Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Anonim

Soba za kupaonice zbog čestih operacija s vremena na vrijeme zahtijeva popravak i ažuriranja. Vrlo je važno, jer kupaonica ispunjava funkciju ne samo mjesto higijenskih postupaka, već i služi kao neka vrsta prostora za sjedenje i opuštanje.

Vrste popravka za kupaonice

Dodijelite takve vrste rada na obnovi sobe:

  1. Kapital popravak. To uključuje velike promjene, posebno, demontiranje starih vodovodne točke, cijevi, ožičenje, kupnju i ugradnju nove opreme. Često je u kupaonici s podovima, zidne obloge, strop, blok vrata.
  2. Elita Popravak, za razliku od glavnog grada, uključuje ne samo zamjenjujući starog vodovoda, ali i razvijaju izvorni dizajn interijera kupaonice s modernim modnim tehnologijama i materijalima.

    Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

    Luksuzni popravak kupaonice s razvojem izvornog dizajna

  3. Kozmetički Popravak kupaonica i kupaonice je najlakši od svih navedenih rad. U tom slučaju potrebna je nova komunikacija. Samo se izgled prostorije može promijeniti, što dovodi do reda slabe podne obloge, zidova ili stropa. Različiti primjeri takve obnove prikazani su u galeriji ovog članka. Fotografija kupaonice i WC nakon popravka može vas potaknuti za zanimljive ideje za organiziranje vlastitog doma.

Što treba uzeti u obzir prije početka popravka

U pravilu, kupaonica u tipičnom stanu multi-kata kuće zauzima malo prostora. Ipak, čak i popravak male kupke i WC-a, fotografija koja se može naći na našoj web stranici, zahtijeva značajna financijska ulaganja, jer je potrebno kupiti materijal za oblaganje, cement i druge potrebne stvari. Važno je predvidjeti i izračunati sve unaprijed.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Dizajn interijera Kupaonica u svijetlim plavim bojama

Alati će vam biti korisni tijekom rada: nož za rezanje cijevi, razine montaže, zupčane lopatice i strugač s ravnom površinom, pločice. Također bi trebalo biti zaliha posebnog ključa za sudoper.

Preporučljivo je strogo primijetiti korake popravka. Ako kompetentno pristupite procesu ažuriranja prostorije, kupaonicu nakon restauracije će vas oduševiti funkcionalnošću i udobnost, a sama popravak ne čini se tako dugo i dugotrajno.

Mi rastavljamo vodovod

Dakle, da se vaša kupaonica doista promijenila i izgledao je permenciranje, kao u profesionalnim časopisima s modernim interijerima autora na fotografiji, popravak kupaonice i WC-a, morate početi s zamjenom starog vodovoda. Oslobodite sobu za vođenje osnovnog rada: postavljanje novih komunikacija, popravak ožičenja, polaganje keramičkih pločica. Ako je kupaonica kombinirana, morate rastaviti zahod, umivaonik i kupku.

Prvo možete izdržati kupaonicu. Da biste to učinili, uklanjamo pričvršćivanje da su noge kupke fiksirane, a zatim odvrnite odvodne cijevi.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Pričvršćivanje na nogama kupke

Sljedeći korak podrazumijeva rastavljanje miješalice. Prije toga ne zaboravite isključiti opskrbu vruće i hladne vode.

Na isti način, odvojite sudoper. Često je fiksiran na zagradama koje će morati odvrnuti. Ako trebate izrezati cijevi, za to koristite poseban nož. U isto vrijeme, važno je uredno obaviti rad tako da ne ošteti ostatak komunikacija.

Uklanjanje WC-a obično počinje s spremnikom. Potrebna je vodu iz njega i odvojite crijevo. Prvi koji će ukloniti spremnik, zatim odspojite privitke i sam WC.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Demontaža odvodnog spremnika

Nakon što oslobodite sobu od svih starih vodovoda, možete se preseliti na pripremu zidova, stropa i poda.

