Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala

Anonim

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala

Svatko od nas u njegovom životu naišao je na takav problem kao zamjena dvorca na ulaznim metalnim vratima. Da, možda ova akcija niste samostalno, već uz pomoć stručnjaka, ali to se dogodilo u vašem životu. To je prilično važna situacija, jer dvorac igra veliku ulogu u očuvanju stanovanja. Nitko od nas ne želi vratiti kući, vidjeti otvorena vrata, da ne spominjem ono što čeka. Zato je potrebno pažljivo razmotriti ovu temu i razumjeti koje brave vrata na metalnim vratima preporučuje se instalacija.

Prilikom odabira dvorca, vrijedi razmotriti da će se ova stavka koristiti svaki dan i više od jednom, kao rezultat toga je važno obratiti pozornost na mnoge točke.

Proces zamjene dvorca na ulaznim metalima

Potrebno je znati da nitko nije osiguran protiv takvog događaja kao zamjenu dvorca. Stoga, za provedbu ovog cilja, trebaju biti određeni alati s kojima možete učiniti sve ispravno.

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Alati za zamjenu brave na vratima ulaznog metala

Uređaji i alati potrebni za zamjenu brave:

  1. Čekić.
  2. Stolica.
  3. Odvijač.
  4. Kliješta.

Upravo kada koristite navedene alate kod kuće, možete pokušati samostalno zamijeniti određeni dio na vratima. U slučaju da nemate jedan alat, bolje je ne napraviti nikakve radnje kako ne biste pokvarili vrata ili dizajn same brave.

U većini slučajeva preporuča se uputiti na kvalificirani stručnjak koji ne samo da će pomoći odabrati visokokvalitetni model, ali će ga ispravno instalirati.

Stručnjaci koji rade na ovom području imaju takvu uslugu kao zamjenu brave u metalnim vratima s odlaskom, što je vrlo prikladno. Ali u slučaju da ste odlučili učiniti sve sami, trebali biste znati neke nijanse.

Dakle, vrijedno je razumjeti da brave mogu biti različite. Pogledat ćemo jednu od najpopularnijih opcija - opciju cilindra. Činjenica je da se ova vrsta brave karakterizira jedinstveni mehanizam tajnosti, koji se može vidjeti u jezgri. Rad ovog mehanizma karakterizira činjenica da se u trenutku kada se ključ okreće, zaključavanje se kreće u posebne duboke dijelove.

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Cilindarska brava karakterizira jedinstven mehanizam tajnosti.

Osim toga, zamjena brave u metalnim vratima, ako razmotrimo gornju opciju, podrazumijeva različite opcije za instalacije:

  • niže mjesto;
  • vrh.

Prva metoda može se pouzdano nazvati glavnom stvari, jer se radi na ručici. Druga opcija je opcionalna, instalirana bez uporabe ručke.

Osim toga, kada kupujete dvorac, trebali biste znati što točno treba biti uključeno u njegov komplet. To:

  1. Cilindar.
  2. Bronoteralni jastučić.
  3. Kemijska olovka.

Ako je samo ručka provukla u dizajn vrata, ne biste trebali kupiti cijeli set, jer morate zamijeniti ovu stavku isključivo. Štoviše, preporuča se to učiniti i zamijeniti ključ - samo se ariš treba promijeniti. Kada ga gledaju cilindri, važno je shvatiti da izbor ovog dijela ovisi o razini zaštite koju trebate instalirati.

Članak o temi: Ljepilo CMC za pozadinu: Specifikacije

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Ugradnja brave na metalna vrata ovisi o sortama larvi i cilindara

Dakle, s obzirom na metode hakiranja, razmotrite varijante larve:

  1. Bušenje.
  2. Pomoću duplikata.
  3. Izbačen
  4. Pomoću koljena.

Kao važne informacije, vrijedi spomenuti činjenicu da ugradnja brave na metalnim vratima ovisi o sortama larvi i cilindara.

Da biste promijenili ovaj detalj kao cilindar, samostalno, vrijedi znati suptilnosti ovog postupka.

