Kako instalirati plastični kutak na kupku s vlastitim rukama?

Anonim

Kupaonica je soba sa složenom mikroklimom, zahtijevajući popravak završnih materijala koji se koriste u popravku. Povećana vlažnost, nedovoljne promjene veznju i temperaturne razlike dovode do ubrzanog trošenja cilja.

Kako instalirati plastični kutak na kupku s vlastitim rukama?

Stoga je u procesu rada važno izolirati sve praznine i zglobove iz prodiranja vlage. Najosjetljivije mjesto, koje često postaje uzrok vlage, neugodan miris ili formiranje plijesni, je jaz između spremnika za pranje i zida. Da biste riješili ovaj problem, iskusni majstori preporučuju korištenje posebnih kutova za kupaonicu, koja je sigurno zaštićena od curenja.

Pogled na uglove

Plastični kutovi za kupaonicu, koji se nazivaju i granice - praktičnim i jeftinim sredstvima za uklanjanje praznina između spremnika za pranje i zid koji nastaje zbog nepravilnosti zidova, nedosljednosti u veličini ili poremećaja instalacijske tehnologije sanitarne opreme.

Kako instalirati plastični kutak na kupku s vlastitim rukama?

U kutu u kupaonici

Plastična strana je izrađena od polivinil klorida, predstavlja traku u obliku kuta široko 3-6 cm i duljinu od 1,8-3 m. Granice plastike se lako popravljaju vlastitim rukama koristeći silikonske brtve ili tekućine nokti. Razlikovati sljedeće vrste granica:

  • Unutarnji kutovi na kadi. Oni su plastične granice u obliku kuta, koji su fiksirani tijekom zidova zidova s ​​pločicama, a zatim se na njima instalira ugradnja kupki. Ovaj dizajn omogućuje vam da sigurno izolirajte spoj između zdjele i zida iz pada vode.

    Kako instalirati plastični kutak na kupku s vlastitim rukama?

    Unutrašnji kut

  • Vanjski kutovi za kupaonicu. Plastične granice koje su fiksirane na ploči zdjele nazivaju se vanjskim. Oni predstavljaju bar u obliku kuta od 45 stupnjeva. Samoljepljiva vanjska strana ne daje vodu prodrijeti u jaz između kupaonice i zida, usmjeravanje tekućine unutar spremnika i ne dopuštajući da je utihnuti.

    Kako instalirati plastični kutak na kupku s vlastitim rukama?

    Vanjski kutak

  • Sklopivi kutovi na kadi. Sklopivi model uključuje dvije komponente: unutarnji kut i vanjsku dekorativnu stranu. Instalirajte plastične granice s takvim dizajnom je složeniji, ali učinkovito štite od prodiranja vlage i formiranja kalupa.

Bilješka! Odaberite koju vrstu plastične granice pogodna je za hidroizolaciju spoja, potrebno je, na temelju karakteristika situacije. Ako trebate uzeti spoj između zida i stare kupaonice, bolje je instalirati samoljepljivu stranu, a više izdržljivi kompozitni modeli savršeno su prikladni za novu vodovodnu opremu.

Prednosti uglova

Prije pojave specijaliziranih sredstava za seepings, zglobovi između zdjele i zida čarobnjaka su koristili rukotvorine, pokušavajući ih izolirati cement otpornim na vlagu ili zgusnute uljnu boju. No, učinak takvih mjera bio je privremen, jaz se morao redovito stisnuti. Plastični kutovi kupaonice postali su učinkovito rješenje problema vode koji leti u formirani klirens. Oni posjeduju sljedeće prednosti:

  1. Jednostavna instalacija. Plastične kutove možete popraviti na kupaonici vlastitim rukama na bilo kojoj fazi instalacije sanitarne opreme, jer su pričvršćene tekućim noktima ili brtvilom bez proizvodnje u zidovima rupa.

    Kako instalirati plastični kutak na kupku s vlastitim rukama?

    Plastični kutak u kupaonici

  2. Kupaonica mikroklimatska otpornost. Plastika je praktični materijal koji se ne boji vlage, dodir s vodom i deterdžentom i plijesni. Stoga će plastične granice služiti dovoljno dugo.
  3. Jednostavna njega. Plastični proizvodi su nezahtjevni u skrbi, stoga je kutova za kupaonicu polivinil klorida dovoljno za pranje otopinom sapuna i jednostavnu spužvu.
  4. Pouzdanost. Plastični kutak sprječava vlagu u jaz između kupaonice i zida. Zahvaljujući dizajnu s glatkim kutom, koji čine 45 stupnjeva, voda se ne pohranjuje u njoj, već ulazi u zdjelu.

Važno! Do visokokvalitetno zatvorite jaz između zida i kapaciteta pranja, morate ispravno pokupiti kutove za kupaonice. Kako bi se osiguralo da je zajamčeno zaštititi kucanje od vode ili spreja kada se koristi duša, bočna širina treba biti 2-4 cm prekoračenje širine jaza.

