Lingerie - Značajke i sorte

Anonim

Lingerie - Značajke i sorte

Dobro prema onima koji žive u seoskim kućama - za njih je problem sušenja posteljina riješen vrlo jednostavno. Uvijek postoji mogućnost potrošiti svježe donje rublje u mom dvorištu ili na verandi, gdje neće biti ugrožen očima drugih ljudi, niti čađe i prašine.

Ali za urbane stanovnike, pitanje "gdje je najbolje donje rublje?" I dalje ostaje relevantno. Prije nekoliko desetljeća, problemi nisu postojali, svi su poželili sušiti donje rublje na ulici, u dvorištima, u kojima su ponekad čak i instalirali posebne sušilice. Međutim, sada je sada koncept "dvorišta" postupno ulazi u prošlost. U modernim dvorištima nije uvijek mjesto za igralište, a da ne spominjemo sušilice za posteljinu. Ali čak i ako je mjesto pronađeno, onda nakon takvog sušenja, rublje bi se moralo poduprijeti, jer se ne bi trebao biti veliki grad za nedostatak prašine i zagaznosti.

Gdje je bolje rublje?

Vlasnici urbanih stanova nema toliko mjesta za sušenje posteljina. Oni koji su bili dovoljno sretni da imaju veliki stakleni balkon ili loggiju, mogu instalirati sklopivi sušilicu ili, na stari način, protežu se ispod stropa užeta. Vjerojatno bi bio najbolji izlaz iz situacije, ali ne postoji uvijek slobodan prostor na balkonu.

Obično se balkon koristi pod skladištem raznih potrebnih i ne baš stvari, ili obavlja neke korisne funkcije - ostave, pušenje ili terasu, na kojoj možete piti šalicu kave ujutro, diveći se urbanom krajoliku. Općenito, balkon, rijetko, kada je višak, nepotrebna soba, koja se može ukloniti bez gubitka, funkciju sušenja rublja.

Lingerie - Značajke i sorte

Još jedno rješenje problema može biti ugradnja sklopivog sušilice u bilo kojem slobodnom kutu stana. Obično ovaj kutak postaje koridor. Ako se ne perete svaki dan, onda ne postoji ništa strašno u instaliranju takvog sušilice za jednu ili dvije noći tjedno. Ali ako imate malu djecu u vašoj obitelji, pranje i sušenje posteljine postaju trajni proces koji se nastavlja dugi mjesec. U tom slučaju, sklopivi sušilica, napunjena s odjećom, postat će nepromijenjeni atribut apartmana.

Važno je napomenuti da mjesta takav sušilica traje puno i, štoviše, je izvrstan mamac za djecu koja to čine na svim ovim dizajnom na njihovim glavama.

Sjajan izlaz - ovo je sušilo za pranje rublja, stvorena posebno za kupaonicu , Kupaonica je jednostavno idealna za sušenje. To je obično najčišća soba u kući u kojoj je zatvoren pristup maloj djeci i ljubimcu. Posebna sušila za kupanje su izvrsna za male apartmane u kojima svaki centimetar slobodnog prostora na računu. Razdjelnik predloženih dizajna omogućuje vam da instalirate sušilicu u gotovo svako mjesto kupaonice.

Članak o temi: zidni i strop bambus paneli - svježina šume u vašoj sobi

Lingerie - Značajke i sorte

Dizajn vrste i metode montaže

Zatezne u kupaonici u nekoliko konopca užeta, dizajniran za sušenje posteljine - fenomen nije nov. Danas je ovaj dizajn donekle moderniziran, pa je postao mnogo prikladniji za korištenje.

Stropni sušilice Za posteljinu postoje dva nosača koja su pričvršćena na strop. Tanke metalne šipke su suspendirane na zagrade. Koristeći mehanizam koji se sastoji od valjaka i užadi, šipke (jedan ili sve odjednom) mogu se izostaviti za ožiranje. Ovaj sušilica se vrlo lako montira: uz pomoć tikla, zagrade su pričvršćene na strop na obje strane, a dio dizajna je fiksiran na zid kako bi se popravila užeta u određenom položaju.

Modernija modifikacija sušača stropa može se smatrati zidnim sušilom , Zagrade u ovom slučaju su pričvršćene ne strop, već na jedan ili na dva zida kupaonice. Između nosača su zatezanje užad na koje će se donje rublje uzorkovati. Duljina užeta regulirana je valjkom. Stropni sušilo može biti nepomično ili sklopivo, koje se može ukloniti ako je potrebno.

Sklopiva sušilica je vezan samo na jedan zid, što vam ne dopušta da stavite veliku količinu posteljine na njega. Vanjski, to podsjeća na harmoniku, koji u presavijenom stanju praktički ne zauzima prostor na zidu. Ovaj sušilica se također može koristiti kao držač za ručniku.

Podno sušilica za posteljinu je sklopivi dizajn prema vrsti daska za glačanje. Potrebno je mnogo prostora i stoga dolazi samo u prostrane kupaonice. Snaga takvog sušilice ovisi o proizvođaču, tako da je bolje odabrati skuplji model. Esencijalni plus sklopivi sušilice je da se vrlo lako presaviti i sakriti, na primjer, za ormar ili vrata.

Lingerie - Značajke i sorte

Lingerie - Značajke i sorte

Lingerie - Značajke i sorte

Sušilo za bateriju je kompaktan dizajn koji je prikladniji za sušenje ručnika i donjeg rublja nego za odjeću ili plahte. Izgleda isto kao i stropni sušilica, pričvršćena samo na bateriju. Baterija, međutim, nije u svakoj kupaonici, tako da neki pričvršćuju tako sušilicu izravno u kadu. To nije u potpunosti prikladno, jer je teško pristupiti kupki, i nije uvijek moguće zaštititi suho osovinu od prskanja vode i kućanskih kemikalija.

