Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Anonim

Ponekad se vlasnici stambenih prostora suočavaju s problemom mirisa kanalizacije. Obični sprejevi i visoko kvalitetno čišćenje ne pomažu da se nose s ovim problemom. Miris se i dalje pojavljuje kroz vrlo kratko vrijeme.

Dakle, koji je razlog za izgled neugodnog mirisa iz kanalizacije, zašto ovaj problem obično utječe na privatne kuće i kako ukloniti miris otpadnih voda u kupaonici?

Zašto se u kući pojavljuje neugodan miris

Jedan od najčešćih razloga za izgled mirisa u kanalizaciji, koji čini boravak u sobi ne tako udoban, su:

  1. Kanalizacijska cijev koja je u početku bila pogrešno postavljena.
  2. Kanalizacijska cijev bila je ponosna i pukotina, a u njoj se pojavila curenja.
  3. Projekt nije osigurao vodovod ili nije uspjelo.
  4. Cijev začepljen i zumiranje sprječava prolaz vode, ostaci hrane rotacije i višestruke bakterije.
  5. Greška ili slabo operativna ventilacija, ne nositi se s vlagom. Zrak postaje ustajao, plijesan se pojavljuje u sobi.

Nešto osmišljen kanalizacijski sustav je najveća i teška pogreška.

Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Kako se riješiti mirisa u kanalizaciji

Ako su tijekom instalacije korištene niske kvalitete cijevi i loše veze, mogli su vrlo brzo doći u zapuštenost. Na primjer, na njima se pojavila napukle ili se rupe. Ako su mjesta cijevnih veza su loše čitati ili su se pokazali slabim, zajamčen je neugodan miris.

Druga pogreška je pogrešna detekcija kutka cijevi, zbog čega se može uhvatiti prljave otpadne vode, sjaj, a neugodni mirisi gledaju na ispusnu rupu prema van.

Sam za ispravljanje problema s kanalizacijom je vrlo teško, to će zahtijevati mnogo vremena, truda i troškova. Morat ćemo rastaviti kanalizaciju u cijeloj kući, ponovno postaviti cijevi. Točnije odluke bit će izazov tima stručnjaka koji će brzo, učinkovito i najčišće raditi, te će također dati jamstva njihovom radu.

Penjanje pukotina

Ako u ovom trenutku nije moguć remont neispravne kanalizacije ili vodoopskrbe, a šteta je beznačajna, na primjer, jedna ili dvije pukotine su pronađene u cijevi, onda možete privremeno ukloniti problem vlastitim rukama. Naravno, ovo rješenje je kratkotrajno i uskoro će se postaviti ponovno vratiti, a cijev će se morati zamijeniti tako da eliminira uzrok. Da biste dodali stegnutost cijevi, trebat će vam samo dvije stezaljke traženog promjera i komad gume. Guma se može uzeti iz stare automobilske gume. Da biste to učinili, izrežite dio odgovarajuće veličine tako da cijev može biti čvrsto omotana. Patch mora biti nametnut na takav način da se preklapa pukotina, a zatim ga učvršćuje s stezaljkama na obje strane. Umjesto stezalica, možete koristiti i građevinske veze. Ova odluka je dovoljna za nekoliko mjeseci, a miris njihove kanalizacije će se ponovno vratiti.

Članak na temu: Kako ukloniti bravu s unutarnjim vratima bez pozivanja čarobnjaka

Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Kako se riješiti mirisa u cijevima

Ako je ispuhana pukotina u kanalizacijskoj cijevi, koja dolazi iz WC-a, a zatim će algoritam djelovanja biti različiti. Da biste to učinili, trebat će vam:

  1. Voda.
  2. Cement.
  3. Marley ili obični medicinski zavoj.
  4. Sposobnost miješanja.
  5. Lateks rukavice.

Prije početka popravaka potrebno je osigurati da nitko neće koristiti zahod koji će se koristiti za 12-24 sata, ovisno o brzini sušenja cementa, inače će rezultat rada trajati dugo.

Za početak u pripremljenom kapacitetu potrebno je razrijediti cement s vodom u omjeru 1:10. Zatim, narezani zavoj ili gaza trebat će potopiti u cementnom žbuku i omotati oko cijevi s nekoliko slojeva. Vanjski sloj bi trebao biti gotovo suh, ali ne bi trebao biti zaostajanje iza cijelog patchwork.

Sljedeći razlog je moguće curenje. Voda curi i sugerira. Otkrivanje ih teško, kao što je često pristup cijevima zatvoren. Da biste izbjegli sličan problem, postoji nekoliko pravila:

  • Uvijek ostavite pristup cijevima;
  • Nemojte koristiti mnoge spojeve, manji su zglobovi, što je manje vjerojatno pojava propuštanja;
  • Koristite samo visokokvalitetne cijevi i spojnice.

Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Osloboditi se mirisa u kanalizaciji

Međutim, nitko nije osiguran od pogrešaka, tako da se problem i dalje može pojaviti i onda će to morati riješiti. Ako je vodovod napravljen od plastičnih cijevi u kući, problem je riješen jednom ili dvaput. Dovoljno je samo zamijeniti gumenu brtvu ili brtvu. Biti siguran kao rezultat toga, vrijedi hodati na vrhu posebne brtve zgrade.

Potpuno drugačija situacija, ako su se cijevi ispostavilo da je lijevano željezo. Ovdje će samo pomoći čahuru gaze i cementa, što je gore spomenuto. Cement vam omogućuje da se penjete u rupe i pukotine u cijevi, a višeslojni marš čini ovaj flaster prilično jak.