Instaliranje ugla na novu kupku

Nakon instaliranja nove kupke, bolje je ne početi koristiti ga dok se utičnica između zdjele i zida ne rekla. Da biste spriječili zalijevanje vode u ovaj prorez, možete koristiti plastične kutove na kadi ili samoljepljivi hidroizolacijska traka. Za to će biti potrebne plastične granice prema pioniru sanitarne opreme, brtvilo, antiseptik, molarnoj traci, lopatiji i slastici ili ručnom kotaču za piljenje. Instalacija se izvodi u ovom redoslijedu:

  • Bore kupke uz zid se očišćeni od kontaminacije i prašine s otopinom sapuna i spužvom.
  • S obje strane kupelji se mjeri udaljenost jednaka visini granice, a zatim molarna traka je zalijepljena na takvo oštećenje kako bi se zaštitili zidovi od onečišćenja.

    Kako instalirati plastični kutak na kupku s vlastitim rukama?

    Kukuruzni

  • Kupnjak i susjedne zidne površine tretiraju se s antiseptičkim, a zatim odmaštenim za ublažavanje lijepljenja.
  • Nakon gore navedenih operacija, utor između kupaonice i zida ispunjen je silikonskim brtvilom, a zatim joj se suši u roku od 24-48 sati.

    Kako instalirati plastični kutak na kupku s vlastitim rukama?

    Ugradnja kuta, na napunjenu brtvicu, jaz

  • Plastične strane su izrezane u veličinu pod kutom od 45 stupnjeva uz pomoć worta, a zatim nanesite brtvene ili tekuće nokte na njih, pritiskom na površinu.
  • Na rubovima strane staviti na posebne čepove, dajte brtve da se osuše tijekom 1-2 dana.

Imajte na umu da plastične granice u obliku kuta od 90 stupnjeva ne služe ne više od 1-2 godine, budući da je zbog takve strukture, tekućina akumulira u njima, izazivajući širenje kalupa. Tijekom vremena, kut stječe tamni napad, postaje uzrok antisanitarni, neugodan miris. Od plijesni, možete se riješiti antiseptičkih lijekova neko vrijeme, ali kao rezultat toga, granica će morati biti zamijenjena.

Instalacija Borge na staru kupku

U procesu dugoročnog, intenzivnog rada kupke, hidroizolacija spoja između zida i uređaja se postupno troši. Plastični kutovi za kupanje savršeno su prikladni za ponovno brtvljenje proreza, jer ne zahtijevaju demontažu zidova zidova, a njihova instalacija ne pokvari dekorativni premaz. U ovom slučaju, ugradnja strane se izvodi u ovom redoslijedu:

  1. Prvo, stare granice su demontirani. Da biste ih uklonili, koristite lopaticu ili nož.

    Kako instalirati plastični kutak na kupku s vlastitim rukama?

    Demontaža starog ugla i mjerenje duljine potrebne za novu stranu

  2. Stara brtvila se uklanja s spoja između kupaonice i zida. Ako je nemoguće ukloniti sastav s mehaničkim metodom, može se otopiti posebnim kemijskim sastavom.
  3. S obje strane, zidovi se uklanjaju plijesni antiseptičkim pripravcima. Za prevenciju formiranja, gljivica koristi sastav "antiplaest".
  4. Prerađena regija se izbriše od onečišćenja ili prašine upotrebom deterdženta, a zatim odmašćivanja s acetonom, alkoholom ili deterdžentom koji sadrži kiselinu.
  5. Razmak je ispunjen novim slojem brtvila na silikonskoj osnovi.

    Kako instalirati plastični kutak na kupku s vlastitim rukama?

    Instaliranje novih komada na kupku

  6. Dekoracija zidova i rub kupelji zaštićeni su od brtvila u prolasku s molarnim viskijem.
  7. Kutovi na kadi su izrezani s slagavom, nožem ili hakerima. Dakle, da su zglobovi bili glatki, oni su izrezani pod kutom od 45 stupnjeva koristeći tubu.
  8. Silikonska brtvila se nanosi na strane, nakon čega se pritisne na zid i rubove kupelji.
  9. Višak brtvila se uklanjaju, posebni čepovi se stavljaju na rubove strane.

    Kako instalirati plastični kutak na kupku s vlastitim rukama?

    Uklanjanje viška brtvila

Iskusni majstori tvrde da su plastične kupaonice pogodne za akrilne kupke, a ako su zidovi odvojeni panelima iz istog materijala. Popravljanje PVC na keramičke pločice je privremeno rješenje koje će služiti ne više od 2-3 godine.

Video uputa

Članak o temi: Ukrasite vikendicu: jesenske obrt za vrt

Čitaj više