Miješani čvor za topli kat: odabir i konfiguracija

Anonim

Miješani čvor za topli kat: odabir i konfiguracija

Voda "topao" pod je niskotemperaturni sustav grijanja s uobičajenom linijom, prema kojima se rashladno sredstvo dovodi do visokotemperaturnih radijatora. Stoga se pojavljuje dodatni element - jedinica za miješanje za topli kat, dizajniran za smanjenje temperature cirkulirajuće vode. U suprotnom, pretjerano zagrijavanje podne poklopca uzrokovat će nelagodu tijekom rada, estrih će doživjeti kritična opterećenja, što će smanjiti strukturu strukture.

Svrha čvora za miješanje za topli kat

Standardna temperatura rashladnog sredstva za grijanje radijatora na izlazu kotla je 95 - 90 ° C. Rjeđe se nanosi 85 - 70 stupnjeva registra grijanja. Prema Snip, Sanpine je udoban za rad podova, smatra se temperatura od 50 - 35 ° C. Stoga se voda iz kotla ne može izravno dopustiti u podne obrise. Pitanje njegovog smanjenja je relevantno za sustave vode bilo koje vrste. Moguće je bez sklopa miješanja, samo kada koristite toplinsku pumpu. Prisutnost bilo kojeg visokotemperaturnog potrošača (tuš, kupanje, zidni radijatori) zahtijevat će ugradnju čvora uranjanja.

Miješani čvor za topli kat: odabir i konfiguracija
Izgled čvora za miješanje za topli kat

Jedinica za miješanje za topli kat montiran je na zid ili u niši u istoj prostoriji gdje su položene grijaće konture. Postoje izmjene s dva, tri šasija ventila koji su popularni s "češljevima" za sličan oblik. Priključne nijanse izrađuju instalaciju nedostupne master kuće, potreban je izračun temperature, stoga su usluge naručivanja u specijaliziranoj tvrtki poželjni povećati operativni resurs, isključenje pogreške.

Shema radne jedinice

Kipuna voda iz kotla dolazi u sobu s krugovima grijanja unutar estriha, počiva na jedinici za miješanje za topli kat, gdje se termostat mjeri temperaturom rashladnog sredstva. Ako se otvori povratni ventil, ventil za tekućinu se otvara, voda za vrelu tekućinu, koja je dala toplinsku energiju kada prolazi kroz cijevi jedne od kontura. Kada se dostigne temperatura navedena u postavkama, glavni ventil se otvori, voda ulazi u sustav. Postoje dva glavna shema za uključivanje čvora u sustav, odabir ovisi o operativnim uvjetima u određenoj sobi.

Članak o temi: Kako napraviti svjetiljku od LED dioda s vlastitim rukama?

Miješani čvor za topli kat: odabir i konfiguracija
Shema jedinice za miješanje

Osim reguliranja temperature, kolektora "češalj" pruža normalnu cirkulaciju rashladnog sredstva. Čvor se sastoji od sljedećih elemenata:

  • Ventil - osigurava kontrolu temperature na izlazu, povremeno miješa hladnu vodu od povratka
  • Crpka - potrebna za cirkulaciju s određenim parametrima kako bi se osiguralo ravnomjerno zagrijavanje cijele površine podne obloge
  • Zaobići - po želji montiran, štiti opremu od preopterećenja
  • Puhači - Kontrolirajte sadržaj u hladnjaku O2
  • Ventili - rezanje, odvodnjavanje, stabilizirajte rad kontura

Kako bi se povećala umjetnička vrijednost interijera, kolektorski čvor se može nositi u kotlovnicu, kolektora ormar u zasebnoj prostoriji. Druga opcija je optimalna u prisutnosti toplog poda u nekoliko vikendica / apartmana. Najpopularnije tri, dva šasija ventila u različitim instalacijskim shemama.

Dvosmjerni ventil u jedinici za miješanje

Glavna razlika kolektora "češalj" s dvosmjernim ventilom je kontinuirani feed od povratka bez rezanja armature. Sklop za miješanje za topli kat povremeno miješa kipuće vode u nju kada se ohladi rashladnom sredstvom ispod navedene razine.