Dakle, popravak brave na metalnim vratima, a posebno, zamjena cilindra se provodi u takvim koracima:

  1. Za početak, umetnite ključ iznutra i držite ga dok ne povučete cilindar. Osim toga, takva stavka treba izvući prema unutrašnjosti vrata. To se događa da je moguće izvući cilindar samo ako ga malo okrenete. Preporučuje se korištenje posebnog ključa.
  2. Zatim idemo u specijaliziranu trgovinu gdje kupujemo cilindar iste veličine. Obraćamo pozornost na udaljenost od rubova do mjesta psa, to je vrlo važna točka.
  3. Sada pokušavamo umetnuti dio na vrata, ali moramo iznutra, nakon čega je fiksiran vijkom.

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Suwald Dvorac uređaj za metalna vrata

Ako ste slomili slučaj dvorca, također je lako popraviti zamjenom.

Faze:

  1. Prije svega, morate u potpunosti gurati greglice za zaključavanje, s rezultatom koji možete otvoriti zaključavanje. No, u ovom slučaju, ovi elementi moraju biti u proširenom stanju.
  2. Dvorci za ulazima metalnih vrata imaju cilindar, koji treba izvući.
  3. Ako u vratima postoji ručka, treba ga ukloniti. Osim nje, uklonite ventile, kao i oklopni papir. Ako postoje one ili druge ukrasne obloge na vratima - moraju biti ostavljene.
  4. Ovisno o modelu vaše brave, potražite nekoliko (dva ili četiri) samodostajanja - oni bi trebali biti ispali. U većini ostvarenja njih 4.

Nakon gore navedenih radnji možete jednostavno ukloniti dvorac. Zatim morate otići u trgovinu za pronalaženje dvorca istog dizajna.

Sada razmislite o drugoj verziji dvorca - Suwald. Ako trebate promijeniti dvorac u metalnim vratima ove opcije, vrijedi razmotriti određene značajke.

Prije svega, ako su vaša vrata instalirana na vaša vrata, ali prije mnogo godina, u svakom slučaju, čak i kada se razlog za prekid povezan s zamjenom ključeva, bit će potrebno promijeniti cijeli dizajn. Činjenica je da je recodiranje takvih brava jednostavno nemoguće.

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Shema instalacijskog dvorca

Ako je uređaj gore navedenog tipa od modernog proizvođača, a on predviđa ili drugi transcoding, onda je potrebno zamijeniti isključivo tajno djelo. Ne zaboravite reprogramirati novi ključ i Suwaldu. Zamjena cijelog dizajna u ovom slučaju nije potrebno.

Članak o toj temi: Kako skupljati zavjesu s prstenovima: Vodič

Važno je napomenuti da su navedene brave karakterizirane prilično složenim dizajnom svih onih koji se mogu instalirati na metalna vrata. Promijenite bravu u metalnim vratima točno ovaj tip će potrajati mnogo više vremena nego zamijeniti drugu vrstu brave.

To je iz uzroka kvara dizajna koji morate promijeniti. Možda ćete morati ažurirati sve detalje, au drugom slučaju bit će moguće učiniti zamjenu samo jedan.

Sada razmotrite postupak zamjene gore navedene vrste zaključavanja:

  1. Prije svega, otvorite vrata prije nego što počnete obavljati radnje za zamjenu brave.
  2. Sada je vrijedno izvući ključ i ukloniti ručke za vrata i ventile. Opet, dekorativna sluznica, ako ih ima, otići.
  3. Odvrnite vijke.
  4. Nakon što provodite gore opisane radnje, vrijedi izvući bravu, kupiti novi i umetnite ga na mjesto starog.

Među varijantama ove vrste brave postoje moderni dizajn koji ne zahtijevaju provedbu gore navedenih radnji. U tom slučaju, morat ćete samo uzeti novi ključ i recondirati bravu.

Vrsta diska

Disk strukture se također mogu pouzdano nazvati vrlo popularno. Tajna takvih brava je napravljena u obliku cilindra, a unutar njega možete vidjeti diskove. Oni imaju određene oblike i dimenzije koje se svakako moraju podudarati s oblicima rezova na ključevima. Glavna značajka tih brava može se nazvati činjenicom da presjek na ključevima ima polukružni oblik.

