Kako napraviti hidroizolaciju u kupaonici s vlastitim rukama?

Anonim

Kupaonica je najkrovo mjesto u kući, popravak u kojem se ne može uštedjeti dugo vremena, ako ne i koristiti posebno dizajnirane građevinske materijale s svojstvima zaštite vlage, na primjer, pločica. No, jasno je da je završna obrada keramičkih pločica apsolutno ne propušta vodu, glupo, jer tekućina prolazi u šavovima, zglobovima i pukotinama koje ne smatraju golim okom.

Da biste se zaštitili od takvih neugodnih posljedica vlage kao plijesni, potrebno je zatvoreni zrak, curenje, hidrobed uređaj. Prije stvaranja hidroizolacije u kupaonici, ispitati različite metode organizacije, materijale koji se koriste i radnu tehnologiju s vlastitim rukama.

Kako napraviti hidroizolaciju u kupaonici s vlastitim rukama?

Vrste hidroizolacije

Proces stvaranja hidroizolacije u kupaonici sastoji se u stvaranju hidrockera iz materijala koji ne prolazi kroz vodu, koja se primjenjuje između baze poda ili zidova i dekorativnog premaza. Zaštitite sve zone od utjecaja vlage u kojoj je voda moguća. Prije svega, pozdravljamo dijelove poda ispod i oko kupaonice, perilice, umivaonik, zidove uz pranje i sudoper tenkova , Mjesta gdje se penetracija vlage najvjerojatnije naziva "mokri zone". Da bi ih zaštitili, koriste se različite vrste hidroizolacije:

  • Powered. Ova vrsta je povezana s korištenjem listova ili valjaka hidroizolacijskog materijala, na temelju sintetičkog tkiva ili kartona, impregnirani bitumen. Pod djelovanjem visoke temperature, listovi se zagrijavaju, dajući plastičnost, oni će biti uklonjeni na površini poda ili zidova. Ova opcija u kupaonici je neugodna za korištenje, jer je plinski plamenik potreban tijekom postupka za lijepljenje nije dizajniran za rad u bliskim, nevjerojatnim sobama. Svojim vlastitim rukama teško je očistiti hidroizolaciju;

    Kako napraviti hidroizolaciju u kupaonici s vlastitim rukama?

    Vodootporna hidroizolacija

  • Izbirljiva. Za organiziranje hidroizolacije vrste premaza, koristi se bitumen ili polimerna mastiks. Ovaj materijal pouzdano brtve putove za penetraciju vode. Postoje liječenje u nekoliko slojeva s obveznim sušenjem između njih. Bitumenski mastiks tijekom prerade naglašava oštar, neugodan miris, a polimer je sigurniji i ekološki prihvatljivi. Moderna mastiks za hidroizolaciju suši u 24 sata;

    Kako napraviti hidroizolaciju u kupaonici s vlastitim rukama?

    Slikanje hidroizolacija

  • Oprez. U procesu organiziranja hidroizolacije, polimerna smjesa koja se sastoji od malog kvarcnog pijeska, cementa i posebnih polimera nanosi se na zaštićenu površinu, poput žbuke, s lopaticom i stanicom, okrenuta prema zidovima i spolu. Višestruki slojevi se obrađuju s obveznim sušilom unutar 6-8 sati između njih.

    Kako napraviti hidroizolaciju u kupaonici s vlastitim rukama?

    Luda hidroizolacija

Vodokofonalacija poda u kupaonici se smatra ispravno ako se nakon završetka rada ispada tzv. "HydroCorauto", potpuno pokriva polje kadnog preklapanja i uzbudljivih zidova do visine od 20-30 cm ,

Priprema površine do hidroizolacije

Ako ćete obavljati hidroizolaciju u kupaonici vlastitim rukama, morate ispravno pripremiti zaštićene površine. Da biste to učinili, slijedite tehnološku shemu koja zadovoljava građevinske standarde:

  1. Sloj na sloju ukloniti sve podne obloge do betonske baze, rastaviti završnu obradu od zidova;
  2. Očistite plasman iz smeća, velik je i prašina se eliminira s mokrim čišćenjem;
  3. Provesti reviziju države poda, sve označene pukotine, udubljenja za zatvaranje s cementnom otopinom otpornom na vlagu. Napravite razinu poda, koliko je moguće;
  4. Nakon sušenja otopine, brušenje mjesta na kojima je došlo do poravnanja. Zatim primijenite poseban prajmer sastav. Pričekajte kada se potpuno apsorbira.

