Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Anonim

Ne tako davno prije polaganja podne pločice, mnogi su razmišljali o daljnjoj udobnosti rada podne obloge. Uostalom, čak i ljeti, pod je bio neugodan hladan. To je zbog visokih svojstava keramike koja provode toplinu.

Danas, ovog nedostatka pločica, možete imati koristi, montiran pod oblogom električnog sustava grijanja. Ova inovacija osigurat će jedinstvenu i stabilnu temperaturu u prostoriji, čak iu odsutnosti centralnog grijanja u njemu.

Klasifikacija električnih sustava grijanja

Mora se reći da će uređaj topli kat električni ispod pločica pomoći zauvijek riješiti problem s neugodnim vlažnim i ohladiti u stanu u jesen i u proljeće, kada još uvijek nema ništa na ulici, već centralizirano grijanje već je onemogućeno. Takvi sustavi mogu raditi tijekom cijele godine potpuno samostalno i bez ograničenja. Osim toga, topli kat kabel električni ispod pločica može postati alternativni izvor topline, osim glavnog, na primjer, za stanovnike privatnih vikendica.

Sposobnost reguliranja temperature je dodatna prednost električnog grijanja prije vodećeg kata.

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Opremanje kupaonice s sustavom podnog grijanja značajno će povećati njegovu udobnost

Do danas postoje takve vrste njegovih sorti:

  • kabelski sustavi;
  • tepiha za grijanje;
  • Film ili infracrveni topli pod.

Da biste shvatili koju vrstu strukture grijanja postaje optimalna za određeni podovi, morate uzeti u obzir svaki od vrsta sustava.

Kabelski topli kat

Često, tijekom popravka kupaonice, mnogi vlasnici se pitaju gdje kupiti visokokvalitetne električne kap za gomile ispod pločica, što je bolje odabrati i lakše za montiranje. Definitivno je teško odgovoriti. Kabelski sustavi zahtijevaju polaganje ispod cementa s visinom od najmanje 35 mm. S obzirom na debljinu same kabela, gubite oko 6-8 cm od ukupne visine sobe. Osim toga, dodatni betonski premaz povećava opterećenje na stropnim pločama. Međutim, za kupaonicu, ova opcija je zabranjena, jer njegovo malo područje omogućuje ugradnju takvog dizajna.

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Konceptualna slika kabela s dva kućišta

Kabelski topli kat je jednokratna ili sumrak. U slučaju samopokretanja, bolje je ostati u drugoj verziji. Takav sustav je mnogo lakše montiran, a također radi pri spajanju samo jednog kraja.

Termamati

Takvi sustavi izrađeni su od fibergasa s jedinstvenom raspodjelom na njemu grijaćih elemenata. Thermomati će postati izvrsno rješenje problema, kako napraviti električni topli kat vlastitim rukama pod laminatom ili pločicama. Budući da njihovo polaganje ne zahtijeva dodatni estrih, kao u prvom slučaju. Međutim, visoki troškovi takvih struktura i potreba za pozivanjem stručnjaka za obavljanje instalacije, čini ovu vrstu sustava grijanja ne tako privlačnim.

Članak o toj temi: Arch od suhozida između kuhinje i dnevnog boravka

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Topli termomatski sustavi postavljeni su lakše kabelske strukture

Infracrveni grijači filma

Odgovor na pitanje o kojem toplom katu je vaše vlastite električne ruke pod linoleumom ili laminata će postati najbolji izbor, može se hrabro navesti da će filmske strukture grijanja u ovom slučaju biti najbolja opcija.

Infracrveno zračenje, dolazi iz elemenata, zagrijava površinu, ostavljajući ih s hladnoćom. Ova nekretnina je vrlo važna za opasne podove. Osim toga, takvi sustavi mogu značajno uštedjeti potrošnju električne energije.

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Tako izgleda instalacija infracrvenih filmskih struktura

Debljina polimera je oko 0,4 mm, a također se može položiti na bilo koju bazu, čime vam omogućuje da ostavite visinu sobe nepromijenjene. Međutim, složenost instalacije filmskog grijanja ispod pločica ne čini ga najoptimalnijom opcijom za kupaonicu.

