Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Anonim

Do danas, sustav grijanja "topli kat" već je daleko od luksuza i dostupan gotovo svima. U ovom članku, svi algoritmi za obavljanje djela bit će ukradeni, kako staviti toplu pod ispod pločice, što će značajno uštedjeti na troškovima građevinskog materijala i popravak i ne griješiti.

U članku se detaljno opisuje koje materijale treba odabrati koje alate za korištenje od početka pripremnog rada prije polaganja pločica.

Sustavi vode i električnih katova su najčešći. U nastavku ćemo reći o električnoj verziji izolacije, materijala i kako staviti topli kat ispod pločice s detaljnom instalacijom instalacijskog rada.

Što je potrebno

Dakle, odaberite set "topli kat". Do danas, tržište građevinskog materijala nadomjenjuje izbor različitih opcija za vanjske sustave za svaki okus i novčanik. Mogu se prodavati i razdvojeno i "u kutiji". Preporučljivo je nabaviti cijeli sustav u cijelosti, bez dodatnih naknadnih stjecanja, što može dovesti ne samo potrošnju vremena, već i kao opciju, nedosljednost elemenata.

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Polaganje toplog poda ispod pločice to učiniti sami

Komplet se sastoji od:

  • Posebni tepisi u obliku mreže s kablovskim grijanjem u njoj, čija je širina 45 cm;
  • Regulator temperature bježe na zid na određenom mjestu. Uređaj omogućuje kontrolu temperature poda;
  • Žice za spajanje.

Važno! Oprema električnih podova može se mijenjati, ali ne i bitno. To ovisi o proizvođaču. Na primjer, neki mogu pričvrstiti dvosmjerna traka i valovitu cijev.

Također, s obzirom da je površina u kupaonici mala, također će biti ugodno pogođena uštedama troškova.

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Penofol polagati za topli pod

Također treba dodatno biti potrebno:

Penofol folije, koji će smanjiti gubitak topline, kao i minimizirati naknadne troškove električne energije.

Svi gotovi kompleti mogu se kupiti od 1 m2.

Nakon kupnje svih materijala za instaliranje elektrobola, vrijedi razmišljati o pločicama. Da biste se spustili s pločicama, morate kupiti samu keramičke pločice, ljepilo za pločicu, lopaticu s zamjenkom za ljepilo, fugiranje za šavove, plastične križeve, kao i klinove za čak šavova. Zatim razmislite o detaljnoj opciji "električni topli pod ispod pločica", tehnologija polaganja koja zahtijeva pažljivu pripremu i pažnju.

Pripremamo pod

Prije polaganja tepiha za električno grijanje potrebno je pripremiti. Polaganje toplog poda ispod pločice s vlastitim rukama provodi se isključivo na poravnanoj i čistoj površini, stoga se pod mora koristiti i isprati.

Članak o temi: Pozadina morskog vala

Neravne površine na podu se uklanjaju mehaničkim putem. Ako se ne uspije riješiti nepravilnosti na ovaj način, trebali biste pribjeći ispunjenju estriha.

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Polaganje pločica na toplom katu

Zašto su zahtjevi za pod? Budući da zbog neujednačenih površina postoji opasnost za infleksiju žica i, kao rezultat toga, kvar. Kao rezultat toga, prekrasan kat će morati ili demontirati ili čak izgubiti pod grijanje.

Ugradnja toplog poda ispod pločice

Priprema kompleta

Tople komponente su regulator temperature i grijaći kabel. Kabel može biti jednooznaje i dvostruko kućište. Potonji su sigurniji, ali nešto skuplji od jedne jezgre.

Koji električni kat bira za kupaonicu

Ovdje nema nedvosmislenog odgovora, jer tržište nudi razne modele stotina proizvođača. Stoga je bolje odabrati modele na temelju kvalitete i dugog jamstva. Također obratite pozornost na upute, kako provesti topli kat ispod pločice vlastitim rukama, shemom i svim materijalima koji su vam potrebni. Neki proizvođači također nude, osim instalacijskih elemenata, također alati.

