Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Anonim

PVC paneli za kupaonicu izvrsno su rješenje koje ne samo da će uvesti nešto svježe u unutrašnjost, ali i značajno uštedjeti na skupljim završnim materijalima - pločicama. I sve vrste kupaonice završava s plastičnim pločama, koje se mogu vidjeti u članku u nastavku, dopustiti svakom kupcu da odabere izvrstan dizajn za uspješnu transformaciju sobe.

Što je PVC paneli

Sadašnje tehnologije donose mnogo korisnih i zanimljivih stvari u našem svakodnevnom životu. Sada se popravke u kupaonici mogu provoditi moderni završni materijali. Sada najčešća opcija za završnu obradu je plastična kupaonica ploča. Materijal je duguljasti panela plastike s uzorkom koji se primjenjuje na vanjsku stranu i unutarnju perforaciju. Prema standardu, njihova je duljina tri metra. Potrebno je tako da se PVC proizvodi mogu lako ugraditi u sobe različitih vrsta.

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Moderni dizajn ploča PVC kupaonica

Pro i kontra PVC paneli

  1. Dekoracija sobe s plastičnim pločama je vrlo ekonomično rješenje, jer je njihova cijena u usporedbi s drugim materijalima koji se koriste za dekoraciju vrlo demokratski. Ovaj plus je bitan, jer On je onaj koji često djeluje kao odlučujući argument za potrošača u procesu izbora. Uostalom, na primjer, trošak završavanja kafeltivnosti uz usluge stručnjaka, značajno prelazi troškove usmjerene na instaliranje PVC-plate.
  2. Još jedna značajna prednost može biti jednostavnost instaliranja ovog završnog materijala. U usporedbi s pločicama pločice, prianjajući ih na zid gotovo svaki čovjek može, koji je barem malo rastavljen u građevinskim vrstama rada. A to će pomoći uštedjeti značajan udio sredstava dodijeljenih za popravak.
  3. Minusi uključuju ekološku prihvatljivost materijala, kao i konačni rezultat rada. Uostalom, u stvarnosti, ipak, u dizajnu i estetiku, on će odustati od pločica.

Frakcijska i bojanje pravila

Nedavno, proizvođači građevinskog materijala pružaju najširi izbor panela. Stoga, da biste napravili pravi izbor, trebate mu odgovorno pristupiti. U početku morate odabrati crtež i boju. Najrazličitije plastične ploče za kupaonicu, na koje se fotografije pružaju malo niže, die izbor uzoraka i vrsta dizajna. U nekim slučajevima možete kombinirati nekoliko boja. To će donijeti malo svjetline i svježine u dizajnu interijera. Ali ako kupaonica ima malu veličinu, onda je za završnu obradu potrebno koristiti svjetlosne nijanse, tako da će soba biti vizualno izgleda mnogo prostranije.

Članak o temi: ASB kabel: dekodiranje, specifikacije

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Izvorni ukras kupaonice plastike

Također je vrijedno obratiti pozornost na različite uzorke i izbočine prisutne na panelima. Bolje, ako je takav ukras malo, jer U svakom razmaku i neravnomjernoj površini, prljavština će se kasnije akumulirati i pojavit će se kalup, čiji se sporovi brzo pomnože pod konstantnom vlagom.

Završna obrada kupaonice s plastičnim panelima

Kao što je gore spomenuto, njegova demokratska cijena može se smatrati glavnom prednost ovog materijala u usporedbi s drugim završnim materijalima. Stoga ne čudi da popravak u kupaonici s plastičnim pločama košta mnogo jeftinije od popravka, u kojem će se prihvatiti drugi završni materijali.

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Kupaonica dizajn PVC paneli

U pravilu, zbog duljine plastične ploče, može se potpuno montirati prema svojoj visini. To bi trebalo uzeti u obzir da jedan PVC ploča pokrit će 25 cm zida prostorije. To je tradicionalni parametar jednog lista, ali proizvođači također proizvode materijale drugih veličina, pa prije nego što je brojanje količine bolje napraviti izračune.

Od prethodnog, zaključujemo da ćete za jedan metar zida trebati 4 vertikalne panele. Njihova približna cijena je 200 str po jedinici, ali mnogo ovisi o dizajnu, kao i kvaliteti, tako da se troškovi mogu mijenjati od 100 do 500 p.

