Napuknuo je pločicu na zidu u kupaonici - što učiniti i kako promijeniti

Anonim

Trenutno je keramička pločica jedan od najpopularnijih materijala za trim kupaonice. Pločica se koristi za ukrašavanje pod ili zidne obloge. To je zbog činjenice da ovi proizvodi imaju visoke operativne kvalitete, kao i izgledni izgled. Pločica je izdržljiva, dobro kopira s efektima vlage, osim toga, dovoljno je da se brine za to.

Napuknuo je pločicu na zidu u kupaonici - što učiniti i kako promijeniti

Dakle, mnogi vjeruju da se tuš okrenut keramika može zaboraviti na popravak i druge probleme, međutim, nije baš tako. Često s vremenom na popločanim proizvodima, neki se nedostaci očituju u obliku pukotina. Gotovo je nemoguće sakriti ovaj problem. Dakle, postoji razumno pitanje, što se dogodilo? Naravno, ne radi se o samoj pločici, ali razlozi su mnogo dublji.

Međutim, u početku mnogi misle da je kvaliteta pločice. Zapravo, čak i dobra keramika počinje puknuti, nakon određenog vremena. Uzroci mogu biti apsolutno različiti, na primjer, pomak na samoj osnovi. Do i velik, rijetko, kada se sva krivnja može nametnuti nepravednom proizvođaču, ali postoje takve situacije koje su uglavnom razlozi u drugoj ravnini. Zašto se pojave pukotine i što je s tim?

Izvori nedostataka

Kao što je već spomenuto, početna opcija se obično smatra pukotinama na temelju kojih je pločica postavljena. Operativni uvjeti u kupaonici su vrlo teški, zbog čega ne bi svaki materijal mogao izdržati ih. Često se betonski estrih sastoji od ruševina i pijeska s vremenom isparavanjem. Dakle, čak i nakon završne ispaše, cement se i dalje spušta, što dovodi do pojave pukotina.

Napuknuo je pločicu na zidu u kupaonici - što učiniti i kako promijeniti

Pukotina na pločici

Pločica koja leži na tlu pretvara se u jednu cjelinu i ako je pukotina negdje, to će odmah utjecati na keramiku. Treba podrazumijevati da se sve nepravilnosti ili deformacija na estrihu odmah manifestiraju o završnom materijalu. Čak i posebni ljepili ne mogu pomoći u ovom pitanju. Sa stajališta, stručnjaci su normalni proces, a sa stajališta, potrošač nije.

Članak o temi: zid okrenut prema divljem kamen - šik opcija

Međutim, gotovo je nemoguće izbjeći ovaj problem, međutim, vrijedi pokušati. Obično savjetuju nekoliko metoda za učinkovito suočavanje s ovom dilemom, ali ako niste profesionalni pločica, malo je vjerojatno da će nešto raditi. Opcije:

  • Prvo, potrebno je pažljivo pregledati gotovu površinu dan nakon polaganja. Tada je osoba s iskusnim izgledom može razmotriti preduvjete za formiranje pukotina. Više eksplicitni znakovi pojavljuju se oko mjesec dana nakon svega radova na primjeni estriha. Ovdje možete zabilježiti golo oka, navedene nedostatke.

    Napuknuo je pločicu na zidu u kupaonici - što učiniti i kako promijeniti

    Shema polaganja pločica

  • Drugo, potrebno je izvući pukotine koje se ne šire i nisu rasti. Pažljivo obrade osnove ponovno nakon toga možete pokrenuti instalaciju pločica u kupaonici.
  • Treće, vrijedno je znati da je stavljanje keramike na još uvijek nisku bazu uvijek rizik, jer nakon nekog vremena će ponovno zamijeniti premaz.

Do i veliki, pukotine se pojavljuju nekontrolirani, tako da nitko nije osiguran protiv njih, pa čak i nekoliko godina kasnije. Osim toga, promjena se mijenja, na primjer, drveni neće uštedjeti od ovog problema. Neispravne defeches u agregatu s debljim pripravcima, kao i ljepljive tvari kako bi se pridržavali pločice. Pod snagom gravitacije rastezat će se i smanjuje se dok se ne pojavi napukne.

Napuknuo je pločicu na zidu u kupaonici - što učiniti i kako promijeniti

Drvena baza za polaganje pločica na zidu

Dakle, keramika je bolje da ne polože na površinu drva, jer ga ne spašava od problema, ali samo dodatno dodatno dodaje. Ako ste i dalje odlučili koristiti drvenu bazu, nemojte se pripremiti za brz izgled pukotina na pločici. Prvi znak kojim će biti moguće prosuditi ovo - pucanje debljih šavova. Osim toga, ako nastaje novi dom, trebali biste biti spremni za činjenicu da će zidovi tijekom rada biti podvrgnuti skupljanju.

