Vodootporna lampe za kupaonice

Anonim

Vodootporna lampe za kupaonice

Odabir rasvjete ne traje posljednje mjesto u procesu popravka. Ponekad je upravo to određuje važne točke pri rješavanju stropa završiti i provođenje ožičenja. Svrha sobe određuje zahtjeve za svjetlosni funkcionalnost.

Točke svjetiljke postaju sve popularnije jer uspješno rješavaju probleme malih soba, a ne "jesti" prostor. U kupaonici, to je posebno važno, pa čak i u usporedbi sa sovjetskom verzijom plafona ili ponosno visi s stropa Ilyich svjetiljke, točka osvjetljenja izgleda posebno estetski, pa čak i svečano.

Vodootporna lampe za kupaonice

Što se razlikuje od uobičajenog?

Osim oznake na robnoj kutiji i većoj cijeni nego za redovitu svjetiljku, svjetiljke za kupaonice razlikuju kvalitetu izvršenja i prisutnost dodatnih metoda zaštite. Gumirane detalje, izoliranje i skrivanje svih ožičenja, nepropusnost slučaja, čvrsto prianjanje dijelova - sve to su prave znakove da u rukama držite posebne svjetiljke za rasvjetu vlažne sobe.

Vodootporna lampe za kupaonice

prednosti

To je zaštita osobe i svjetiljke od negativnog učinka interakcije metala, struje i vode između sebe - to je glavna prednost točaka. Takva zaštita pruža dugi vijek trajanja i zamjena takvih svjetiljki mora biti rjeđe.

I kako su takvi sustavi poput dizajnera! Postoji čvrsto puno prednosti: možete zonate prostor, vizualno povećati sobu, napraviti proznu kupaonicu uistinu Royal Soba! Također ukazuju na osvjetljenje će odvratiti pozornost od nečeg manje lijepog, učinit će elegantan naglasak na određeni dio interijera. Na primjer, na stropu na više razina, skupo kupka, veliko zrcalo. Za osvijetljeno ogledalo možete zaraditi zahvalnost od ženske polovice, a za muškarce će biti prilično funkcionalan.

Razina rasvjete je udobna za oči, uključujući zdravlje, uklanja vizualni stres i daje psihološko opuštanje. Liječnici kategorički protiv uštede na rasvjetu.

Vodootporna lampe za kupaonice

Vodootporna lampe za kupaonice

Minusi

  • Opcionalna oprema. Prilikom odabira neke vrste svjetiljki, potrebno je korištenje transformatora (informacije će biti dalje o tome), to jest, bit će potrebno malo razmišljati prije po izboru.
  • Zamjena svjetiljki. Mehanizam uređaja otpornih na vlagu se ne sviđaju dodatni kontakti. Stoga, prvi put brzo vijak i odvrnite iskrivljenu svjetiljku neće raditi.
  • Instaliranje sustava. Ako živite u apartmanu s niskim stropovima, tada instalirajte točku rasvjete na strop bez posebnih priloženih stropnih sustava, to će biti nemoguće.

Ali ako imate velike praznine u betonskoj strojnoj ploči, možete otvoriti žicu u njima i instalirati točke točke.

I naravno, cijena jednokratnog ulaganja na kupnju svjetiljki je prilično velika.

Vodootporna lampe za kupaonice

U obrani točke osvjetljenja u cjelini, možemo reći da sve te manipulacije trebaju biti učinjeni ne tako često, pogotovo ako ste orijentirani s visokokvalitetnim brandovima ili rad s iskusnim majstorima koji mogu dati razumne savjete u vašoj sobi.

Vrste

Sada za osvjetljenje kupaonica, proizvođači nude:

  • žarulje sa žarnom niti;
  • LED svjetla;
  • luminiscentne svjetiljke;
  • Halogene svjetiljke.

U praksi, posljednje tri opcije uživaju u popularnom.

