Što ako pločica pada u kupaonicu, koji je razlog?

Anonim

Soba za tuširanje s pravom se smatra prilično kompliciranom prostorom, u smislu rada. Povećana vlažnost, kondenzat, temperaturne razlike - to nije potpuni popis negativnih čimbenika s kojima će biti potrebno suočiti se s završnim materijalima. Pločica u kupaonici može poslužiti ne jednu desetak godina, međutim, što učiniti ako je pala? Odgovor na ovo pitanje može dati samo temeljitu analizu razloga za odvajanje keramičkih proizvoda. Osim toga, morate znati što se držati!

Što ako pločica pada u kupaonicu, koji je razlog?

Uništavanje zida

U početku, treba shvatiti zašto pločica pada s mjesta vezanosti? Da biste to učinili, potrebno je pažljivo analizirati razloge, jer može biti dosta njih. Postoje osnovne vrste nedostataka na kojima možete uspostaviti izvor problema, kao i ispraviti. Vrste problema koje nastaju:

  1. Kršenje tehnologije. Pile u kupaonici mora biti zalijepljen, promatrajući sve zahtjeve za tuš kabinu, tj. Relativno visoka vlažnost, temperaturna uvjeta, kao i razina adhezivnog sloja.

    Što ako pločica pada u kupaonicu, koji je razlog?

    Ispis pločica

  2. Praznina. Ako, nakon sušenja ljepila ili priložite pločice, formirani su zračni džepovi, dakle, najvjerojatnije, pločica će nestati. To se događa kada praznog područja dosegne 1/10 dijela ukupne površine kontakta keramike s površinom.
  3. Ljepilo niske kvalitete. Sirobni materijal u obliku adhezivnog pripravka povećava šanse da pločica u kupaonici pada s vremenom.
  4. Loša adhezija. Loše pripremljena površina ili sirovina ne ometa pouzdano prianjanje ljepila i otopine.
  5. Neujednačena površina. Ako je pločica postavljena kratka načina, zbog nepravilnosti postoji deformacija i otpuštanje proizvoda.
  6. Višak ljepila. Mnogi - ne znači dobro! Ako je primijenjena prevelika količina adhezivnog kompozicija, nakon nekog vremena početi se smijati ili raspada.
  7. Nedostatak rješenja. Mala količina otopine također je uništena za montažu pločice površinom zida. Stoga morate učiniti toliko smjese po potrebi tehnologijom.

    Što ako pločica pada u kupaonicu, koji je razlog?

    Nedostatak ljepila

  8. Štrajkovi. Ako tijela stalno padaju u kupaonicu, to je jedan od razloga zašto pločica pada.
  9. Utjecaj vlage. Ako voda prodire u keramiku u kupaonicu, onda dovodi do uništenja sloja za pričvršćivanje.
  10. Pretjerano opterećenje. Ako imate teški set u vašem tušu, kućanskih aparata ili vodovod, jasno je zašto se pločica kreće.
  11. Temperaturne promjene. Oštri načini promjene mogu negativno utjecati ne samo u pričvršćivanje, već i na završnim materijalima.
  12. Staro polaganje. Naravno, zastarjeli premaz bit će osjetljiviji na habanje. Stoga, kupujete stanovanje morate odmah napraviti popravke u kupaonici.
  13. Mobilnost temelja. Ako se drvo dodaje u otopinu za pričvršćivanje ili se baza potpuno sastoji od drvenih elemenata, zatim u uvjetima visoke vlažnosti, takav će sloj početi mijenjati svoj avion.
  14. Kupovina. Ako je kuća relativno nova, onda je bolje napraviti popravke nakon nekog vremena. To je zbog činjenice da je konačno skupljanje zgrade nije prošao.
  15. Onečišćenje. U prisutnosti podebljanog podova ili prašine na površini adhezivnog sastava, pločica će početi nestati neovisno.

Iz ove situacije

Što trebam učiniti ako je pločica pala? Zalijepite pločice natrag! Naravno, postoje mnogi uvjeti pod kojima je nemoguće, na primjer, loše stanje keramike. Međutim, u većini slučajeva proizvod je u daljnjoj vrsti operacije. Stoga, da vrati unutrašnjost, potrebno je pažljivo očistiti površinu u kojoj je pričvršćena pločica. Zatim primijenite adhezivni sastav i zalijepite produkt na odgovarajuće mjesto.

Što ako pločica pada u kupaonicu, koji je razlog?

Podrezivanje željenog komada pločica

Ova metoda je primjenjiva samo za pločice, koja je u izvrsnom stanju, inače je potrebno zamijeniti. Iako se može pojaviti u odsutnosti željene stavke. Tada možete igrati na kontrastu ili dodati svijetle boje na ukupni crtež. Da biste to učinili, kupite nekoliko keramičkih proizvoda i stavite ih umjesto zastarjelih pločica, što će značajno osvježiti kupaonicu.