Ako sifon razbio

Sifon ili, kao što se također naziva, hidroizolacija, on je hidraulički zatvarač, izumljen je tako da mirisi iz kanalizacije ne prodire u stan, uključujući od ukupnog broja u stambenim zgradama, dakle, miris otpadnih voda u Apartman se pojavljuje s ne-funkcionalnim sifona. Dizajn sifona omogućuje dva okruženja, čista i kanalizaciju, a ne da se međusobno ne dodiruju, pa s dobrim sifonskom prodiranjem mirisa u sobu je isključen. Dakle, što je uzrok krivnje sifona i kako se riješiti mirisa kanalizacije u kupaonici:

  1. Sifon je pogrešno povezan. U ovom slučaju, brtva se brzo dolazi u zapuštenost i pojavit će se miris kanalizacije u kupaonici.
  2. Neispravan oblik sifona. Na primjer, ako je instaliran ispod sudopera, obrazac mora biti u obliku slova S. Možete koristiti konvencionalne bakrene žice ili građevinske veze kako biste popravili valovitu cijev u tom položaju.
  3. Tlak razlika u cijevi i kanalizaciji. Uz visokog tlaka u kanalizaciji, neugodan miris se razbija u stan. Ponekad se vakuum stvara u kanalizaciji zbog kojih hidravijacija ostaje bez vode.
  4. Prilikom instaliranja hidrauličkog kruga korištene su cijevi malog promjera. TAKS su vrlo jednostavni za začepljenje. Jedini način je čišćenje vodovoda s posebnim sredstvima eliminiranje blokada. Danas su na tržištu veliki skup.

Članak na temu: Zašto vam je potreban građevinski granitelj. Sorte materijala

Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Kako se riješiti mirisa u sudoperu

Često se nakon dugog nedostatka stanara pojavljuje neugodan miris kanalizacije u stanu. Ovo je vrlo jednostavno. Voda u sifon je jednostavno uparena i "čep", koji sprječava širenje neugodnog mirisa nestala. Da biste to popravili, samo trebate otvoriti vodu u dizalici nekoliko minuta.

Riješite se

Najčešći uzrok glupog zraka u prostoriju je blokada. Obično se pojavljuje u cijevi ili u sifon. Obično se javljaju iz sljedećih razloga:

  1. Ekonomična potrošnja vode koja ne stvara veliki pritisak i ne može se oteti i gurati sve kontaminante.
  2. Ispiranje ostataka hrane i drugog otpada u kanalizaciju. To dovodi do činjenice da su ostaci uvrnuti i zalijepiti zajedno, formirajući gustu kvržicu, koji začepljuje cijevi.
  3. Cijevi se nepravilno montiraju, to dovodi do činjenice da je voda, zajedno s kontaminantima, dugo odgođena u cijevi. Dakle, cijevi ostaju u cijevima ili, takozvanim kanalizacijskim sustavom. Užara čišćenje cijevi, kao rezultat toga često se javljaju blokade.

Možeš koristiti:

  1. Vantus. Da biste to učinili, potrebno je uključiti vodu, čvrsto se uklapa u rupu odvoda, stvarajući vakuum, a zatim napraviti nekoliko pokreta odozgo prema dolje. To će omogućiti malo da malo obale, a voda ga razbija i probudi iz cijevi.
  2. Posebne kemikalije za uklanjanje blokada. Ne smijemo se zlostavljati, jer većina njih nije sigurna za cijevi.
  3. Možete sipati u ispusni otvor kipuće vode iz kotla.
  4. Lijepo suočavanje s zumiranjem obične sode hrane.
  5. Za ozbiljnije blokade potrebno je koristiti tablicu octa. Kiselina u njemu jasno dijeli blokadu.
  6. Ako miješate soda i octa, pojavit će se kemijska reakcija, kao rezultat toga, velika količina pjene će se osloboditi. Ona će gurnuti blok na.

Ako je sifon začepljen, ali cijev, onda možete koristiti vodovodni kabel. Da biste to učinili, uvedeno je u cijev i rotira u smjeru kazaljke na satu, a zatim se ispere sa svim zagađenjem.

Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Kako se riješiti mirisa kanalizacije

Članak o temi: Kabel i infracrveni kat: prednosti i kontra sustava. Je li kat štetan za ljude?

Problem u ventilaciji

Ako je miris odgođen u sobi zbog loše ventilacije, onda je potrebno očistiti što je prije moguće ili ga zamijeniti, kao što je ispunjeno pojavom plijesni i gljivica. Da biste provjerili trebate li ventilaciju u čišćenju, dovoljno je donijeti list papira ili laganog rupčića u ispušnu rupu. Ako ne padne, onda nije u ventilaciji.

Bez obzira na razlog za izgled neugodnog mirisa u stanu uvijek je moguće eliminirati, a ako se posvećuje pravilna pozornost kako bi se spriječilo, onda možete izbjeći te probleme uopće.

Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Kako se riješiti mirisa kanalizacije

Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Kako se riješiti mirisa u sudoperu

Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Osloboditi se mirisa u kanalizaciji

Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Kako se riješiti mirisa u cijevima

Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Kako se riješiti mirisa u kanalizaciji

Miris od kanalizacije u kupaonici: eliminirati uzrok

Miris kanalizacije u stanu - što učiniti?

Čitaj više