Stari premaz se uklanja, svi ostaci blatne boje i žbuke moraju biti u potpunosti uklonjeni. Tako da građevinsko smeće ne komplicira rad, treba ga odmah uzeti odmah.

Zamjena cijevi u kupaonici

Kada je rastavljanje dovršeno, možete otići na polaganje cijevi. Remont kupaonica i WC, čije fotografije, nakon ažuriranja, možete pronaći na našoj web stranici, teško je zamisliti bez zamjene starih komunikacija. Iskusni majstori preporučuju kupnju moderne plastike umjesto čeličnih proizvoda. Takve cijevi će poslužiti već duže vrijeme.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Plastične cijevi za kupaonicu

Oni su lakši instalirani, ne pokriveni vapnenim cvatom i hrđem. Takve moderne vrste komunikacija ne zahtijevaju zavarivanje. Trošak plastičnih cijevi je nizak. Stari sustavi moraju izrezati i staviti nove. Moderne cijevi se lako mogu montirati pomoću posebnih stezaljki. Izbor precizno metalni plastični proizvodi za opskrbu vodom je do sada najprihvatljivije opcije. Vjerojatno ćete moći naučiti neke ideje za dizajn kupaonice, pregledane u galeriji na našoj web stranici približne popravke kupke i WC-a, fotografije. Od plastičnih i drugih materijala, moderne tehnologije omogućuju vam dovoljno izdržljivih cijevi koje se lako instaliraju.

Komunikacije su poželjne da ne zatvaraju u zidu. Međutim, ako su i dalje skriveni, ne zaboravite ukloniti crijevo za odvod za perilicu rublja.

Preporuča se i instalirati na cijevi s toplim i hladnim vodama. To je mjera upozorenja u slučaju nesreće.

Zamjena električnog ožičenja u kupaonici

Nakon instalacije cijevi možete otići na polaganje žica. Nalaze se u posebnim žljebovima na zidu. Majstori obično utrti dvostruku izolaciju uske ožičenje, koriste cijele dijelove kabela. Za električnu energiju u kupaonici treba slijediti neke zahtjeve. Žice moraju biti skrivene ispod gipsane ili gipsane ploče, bregasto vratilo se nalazi izvan prostorije.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Boravak ožičenja u kupaonici

Dekoracija od poda i zida

Popravak kupaonice i WC-a, fotografija, koja se posvećuje vašoj pozornosti u galeriji ovog članka, nakon polaganja ožičenja osigurava sljedeću fazu - zidno obloge. Prvo morate pripremiti površinu za završetak. Zidovi se moraju osušiti s građevinskim sušilom i poravnati.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Priprema i usklađivanje zidova kupaonice

Ponekad, zbog stalno povišene razine vlage u kupaonici, pojavljuje se plijesni gljivica. Da bi se spriječila njegova distribucija nakon popravka, potrebno je osigurati visokokvalitetnu ventilaciju prostorije.

Ti dijelovi preklapanja koji su ozlijeđeni od plijesni moraju biti pažljivo očišćeni, obloženi posebnim antiseptičkim otopinom. Nakon sušenja smjese, zid treba ožbukati. Ponekad je poželjno obraditi cjelokupnu površinu s antiseptikom kako bi se izbjeglo pojavljivanje gljivica plijesni.

Kada dovršite pripremu zidova, morate popraviti uz pomoć konusa gipsboard ploča na metalnom sanduku. Treba pamtiti da je za kupaonicu potrebno koristiti vlagu otporna na vlagu.

Tijekom popravka se najprije provodi keramička pločica, a zatim instalirana vodovod. Broj materijala za oblaganje mora se kupiti na temelju točnih veličina poda i zidova plus 10 centimetara o rezervatu.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Uređenje zida s keramičkim pločicama

U procesu polaganja i rezanja proizvoda, neke pločice se mogu deformirati, tako da je bolje ako je završni materijal nešto više nego što je potrebno.