Miješani čvor za topli kat: odabir i konfiguracija
Dvosmjerni ventil

Ventil se naziva ulagač, tekući senzor termostata koji je ugrađen / dodavanje tople vode ugrađen u njega, što je potrebno / dodavanje tople vode po potrebi. Zbog stabilne temperature oko perimetra, dizajn ima visok operativni resurs:

  • oštri skokovi zaglavljeni malim propusnim ventilom
  • Raspon temperature je beznačajni
  • Shema se savršeno dokazala u praksi

Jedino ograničenje je prekomjerna veličina kontura. Pri zagrijavanju više od 200 kvadrata, pad temperature temperature povrata je previše značajan, miješanje kipuće vode postaje djelotvorno.

Trosmjerni ventil u jedinici za miješanje

Svestrana oprema smatra se jedinicom za miješanje za topli kat s trosmjerni ventil.

Miješani čvor za topli kat: odabir i konfiguracija

Ovaj uređaj koristi drugi dizajn:

  • Kipuna voda se miješa s povratom u kućištu
  • Funkcija ventila za opskrbu je u kombinaciji s balansiranjem obilaznice
  • Ventil s podesivim položajem ugrađen je u dizalicu

Ova vrsta regulacijskog armature češće je opremljena kontrolerima, termostatima, servo pogonima. Optimalno je prikladno za više kontura koje zagrijavaju više od 200 kvadrata.

Članak na temu: Kako slikati bar sami

Nedostaci trosmjerne dizajne su mogućnost ulaza od vrućeg nosača topline, prisutnosti nadprema koji pruža oštre skokove. To je nepovoljno za vodovodne cijevi, građevinski resurs se smanjuje. Točna podešavanje temperature komplicirana je povećanom propusnošću. Manji okret zaklopka dovodi do promjene temperature podne obloge za 5 - 3 ° C.

Priključci ovisne o vremenu montiraju se na samoregulaciju kontura za grijanje vanjske temperature. Sa snažnim mrazom gubitka topline kroz potporne konstrukcije, potrebno je povećanje dvostrukog glaziranja, potrebno je intenzivno grijanje. Podizanje protoka kipuće vode, temperatura rashladnog sredstva.

Krug sklopa miješanja

Tvornički spremnost Proizvodi koji su prošli cripch, koji imaju potrebne dokumente o proizvodnji hidrotipova su optimalna opcija za ugradnju sustava grijanja naranče. Čvor ima kompaktan tip, jamstvo nepropusnosti navojnih, zavarenih spojeva, ergonomskog položaja kontrola. Za jednostavnost ugradnje, industrija oslobađa štitove, ormari za prerušavanje opreme uz održavanje pristupa regulatornom armaturu. Primjer inkluzijske sheme "češalj" prikazan je u nastavku:

Miješani čvor za topli kat: odabir i konfiguracija
Sklop za miješanje za topli kat

Rashladno sredstvo iz dovodne cijevi, povrat se može miješati u svakom uklanjanju ili prije kolektora. Optimalnu shemu izračunava stručnjaci, domaći majstor za to obično nedostaje stručno obrazovanje, praktičari.

Postavljanje stilskog čvora

Nakon instalacije kolektora podešena je na uklonjenu servo, toplinsku glavu. Za podešavanje temperature poda površine, morate obaviti niz radnji:

  • Instaliranje maksimalnog ventila - to se prevodi na 0,6 bara, kada se ovaj čvor pokreće prilikom postavljanja rezultata bit će netočan
  • Izračun ventila za balansiranje - za to, koriste se vrijednosti temperature imovine premijeranja hrane Tp - do) - 1])
  • Podešavanje crpke - izračunava se brzina protoka kipuće vode, gubitak tlaka konture je ili je postavljen minimalni feed, po potrebi se dodaje brzina.
  • Balansiranje grana - regulatori potpuno otvoreni, glatko blizu željenog položaja

Članak o temi: zidni ukras plastičnim panelima vlastitim rukama

Miješani čvor za topli kat: odabir i konfiguracija
Podešavanje čvora za podešavanje

U posljednjoj fazi ostat će povezano s potrošnjom sklopa miješanja s drugim uređajima za grijanje, podešavanje položaja ventila za balansiranje zatvorenih u prvoj fazi. Instalacija mjerača protoka uvelike olakšava točan postavki svih čvorova. Vrijednost obrade ventila je postavljena na 10 - 7% ispod maksimalnog tlaka crpke.

Čitaj više