Prije postavljanja električnog poda morate očistiti kupaonicu od svih namještaja, stare podne obloge, nakon čega je potrebno pripremiti površinu za praćenje posla. Ako je potrebno, pod će se morati uskladiti s estrihinom, a zatim očistiti pod iz smeća.

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Stavili smo topli pod ispod pločice

Da biste instalirali elektroteraturu, koja regulira temperaturu poda, potrebno je pripremiti mjesto vezivanja. Ako je potrebno, možete potrošiti odvojeno ožičenje za povezivanje pod. Štoviše, takvi uređaji sugeriraju poseban izlaz iz električnog prekidača. Nakon obavljanja svih djela na pripremi poda, možete se preseliti na polaganje izolacijskog materijala i polaganje kabela.

Ostati izolacija

Kao toplinski izolirajući materijal, potrebno je koristiti laganu materiju - folijsku pjenu, čiju debljinu doseže debljinu od 14 um, s ljepljivim slojem. Proizvod ima dobra svojstva, koeficijent prijenosa topline - 0,049 W / mk. Proizvod za toplinsku izolaciju folije se prodaje u valjcima, nakon čega je opremljen s folijom prema gore, a zglobovi se uzorkuju građevinskom vrpcom.

U kutovima kupaonice morate se povući u 5-10 mm od zida.

Stavljamo kabel za grijanje

Filmski topli pod se nalazi na površini uz pomoć građevinske trake koja je pričvršćena na pod. Proizvođači također nude varijante grijaćih kabela zalijepiti na građevinskoj vrpci. Proizvodi se prodaju u obliku valjaka u gotovim skupovima.

Traka sprječava od prosjaka i zadržava udaljenost između petlje kabela.

Ako se kabel grijanja kupuje odvojeno od mreže za ugradnju, dodatno se nabavljuje. Na njemu se kabel treba razmagivati ​​cik-cak u koraku od 20-25 cm. Kabel za grijanje je instaliran pomoću montažne trake za sustave "topli kat".

Članak o temi: Kutna ormarić u spavaćoj sobi: Vrste, punjenje, veličine, dizajn

U kutovima, gdje je potrebno napraviti skretanje, montažna mreža je izrezana.

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Ugradnja toplog poda ispod pločice vlastitim rukama

Ako je skup elektropolisa završena, nije potrebna dodatna radnja na instalaciji toplinskog senzora. Ako ste kupili sve elemente i materijale odvojeno, bit će potrebno distribuirati tako da, naknadno, nije bilo moguće demontirati estrih. Termalni zaštitnik uvijek se skriva u varu na mjestu gdje se nalazi izlaz za grijanje kabela prema van, za praktičnost zapljenosti u slučaju kvara.

Također iz mogućnosti proizvođača toplim katovima nude infracrvene podove koji se mogu montirati pod keramičkim pločicama. Instalacija IR kata se provodi u skladu s gore opisanom identičnom shemu.

Ugradnja termostata

Ako se prvi put naiđe na instalaciju ovog sustava i ne znate kako se instalacija termostata sami, upute koje se primjenjuju u kompletu pomoći će u razumijevanju ove jednostavne tvari, čak i pridošlica.

Regulator temperature je prekidač koji je pričvršćen na zid. Idealno rješenje će biti, ako izrežete žlijeb u zidu ispod elektrocabilona.

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Ugradnja termostata

Da biste montirali termostat, ne trebate određene vještine. Upotrebom električne cijevi, kabel za grijanje je spojen na temperaturni regulator, as druge strane, regulator temperature spaja se na mrežu. Što se tiče sheme veze potrebno je da je sustav spojen s električne ploče odvojeno. Na temelju potrošnje energije na podu grijanja, morate ispravno izračunati poprečni presjek spojenog kabela.

Na primjer, bakreni kabel s poprečnim presjekom od 1,5 kvadrata može izdržati snagu do 4k W i struje 19 A. bakreni kabel s poprečnim presjekom od 2,5 kvadrata - 5,5 kW i struje 27 A.

