Mozaik u kupaonici - što trebate znati

Anonim

Da biste dali jedinstveni izgled, svaka soba koristi određene tehnike dizajna. Do danas, mozaik u kupaonici daje čak i najobičniji interijer atraktivnosti, originalnosti, kao i sofisticiranosti. Međutim, sve to se događa samo u slučaju kada je mozaik panel postavljen uzimajući u obzir sve suptilnosti, a cjelokupni dizajn kupaonice pažljivo je unaprijed osmišljen. Trenutno je mozaik u kupaonici učinkovit alat za uređenje prostorije.

Mozaik u kupaonici - što trebate znati

Keramičke pločice malih veličina mogu se odgoditi čak i neravni dijelovi zida ili poda. I slika mozaika postat će pravi vrhunac za vašu sobu. Proces dizajna kupaonice karakteriziran je skrupuloznošću, složenošću, kao i razmatranjem. To je zbog činjenice da bi ova metoda trebala uzeti u obzir svaki detalj da li je izgled, razne nijanse ili ukupan broj elemenata. Osim toga, podneseno pod je opremljen sustavom grijanja.

Vrste i karakteristike

Mozaik u kupaonici izrađen je od raznih sirovina, od kamena, malilja ili stakla, koji završava s metalom, keramikom ili porculanskom kamenom. Za posebne slučajeve, drugi materijali mogu se koristiti čak i vrlo rijetki, na primjer, umjetni akvamarin, pozlaćena folija, biser, kao i dragog kamenja. Svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke, međutim, svi se koriste kao tad završiti ili zid. Vrste mozaika u kupaonici:

  • Staklo. Ovaj materijal je proizveden uglavnom od mletačkih sirovina. Dobiveni proizvodi karakteriziraju dugi vijek trajanja, otpor vode, sposobnost da se izdrže visoka opterećenja, kao i da se sigurno odoljeti različitim gljivama, plijesni i drugim mikroorganizmima. Stakleni mozaik u kupaonici je prikladan zbog svoje vanjske estetike, osim toga, ima opsežnu raznolikost u boji, teksturi i može se izvesti u metaliziranom i zrcalnom stilu.

    Mozaik u kupaonici - što trebate znati

    Stakleni mozaik

  • Kobaltno plava boja. Međutim, jedna od sorti staklenog mozaika za kupaonicu razlikuje se od nje s mat nijansom. Ova vrsta završetka se vrši miješanjem malih komada oslikanog stakla s određenim aditivima. Dakle, dobivene su različite čestice, za razliku od drugih. Ova okolnost je nezamijećena s polaganjem multi-obojenim, ali kada koristite jednu nijansu, sve se odmah manifestira.

    Mozaik u kupaonici - što trebate znati

    Mamac

  • Keramika. Što se tiče keramičkog mozaika za kupaonicu, zatim na vanjskim parametrima vrlo je blizu konvencionalne pločice iz pločica. Do i veliki, to je samo manje veličine. Keramički proizvodi mogu biti izrađeni od različitih tekstura, kao što je ostakljena ili mat. Keramička komponenta se skladno kombinira s bilo kojom vrstom površine, i dobiva poseban izgled kada je prostor odvojen u antičkom stilu.

    Mozaik u kupaonici - što trebate znati

    Keramički

  • Stijena. Takav materijal se proizvodi od gotovo svake pasmine kamenja. Stoga će pod ili zid postati pouzdana podrška za tuf, mramor, jasper, granit ili onyx. Naravno, hitni trošak rada ovisit će o korištenju sirovina. Vrijedi napomenuti jedinstveno punjenje kamena proizvoda. Takva mozaička pločica za kupaonicu uvijek izgleda originalno i ukusno. Osim toga, kameni elementi se obrađuju poliranjem ili imaju posebnu strukturu u obliku žetona.

    Mozaik u kupaonici - što trebate znati

    Kamen

  • Metal. Ovaj mozaik u kadi će biti dobar dodatak za tuš kabinu. Izgleda vrlo elegantno, elegantno i moderno. U stvari, metalni proizvodi su personifikacija novih dizajnerskih rješenja. Međutim, to je značajan plus za materijal i njegov minus, jer ne odgovara svim interijerima. Metalna pločica je ostavljena mat ili polirana na zrcalni sjaj. Aluminij se obično koristi kao sirovine, kao i nehrđajući čelik, međutim, drugi metali mogu oponašati gornji sloj.

    Mozaik u kupaonici - što trebate znati

    Metal

Mogućnosti

Nije tajna da se mozaik za kupaonicu koristi za različite namjene i potrebe. To je zbog obje operativne kvalitete i izglede. Postoje odvojeni umetci iz pločica, uobičajenih panela, kao i kombiniranih opcija. Zašto mogućnost korištenja mozaika postaje vrlo široka nego aktivno koristiti iskusne dizajnere. Da biste to učinili, morate to shvatiti i u kojem obliku želite ukrasiti. Pločica je pogodna za sljedeće radnje:

  • dekoracija zida;
  • podložno polaganje;
  • Suočavanje u obliku pregače;
  • stvaranje ugrađenih niša;
  • Registracija nestandardnih obrazaca i još mnogo toga.