Članak o temi: trokrevetne zavjese u unutrašnjosti

Lingerie - Značajke i sorte

Najviše Nepraktična opcija je sušilica za kupanje , To je trokutasti okvir s rastegnutim užadima ili letvicama, koji se stavlja na strane kupke. Uređaj je vrlo nestabilan i, štoviše, puno posteljine za takav sušilica neće valjati, inače cijeli dizajn može ugoditi izravno u kadu. Međutim, ako se koristi samo povremeno i uglavnom za sušenje malih stvari, takav takav sušilica može biti vrlo zgodan, jer to nije potrebno mnogo prostora za pohranu, ali to neće biti teško čak i djetetu.

Lingerie - Značajke i sorte

Električni sušilice

Električni sušilice omogućit će vam uštedjeti vrijeme provedeno na sušilici posteljine tako što ćete ga tuširati do nekoliko sati. Vrlo je zgodan jer takav sušilica se može staviti u noć, a ujutro se ukloniti I neće uzeti višak mjesta u apartmanu. Zaustavljanjem po vašem izboru na električnom sušilici, ne zaboravite da trebate dodatnu opremu u kupaonici.

Neki modeli za sušenje električnih sušenja opremljeni su dodatnim funkcijama, na primjer, ionizator ili termostat koji postavlja i održava određenu temperaturu za cijelo vrijeme sušenja.

Postoji nekoliko vrsta električnih konstrukcija sušenja, ali Najpopularniji su modeli na otvorenom. , Oni mogu izgledati kao obični sklopivi podne sušilice, a mogu biti u obliku ljestava od cijevi za grijanje ili vješalice za odjeću.

Električni sušilice na zidu Najčešće su male švedske zidove ili ploče za kuke.

Postoji i Strop električni sušilice , Oni su pričvršćeni isti kao i uobičajeni. Vozite tako sušilicu pomoću posebnog daljinskog upravljača.

Lingerie - Značajke i sorte

Lingerie - Značajke i sorte

Bolje je kupiti električne poteze od nehrđajućeg čelika, a ne aluminij. Oni su mnogo jači i poslužit će vam puno duže. Osim toga, treba izbjegavati osušene sušilice s premazom protiv korozije. Oni su kratkotrajni, budući da je ovaj premaz vrlo brzo izbrisan.

Značajke

Tako, Prilikom odabira sušilice za posteljinu, trebate obratiti pozornost na sljedeće značajke:

  • Oblikovati. Izbor dizajna sušilice ovisi o mjestu kupaonice koji će biti smješten, kao i koliko često ćete ga koristiti.
  • Proizvođač. Ako je moguće, pokušajte obratiti pozornost na proizvode poznatih brandova. Na primjer, sušilice leifheita i gimi dobro su uspostavljeni.
  • Kvaliteta. Prije kupnje pokušajte testirati dizajn za snagu i obratite pozornost na materijal iz kojeg je napravljen. Materijal mora biti otporan na vlagu.
  • Web težina Obično označeni na paketu ili na uputama za sušilicu. Nemojte zanemariti ove upute, jer ako preopteresite sušilicu, neće vam poslužiti i mjesec.

Članak o toj temi: Kupaonica štap: vrste, značajke, pravila za odabir

Lingerie - Značajke i sorte

Kako napraviti sušilicu učiniti sami

Danas, trgovine predstavljaju veliki izbor sušači za sušilice različitih dizajna i veličina. Čini se da će čak i najzastupljeniji kupac svakako pronaći ono što mu treba. Ali domaća sušilica mogu biti njihove prednosti.

Prvo, to je način da uštedi novac. Iako je u masi njihovog sušilice, prilično jeftin (najjednostavniji modeli će vas koštati nekoliko stotina rubalja), cijeli novac nikada ne oštećuje obiteljski proračun.

Drugo, svakako ćete jamčiti za kvalitetu materijala i snagu samoizrađenog dizajna.

Lingerie - Značajke i sorte

Za vlasnike kupaonica od nestandardnih i nepravilnih oblika, samoproizvodni sušilica za posteljinu može postati pravi spasenje.

Najlakša opcija je strop ili zid sušilica stavljen ispod stropa. Za njegovu provedbu, bit će potrebni samo zagrade, tiple i nekoliko metara užeta ili žice.

Lingerie - Značajke i sorte

Više složenijih dizajna će zahtijevati više vremena, materijala, kao i neke inženjerske vještine..

Ovdje je jedan od načina.

Pripremamo kvadratni okvir od drvenih šipki i nekoliko štapova - drvenih ili metala (količina ovisi o veličini okvira). U barovima radimo rupe za štapove. Ja popraviti šipke u rupama (pobrinite se da šipke čvrsto sjede i ne iskopavaju kada pritisne). Prikupljamo okvir uz pomoć vijaka. Zatim pripremate drvenu ili šperpločanu ploču jednaku širini nastalog okvira, ali je 15 cm duže.

Lingerie - Značajke i sorte

Povezujemo oba dijela dizajna pomoću jedne ili dvije petlje namještaja koji su pričvršćeni na dnu dijelova. Nakon toga, sušilica se može oslikati. Zatim ugradite bravu na vrh sušilice (odaberite najprikladniju mogućnost za vas) i na bočnim stranama - sklopivi mehanizmi. Na dnu sušilice možete staviti kuke za odjeću. Svježi dobiveni dizajn na zid.

Sušilica je spremna!

Čitaj više