primijeni tekuće pozadine je vrlo jednostavna i jednostavna. Za to ne morate posjedovati neke jedinstvene vještine i s postupkom moguće je nositi se sami.
  6. Tekuća pozadina zbog njegove gustoće savršeno zadržava toplinu.
  7. Mirisi u ovom materijalu praktički se ne apsorbiraju.
  8. Ovi zvučnici za pozadinu.
  9. Ne blijede i ne blijede pod utjecajem sunčeve svjetlosti. Postaje važna imovina, jer su kupaonice s jednim ili čak nekoliko prozora sve više opremljene u apartmanima.
  10. Razdjelnik nijansi omogućuje vam odabir proizvoda za bilo koji interijer.

Usput, tekuće pozadine mogu se koristiti u drugim prostorijama. Na bilo kojem zidu izgledat će elegantno i moderno.

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Tekuća pozadina u kupaonici

Sažimajmo: Glavne pluseve tekućih pozadina su dug život, jednostavnost primjene, mogućnost brzog zamjene oštećenih dijelova, ekološki prihvatljivost, prašinu, vlagu, vlagu, vodu i sunčeve zrake, elastičnost, besprijekornost, toplinska izolacija i zvučna izolacija , Takav skup kvaliteta prilično vam omogućuje da napravite izbor u korist ovog materijala za pokrivanje zidova, odbijajući već dosadne pločice ili običnu boju.

Članak o temi: Slika otporna na toplinu: Odaberite zaštitni i estetski premaz za kamin i peć

Tekuće pozadine u kupaonici, mišljenja o korištenju koje se mogu proučavati na našoj web stranici, prema svojstvima sličnim staklu. Ali ovdje imaju koristi od ekološki prihvatljivih, koji se njihovi "kolege" ne mogu pohvaliti.

Mnogi vjeruju da su tekuće pozadine u kupaonici (vidjeti Foto galeriju) su nezgodno jer im je potrebno pokriti sloj laka kada se primjenjuje. Te su informacije zastarjele, budući da je takav postupak potreban na samom početku razvoja njihove proizvodne tehnologije. Moderni modeli ne zahtijevaju dodatne premaze.

Također su zastarjele informacije koje tekuće pozadine u kupaonici (pregledi trebaju biti pregledni za posljednje 2-3 godine) nabreki i gube atraktivan izgled. Takav nedostatak imao je vrlo prve modele, jedan od čije je komponente je celuloza, čiji su svojstva nisu dopustili da izdrže stalni utjecaj vlage. Moderni proizvođači osiguravaju da se njihovi proizvodi mogu zalijepiti u bilo soba bez obzira na razinu vlažnosti u njima.

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Tekuća kupaonica pozadine s vlastitim rukama

Komponente tekuće pozadine

U izgledu se ovaj materijal u velikoj mjeri podsjeća na boje ili dekorativnu žbuku. Primjenjuje se gotovo kao dobro. Ali ipak postoje razlike i bitne.

Tekuće pozadine se ne prodaju s rolama, već paketima. Izgled podsjeća na suhi prah, s velikom količinom tvari u pripravku. Na primjer, pozadinu različitih proizvođača mogu uključivati:

  • pamučna vlakna;
  • celuloza;
  • boje;
  • ljepila;
  • mica;
  • Suhe alge;
  • Woody Crumb, itd

Posljednje nekoliko komponenti ne utječu na svojstva pozadine, i samo im daju određeni miris.

Primjena tekućih pozadina

Svi znaju da prije lijepljenja pozadine potrebno je preliminarno pripremiti zidove. Površina se mora očistiti od drugih materijala, poravnati, riješiti se bakterija i gljivica. Tekuće pozadine ne trebaju niti jedan od ovih postupaka, osim eliminiranja prethodnog premaza, koji štedi vrijeme i omogućuje vam da potrošite manje sredstava.

Članak o toj temi: Vrata za kabinet u WC-u - zavjese od kotrljanja

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Tekuća pozadina u kupaonici

Označavamo glavne faze rada:

Prvo, zidovi moraju biti pričvršćeni posebnim sastavom.

Drugo, popraviti temelj, potrebno je pokriti zidove bezbojni lak. U pravilu, to je voda odbija i praktički ne miriše.

Treće, tekuća pozadina u prahu se precizno uzgaja u skladu s uputama na paketu. Pravilno razvedena smjesa trebala bi izgledati kao kisela krema srednje veličine.

Četvrto, zidovi su prekriveni glatkim slojem tapeta. U isto vrijeme, možete odabrati najpogodniji način na raspolaganju:

  1. Za primjenu možete koristiti prskalicu s plastičnim graterom. Da biste to učinili, lagano smjesa se nalazi na grateru i postupno se nanosi na površinu. U tom slučaju, kut rasporeda gratera ne smije prelaziti 15 stupnjeva.
  2. Druga mogućnost je valjanje smjese s valjkom. Valjak je odabran ovisno o veličini prostorije.
  3. Pištolj za primjenu tekućih pozadina. Ova metoda se može koristiti ako, na ideji zidnog dizajnera u kupaonici treba biti neujednačena.

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Tekuća pozadina u kupaonici

Nekoliko više korisnih savjeta koji će pomoći u postizanju bolji rezultat kada pokrivaju zidove s tekućim pozadinom:

  • proizvodnju materijalnih troškova iz kuta svjetla do tamnijeg;
  • Nakon što je smjesa malo suha, možete ponoviti postupak, vlažiti zid s malom količinom vode;
  • Rad bi trebao biti učinjen ako je sobna temperatura niža ili jednaka 15 stupnjeva.

Ako vam je još uvijek teško napraviti izbor između pločica, boje, tekućih pozadina i drugih materijala, onda je potrebno upoznati sa svim prednostima tekuće pozadine, proučiti recenzije i konzultirati na forumima s onima koji su već koristili ovaj materijal. Najvjerojatnije, želja vidjeti njegovu kupaonicu s elegantnim i modernim, što će vratiti priliku za spašavanje i izbjegavanje problema s plijesni, swam ogledala i drugih neugodnih učinaka visoke vlažnosti.

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Tekuća pozadina u kupaonici

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Lijep tekućine u kupaonici

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Tekuća pozadina u kupaonici

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Tekuća pozadina u kupaonici to učiniti sami

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Tekuća pozadina u kupaonici - Opcija

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Tekuća kupaonica pozadine s vlastitim rukama

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Tekuća pozadina u kupaonici

Tekuće pozadine u kupaonici: Radni recenzije

Uređenje kupaonice s tekućim pozadinom

Čitaj više