Na primjer, uzimamo srednju cijenu. I slijedeći to, pretpostavite da će panele u kupaonici (preciznije 1 m materijal) koštati 800 rubalja. Osim toga, također će biti potrebno kupiti plastiku, vodiči za pričvršćivanje. Otprilike u potpunosti šivati ​​kupaonicu na pribor će se potrošiti do 2000 rubalja.

Kada kupuju PVC panele, oni bi trebali biti kupljeni, kao što kažu "s marginom", jer U kutovima ćete ih morati odrezati. Prije nego što odete u trgovinu za kupnju materijala, morate napraviti pažljivo mjerenje svakog zida i točno odrediti potrebnu količinu. Još uvijek nemamo potrebe zaboraviti da još uvijek trebate izračunati dimenzije vrata. Kao rezultat toga, guranje gore navedene cijene možete izračunati približne troškove popravka.

Ako će popravak biti uključen u zid završne stručnjake, onda će raditi u maloj kupaonici koštati od 6 do 8 tisuća rubalja.

Uređenje kupaonice s plastičnim pločama. Uputstvo

1. Poravnanje zidova

Takvo pitanje brine svaki graditelj amatera. Općenito, ovaj završni materijal ima takvo dostojanstvo kao poravnanje površine, jer će se svaki mali defekti u zidu jednostavno sakriti ispod materijala. Ali u nekim situacijama, prije nego što napravite instalaciju ploča za okretanje, potrebno je ravnati zidove u kupaonici. Trebat će to ako defekt strši više od 10 mm od standardne površine, koja ne dopušta montiranje ploča na istoj razini.

Članak o toj temi: Zamjena stakla u unutarnjim vratima: Faze rada

Treba napomenuti da u ovoj situaciji ne bi trebalo biti perfekcionist, jer će biti dovoljno samo da se riješi najvećih nepravilnosti, dok će se manje nedostatke sakriti pod PVC panelima.

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

OBSEK za PVC panele u kupaonici

2. Metoda pričvršćivanja

Instaliranje panela u kupaonicu s vlastitim rukama može se provesti pomoću ljepila ili vijaka za samozapanje. Međutim, pri odabiru metode učvršćivača, treba imati na umu da se paneli koji će biti pričvršćeni uz pomoć ljepila, ako je potrebno, neće biti lako "otkinuti" s površine. Još jedan nedostatak ove verzije pričvršćivača je implementacija "prljavih" djela, tj. Potrebno je staviti posebnu smjesu koju želite primijeniti s lopaticom.

Danas, najoptimalnija opcija za pričvršćivanje PVC panela su plastični vodiči. Oni su pričvršćeni na zid u horizontalnom obliku: na vrhu u blizini stropa, prizemlje, a zatim u sredini. Ako postoji potreba za ojačanjem i pričvršćivanjem čvrstoće strukture, možete montirati veći broj vodiča.

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Metalna svjetiljka za PVC panele

Instalacija PVC panela: Uputa

Razumjeti kako instalirati plastične ploče u kupaonici. Foto opcije se mogu vidjeti u članku odmah ispod, trebali biste detaljnije razmotriti proces instalacije.

Korak broj 1.

U početku, svaki zid mora biti pričvršćen na vodilice uz pomoć kurve od plastike i vodilica. Trebaju se montirati na 3 različite razine u horizontalnom položaju.

Korak broj 2.

Počni rad je bolji od udaljenog ruba iz ugla. Panel se izreže visinom, a nakon pričvršćenog na kut pomoću pričvršćivača, koji se provode zajedno s vodičima ili malim vijcima za samo-tapkanje pričvršćeni na vodilice.

Korak broj 3.

Plastične ploče Prije učvršćivanja, morate umetnuti u krišku već fiksiranih panela, tj. "Online na dvorcu". Dakle, mjesto privrženosti će biti skriveno, a praznine se ne formiraju.

Korak broj 4.

Da biste učinili gore opisane radnje potrebne su na cijeloj strani, dok je zauzvrat pričvršćivanje sljedećih ploča i provjerom glatkoće šavova pomoću razine razine ili mjehurića.

Korak broj 5.

Paneli u kutovima moraju se smanjiti u veličini, a zatim sakriti praznine ispod profila za ispekanje ili kutove.

