Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Anonim

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Može li se prije trideset godina, vlasnik standardnog stana nadati da će imati izbor izvora svjetlosti, a što može biti u mogućnosti zanemariti uobičajenu žarulju sa žarnom niti?! Fluorescentne dnevne svjetiljke koje su potrošači tako davno doživjeli, kao isključivo ured, ljudi se počeli odmaknuti od stereotipa da je toplo žućkasto svjetlo za kuću, a bijela hladnoća je samo uredska opcija.

Da, a suvremene svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama imaju pristojan spektar - izbor nijansi je upravo toliko potreba potrošača. Usredotočujući se u boju (svjetlo) gamme svjetiljke, svaka može biti abecedna:

  • Lb - bijelo svjetlo;
  • LD - dnevno;
  • Le - prirodan;
  • LCB je hladan;
  • LTB je topla.

Obojene fluorescentne svjetiljke koriste se za osvjetljavanje uličnog oglašavanja, a ovdje je boja gama nema ograničenja.

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Za kuću, za vrt, za ured

Luminiscent svjetiljke su univerzalni uređaji, mogu se koristiti u velikim i malim apartmanima, u proizvodnim prodavaonicama, u uredskom prostoru i kao vanjske svjetiljke.

I dopustite modernim krajobraznim dizajnu skloniji opremiti vrt i kućanstvo sa svjetiljkama koje djeluju na solarnim panelima, nitko nije otkazao trajnu fluorescentnu žarulju na podršci i vjerojatno neće otkazati. Jedno je malo svjetla u blizini pjesama, vrt ili izravno na alpskom slajdu i potpuno drugačiji je dovoljan tok mekog nenametljivog svjetla od lampesta.

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Svjetiljke za dom

Da biste opremili stanove s visokokvalitetnim, izdržljivim i ekonomičnim osvjetljenjem, tržište pruža širok raspon modernih svjetiljki za odabir potrošača:

  • Iznad glave - za ugradnju na žbukane i gipsane ploče;
  • ugrađeni - za montažu u gume, suspendirane i rastezne stropove;
  • Regali - stvorena posebno za robusne strukture;
  • Točka - za rasvjetu malog područja.

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Svjetiljke za ured

Uredske svjetiljke se ne razlikuju mnogo od kuće, ali budući da ormari imaju više za naprezanje očiju, pročitajte tekst u papiru i elektroničkih verzija, stručnjaci savjetuju korištenje luminiscentnih svjetiljki 4x18, čija moć omogućuje da se osjećate ugodno i spremanje vida.

Članak o toj temi: Visina vrata ne može u veličini otvora

Za kabinet koristite optimalno:

  1. Rasterske svjetiljke - ova vrsta rasvjetnih uređaja ugrađena su umjesto jednog od suspendiranih stropnih dijelova i opremljena rešetkom raspršivanja.
  2. Point i ugrađene svjetiljke, također, s punim desne strane mogu se koristiti za urede.

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Svjetiljke za industrijske radionice

Raditi u velikim tvorničkim ili tvorničkim radionicama, karakterizirana je određena atmosfera, ne uvijek pozitivna - povećana obojena ili vlaga, kretanje po prostorijama velikih automobila ili prisutnost ukupne opreme.

Za osvjetljavanje prostranih i visokih radionica, koristite:

  • Suspendirane stropne svjetiljke za sobe s visokim stropovima, koje se razlikuju u instalacijskoj metodi - montirane su pomoću kablova koji se mogu podesiti u visini.

Obrajana pri odabiru svjetiljki za industriju, njihove karakteristike u skladu s stupnjem zaštite od prašine i vlage (od IP54 do IP65).

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Ulična rasvjeta

Stručnjaci nazivaju lumininescentne svjetiljke najpouzdanije danas na vrsti ulične rasvjete. Svjetlosna struja fluorescentnih svjetiljki se ne razlikuje od pokazatelja svjetiljki sa žarnom niti, odlikuje se samo snaga izvora svjetlosti.

Dakle, žarulja sa žarnom niti u 200 W daje struju od 2500 lm, i potpuno istu količinu svjetlosti dobivamo od fluorescentne svjetiljke u 60-80 W.

  • Visoke svjetiljke se koriste za osvjetljavanje urbanih ulica;
  • Niske tlačne svjetiljke za kućanske parcele.

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Što su oni dobri?

Prva stvar koju potrošač skreće pozornost pri ocjenjivanju uređaja za rasvjetu je udobnost rasvjete i potrošnje energije. Ova dva parametra svjetiljki s fluorescentnim stropnim svjetiljkama su savršene. Osim toga, ove svjetiljke:

  • Izdržljiva, sposobna funkcionirati glatko u roku od 20.000 sati, a to nije granica, već su razvijeni uzorci koji su 40000 sati;
  • Vrlo učinkovit (primjer odgovarajućeg svjetla, vidi gore);
  • moderan i prikladan, predstavljen u različitim oblicima i veličinama;
  • skladan u bilo kojem unutrašnjosti;
  • zaštićeni od pada u prašinu i vlagu;
  • Mogu suzbiti radio valove.

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Za potrošače koji će zamijeniti par žarulja u kupaonici, poseban savjet: obratite pozornost na luminiscentni strop 2x36 svjetiljke, opremljeni su maksimalnom zaštitom od vlage, kao što su ugovori s bazenom, saune, kupke.

