Mop za pranje pod. Što odabrati

Anonim

Mop za pranje pod. Što odabrati

Prije pojave mop pranje podova bila je prilično teška okupacija, ne može biti mlada i izdržljiva. Puzanje s krpom na podu nisu dali užitak ni tijelo ni dušu. Spin bolesna, vrtoglavica iz konstantnih padina, kožu ručnih ruku. A potreba za svakodnevnom borbom s masnim i teškim mrljama na podu konačno je izvučena. Ali to je bilo davno.

Već u XV stoljeću pojavio se prvi uređaji koji su nazvani s inteligentnim rusichi "lijenim". A ovo je vrlo točno ime. Uostalom, čak i najjednostavniji dizajn lijenog, koji se sastoji od neveznog drvene daske i ručke, uvelike je olakšalo, pružio priliku da uđete u najhitičnije dostupna mjesta pod posteljina i ormarića. I na kraju XIX je patentiran krpom za pranje poda s vrtom. Danas postoji veliki broj brisa, čak i za pranje stakla ili kemijskog čišćenja.

Drveni mop

Klasični drveni lijeni se još uvijek mogu naći u kući među predstavnicima starije generacije, navikli na takvu rijetkost, au poduzećima iu uredima pretjerano ekonomskih poduzetnika. Ovo je najjeftiniji pogled na MOP. Načelo rada s njom je najjednostavnije - bilo koja tkanina, po mogućnosti upijajuću vlagu, obrišite u kantici s vodom, vjetar na užem dijelu i operite pod. Ima mnogo mana: potreba za vlažnim rukama na krpom kada je zvonio i uvijanje, nemogućnost da se teško dobiti udaljene kutove sobe, kvaliteta čišćenja ovisi o odabranoj veshi. Tu su i prednosti: drveni lijeni jeftini, ne zahtijeva dodatne rezervne dijelove i zamjenjive deterdžente, možete konstruirati vlastitim rukama, pogodnim za bilo koju površinu, postoji veliki izbor duljine ručke i širinu deterdženta platno za svaki ukus.

Mop za pranje pod. Što odabrati

Krpica s četkom

Opremljen je četkanjem MRP-a za čišćenje bilo koje površine, čišćenje prašine i weba na zidovima, strop. Fleksibilna pilota prodire čak i na najudaljenijim uglovima, lako čisti pod noge namještaja, pogodan je blizu postolja.

Mop za pranje pod. Što odabrati

Prednost takve četke prije metle je elektrostatska sintetička vlakna, od kojih je napravljena. Mikroskopske prašine ne rastu u zrak tijekom brišući, već su elektrificirani i drže se hrpe.

Članak na temu: nekoliko domaćih u garaži: mobilni ležaj za sunčanje i sklopiv okvir za alate s vlastitim rukama

Mop za pranje pod. Što odabrati

Većina tih lazela opremljena je plastičnom ručkom, čija se dužina može podesiti. Ova značajka je prikladna za rad za ljude različitih dobnih kategorija ili patnje od bolova u leđima, što stvara nelagodu kada koristite metlu. Da biste pogledali tepihe, morate pokupiti četku s oštrijom hrpom.

Mop za pranje pod. Što odabrati

Mop sa spužvom

Lazyka sa spužvom prikuplja prolivenu tekućinu, kosu i životinjsku vunu, pogodan za bilo koji pod. Najčešće je opremljen ispušnim uređajem, koji vam omogućuje podešavanje količine vode na spužvi. Spužva na Mjesecu za pranje poda s predenjem može imati različitu krutost, možete odabrati najprikladnije za svaku specifičnu površinu. Spužva je opremljena odmjenjivim mehanizmom, može se promijeniti ako je došao u zapuštenost ili ne odgovara krutosti.

Mop za pranje pod. Što odabrati

Na početku rada treba omekšati, spustiti se u vodu nekoliko minuta. Plastična ili metalna ručka podesiva, dobiva duljinu, najudobnije bilo koje osobe, bez obzira na rast i fizičke karakteristike. Jedini nedostatak krpa za pranje poda s vrtom je mogućnost formiranja na polu-razvodu i loše kvalitete rada mehanizma uklanjanja vlage iz spužve. Nemoguće ga je u potpunosti stisnuti.

Mop za pranje pod. Što odabrati

Moverter-leptir

Leptir također pripada krpi za pod s vrtom, ali se odlikuje usput kako bi se uklonio višak vlage iz spužve. Njezin širok donji plan s spužvom nabori na pola, kao krila na leptiru, jer je također nazvana. Prednost takvog uređaja je praktičnost pohrane, s preklopljenom donjom daskama nalazi se u kantu, metalnu ručku, sposobnost promjene neuspjelih mlaznica, relativno nisku cijenu. Uređaj za stiskanje omogućuje podešavanje razine vlage spužve po potrebi. Jednostavno se popisuju s onečišćenjem na linoleumu, pločice, laminata. Materijal iz kojeg je spužva je dobro podnose učinke kemikalija, jer možemo dodati deterdženti u vodu za ispiranje podova. Nedostatak se može nazvati prilično visokom cijenom i nedostatak zamjenjivih mlaznica.

Mop za pranje pod. Što odabrati

Užata lijen

Nakon što je malo neobično za prikaz MOP, uže je brzo procijenjeno urednim ljubiteljima čistoće. Na ručici s podesivom duljinom je strogi fiksni disk, opremljen dugom hrpom pamuka ili poliestera. Uključeno s takvim uređajem postoji posebna kanta opremljena okruglom priključnicom za prešanu. Ove krpe ne moraju biti uvijene, samo sumnjive užade u vodi i stisnite ih u gnijezdu s stanicama, kroz koje se višak vlage vraća natrag. Neke kante opremljene su mehaničkom papučicom koja poboljšava stupanj uklanjanja vode iz užeta.