Korak broj 6.

Kada je popravak kupaonice praktički dovršen vlastitim rukama s plastičnim pločama, a svaki list materijala bit će pričvršćen na površinu, ostat će za dodavanje plastičnih uglova ili profila. Potrebno je sakriti krajeve, lumen i što je najvažnije dati dizajn logičkog zaključka. Spojevi i uglovi su najbolji u blizini brtvila, zahvaljujući kojem se vlaga ne širila, a plijesan se neće pojaviti ispod plastičnih listova.

Plastične ploče za razliku od završnih mjera pomoću pločica ne zahtijevaju od graditelja profesionalnosti, osim, ravnost površine na kojoj će biti vezani, također nisu važni.

Članak o toj temi: Koja je impregnacija drva s lanenim uljem?

Ostale vrste zatvarača

Ljepilo

Popravite PVC panele na ljepilo vrlo brzo i jednostavno, ali s vremenom, kada želite osvježiti unutrašnjost, poteškoće se mogu pojaviti s njihovim demontaže. Osim toga, ako ste zainteresirani za pitanje kako instalirati plastične ploče u kupaonici (pogledajte fotografije stranice), uz pomoć ljepila, znajte da za neravnomjerne zidove ova opcija nije prikladna, jer će se svaka nepravilnost pojaviti kasnije ,

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Pričvršćivanje plastičnih ploča za ljepilo

Staples-nosači (skriveni)

Ova metoda će biti izvrsno rješenje ako je površina sobe glatka, a što je najvažnije, mora biti prekrivena gipsanom pločom. U tom slučaju, izbor materijala je vrlo važan, jer svaki nosač mora biti pričvršćen na površinu pomoću potplata ili noktiju. A ako u prostoriji betonski ili zidovi od opeke, onda ispod svakog nosača morate izbušiti rupu, dok koristite "kuhare". Ali ova metoda pričvršćivanja ima svoje prednosti - omotač ne oduzima višak prostora, koji je u maloj sobi malo, jer ova metoda ne zahtijeva "sanduke".

Usput, čarobnjak za završnu obradu, ljudi koji žive u novim zgradama, savjetuju ove vrste posla u kupaonici tijekom prvih 4 godine boravka kao privremene opcije. Uostalom, novi stanovi u prvih nekoliko godina daju skupljanje na kojem su zidovi malo deformirani.

Pričvršćivanje na sanduku ili vodilicama

Sve je jasno ovdje, tračnice iz metala ili drva su fiksirane na različitim razinama, a zatim su PVC paneli vezani za njih. U isto vrijeme, vijci za samo-tapkanje mogu se pričvrstiti u PVC limovi (u mjestima pričvršćivanja, koji se neće vidjeti) ili primjenjuju spajalice.

Osim toga, treba napomenuti ako postoji grijana ograda ručnika ili u kupaonici, onda je potrebno ostaviti 4 cm udaljenosti između njih i panela, jer materijal može izgubiti svoj bivši oblik zbog veće temperature.

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Ugradnja panela na drveni sanduk

Općenito, kupaonica od plastičnih panela, dizajn, fotografiju koja se može vidjeti u nastavku, je najflektertičniji tip kraja. Cijena materijala je jeftina, a njegova instalacija je vrlo jednostavna, što omogućuje nositi se s njegovom instalacijom gotovo svaki vlasnik. PVC paneli su također vrlo praktični u svakodnevnom životu - oni su otporni na vlagu, lako ih je brinuti, a u usporedbi s keramičkim pločicama, oni jednostavno čine rupu u njima.

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Dizajn kupke s plastičnim pločama

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Plastična plastika za kupanje

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Pričvršćivanje plastičnih ploča za ljepilo

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Izvorni ukras kupaonice plastike

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Moderni dizajn ploča PVC kupaonica

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

OBSEK za PVC panele u kupaonici

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Kupaonica dizajn PVC paneli

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Izvorni dizajn kupaonica s plastičnim pločama

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Ugradnja panela na drveni sanduk

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Metalna svjetiljka za PVC panele

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Ukrasno uređenje kupaonice

Plastične ploče za kupaonicu: Mogućnosti popravka fotografija

Kupanje diset pod PVC ploče

Čitaj više