Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

Anonim

Lijepo, i, što je najvažnije, praktično je dogovoriti tuš soba - to je zadatak ne iz pluća! Međutim, ako slikate keramičku pločicu u kupaonici, možete postići teške rezultate u ovom pitanju. Danas je takav način registracije relativno rijetko za mnoge na pamet, iako je to velika mogućnost da izdaju ili ažuriraju interijer bez teških troškova. Osim toga, možete izvorno i istovremeno brzo stvoriti, situaciju koja će vam se svidjeti.

Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

Trenutno se slikaju pločice slika nekonvencionalno, ali vrlo zanimljiva vrsta kupaonice. Keramičke obloge može se nazvati neobičnim, ali od toga ne manje učinkovit način za diverzifikaciju prostora. U isto vrijeme, neki imaju racionalno pitanje o potrebi za bojanjem. Boje:

  1. Unutarnje ažuriranje. Ova metoda je idealna za brzu promjenu u situaciji tuša prostora. Slikanje pločica omogućuje vam da radikalno mijenjaju boje poda ili zida i bez izvođenja nacrta rada.
  2. Popravak. Čak i kada ažurirate slušalice ili unutarnje stavke, lako je učiniti samo na slikanje keramičkih pločica, a ne da ga potpuno mijenjate. To će uštedjeti ne samo vrijeme, nego i snage, kao i sredstva.
  3. Promijeni stil. Da biste promijenili glavni dizajn, dovoljno je promijeniti interijeru uz pomoć pločice, koja će donijeti individualne elemente ili naglasiti cijelu paletu postojećih nijansi.

    Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

  4. Dekor proizvoda. Boja za pločice omogućuju da u kupaonici, lokalne ukrase i slike mogu donijeti nenametljive uzorke, lokalne ukrase i slike.
  5. Maskiranje nedostataka. Da biste u potpunosti ili djelomično skrivali različite nedostatke, možete obojiti keramiku, a ne u potpunosti je mijenjati. Mali čips ili pukotine savršeno su maskirane boje.

Osim toga, treba imati na umu da je potrebno samo određeni dio vještina za primjenu boja i neke kreativnosti. I uzimajući u obzir glatku površinu keramičke pločice, ovaj unos postaje stvaran i izvediv na kratko vrijeme ne dovodeći u pitanje kvalitetu.

Materijali i alati

Da biste obojili keramičke pločice u sobi za tuširanje, možete koristiti najjednostavnije i najučinkovitije alate. Osim toga, trebat će vam neke pomoćne materijale koji će olakšati cijeli proces bojenja. Potreban skup:

  • Film Cellophane;
  • skup različitih četkica;
  • obični valjak;
  • Zemljana otopina;
  • otapalo;
  • lak;
  • boja;
  • slikarska traka;
  • paleta.

Članak o temi: Kako napraviti pofrahin preko kreveta

Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

Alati za bojanje

U načelu, ovi materijali i alati su najmanji skup, s kojim možete napraviti sliku pločice. To je dovoljno za provođenje pripremnog rada, stvarajući krug uzorka, primjenjujući samu boju, kao i u skladu s kasnijim koracima.

Odaberite boju

Ako govorimo o odabiru kompozicije, onda ovdje, prije svega, vrsta prostorije treba nastaviti. Na primjer, akrilna otopina ili epoksid pogodan je za zatvorene tuš kabine. Akrilna boja se odlikuje svijetlom bojom, dok je prikladno koristiti i primijeniti. Epoksid će se brzo osušiti, ali, osim toga, to praktično ne izlučuje miris, što ga čini dobrim opcijom.

Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

Akrilne boje

Sjajno rješenje najbolje odgovara ljubiteljima sjaja, jer savršeno zadržava emajlu za oblaganje i daje mu sjaj. Jedan od sjajnih predstavnika je polu-jedan saten cakline koji skriva implikacije. Osim toga, maskira razne vrste onečišćenja i stvara iluziju baršunaste površine proizvoda.

Mogućnosti za slikanje keramičkih pločica mogu se naći ne samo na internetu, već i da se razviju samostalno. Odvojeno, vrijedno je napomenuti da se mora odgovorno približavati izbor boje. Najkvalitetnije kopije su najbolje uzeti proizvođač s dobrom ugledom. U isto vrijeme, jeftina rješenja se ne odlikuju uvijek prisutnošću željenih komponenti, a mogu također sadržavati ili dodijeliti tvari štetne za ljudsko zdravlje.