Pozitivne i negativne karakteristike električnih toplih podova

Da bi se konačno pojasnio za sebe, električni topli pod ispod pločica, što je bolje, morate znati prednosti i nedostatke svojstvene ovim strukturama. Ovdje trebate slušati mišljenja vlasnika koji su već uspostavili ovu ili tu vrstu sustava. Obično, prednosti ovih grijaćih elemenata uključuju sljedeće karakteristike:
  • pouzdanost i sigurnost u uporabi;
  • Trajanje rad;
  • Slijep GUBITAK Toplina K. minimum;
  • distribucija topli zrak u cijelom području sobe ravnomjerno;
  • podešavanje željenu temperaturu;
  • Prilika za alternativa neovisan Izvor grijanja;
  • potrošnja Struja u razumnim količinama.

Kombinacija prednosti električnih toplih katova govori o izvedivosti instaliranja takvog sustava u kupaonici. Međutim, vrijedi saznati o nedostacima tih struktura. U pravilu, oni uključuju takve nijanse:

  • Povećano opterećenje na električni krug stana;
  • Mogućnost montaže samo na slobodno područje poda.

Jednom riječju, topli kat električni ispod pločica, pro i kontra od kojih su gore opisani, mogu postati razumna alternativa središnjem grijanju tijekom hladne sezone i povećati udobnost rada kupaonice u tom razdoblju.

Preporuke neovisne institucije

Da biste saznali kako staviti električni topli pod ispod pločica s vlastitim rukama u kupaonici ispravno, trebali biste slušati savjet stručnjaka za instalaciju tih struktura. Optimalna opcija za postavljanje kupaonice bit će sustav kabelskog grijanja poda.

Početna faza rada

Trebali biste početi s izračunom potrebnog sustava napajanja za svoju sobu. Za minimalnu vrijednost za prostorije s visokom vlagom, prihvaća se broj od 150 W za svaki četvorni metar područja premaza. Također trebate napraviti približnu shemu mjesta za ležajanje kabela i osjetnika temperature.

Članak o toj temi: Kako ljepilo Mjerač Fliesline pozadine za zidove i strop

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Strosion zidova za ugradnju senzora

Prije svega, morate obratiti pozornost na mjesto releja temperature i termometar. Značajka bilo koje kupaonice je povećana vlažnost, tako da se senzor i regulator najbolje postavlja izvan prostorije. Treba odabrati i optimalna visina za njihovu instalaciju kako bi se olakšalo djelovanje instrumenata u budućnosti.

Tada biste trebali pripremiti u zidu što je moguće bliže površini ravnine za obavljanje valovitog crijeva, kroz koju spojite opremu. Jedan kraj cijevi trebao bi ići na mjesto polaganja sustava, a drugi na opremu senzora.

U slučaju kvara instrumenata, oni će biti značajno lakše zamijeniti, ako utirete varu, slijedeći ove preporuke. Zapamtite da bi njegova lokacija trebala biti ujednačena o svim okretima grijaćeg kabela. Osim toga, savijanja crijeva u kutu trebala bi biti glatka, preporučuje se da se radijusu osigurava najmanje pet centimetara.

Polaganje i fiksiranje toplinske izolacije

U ovoj fazi rada morate prikupiti sve smeće s poda i postaviti dijelove kabela. Montirani topli kat samo na onim mjestima gdje nema vodovoda i namještaja. Tamo, toplinski izolacijski premaz treba biti popločan, čija debljina treba biti najmanje 4 mm.

Potrebno je uzeti u obzir da sloj toplinske izolacije neznatno ulazi u zidove prostorije, a zatim se višak supstrata može lako izrezati.

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Supstrat je bolji odabrati foliju, jer amalgam dobro odražava toplinsko zračenje

Učvršćivanje premaza pomoći će montažnoj vrpci. Potrebno je to smanjiti u koraku od oko šezdeset centimetara. Ojačana je doglašenjem kroz sloj supstrata.

Instalacija kabela za grijanje

Stručnjaci savjetuju da započnete postavljanje grijaćih elemenata s lokacije s izvorom električne energije. Trebate točnost tijekom instalacije kako ne bi pokvario kabel. Stoga, morate pokušati ne stati na okretu žica i bit će poželjno raditi u mekoj cipeli.