Pažljiva provedba svih predmeta pripremne faze povećat će život hidroizolacije, čime se zadržava svježi izgled prostora tijekom dugih godina.

Kako napraviti hidroizolaciju u kupaonici s vlastitim rukama?

Priprema za hidroizolaciju

Vodootporna hidroizolacija

Ako se protočna izolacija poda u kupaonici proizvodi pomoću tjestenine s materijalom otporan na vlagu, trebat će vam vodootporan, hidrokhotloklol ili vrećica, plinski plamenik, oštri nož i bitumen koji propusti šavove. Svojim vlastitim rukama trebate izvršiti plan:

  • Rezanje role hidroizolacijskog materijala na zid veličine zida, suprotna vrata u kupaonici, daju im ispravljanje;
  • Prva traka je položena uz zid, koji se nalazi nasuprot ulaznih vrata, rub ruba gore 2-30 cm. Zagrijava se plinskim plamenik ili građevinskim sušilom za kosu do 50 stupnjeva, u procesu od kojih bitumeri topi se i drži list na podnu površinu;
  • Sljedeća traka je zalijepljena za prvu, prevrpjevajući jedan na drugi 15-20 cm , Tako je pokriveno cijelom području kupaonice;
  • Šavovi između listova, zglobova sa zidovima, kutovi nedostaju rastaljenim bitumenom kako bi osigurali, štite od penetracije vlage;
  • Nakon poplava hidroizolacije, cementni estrih se izlije u pod i priprema za dekorativnu obradu.

Kako napraviti hidroizolaciju u kupaonici s vlastitim rukama?

Roll hidroizolacije

Kako napraviti hidroizolaciju u kupaonici s vlastitim rukama?

Vodonepropusna brtva duž zida

Kako napraviti hidroizolaciju u kupaonici s vlastitim rukama?

Položena hidroizolacija

Kako napraviti hidroizolaciju u kupaonici s vlastitim rukama?

Bitumenska kita

Bilješka! Ako obavite hidroizolaciju poda sa svojim vlastitim rukama, držite plahte barem dva sloja, dok ih imate na takav način da se zglobovi između njih ne podudaraju.

Luda hidroizolacija

Da bi se primijenila hidroizolacija žbuka, potrebna je žbukana stanica za poravnanje, široku lopaticu ili kosu. Smjese polimera za premazivanje se prodaju spremne za uporabu, pakirane u plastične posude. Nakon otvaranja, viskozna smjesa se miješa s drvenom policom i početi obmanjivati ​​površinu zidova i pod, djelujući na isti način kao i za žbukanje. Nakon nanošenja prvog sloja daje se vrijeme za sušenje. Nakon 6-8 sati, možete početi stvarati drugi sloj.

Kako napraviti hidroizolaciju u kupaonici s vlastitim rukama?

Primjena hidroizolacija premaza

Svaki sloj vodootporne hidroizolacije kupaonice trebao bi biti najmanje 2 mm, au ulaznim mjestima komunikacije na 4 mm, gume se nose za dodatnu zaštitu na cijevima. Hidroizolacija, dobivena premazom, pouzdano štiti preklapanja od prodiranja vlage i uništenja, dok su troškovi materijala znatno niži nego kada se koriste tekući pripravci i listovi, a rad je prilično dobro učinio vlastitim rukama.

Remont kupaonice nije moguć bez rekonstrukcije vodonepropusnog sloja poda i zidova, koji, s intenzivnim curenjem, štiti ne samo završetkom vaše kupaonice, već i susjedima u nastavku.

Video uputa

Članak o temi: okrenutim panelima za fasadu kuće: pod opekom, kamen, drvo

Čitaj više