Mogućnosti dizajna

Kako obojiti pločicu u kupaonici s vlastitim rukama? Do danas postoji prilično velika raznolikost opcija za trošenje slikanja pločica. Međutim, nema predložaka ili praznina. Stoga su dopuštene sve metode, pristupi, kao i fantazijski čarobnjak koji obavlja posao. Iako je vrijedno znati sljedeću gradaciju:

  • Bojeće kapitala. To podrazumijeva potpunu zamjenu palete boja, crtanje, uzorcima, ukrasima i slikama.

    Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

    Puna boja

  • Ažurirajte bojanje. Ukupni dizajn ostaje nepromijenjen, ali nijansu promjene boje; Može se više zasićeno ili jednostavno osvježiti. Osim toga, dopuštena je djelomična obnova pojedinačnih fragmenata i elemenata.
  • Stvaranje uzoraka. Keramička pločica je ukrašena ornamentom preko cijele površine ili fragmentirane obrascima određenog područja, na primjer, u kutovima.

    Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

    Uzorci na pločici

  • Slike. Tematska interijera se uvijek razlikuje složenošću njegovog stvaranja, tako da su ovdje potrebni nenametljivi detalji. Obično ukrašena ili podne obloge ili zidove. Ako crtež prođe kroz pod, i na površini zida, onda ne bi trebao biti glomazan. Za primjenu možete koristiti šablone.

    Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

    Lik na pločici

  • Slika. Uzorci pločica su jedna od najkreativnijih metoda za stvaranje interijera za kupaonicu. Ovdje možete utjeloviti krajolik, apstrakciju, još uvijek život ili čak vlastito znojenje, što će zahtijevati odgovarajuće vještine i, eventualno, talent.

    Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

    Slika na plaži na pločici

Pripremna faza

Prije slikarske keramike pažljivo je potrebno pripremni rad. Pločica treba pripremiti za obradu. Naime, to se odnosi na pročišćavanje površine iz raznih prljavštine ili prljavštine. Osim toga, kako bi se primijenjeno rješenje ravnomjerno položilo ravnomjerno i bez defekata, keramika treba isprati s odmašćivanjem, očistiti od plaka, dobiti osloboditi od hrđe, ostataka ljepila ili blještava, kao i druge komponente prethodnog premaza.

Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

Čišćenje šavova

Prije svega, potrebno je također temeljito očistiti šavove između površinskih dijelova, kao što je ovdje da se prljavština akumulira. Ako to nije učinjeno, onda možda uskoro pojavljivanje plijesni, gljivica i drugih mikroorganizama. Sličan uvjet se odnosi na zglobove između unutarnjih predmeta, namještaja, vodovoda koji se liječi brtvilom.

Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

Površinski odmašćivanje

Dakle, u završnoj fazi ostat će samo da odmaste površinu pločice. Ako planovi uključuju otvaranje boje, onda je najbolje izvršiti pečat materijala, onda će biti mnogo lakše raditi s njom. Nakon toga, treba eliminirati razni defekti, čips, ogrebotine, kao i pukotine s posebnim pramenom. To će dodatno pružiti pouzdano hvatanje boje i pločica.

Primjena

Tek nakon što je površina pločice spreman za početak uzrokuje bojanje otopine. Na temelju odabranog stila, na granicama buduće figure morate postaviti ograničive u obliku slikarske trake. To će omogućiti ne samo da ne mrlja okolni prostor ili objekte, već i da bolje testira keramiku.

Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

Valjka

Za bolji rezultat je prikladan konvencionalni valjak pjene. Pomoći će se lako i brzo plakati čak i veliku površinu u tom području. U tom slučaju, ako planirate stvoriti poseban ili jedinstveni uzorak bez šablona, ​​možete koristiti četke različitih veličina. Štoviše, stroži modeli se temeljno razlikuju od meke hrpe, tako da morate pažljivo pristupiti ovom pitanju.

Slikarstvo pločice u kupaonici - kako i kako to učiniti

Zidna boja

Rad na slikarskim pločicama provodi se u 2 faze. U početku se primjenjuje glavni ili osnovni sloj, nakon čega je potrebno pričekati dok ne bude potpuno suh. Tada bi keramika ponovno trebala biti oslikana, a na strogo okomitom smjeru. U slučaju skiciranja površine, možete uzeti manje boje, jer će biti dovoljno i jedan sloj. Međutim, tada bi se boja trebala koncentrirati i bogata.

Vrijedno je pamtiti što je potrebno ograničiti korištenje kupaonice za sušenje boje. Inače, crtež može biti podmazan ili razmažen, kao i prodiranje prašine i prljavštine. Da biste ubrzali rješenja, potrebno je promatrati udoban režim temperature. Topliji, boja se suši brže, a prilikom slikanja velikog područja potrebno je raditi u nekoliko pristupa.

Video uputa

Članak o temi: Ostakljenje veranda u zemlji

Čitaj više