Članak na temu: Upute za ugradnju drvenih postolja

Vodootporna lampe za kupaonice

Vodootporna lampe za kupaonice

Vodootporna lampe za kupaonice

Zašto ne žarulje sa žarnom niti? Oni su dobri u raspršivanju svjetla, a za točke svjetlo moraju koristiti uređaje s izduženim i krušnim oblikom. Tako da je veličina bila manje "spremljena" na vlasti. Međutim, oni imaju relativno veliku potrošnju energije (20-30 W na 1 m2), a izgorjeli su brže od ostalih svjetiljki. Stoga su korisnici rijetko zainteresirani za opcije osvjetljenja soba gdje su potrebne Ilyich svjetiljke.

U štednji energije, halogena i LED metode opremanja navijača, mnogo više. Ove opcije su manje potrošene električne energije, rade dulje od gore opisanih gore. Halogene svjetiljke se koriste na 10W / Sq., nekoliko hiroviti, jer njihovo tijelo reagira negativno na izravan kontakt s ljudskim tijelom (rukom), osim toga, moraju osigurati odvojeno odlaganje. Luminiscent također zahtijeva posljednje stavke, ali ekonomičnije u potrošnji energije. LED - najviše kompaktne i "vrijedne" svjetiljke, oni su najskuplji. Kao što je ušteda energije, "jesti" do 6 w / sq. M. Ipak, prednosti nadmašuju, inače kako objasniti broj navijača?

Važna nijansa: diode obično obavljaju dodatak, koriste se u dekorativne svrhe, zoniranje. Obojene diodne svjetiljke su lakše pronaći, a zbog male veličine, oni savršeno nose mehaničke i temperaturne učinke s kompetentnim smještajem. Za uobičajeno razumijevanje rasvjete, preferencija se daje uštedi energije i halogenih svjetiljki.

Vodootporna lampe za kupaonice

Vrste metode pričvršćivanja

Uz modernu raznolikost stilova korištenih u unutrašnjosti, bilo bi čudno imati samo jednu opciju za rasvjetu kupaonice. U specijaliziranoj trgovini oči se jednostavno raspršuju, a u praksi je sve mnogo lakše. Vodootporne svjetiljke se odlikuju metodom pričvršćivanja, vrste grupiranja, postavljanja i vrste korištenih svjetiljki.

Rotiraju i ne-reflektirajuće. Prema metodi privrženosti, izoliraju se kauč i ne-reflektirajuće svjetiljke. Rotary može promijeniti smjer grede, koji vam omogućuje da odaberete mjesto pozadinskog osvjetljenja, ručno korelacing svjetiljke. Ova se opcija često koristi u drugim vrstama soba, a također se koristi u lusterima visoke tehnologije. Za kupaonicu, ova metoda nije uvijek prikladna, a dizajn s kauksima je skuplji.

Druga opcija podrazumijeva kruto pričvršćivanje, tako da snop svjetla pada na određenom mjestu i više ga nije moguće prilagoditi nakon instalacije. Stoga se povezivanje točke žarulje izrađuje prema shemama kako bi se mogli odabrati scenarije, pružajući naglašavanje zona ili cijelu sobu u cjelini. Svjetiljke ovdje moraju koristiti više nego u prvom slučaju.

Vodootporna lampe za kupaonice

Vodootporna lampe za kupaonice

Grupiranje

Prema vrsti grupiranja, možete se izričito podijeliti za tri opcije:

  • singl;
  • pljačka;
  • Daljinski.

Često uporaba jedne ili druge varijante ovisi o mjestu položaja. Jedinstveno sugerira rasvjetu u obliku mozga montaže s malim brojem svjetiljki, čija je funkcionalnost ograničena na dekoraciju prostorije. Svjetiljke za rezanje "Sakrij" sve žice iza obloga, često se stavljaju na strop, jer nitko drugi dio sobe ne može priuštiti "jesti" prostor tako da to nije tako vidljivo. Na zidovima, ormarići za namještaj koriste daljinske mogućnosti s kompaktnim dizajnom priključka i pričvršćivanja. Za velike prostore, dekorateri koriste vanjsku rasvjetu, ali je prilično rijetka od norme.