Ni u kojem slučaju ne prekrijte kabel se okreće međusobno, između njih, treba promatrati određenu udaljenost. Lako je izračunati formulom: (S x 100) / l gdje S. Bit će jednako prema području postavljanja toplog kat i L. - ukupna duljina kabela. Obično je ta vrijednost najmanje 8 cm.

Također je vrijedno razmatranja da bi jaz iz zidova do rubova kabela trebao biti približno 7 cm.

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Prilikom polaganja kabela trebate slijediti točnost ne oštetiti sustav

Jedan od kraja kabela mora se sušiti u posebnoj mlaznici koja dolazi sa sustavom. Dalje, preokret grijaćih elemenata treba fiksirati.

Tada stvaramo valovito crijevo, promatramo sve uvjete potrebne za to, a mi dobivamo temperaturne releje na planirano mjesto.

Nakon toga možete povezati sustav s kabelom za napajanje i provjeriti njegovu izvedbu. Imajte na umu da s normalnim funkcioniranjem žičanog dizajna, samo malo zagrijavanje. Da biste odredili sposobnost rada, dovoljno je povezati sustav 20-40 sekundi.

Članak o temi: Premaz za trijem na ulici. Odabiremo prikladne materijale.

Napunite pravo estriha

Nakon što je diplomirao iz instalacije grijaćih elemenata, možete pokrenuti napunjenost betonom. Da biste to učinili, kuhajte potrebnu količinu otopine da biste odmah stavili estrih tražene debljine na cijelo područje prostorije. Minimalni dopušteni sloj za oblaganje je četiri centimetra, međutim, ako želite, možete ga povećati. Važno je znati da će se velika debljina estriha zagrijati mnogo sporije, ali je sposobna zadržati toplo.

Nemojte uključivati ​​sustav podnog grijanja dok se betonski premaz potpuno ne osuši. Neuspjeh u skladu s ovim pravilom može dovesti do kršenja gustoće podešavanja cementne baze i toplog kat, koji će u budućnosti podrazumijevati netočni dizajn rad.

Treba napomenuti da su točni proporcije razrjeđivanja cementa i vrijeme njegovog potpunog odbacivanja ovise o specifičnom proizvođaču. Stoga je potrebno pažljivo proučiti upute za korištenje gotove smjese.

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Vrlo je važno pokriti kabelski sustav toplog poda s slojem cementnog morta od tražene debljine

Na konačno suho i čvrstoj površini estriha možete nastaviti s oblogom s keramičkim pločicama. Prije svega, potrebno je smanjiti toplinsku izolaciju koja strši na zidovima duž linije cementa. Zatim stavite pločice, poput običnog poda. Kvaliteta i kvaliteta suočavanja ovisit će o kvaliteti proizvođača betona.

Nije potrebno ubrzati proces sušenja topline za pločice za uključivanje grijanja poda. To može podrazumijevati brzo i bacanje pločice.

Slično tome, film grijanja i termomat može biti popločan.

Nakon ovih preporuka pomoći će kvalitativno provesti rad na postavljanju toplog katu u kupaonici. Rezultirajući rezultat će vas ugodno iznenaditi i vaše goste, kao i poboljšati udobnost posjećivanja kupaonice u hladnoj sezoni.

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Opremanje kupaonice s sustavom podnog grijanja značajno će povećati njegovu udobnost

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Konceptualna slika kabela s dva kućišta

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Topli termomatski sustavi postavljeni su lakše kabelske strukture

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Tako izgleda instalacija infracrvenih filmskih struktura

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Strosion zidova za ugradnju senzora

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Supstrat je bolji odabrati foliju, jer amalgam dobro odražava toplinsko zračenje

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Prilikom polaganja kabela trebate slijediti točnost ne oštetiti sustav

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Kabel treba sigurno popraviti kako bi se izbjeglo rješavanje problema

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Vrlo je važno pokriti kabelski sustav toplog poda s slojem cementnog morta od tražene debljine

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Potrebno je da je udaljenost između skretanja bila najmanje osam centimetara.

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Oprema senzora obično se montira u zid pored kupaonice

Topli kat električni ispod pločica: prednosti i mane

Da biste postigli željenu konzistenciju morta, morate pažljivo ispitati upute proizvođača.

Čitaj više