Opcije polaganja pločica - Metode i preporuke

Anonim

Polaganje keramika u tuš kabini je čitav smjer, približno kao u umjetnosti. Sama pločica može se razlikovati samo po sebi, tj. Različiti u obliku, veličini, boji ili strukturi. Naravno, ugradnja takvih proizvoda izravno ovisi o njihovim parametrima, na primjer, kvadratnim, pravokutnim ili nestandardnim elementima ne može se postaviti na istom principu. Stoga se opcije za polaganje pločica uvijek razlikuju ovisno o dimenzijama, kao i ukupnoj površini prostorije.

Opcije polaganja pločica - Metode i preporuke

Dakle, postoji širok raspon načina ležaljke na podu. Bilo koji opcija otvoreni crtež nosi poseban pristup. Može biti tradicionalna, avangarda ili netko drugi. Glavna stvar je da se slika na podu postaje kompetentno i lijepo. Zasebno, vrijedi spomenuti broj sorti polaganja, postoji vrlo pristojan broj, pa ćemo razumjeti!

Klasičan

Osnovni raspored pločica u kupaonici se vrlo često koristi, odakle se zove. Domaće korištenje ove metode je široko rasprostranjena u gotovo svakom domu. Podijelite crtež keramike s vlastitim rukama slučaj je relativno jednostavan, međutim, postoje vaši trikovi. Klasična opcija je instalirati pločice paralelno ravno, tj. Ne dijagonalno u odnosu na zidove sobe.

Opcije polaganja pločica - Metode i preporuke

Klasična opcija

Važno je da se proizvodi pločica čvrsto uklapaju jedni prema drugima. To omogućuje da podovi traju duže i izgledaju lijepo, budući da velike praznine izgledaju mogući. Često se s ovom verzijom polaganja primjenjuju ili pravokutni elementi ili kvadrat. Rezultirajući uzorak izgleda uvijek atraktivan i elegantan ako su korištene pločice različitih boja.

Ova metoda se smatra najjednostavnijom, osim toga, može se napraviti vlastitim rukama, jer ne zahtijeva posebne profesionalne vještine. Klasična opcija će stvoriti besprijekornu tkaninu u tuš kabini, koja će služiti ne jednu godinu. Koristeći originalni uzorak iz višebojni pločica, soba se vizualno širi. Uzorak se može izvesti u bilo kojem stilu i pogledati pojedinačne fragmente, koji se nalaze oko perimetra ili ističu dijagonalno.

Članak o temi: Kako odabrati zavjese i prekrivače iz jedne spavaće sobe: specijalistički savjet

Odvojeno, vrijedno je napomenuti da ove mogućnosti za polaganje pločica u kupaonici omogućuju učinkovito korištenje unutarnjeg prostora. Obično se preporučuje da koristi keramiku pravokutnog oblika, jer je mnogo raznovrstan, a također razbija sobu u odvojene zone. Na primjer, možete lijepo postaviti područje blizu sudopera ili istaknuti površinu iznad kupaonice ili kupaonice. Dizajneri koriste izvrsnu recepciju - igru ​​na kontrastu, koji omogućuje osvježavanje izgleda cijelog tuša.

Moram znati! Za vizualno povećanje podne obloge najbolje je odabrati velike proizvode, ali bez slika, uzoraka ili uzoraka. U ovom slučaju, klasična metoda je upravo ono što trebate!

Pod kutom

Shema polaganje pločica u kupaonici dijagonalno je vrlo zanimljivo, s bilo kojeg stajališta. Keramika ne moraju uvijek ležati paralelno sa zidovima, ponekad košta malo razne prostora, dati određenu dinamiku. Da biste to učinili, dovoljno je okrenuti kvadratni element s kojeg će se pojaviti romb. Takav stil izgledat će mnogo atraktivnije od standardne sheme!

Opcije polaganja pločica - Metode i preporuke

Dijagram polaganja pločica pod kutom

Međutim, pod takvom metodom prikladna je samo kada se koristi monokromna pločica. Budući da, u slučaju raznih nijansi, to ne može biti ugodan osjećaj u obliku reda u očima. Također treba isključiti ukras ili neobične obrasce. Osim toga, polaganje crteža dijagonalno u tuš kabini ima još nekoliko ozbiljnijih nedostataka koje treba spomenuti. Slabe strane:

  • Svaka pločica uz zid mora biti ošišan.
  • Stjecanje velike količine materijala.
  • Trajanje rada.
  • Strijeom će zahtijevati strpljenje i točnost.
  • Nakon instalacije, dosta otpada će ostati.

Šah. Pod kutom i bez

Ove opcije za polaganje pločica u kupaonici čine ga lijepo diverzificirati prostor, a također ga učiniti originalnim. Način šaha je koristio drevni narodi i poznat je mnogo tisućljeća prije. Postoji nekoliko opcija za svoju lokaciju, tj. Alternation pločice, na primjer, s različitim bojama, raznim teksturama ili dimenzijama. Posljednji prijem je vrlo rad, koji će zahtijevati veliki broj vještina i određene vještine.