Članak o toj temi: Instalacija satelitske antene

Mop za pranje pod. Što odabrati

Nedavno je bilo više modernih modela užeta za pranje pod spin, opremljen posebnim mehanizmom na samoj ruci.

Mop za pranje pod. Što odabrati

Uklonjivi diskovi, lako se mijenjaju. Sami uže su izrađeni od materijala, koji, ako je potrebno, može biti umotan. Nedostatak mop - ne za svaki pod. Za drvene i mramorne prevlake, bolje je odabrati još jedan alat za čišćenje, konopac apsorbira previše vode koja može pokvariti pod.

Motak s platformom (flaunder)

Fander je najprikladniji alat za žetvu velike sobe. To je mOP opremljen pravokutnom platformom za koju se nosi slučaj. Veličina platforme ovisi o mjestu korištenja. Kod kuće je 30 ili 40 cm, za profesionalne tvrtke za čišćenje, velike sobe postoje šire. Rotirajući mehanizam na njemu omogućuje platformi da prodire u najodveznije kutove.

Mop za pranje pod. Što odabrati

Ovisno o materijalu iz kojeg je slučaj napravljen, falner se može koristiti za mokro ili kemijsko čišćenje. Pamuk se koristi za uklanjanje prašine, akril sa statičkim učinkom ne ostavlja trake za prašinu na podu, dobro upija vlagu. Univerzalni polipropilenski poklopci su prikladni za vlažno i kemijsko čišćenje, prekoračenje drugih u njihovim pokazateljima. Oni su se savršeno nosili ne samo s onečišćenjem, već i s masnim mrljama, imaju elektrostatička svojstva, privlačenje prašine. Na glatkim podovima stvorite učinak zrcalne površine. Nedostatak faldera može se nazvati previsokom i potrebu da ručno odvrnite poklopce.

Mikrovlakana movab

Microfibra savršeno se nosi s bilo kakvim zagađenjem. Zahvaljujući značajkama strukture vlakana, ima povećanu sposobnost upijanja, brzo suši, ima učinak poliranja, uklanja bilo kakvu masnoću s površine bez kemikalija. Ne otapa se, ne mijenja, lako se čisti i prenosi veliku količinu stirika u prahu. Vijek trajanja mop za seks s mikrovlakom ovisi o kontaminaciji uklonjene površine. Previše masti na podu dovodi do činjenice da je mikrovlakana zasićena s njima i gubi sposobnost apsorbiranja vode. Mikrovlačniku ne možete osušiti na vrućoj bateriji ili u drugom aktivnom izvoru topline. Od visoke temperature, gubi svoja svojstva.

Članak o temi: Kako napraviti stubište od stabla na drugi kat?

Mop za pranje pod. Što odabrati

Parati

Prvi parni mops vidjeli smo nekoliko desetaka prije nekoliko godina na televizorima u televizijskim trgovinama. Prekrasne povratne informacije koje su ih navodno kupile nisu nadahnule povjerenje, bilo je previše nestvarno i fantastično. A ako shvatite načelo pare mop, rezultati se neće izgledati tako utopijski. Ovaj univerzalni alat za olakšavanje čišćenja kuće radi na električnoj struji, ne može se ukloniti samo u prostoriji, već i čistim tepisima, moždanim udarima, ukloniti prljavštinu i gljivice iz pločica. Neki modeli pare lijenog uključuju čak i skalu za uklanjanje skale.

Mop za pranje pod. Što odabrati

Načelo rada pare je da se konvencionalna voda iz dizalice izlije u poseban spremnik. Njegov volumen je 500 grama. Voda se zagrijava do točke vrenja pretvara u parove, koji se izbacuje kroz posebnu mlaznicu prema van i jedino je sredstvo za čišćenje kontaminacije. Kemijski deterdženti i proizvodi za čišćenje nisu potrebni. Za sve radove na kući, morate potrošiti minimalnu količinu snaga, samo instaliranje potrebne mlaznice da uključite uređaj na mrežnu mrežu. Udaljena ručka je instalirana na bilo kojoj visini, koja okreće zamorno čišćenje u ugodnom razonodu s elegantnim i modernim gadgetom u rukama, bez leđa i umora.

Mop za pranje pod. Što odabrati

Nedostatak pare map je visoka cijena. Ali ako djeca žive u kući, ljudi koji pate od alergija, bronhijalne astme, stenoze ili drugih bolesti koje zahtijevaju posebnu atmosferu, takav uređaj će biti vrlo relevantan. Uostalom, čišćenje u zatvorenom prostoru ne samo da ne samo čisti pod kao učinkovito, ukloniti prašinu iz cijelog kutova, ali će se osloboditi svih štetnih komponenti u zraku, uzrokujući komplikaciju bolesti.

Mop za pranje pod. Što odabrati

Lazy shoyo olakšanje napravio je čišćenje sobe, osobito na teško dostupnim mjestima. Ali među svim gore navedenim modelima ne postoji univerzalni, koji bi odgovarao za pranje bilo kojeg spola. Stoga, prije kupnje potrebno je pažljivo ispitati sve preporuke proizvođača, tako da je stečeno čudo modernog dizajna doista korisna stvar u kući.

Čitaj više