Kako odabrati i zalijepiti plint u kupaonici na pod

Anonim

Najvažnija točka popravka je završna faza. Na ovom segmentu održavaju se zaključna radova koja su osmišljena kako bi tuš soba ne samo privlačna, već i potpuno pripremljena za rad i razne opterećenja. Kupaonica Plinth jedan je od uobičajenih i pouzdanih načina da se prostor zadovoljava sve potrebne zahtjeve.

Kako odabrati i zalijepiti plint u kupaonici na pod

Od ispravnosti odabira postolja na podu za tuš kabinu izravno ovisi o općem pogledu na sobu. Danas je stil minimalizma prilično čest prilikom završetka kupaonice. Uključuje instalaciju sudopera, kupanja, kao i perilicu malih dimenzija. Tipično, zidovi su obojeni, keramika su složena, a šavovi su blizu upotrebe posebne otopine.

Tako se šavovi moraju ispraviti nekoliko puta godišnje, što, naravno, zahtijeva određeno strpljenje. Trenutno, granični cement ili uobičajena boja više ne najviše tehnološka izlazna iz trenutne situacije. Plinth za kupaonicu postala je izvrsna alternativa njima! Ona ih premašuje po cijeni, operativnim karakteristikama, sprječava ulazak vlage, a također poboljšava izgled sobe i spola.

Vanjski i strop

Kupaonica kartel može se podijeliti u dvije vrste. Prvi je zid, a drugi je na otvorenom. Zadatak postolja na zidu je zaštita prostora između sudopera i zida iz prodiranja vlage, formiranje kalupa, gljivica i drugih mikroorganizama. Zasebno, vrijedno je napomenuti da je vrlo lako brinuti. Za pranje, identična sredstva koriste se kao pri čišćenju vodovoda. U ovom slučaju, najbolje je primijeniti plastičnu postolje u kupaonici.

Kako odabrati i zalijepiti plint u kupaonici na pod

Vanjski postolje

Međutim, morate znati da se vanjski ili stropni poplun u kupaonici više koristi kao dekorativni elementi nego za pravu zaštitu. Iako njegove karakteristike omogućuju izbjegavanje ulaska vlage u površini zida, čime se sprječava stvaranje gljivica i obavljanje izravnih funkcija. Osim toga, plastični plint mora odgovarati cjelokupnom dizajnu tuša.

Karakteristike i vrste

Na domaćem tržištu građevinskog materijala, osnovna ploča na kupki uživa visoku potražnju među materijalima koji rješavaju problem vlage između zida i vodovoda. Među njima se mogu razlikovati plastiku, mramor, keramički materijal, proizvodi u obliku kutova PVC-a, kao i posebne trake. Do danas, raznolikost svih vrsta modela je upečatljiv. Međutim, potrebno je ostati u sljedećim mogućnostima:

  1. Granice iz PVC-a. Završni materijal na podu pod tušem mora se razlikovati pouzdanost, trajnost, kao i izgledni izgled. Plastične granice koje sigurno štite zglobove, daju individualnost dizajn i poslužuju dugo vremena. Osim toga, sve je moguće zalijepiti PVC elemente na pločici i ispod njega. Iako je potrebno obratiti pozornost na to, u usporedbi s drugim materijalima, plastika nije jako izdržljiva.

    Kako odabrati i zalijepiti plint u kupaonici na pod

    PLINTUS PVC

  2. Plinth na kadi s keramičkim kutovima može se pouzdano zalijepiti, što će značajno pomoći u zaštiti poda ili zida od negativnog utjecaja vlage. Osim toga, keramika skladno izgleda s bilo kojim stilom u kojem je završena tuš soba. Zbog svoje svestranosti, pločica pojednostavljuje proces instalacije, a također služi jednom desetljeću. Međutim, materijal ne tolerira mehanički učinak.

    Kako odabrati i zalijepiti plint u kupaonici na pod

    Keramička postolja

  3. Mramorni proizvodi privlače prvenstveno svojim vanjskim podacima. Takav postolje u kupaonici kombinira određenu estetiku i aristokraciju. Materijal se odlikuje dugom servisnim životom, pouzdanošću, kao i visok stupanj zaštite od vlage. Iako ako govorimo o nedostacima, vrijedno je spomenuti lošu kombinaciju s drugim završnim materijalima.

    Kako odabrati i zalijepiti plint u kupaonici na pod

    Mramorni postolje

  4. Najpopularniji materijal za završetak tuš sobe je poliuretan. Plinth se na okupanju takvih sirovina razlikuje se velikim brojem prednosti, na primjer, lakoćom, fleksibilnošću, snagom, kao i otpor na vlagu. To je dobro obrada, što omogućuje utjelovljenje gotovo bilo koje dizajnerskih ideja. Poliuretanska boja može se provesti u bilo kojem spektru boja. Međutim, od minusa potrebno je istaknuti troškove proizvoda.

    Kako odabrati i zalijepiti plint u kupaonici na pod

    Poliuretanski postolje

  5. Još jedan materijal koji je vrijedan spomenuti je polistiren. Proizvodi polistolstera su zanimljivi elementi koji imaju različite terene, strukturu, kao i oblik. Velika količina zraka u sastavu materijala doprinosi njegovoj lakoći. U isto vrijeme, izolacija buke i vlage ostaju na visokoj razini. Među nedostacima treba napomenuti, znojenje iz svjetlosnih instrumenata, kao i lošu prenosivost mehaničke izloženosti.

    Kako odabrati i zalijepiti plint u kupaonici na pod

    Polystestolloy postolja

Kako ljepilo?

Uz određene savjete, možete lijepiti postolje na podu u sobi za tuširanje s vlastitim rukama. Da biste to učinili, morat ćete pripremiti neke alate:

  • Stuslo;
  • pila za metal;
  • škare;
  • krpa;
  • brtvilo;
  • Ljepilo ili tekuće nokte.

Kako odabrati i zalijepiti plint u kupaonici na pod

Montažni alati Plinth

Faze:

  1. Držite se na pod ili zid, materijal odabran unaprijed mora pripremiti površinu. Da biste to učinili, treba ga pažljivo očistiti, a također obrisati suhu tkaninu. Obvezno stanje je suha i glatka površina. Ako je potrebno, zid je potreban za okretanje. Kada ne postoji takva mogućnost da se pribjegne fleksibilnom materijalu kao osnovu granice.

    Kako odabrati i zalijepiti plint u kupaonici na pod

    Upute za instalaciju za strop

  2. Uz pomoć brtvila, sve praznine i praznine su zatvorene. Nakon završetka rada, morate se odmoriti o ljepljivom sastavu od oko 24 sata. Rub kupaonice se preporučuje da se spasi slikanje viskija, jer postoji mogućnost oštećenja cakline. Budite sigurni da stane u veličinu postolja. Svaka stavka mora odgovarati olakšanju.
  3. Ako nema samoljepljivih proizvoda, možete koristiti osnovu kao tekuće nokte. Ova metoda je složenija od samoljepljiva materijala, međutim, mnogo pouzdanije. Da biste to učinili, razbijte smjesu na zidu i pričekajte oko 10 minuta, čvrsto pritiskom na granicu na površinu.
  4. U završnoj fazi, otekline iz viška ljepila pomoću lopatice ili tassola. Nakon toga, može se naslikati, na primjer, akrilna boja.

Video uputa

Članak o toj temi: Koja bi debljina trebala biti zid aeriranog betona

Čitaj više