Članak na temu: mačju kuća to učiniti sami

Nedostaci koje trebate znati

Luminiscentna svjetiljka ne može se kupiti za peni, a za nekoliko desetaka rubalja. Visoki trošak proizvoda je prvi od nedostataka koji su pomalo ohlađeni kupnjom prašine. Postoje i drugi nedostaci o kojima je svaki potencijalni kupac jednostavno dužan znati:
  • Lansiranje žarulje traje nekoliko minuta;
  • Ograničena temperatura - svjetiljke ne rade na temperaturi ispod -250;
  • Svježi početni neuspjeh za luminiscentne svjetiljke;
  • nemogućnost učestala i isključenja (to jest, to je praktički moguće to učiniti, ali život lampe je smanjen s takvih akcija);
  • Svjetiljka nije jako ugodna za slušanje niskog zuja;
  • prisutnost u svjetiljci žive;
  • Posebno odlaganje nakon završetka servisnog vijeka.

Nijansi povezuju

Izravna veza s energetskom pečatom za ove svjetiljke je kontraindicirana: njihov negativan otpor (veća struja prolazi kroz svjetiljku, što više gubi otpor) zahtijeva vezu kroz balast.

Otpornik nije prikladan kao balast, jer će izgubiti veliku količinu energije, ali kondenzator ili induktivni svitak je prihvatljive opcije.

Ako ste "sazreli" za kupnju

Sada kupiti žarulja je ekvivalentna procesu kupnje krave u 18. stoljeću. A to je bez ironije. Uređaj je iako mali, ali ga stječe dugi niz godina, tako da je sigurno služio dodijeljenom razdoblju, potrebno je ispravno odabrati. Da, i cijena ... Ovo nije bakrena sitnica za sovjetsku žarulju u neprijateljstvu, iznos impresionira i baciti novac tako jedva da je netko spreman.

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Za početak, potrošač treba odlučiti za koje sobe kupuje svjetiljke s luminescentnim svjetiljkama. Svi su važni: područje, visina stropova, vlažnosti, prašnjavost, svrha sobe.

Pregledajte oznaku žarulje (označeno je na kutiji): Neki od njih su namijenjeni složenim mikroklima, drugima - za uporabu samo u povoljnim uvjetima, treći - za prostorije s visokom vlagom.

Nemojte zanemariti ove nijanse, oni nisu tako mali, kao što se čini. Ali ne kupujte za dnevnu sobu žarulje s najvišim cijenama obrane - u ovoj sobi nemaju ništa.

Prilikom odabira, razmislite ne samo dizajn, već i fizički parametri rasvjetnih uređaja i uvijek imaju ideju za koju svrhu trebate rasvjetu: za studij i rad, za udobnu večeru u obiteljskom krugu ili primijeniti šminku ispred ogledalo. Svaki od ovih slučajeva uključuje različite svjetiljke.

Članak o temi: Kako napraviti balkon s vlastitim rukama (fotografija i video)

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Zona je previše svijetla svjetlost koja želi otići što je prije moguće - to je nelagoda. Mekani nenametljiv protok svjetla uvijek je bio povezan s domom, obitelji, sumrak - intimnom svjetlu, pogodan za spavaće sobe.

Promišljen pristup odabiru izvora svjetlosti nije samo banalna nastava. To ovisi o udobnosti vašeg boravka. Ako unaprijed ne planirate mjesto svjetiljki, njihova optimalna snaga će ostati nepoznata, a moguće su pogreške u položaju.

Raspodjela svjetla fluorescentnih svjetiljki je različita:

  • Izravna projekcija - Sjajte samo u jednom smjeru, prikladni su za smještaj toaletni stol ili ogledalo u kupaonici za osvjetljenje posebno odabrane zone (u tu svrhu, često se koristi, često se koristi, a lumininescentno);
  • Raspršeno zračenje - smjer zraka ide u različite smjerove iz izvora svjetlosti, dizajneri koriste takve svjetiljke za stvaranje zajedničke svjetlosne pozadine unutarnje;
  • Kombinirano zračenje - na stropu se instaliraju dvije vrste svjetiljki: s izravnim i raspršenim zračenjem, ujednačenosti rasvjete s ovom opcijom može se postići s većim brojem svjetiljki s izravnom projekcijom zraka.

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Tako da svjetiljka ne buzzira

Karakteristična značajka dnevnih svjetlosnih svjetiljki starog uzorka bila je neugodna i prilično glasna buzz, od kojih, dok se zaposlenici Ureda i institucija žale, glava se dijeli. Stoga je u poduzećima i kod kuće poželjno da ne koristi luminiscentne stropne svjetiljke - vjerovali su da je više svjetiljki, jači buka.

Buzz je ostao u nekim novim svjetiljkama prosječnog cjenovnog segmenta (to je navedeno u odjeljku o nedostatku rasvjetnih uređaja).

Korištenje pokretanja čvorova za napredne uzorke eliminira svjetiljke iz zuja, treperenje i buku pri pokretanju.

"Mirne" svjetiljke dobile su popularnost, prije svega, među poslodavcima i ravnateljima, budući da su uspjeli kombinirati svoj glavni san: visokokvalitetna rasvjeta + visoka produktivnost.

Osim toga, stanovnici ormari su se riješili opsesivne buzz uređaja za rasvjetu, oni su se uvjerili s jedinstvenom rasvjetom, što je moguće bliže prirodnom. A sada na poslu i studiranju, kao i kod kuće, uši i oči počivaju - kao što bi trebalo biti.

Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama
Svjetiljke s fluorescentnim svjetiljkama

Čitaj više