Članak o temi: stropne ploče u sobi: jeftini i lijepi

Vodootporna lampe za kupaonice

Vodootporna lampe za kupaonice

Vodootporna lampe za kupaonice

Gdje poslati?

Naše kupaonice su rijetko velike, u njima je rijetko u njima postoje prozori, tako da je pitanje posebno akutno. Zapravo, sve što je kompaktno uklapanje u četvornih metara najpotrebnije. Stoga, mnogi biraju stropnu rasvjetu. Čak i ako koristite ugrađene varijante svjetiljki, njihovi dizajni će biti skriveni montiranim stropovima ili posebnim panelima. Također je funkcionalno: dodatna izolacija iz vlažnog zraka. Ova opcija će dati dobar pozadinsko svjetlo, ali neki dijelovi sobe mogu činiti zamračenim.

Ugrađena rasvjeta koristi se za namještaj u kupaonici. Na primjer, ormarići, u većoj mjeri se odnosi na ogledala. Jer za mnoge kupke - mjesta za moždani udar, želja da "istaknu" zrcalo je prilično logično. Pri projektiranju, mnoge žene će samo razmišljati o tome kako napraviti zonu u blizini zrcalnog svjetla kako bi mogli nametnuti šminku u ugodnim uvjetima. Također je ugodnije obrijati, jer mogućnost neuspješnog kuta postane niža.

Mnogo je manje vjerojatno da će koristiti naše ljude u kupaonici zonske rasvjete vertikalnih površina - zidova, podiuma, granične kupke. Ozbiljne figurice i volumetrijske kompozicije u takvoj prostoriji samo osigurani građani koji su pozvani od strane stručnjaka za dizajn. Da, zidne svjetiljke imaju veću vjerojatnost da pate od blizine mokri površina i prodiranja vode unutar uređaja. U velikim prostorijama, vlaga je manja, lakše će koristiti ovu opciju i sigurnije. Zbog potrebe korištenja prostora i slobode širenja svjetla, samo vlasnici ogromne kupaonice također mogu priuštiti. U maloj prostoriji, svjetiljke će biti izgubljene, te stoga takva opcija postaje gubitak u normalnim uvjetima.

Vodootporna lampe za kupaonice

Vodootporna lampe za kupaonice

Savjeti za odabir

Dati nedvosmislen zaključak koji je svjetiljka nemoguća. Svi su navikli uživati ​​u kupaonici po vlastitom nahođenju. U isto vrijeme, izbor točke osvjetljenja ovisi o:

  • Funkcionalan. Ako zrcalo u kupaonici mora samo očistiti zube, onda ga nije uvijek potrebno istaknuti. Ali ako želite kvalitativni odraz, a zatim bez osvjetljenja zrcala ne može učiniti. Slično tome, rješavaju se pitanja zonske rasvjete.
  • Trošak. Osim kupnje svjetlosnih svjetiljki, morate razmisliti o metodi instalacije. Kumulativni troškovi bit će prilično veliki, u isto vrijeme, takvo ulaganje je dugoročno, a time i opravdano. Da ne bi zažalile provele alate, vrijedi razmotriti 2-3 opcije osvjetljenja. To će usporediti potencijalne troškove i uslužni program osobno za vas.
  • Harmoničnost i ljepota. Rasvjeta ne postoji odvojeno od sobe, njegov dizajn, rješavanje boja i odredište sobe. Stoga, davanje prednost bilo kojoj varijanti točke žarulje, morate obratiti pozornost na vidljivi dio dijela. Proizvođači pokušavaju koristiti univerzalne boje - Chrome, pod bronce, zlato, bakar. Razmislite što će se "plemeniti" metal kombinirati s bojom namještaja, pločice, vodovod? Mat ili briljantan? Opći stil sobe i odabrane svjetiljke također ima vrijednost.
  • Mjesto i odredište. Stupanj zaštite od interakcije s vodom u svjetiljkama je različit. Čak iu vrlo urednim domaćinima, voda ponekad padne na zrcalo. Kada koristite lokalnu rasvjetu, postoji i opasnost od zatvaranja ili šoka, tako da sigurnost postaje prioritet. Možete, naravno, napraviti minimalne pokrete tako da se zalijepi vode nisu prolivene. I možete doći do uma i izabrati dobre svjetiljke otporne na vlagu koje će uživati ​​u domu. Na primjer, oznaka na pakiranju IP 44 znači da su takvi uređaji prilagođeni rijetkim vodama interakcije, ali se visoka vlažnost u kupaonici dobro podnosi. Ali IP 55 jamči izdržljivost dizajna dugoročno "zalijevanje", takve se svjetiljke mogu postaviti u neposrednoj blizini izvora vode.
  • Svjetlosne svjetiljke. Cijena je već navedena ranije. Možete grubo izračunati koliko se svjetiljki preporučuje za ugodno osvjetljenje. Telad za kvadrat mjerač je označen na kutiji, znajući veličinu kupaonice, možete jednostavno odrediti potrebnu količinu.
  • Kvaliteta. Niska cijena je često sinonim za slabe performanse i česte zamjene. Prilikom odabira vrste svjetiljke i svjetiljki, dajte prednost dokazanim brandovima. Mnoge marke koje ulaze u novu tržišnu ponudu smanjene cijene za svoje proizvode. Međutim, kvaliteta i poštivanje tehnologije i standarda u ovom slučaju teško je dati.