Članak na temu: Pozadina ljepila: Upute za uporabu kod kuće

Opcije polaganja pločica - Metode i preporuke

Izgled varijante šaha

Možete navesti fokus na pravokutnoj pločici i ulagati kvadrat ili obrnuto. Mnogo je teže biti slučaj s nestandardnim modelima. Što se tiče odvajanja boje, crna i bijela kontrastna verzija smatra se klasičnom i u načelu je pobjeda. U nekim slučajevima dizajneri koriste drugu površinu za podove kako bi naglasili originalnost pripravka. Tako možete izvući chess crtež dijagonalno - to će izgledati vrlo lijepo. Prednosti polaganja:

  • originalnost;
  • razne opcije;
  • Jednostavnost instalacije;
  • Izvrstan izgled.

Vrijedno je pamćenje! Ako želite stvoriti šahovski uzorak u tuš kabini, onda ga možete postaviti na zanimljiv način. Keramika je složena tako da su granične linije okomice.

Opcije polaganja pločica - Metode i preporuke

Izgled varijante šaha pod kutom

Za razliku od standardne šahovske verzije, šah metoda dijagonalno može postati dobar uzorak na vašem katu u kupaonici. S ovom shemom, keramika je položila pod kutom. Alternativa materijala provodi se analogija s klasičnom šahom opcijom, međutim, instalacija se provodi kao prilikom polaganja proizvoda dijagonalno. Kao rezultat toga, ispada vrlo originalan crtež, koji izgleda sjajno. No, u isto vrijeme, treba uzeti u obzir sve mane kruga pod kutom u obliku viška materijala i drugih stvari.

U disperziji. Pod kutom i bez

Izgled pločice u maloj kupaonici pogodan je za dokazano formiranje podova, kao u dezintegraciji. Na taj način se pod može smjestiti i pod hodnikom ili drugim ograničenim prostorima. Crtež stvoren korištenjem ove sheme dobiva se vrlo pojedinačno.

Opcije polaganja pločica - Metode i preporuke

Polaganje pločica u dezintegraciji

Singularnost sheme je da je pločica potrebno na poseban način. Tako da je gore navedeni redak u dodiru s donjim kroz sredinu keramike, koji se nalazi iznad šava donjeg retka. To jest, sredina pločice je mjesto kontakta dvaju drugih proizvoda. Polaganje u disperziju provodi se samo horizontalno , Prilikom odabira ove metode potrebno je uzeti u obzir sljedeće značajke:

  1. Dijagram polaganja stola sličan je opekom.
  2. Izravan slom može proći i korištenje kvadratnih i pravokutnih pločica.
  3. Keramika različitih boja može vizualno biti nekoliko krivulja, ali je samo vizualno.

Članak o temi: Cross-Stitch Rose: setovi u košari, buket bijele u vazi, djevojka za početnike, triptiha i leptira

Izvorne opcije za polaganje pločica u kupaonici dijagonalno mogu biti zainteresirane za i zahtjevne kupce. Što se tiče širenja kruga pod kutom, to je prilično složen, kao što se radi na dijagonali. Ova metoda polaganja slična je drugima, ali nešto komplicirano zbog značajki instalacije konačnog uzorka. Dovoljno je reći da ne svatko može ostvariti ovu složenu metodu. To će zahtijevati idealno glatku površinu, poravnate kutove, zidove, budući da će sve nepravilnosti biti jasno vidljive.

božićno drvce

Ova shema je zanimljiva opcija podova. U praksi on imitira raspored parketa i djelomično metoda dijagonalno. Možete staviti božićno drvce u tuš s vlastitim rukama, međutim, najbolje je koristiti samo pravokutnu pločicu. Budući da je najprikladnije za brzo, ali u isto vrijeme visoke kvalitete izgleda. Linije božićnog drvca nisu paralelne sa zidovima prostorije, već imaju nepravilan oblik.

Opcije polaganja pločica - Metode i preporuke

Dijagram polaganja pločica s božićnim drvcem

Čini se da su bendovi dijagonalno, tako da ih morate postaviti s određenom vještinom. Najneželjniji takav crtež će se razmotriti zajedno s monofonim pločicama ili člancima oponašajući drvenu boju. Ne preporučuje se koristiti keramiku ispod prirodnog kamena, jer izgleda prilično prirodno. Značajke korištenja metode ispod božićnog drvca:

  1. Prva pločica bi trebala ići iz zida na paralelu, a onda je lijep uzorak na dijagonali.
  2. Kada pošaljete pločicu pod kutom do zida, šavovi će ići okomito.
  3. Uski oblik pločice vizualno će povećati područje kupaonice.
  4. Velika pločica pomoći će vizualno stisnuti ogroman prostor.
  5. Morat ćemo potrošiti puno vremena na proizvode za podrezivanje.
  6. Broj otpada tijekom instalacije bit će vrlo velik.

Video uputa

Čitaj više