Napuknuo je pločicu na zidu u kupaonici - što učiniti i kako promijeniti

Shutkish šavovi

Zašto je keramika u kupaonici na zid pukotina? Prvo se morate suzdržati od polaganja pločica proizvoda u novoj kući, bolje je napraviti završiti nakon nekog vremena. Međutim, možda se ne može riješiti problema s pucanjem. Osim toga, pločica u kupaonici zbog temperaturne razlike podliježe ekspanziji i kompresiji. To je zbog porozne strukture materijala koja apsorbira određeni dio vlage.

Voda, pak, može ispariti i zamrznuti. Kada se formira led, fluidna struktura se širi i zapravo razbija pločicu iznutra. Ako je u hladnoći ovaj fenomen vidljiv s golim okom, tada će se rezultat održati pod tušem zbog nedostatka niskih temperatura, ali prema istom načelu da će prije ili kasnije dovesti do trošenja keramičkih proizvoda.

Možete izdržati taj učinak koristeći odabir materijala, na primjer, porculanskog kamena. Mnogo je bolje nositi kontakt s vodom, ima gušstu strukturu koja ne apsorbira vlagu. Cijela tajna u procesu njegove proizvodnje, koja se odvija pod velikim pritiskom ogromnog tiska. Stoga, porculanski kamen ne ima praznine ispunjene kondenzatom.

Negativni čimbenici

Jednostavno pitanje je zašto pločica puca u tuš kabini? Za potpuni odgovor morate pronaći sve komponente tog razloga. Kupaonica je prilično kompliciran operativni plan. Dakle, materijali koji se koriste za ležište moraju imati visoke kvalitete koje će im omogućiti da traju dugo vremena. Uzroci pukotina mogu biti razni, ali možete i morate se boriti. Opcije:

  1. Betonska baza. Prije polaganja keramičkih elemenata u kupaonici potrebno je instalirati bazu. Estrih je napravljen na idealno glatku površinu, ovdje u načelu je sve jednostavno. Glavni problem počinje kada se beton osuši, koji se počinje smanjuje. Stoga je potrebno čekati potpunu spremnost baze, nakon čega je potrebno ispraviti nedostatke u obliku pukotina i postaviti pločicu.

    Napuknuo je pločicu na zidu u kupaonici - što učiniti i kako promijeniti

    Kat estrih

  2. Temelj od drva. Tijekom vremena, log kuća ima imovinu za skupljanje, kao i beton. Za skupljanje, profesionalni graditelji se uklanjaju od 6 mjeseci do 1 godine. Tijekom tog vremena, drvo suši što je više moguće, nakon čega se mogu provesti završni radovi. Ako to nije učinjeno i stavite pločicu na drugu blackwood, onda će keramika pod utjecajem biti napuknuta.

    Napuknuo je pločicu na zidu u kupaonici - što učiniti i kako promijeniti

    Polaganje pločica na drvenom podu

  3. Vlažnost. S jedne strane, pločica se odnosi na premazi otporne na vlagu, a na drugoj - br. Kao što je već opisano gore, glavni nedostatak keramike je njegova sposobnost apsorbiranja malog postotka vlage zbog njezine porozne strukture. Dok je strana lica materijala pouzdano zaštićena, revolt je vrlo ranjiv. Kada vlaga uđe u bazu, pločica će početi apsorbirati vodu koja će rezultirati pucanjem.

    Napuknuo je pločicu na zidu u kupaonici - što učiniti i kako promijeniti

  4. Temperaturne promjene. Kupaonica je primjetna složenošću u radu. Često, temperaturne razlike mogu doseći pristojnu razinu. To negativno utječe na pločicu, kako se širi pod utjecajem topline, a na nižim temperaturama komprimira se. Sve to će dovesti do pukotina na površini proizvoda.
  5. Crtanje zidova. Ovaj proces je često tipičan za bilo koju novu zgradu, međutim, postoje slučajevi kada se to dogodi u običnim domovima iz jednog ili drugog razloga. Ako je bolje čekati nekoliko godina u izgradnji novog stanovanja, onda nitko nije osiguran protiv pojave sile-magazina.
  6. Ljepilo za kvalitetu. Ovaj aspekt također može dovesti do tužnih posljedica, koje se ne smiju spasiti na građevinskim materijalima i srodnim mješavinama.

Video uputa

Članak o toj temi: Metode i vrste lijepljenja tapeta dvaju vrsta

Čitaj više