Članak o temi: Razlike plastičnih prozora

Vodootporna lampe za kupaonice

Vodootporna lampe za kupaonice

Vodootporna lampe za kupaonice

Montaža

Ako govorimo o spuštenim stropovima, mortise svjetiljke, instalaciju dizajna i izvora svjetla, relativno jednostavan zadatak. Ugrađene svjetiljke mogući su samo prilikom popravka i ugradnje površine gdje će biti postavljeno svjetlo. Takav rad je bolji povjeriti profesionalce. Točan izračun pomoći će osigurati sigurnost: samo u ovom slučaju, električki vodljivi dijelovi će biti "uvučeni" i izolirani iz sirovog zraka.

Kada se radi o halogenim svjetiljkama, staklo koje sadrži kvarc ne može se dirati. Fat tragovi ulaze u kemijsku reakciju, koja krši sigurnost i integritet svjetiljke. Da, a vijek trajanja zbog toga je značajno smanjen.

Vodootporna lampe za kupaonice

Ako trebate zamijeniti svjetiljku s "skrivenim" kućištem, možete koristiti ovu preporuku. Pažljivo pregledajte slučaj žarulje i pronađite opruge za pričvršćivanje na njemu. Čvrsto ih pritiskate na kućište svjetiljke, umetnite element u rupu u gnijezdu. Nakon što su prsti oslobodili svjetiljku, "latice" za zatvarače otkrit će i popraviti slučaj u dizajnu.

Postoje određeni sporovi na ugradnju svjetiljki različite moći. Za točke svjetla maksimalne snage, stručnjaci savjetuju da kupuju i zaštite zaštitnog isključivanja, koji kada se pojavi problem, isključite rasvjetu u prostoriji i zaštitite od zatvaranja. Osim toga, takav uređaj ima funkciju za uštedu potrošnje energije. Ali prilikom odabira verzije male snage potrošnje energije električara, preporuča se koristiti adapter - transformator koji će pomoći prilagoditi svjetiljku na razliku napona.

Vodootporna lampe za kupaonice

Kupaonica je jedan od atributa ugodnog života za modernu osobu. Popravci u ovoj sobi su napravljeni jako dugo, dakle, iznimno je važno pristupiti dizajnu i odabiru rasvjete. Preferirajući suvremene tehnologije i kvalitetne materijale, možete dodati sofisticiranost u svakodnevnom životu. Kupaonica koristi nekoliko puta dnevno. Dodajte ljepotu u vaš interijer, molim vas i voljene!

Vodootporna lampe za kupaonice

Vodootporna lampe za kupaonice

Čitaj više