Ponekad u procesu rada postaje jasno da obloge cijelog zida nije moguće provesti cijelu pločicu. U tom slučaju, najupoznatiji kut se odabire na površini, a počinje je ležati proizvode. To omogućuje na kraju postavljanje itestojnog obrezivanja pločica na mjestu gdje neće biti previše žurno u oči.

Za čak i redove keramičke završne obrade, iskusni majstori koriste drvenu tračnicu, koja je postavljena tri pločice uzimajući u obzir šavove. Zatim na baru napravite isprekidanu oznaku, ističući položaj pločice. Ovaj uzorak služi kao smjernica u formiranju internih šavova tijekom polaganja. U isto vrijeme, važno je da nema praznine ne ostaje ispod proizvoda.

Proizvodi se moraju prilagoditi bazi što je moguće bliže.

Za male kupaonice, dobro je koristiti polaganje pločica s podijeljenom bojom: ploče od dna kako bi nosili tamnu pločicu, a na vrhu za korištenje svjetlosne keramike. Ovaj pristup će vam omogućiti vizualno povećati malu površinu sobe.

Neke značajke styling pločice u kupaonicama

Kao vanjski premaz u kupaonici, preporučljivo je odabrati grubu pločicu. Postoji posebna pločica za kupaonicu s anti-slip svojstva. Prije početka postavljanja polaganja, hidroizolacija treba popločati i poravnati površinu poda.

Da bi se čak i blizu vodovodne cijevi, polaganje tabela lijepo izgledalo, potrebno je malo strpljenja. U tu svrhu, dva polukruga su nacrtana na oba dijela pločice, što odgovara promjeru cijevi s malom marginom od 2 milimetra. Zatim pažljivo izrežite proizvod preko linija i tako je pločica položena oko cijevi.

U završnoj fazi polaganja pločice, međusobno spojeni šavovi su fugiranje s posebnim pripravkom. Ovo rješenje za past je prikladno primijeniti posebnu gumenu lopaticu. Uz pomoć spužve, ostaci žbuke obrišite. Nakon nekog vremena, šavovi će biti osvijetljeni. Nakon toga preporuča se obrišite novu pločicu s krpom ili pjenastom gumom.

Ugradnja sanitarne opreme

Kada su strop, zidovi i pod spremni, možete se preseliti u instalaciju novog WC-a, umivaonika i kupke. Sudoper je instaliran na kraju ili na postolje, a mogućnost instalacije na zagradama je također moguća. Ugradnja umivaonika na postolju - dobar izbor za one koji ne vole u unutrašnjosti kupaonice ništa suvišno.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Izgled sudopera za kupaonicu na postolju

Ova metoda montaže omogućuje sastavljanje pod osnovom svih cijevi.

Treba pamtiti da bi dizalica trebala biti instalirana prije montaže sudopera.

Na zidu postoje mjesta za pričvršćivanje umivaonika i postolja. Nakon toga, možete popraviti sudoper. Posebno se postavlja pijedestal, nakon čega proizvode cijevi vruće i hladne vodovode, pričvrstite sifon.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Sifhon pričvršćivanje u kupaonici

Na kraju instalacijskog rada, rupa između sudopera i postolja je ispunjena silikonom. Također zatvorite proreze na mjestima kontakta pushbasina sa zidom i pod.

Ako je kupaonica mala veličina, bolje je odabrati opciju instalacije za vodovod na zagradama. U isto vrijeme, cijevi se mogu sakriti s plahtama suhozida za koje se nalazi pločica.

Ako se odlučite sami instalirati kupku, morate pažljivo obavljati posao kako biste izbjegli oštećenje novih sustava za opskrbu vodom. Odabirom kupke za kadu, to je stavljeno, a onda, blago naginjanje na stranu, popravite udaljene noge. Tada trebate smanjiti proizvod, podignite vanjski rub i pričvrstite susjedne nosače.

Na kraju, ne zaboravite provjeriti stabilnost vodovodne opreme - kupka ne smije biti spojena.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Provjera glatke položaja kupke nakon instalacije

Ako ste kupili moderan model, neće biti problema s instalacijom. Novi proizvodi su obično opremljeni uređajima za podešavanje.