Ako uzmemo u obzir da je 1 sq. M topli kat troši 150 W energije, a zatim bakreni kabel, s poprečnim presjekom od 1,5 kvadrata, može izdržati sustav, koji je do 20 m2.

Provjera rezultata

Nakon polaganja kabela provjerite cijeli sustav od i prije i pobrinite se da radi. Ne biste trebali zanemariti ispitni sustav, inače postoji opasnost od podnog grijanja.

Film Električni pohrana provjerava se zbog opskrbe električnom energijom kabelom, kao i mjerenjem otpora kabelskog testera. Svi parametri su često naznačeni u tvorničkoj putovnici vezanoj za instrument. Nakon obavljanja svih provjera, radite na polaganju estriha, do 5 cm debljine ili ceramocliter je slaganje.

Zvučna pločica

Polaganje pločica na toplom katu provodi se na tradicionalan način, jedina stvar koja za ovu opciju treba kupiti s ljepilom, namijenjenim za zidovima pločica.

Članak o toj temi: Odaberite valjane zavjese i sjenila u Lerua Merlen

Prije polaganja pločice, bit će bolje pre-dekumirati na podu. Posebno će biti prikladno ako postoji određeni crtež na pločici. U posebno vidljivim mjestima, trebali biste postaviti cijelu pločicu, ali je bolje postaviti svoje obrečene dijelove na manje vidljivim mjestima.

Pločica se postavlja od udaljenosti od ulaza kuta na ljepilo za pločice. Priprema ljepila se provodi na jednostavan način - miješanjem suhe smjese dodavanjem vode. Zatim se smjesa nanosi na prostirke za grijanje pomoću zupčanice. Treba pamtiti da praznice trebaju biti ispunjeni ljepilom, dobro, debljina njegovog sloja iznad grijaćih elemenata treba biti najmanje 5 mm. Pločica postavlja uporabom križeva za glatke padine. Prva pločica treba provjeriti pomoću razine čak i na sreću. Ako trebate prebaciti pločicu, možete koristiti plastične klinove za to.

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Stavili smo pločicu na topli kat

Nadalje, u procesu polaganja pločica, plastični križevi su instalirani na svakoj strani, nakon čega se drugi i kasniji pločice okreću. Nakon toga svaka faza ne zaboravite provjeriti razinu horizonta i laskave pločice na površini. Ako trebate podrezati pločicu na određenim mjestima, upotrijebite rezač pločica ili rezač stakla.

Nakon polaganja pločice, vrijedi čekati potpuno sušenje ljepila bez vađenja križeva. Često očekuju ne manje od jednog dana. Nakon toga, križevi su izvučeni i primijenjeni u šavovima.

Zapravo, ovo je sve. Postavljena je topli pod pločica.

Važno! Uključite vanjski sustav tek nakon nekoliko dana kada se ljepilo isuši i jača.

Ako ste koristili estrih, ne vrijedi topli kat uključiti dok se otopina ne osuši u potpunosti, inače će se otopina neravnomjerno osušiti i formira mnogo praznih mjesta i pukotina u estrihu. Kao rezultat toga, rad kabela grijanja bit će loša kvaliteta.

Važno! Ne stavljajte kabel na kojem će ga namještaj instalirati kako bi ga oštetio.

Zaključak

Kako bi se kvalitativno izvršili instalacijske radove elektrobola, vrijedi zadržati pravila i savjete majstora navedenih u članku, a također ne zaboravite na upute, izvodeći faze sve korake. Dođite na rad s punom odgovornošću, počevši od stjecanja kvalitetnog proizvoda i završavajući polaganjem pločica.

Polaganje pločica na toplom katu

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Penofol polagati za topli pod

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Stavili smo topli pod ispod pločice

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Polaganje pločica na toplom katu

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Ugradnja toplog poda ispod pločice vlastitim rukama

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Stavili smo pločicu na topli kat

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Polaganje toplog poda ispod pločice to učiniti sami

Električni topli pod ispod pločica: Tehnologija polaganja pločica na toplom katu s vlastitim rukama

Pločica stolice na toplo ispod

Čitaj više