Ako je iz nekog razloga nemoguće lijepiti pločicu ili ga pokupiti, onda je najbolje pristupiti rješenju problema izvorno. Pokušajte stvoriti mozaik uzorak, tj. Kolagirati keramiku, a zatim ga sakupiti i ući u staro mjesto, ali već pažljivo ispali. Potrebno je pažljivo napraviti takav postupak kako bi se uklonila mogućnost ne-održivog izgleda.

Da bi se spriječilo odbacivanje, potrebno je utvrditi uzrok pojave nedostatka, nakon čega je moguće eliminirati. U praksi je to relativno jednostavno, ali i dalje morate pokušati. Na primjer, moguće je odrediti praznine normalnim zvukom, uhvatiti svaki element odvojeno. Razne nepravilnosti vidljivi su golim okom, kao i ruševim otopinom. Otkriveno defektorno područje morat će ponoviti savjest, inače nema problema.

Sirovine za lijepljenje

Pločica pločica je neugodan prizor. Međutim, pitanje nego da se to čini čini da razmišlja o više pragmatičnih stvari. Prva ideja koja pala na pamet je ljepilo. Ali što učiniti, kada slobodan dan, blagdane, nema novca ili samo lijenosti za odlazak u trgovinu? U tom slučaju možete koristiti dokazane metode koje su dostupne kod kuće. Preporuke:

  • Brtvilo. Koristi se za najmanji element dekor, ali povremeno će keramika ponovno nestati.
  • Ostaci ljepila. Ljepljiva otopina u obliku praha je korisno, kao što je nemoguće, usput. Možete uzeti traženi iznos i koristiti za imenovan. Tekuće otopine se ne preporučuju da se primjenjuju, jer su s vremenom debeli, gube svoje kvalitete.

    Što ako pločica pada u kupaonicu, koji je razlog?

    Ljepilo

  • Domaća mješavina. Obično za pripremu ovog rješenja sve je pri ruci, tj. Cement, voda i pijesak. Kako biste poboljšali karakteristike, možete dodati malo PVA.
  • Tekući nokti. Ova metoda karakterizira njegova brzina, međutim, trajnost je prilično patnja. Rješenje se mora primijeniti i oko perimetra.

    Što ako pločica pada u kupaonicu, koji je razlog?

    Tekući nokti

  • Boja. Da biste zalijepili pločicu, možete koristiti i uobičajenu boju, ako nema drugih sredstava.
  • Mješavina cementa. Tijesto cementa nije loše s zadatkom u hitnim uvjetima. Navlažiti se vodom i primijeniti na suprotni smjer pločice, nakon čega pouzdano drži proizvod.

    Što ako pločica pada u kupaonicu, koji je razlog?

    Cementna mješavina

  • Mastiks. Sastav kazeina i cementa bit će dobar analog klasičnog ljepila pločica.
  • Bitumen ili smola. Na štetu svojih svojstava, tj. Viskoznost i ljepljivost Smjesa se može koristiti za privremeno zamijeniti adhezivni pripravak.

    Što ako pločica pada u kupaonicu, koji je razlog?

    Bitumenska mastika

  • Druge opcije. Između ostalog, tekuće staklo je pogodno za hitne slučajeve, ljepilo na bazi silikona i druge smjese s adhezivnim komponentama.

Priprema i ugradnja premaza

Kako bi se vratila pločica, potrebno je pažljivo pripremiti staru površinu. To se radi pod novom pločicom tako da traje što je duže moguće. Za koje se eliminiraju ostaci premaza za oblaganje. Stoga je potrebno sve učiniti sve pažljivo i pažljivo, i ručno, tako da ne oštetite susjednu pločicu. Tada trebate izbrisati staro rješenje, ako je ljepilo dovoljno čvrsto, pokušajte ga uviti.

Što ako pločica pada u kupaonicu, koji je razlog?

Uklanjanje starih pločica

Kada se otkrije pucanje i druge nepravilnosti, površina sloja minimalnog je 1 mm. Sljedeći korak će biti usmjeren na odmašćivanje baze, kao i temeljite procesije. Ove aktivnosti će poboljšati adheziju, koja će, prema tome, pozitivno utjecati na operativna svojstva premaza. Osim toga, potrebno je dodatno oploditi površinu anti-mahapple pripravcima. Tek nakon toga nastavite obnoviti keramičke pločice.

Što ako pločica pada u kupaonicu, koji je razlog?

Uklanjanje starog ljepila

Postupak:

  1. Ljepilo na proizvod treba primijeniti na takav način da se razina površine uspoređuje s glavnim premazom u visinu.
  2. Onda morate snažno pritisnuti pločicu na površinu, kucati na njega tako da se otopina ravnomjerno raspoređuje ispod njega.
  3. Višak između zglobova treba pažljivo ukloniti i pričvrstiti udaljenost između kazitera konvencionalnih utakmica ili posebnih plastičnih križanja.
  4. Potrebno je čekati malo vremena da se kompozicija osuši, a onda morate podići šavove i očistiti prljavštinu s površine keramike.

Članak na temu: Stavili smo pod od porculanskog kamena u dnevnom boravku

Čitaj više