Često, u mnogim kućama i apartmanima, kupaonice se ne razlikuju velikim dimenzijama ili čak ni podijeljene u vlastitu kupaonicu i WC. U pravilu, kompetentno odabrani mozaik sposoban je vizualno širiti ograničen prostor, kao i vizualno ga podijeliti u različite zone. Na primjer, dobra opcija je suočavanje s keramičkom pločicom zida nasuprot velikom ogledalu.

Mozaik u kupaonici - što trebate znati

Zidni ukras

Mozaik elementi, osim vizualnog sloma, stvorite odvojene funkcionalne zone. Za to, djelomični zid dekoracija se provodi u jednom tonu s poda, što daje osjećaj glatkog prijelaza između razina. Ostatak površine može se uzgajati konvencionalnom pločicom. Također stilski vidjeti uokvirene površine odvojeno ili zajedno u obliku glatkih ili iskrivljenih traka.

Mozaik u kupaonici - što trebate znati

Podložno polaganje

Bends prilikom uređenja prostorije, ponekad igraju važnu ulogu, može djelovati i pomoćni element dizajna. Na primjer, nekoliko tankih crta na zidu u kombinaciji sa sličnim uzorcima na podu donijet će neku raznolikost u jednostavan interijer. Dobra dobrodošlica kada je odabrana mala i velika pločica na kontrastnim bojama.

Mozaik u kupaonici - što trebate znati

Okrenut prema pregači

Na zahtjev mozaika, kupka je slagana ne samo na podne obloge, već i na površini zida. To vam omogućuje da malo razrijedite monotoniju slike, i ako se igra koristi, onda će dojam biti još svjetliji. Osim toga, koristi se jednostavno razbiti prostor, međutim, vrlo učinkovit prijem je razrjeđivanje jednobojnog uzorka na jednom ili dva zida.

Mozaik u kupaonici - što trebate znati

Stvaranje ugrađenih niša

Ako želite dodati originalnost u tuš kabinu, trebate kontaktirati za pomoć u pravokutnim predmetima. Oni će omogućiti da plasman u potpunosti otkrije u svojoj slavi zbog jednostavnog prijema - horizontalno polaganje.

Mozaik u kupaonici - što trebate znati

Registracija nestandardnih oblika

Upotreba mozaika u unutrašnjosti vlastitog stanovanja uvijek je pun zanimljivih otkrića. Opsežne mogućnosti otkrivaju se s vašom maštom čak i na ograničenom području. Štoviše, bez obzira na stil će se provesti u ovoj sobi biti to antikno ili moderno, a možda i avangarde.

Bilješka! Mozaički elementi su dizajnirani ne samo za kaotične crteže, zbog njih se prikupljaju cijele slike, pa čak i umjetnička djela. Takav će ploča biti predmet ponosa za svog vlasnika, jer ima stil i određeni učinak posebno za vaše goste. U isto vrijeme, predmetni izgled ne utječe na operativne kvalitete materijala koji će poslužiti za jednu godinu.

Odaberite boju

Glavna značajka mozaičnih proizvoda čini se da je univerzalizam. Ti se elementi mogu izvoditi u jednom tonu, igraju kontrast ili odmah kombinirati nekoliko nijansi. Takva paleta omogućuje vam da zadovoljite sve zahtjeve čak i najzahtjevnijih vlasnika. Međutim, s konačnim izborom, još je bolje da se usredotočite na unaprijed odabrani koncept, inače postoji mogućnost da se uopće ne očekuje.

Mozaik u kupaonici - što trebate znati

Crijep u boji

Mozaik se koristi kao glatka tranzicija između postojećih nepravilnosti, stropa i poda, dva zida i tako dalje. Klasična opcija je prijelaz iz mraka do sive boje, kao i kontrastne boje - crno-bijele , Prema razvijenim pravilima, tamno dno bi se mogle lagano kretati u svijetli vrh, iako je ponekad vrijedno suprotno. Kombinacija nekoliko nijansi primjenjuje se mnogo rjeđe, ali ne izgleda manje učinkovito.

Položaj piksela elemenata izračunava se na kaotičnom redoslijedu, jer glavni naglasci ne postoje ovdje. Tuš, napravljen u monotonom stilu, također ima svoje prednosti. U takvom dizajnu, nije loše dodati malo bisera ili postaviti nekoliko pruga na pozadini mat zidina. Metalni element uvijek izgleda elegantno, skupo, ali je hladno. Zašto se preporučuje da ga koristi za stvaranje naglasaka na pojedinim elementima.

Video uputa

Članak o toj temi: Lime rješenje i značajka njegove primjene

Čitaj više