Nakon instalacije kupke na njega stavite sve spojnice. Prstenovi za vezanje na vijke s prednje strane proizvoda. Zatim spojite odstupanje kroz posebnu brtvu u obliku konusa.

Da biste provjerili kupku na protoku, ispod dna proizvoda na mjestu šljive stavite papir. Ispravna rupa je zatvorena čepom, dobiva se voda. Tijekom odvoda, papir treba ostati suhi.

Preporučljivo je provesti sveobuhvatne popravke zamjenom cjelokupne tehnologije kupaonice.

WC je bolji za instalaciju nakon završetka završnih radova. Potrebno je unaprijed osigurati za obavljanje vodoopskrbe i kanalizacijske cijevi. Prvo, toalet ulaznog cijevi spojen je na kanalizaciju. Nakon toga možete popraviti spremnik za ispuštanje.

Sljedeći korak je označavanje na podu pričvršćivanja WC školjke. U tim točkama trebate izbušiti rupe za pričvrsne vijke. Nakon toga možete popraviti proizvod.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Montažna toaletna posuda

Zatim se pridružite spojnom izlaz na kanalizaciju, a crijevo se dovodi do spremnika.

Također će biti vrijedno provjeriti je li toalet čak i instaliran, ne postoji propuštanje na mjestima priključka.

Završiti strop

Neki stručnjaci preporučuju odgoditi stropnu završnu obradu u završnoj fazi popravka kupaonice. U većoj mjeri, to se odnosi na različite suspendirane sustave. Svjetiljke se mogu ugraditi ugrađene i šarke. Još uvijek postoje takve završne obrade kao što su plastične ploče ili aluminijski profil.

Ako je vaš proračun za popravak ograničen, možete jednostavno poravnati strop s kitom otpornim na vlagu, pokrijte ga slojem boje.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Strop i zidni ukras

Instaliranje novih vrata

Vrata u kupaonici su montirana na kraju popravka. Zahtjev za takve proizvode u skladu su sa standardima svih ostalih unutarnjih stavki kupaonice. Blok vrata u kupaonici mora biti otporan na vlagu, izdržljiv. Nemoguće je dopustiti materijalu iz kojeg se vrata naprave deformirana iz temperaturne razlike. Kada se to dogodi, platna vrata se mogu promijeniti u veličini.

Popularni materijali za vrata kupaonice - plastika, aluminij, staklo. Moguće je odabrati i prirodno drvo, ali to treba obraditi posebnim pripravcima i pokriti zaštitni sloj laka.

Odlučivanje o obnovi kupaonice, trebali biste pred-misliti dizajn sobe. Imajući jasnu predodžbu o tome kako želite vidjeti svoju kupaonicu, lako možete riješiti koja vodovod oprema, završni materijali za stjecanje kako napraviti redevelopment ako je potrebno. U ovom slučaju, popravci će biti uspješni, a nova kupaonica će vas oduševiti udobnosti i prekrasnim modernim interijerom.

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Demontaža odvodnog spremnika

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Plastične cijevi za kupaonicu

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Boravak ožičenja u kupaonici

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Izgled sudopera za kupaonicu na postolju

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Provjera glatke položaja kupke nakon instalacije

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Montažna toaletna posuda

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Priprema i usklađivanje zidova kupaonice

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Pričvršćivanje na nogama kupke

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Sifhon pričvršćivanje u kupaonici

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Uređenje zida s keramičkim pločicama

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Strop i zidni ukras

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Dizajn interijera Kupaonica u svijetlim plavim bojama

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Luksuzni popravak kupaonice s razvojem izvornog dizajna

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Zamjena starih cijevi u kupaonici

Photo kupaonica popravak i WC: prije i poslije

Ažurirano Unutrašnjost u kupaonici nakon popravka

Članak o toj temi: Koja je impregnacija drva s lanenim uljem?

Čitaj više