Dvori za metalna vrata ovog tipa također se mogu mijenjati vlastitim rukama, samo što trebate znati neke važne točke.

Ako je vaš uređaj proizveden od strane domaćeg proizvođača, onda je bolje zamijeniti ga u potpunosti. Stručnjaci snažno preporučuju kupnju takvih struktura samo od inozemnih proizvođača - odlikuju se visokom kvalitetom i dugoročnim radom.

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zaključavanje diska uređaja

Dvorci za rezanje

Važno je napomenuti da su mortize brave u metalnim vratima također u velikoj potražnji za kupcima. Ove dizajne karakteriziraju visok stupanj pouzdanosti, kao i jednostavnost moljaca. Ako usporedite dvorac mortise i naslovnicu fakture za metalna vrata, potrebno je uzeti u obzir da je to uskrsnuo da se vrata neće pokvariti vrata i sigurno umetnuti u list vrata.

Dvorac iznad glave

Nadzemne brave za vrata metala se odlikuju jednim vrlo važnom značajkom - prisutnost zasuna, s kojom ćete sigurno osjetiti stvarnu udobnost i udobnost.

Vrste brave:

  1. Vrsta cilindra.
  2. Sigurna verzija.
  3. Križne strukture.

Možete pouzdano imenovati sigurnu opciju, takve brave su vrlo teško otvoriti. Činjenica je da ne postoji mogućnost da izbaci takav dvorac iz korpusa, koji još jednom potvrđuje svoju pouzdanost.

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zaključavanje rezanja karakterizira visok stupanj pouzdanosti.

Prednosti brave ovog tipa:

  1. Vrlo su teško otvoriti.
  2. Skup detalji ovog dizajna odlikuje se niskim troškovima, iako je razina zaštite mnogo veća.

Dvorci s bazom cilindra zauzimaju drugo mjesto u njihovim karakteristikama i pouzdanosti. Drugim riječima, ovi se dizajni mogu pouzdano pozvati tako da ih karakterizira izvrstan omjer praktičnosti i pouzdanosti. No, njihov nedostatak vrijedi napomenuti visoke troškove, jer izgradnja uključuje veliki broj elemenata.

Članak o temi: Metal: RAM za bilo koju vrstu fasada

Nedostaci cilindričnih brava:

  • lako se slomiti;
  • Trebali biste dodatno instalirati bumping i zaštitu od bušenja.

Mortise verzija brave zauzima sljedeće mjesto i odlikuje se malim ključevima, koji su vrlo udobni. Na dizajnu vrata s takvom bravom možete vidjeti samo malu rupu, koja je namijenjena ključu.

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zasun se odlikuje brave

Trenutno postoji veliki broj specijaliziranih tvrtki koje pružaju širok spektar usluga u gornjem području, među kojima se može naći i kao što je zamjena metalnih vrata. Stoga se možete pouzdano svidjeti stvarnim profesionalcima vašeg poslovanja i biti sigurni da će se svi radovi biti kvalitativno.

Ali, prije nego što kontaktirate sličnu tvrtku, morate uzeti u obzir sve trenutke. Prije svega, odaberite materijal iz kojeg će se zaključati ili vrata (ovisno o tome što ćete promijeniti). Važno je odlučiti o proizvođaču strukture.

Postoje različiti čimbenici koji utječu na složenost, kao i troškove takvog rada. Vrijedi razmotriti određene točke i dizajnerske značajke stavki vrata. Svojom vlastitu zamjenu ne možete biti sigurni da uspješno dovršite sve radnje, kao rezultat od kojih životni vijek možda neće biti tako dugo koliko bih volio.

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Sigurnosne meke brave vrlo je teško otvoriti

Izbor dvoraca

Među značajkama dizajna koje nužno uzimaju u obzir pri obavljanju zamjene za jedan ili drugi detalj, potrebno je napomenuti važnost proizvođača. Postoji velika razlika između proizvođača stranih zemalja, kao i onih konstrukcija koje su tvrtke koje proizvode u našoj zemlji. Njihova razlika je materijal, snaga cijelog dizajna, kao i troškove.

Prilikom odabira ručke, morate znati da postoje različiti modeli tih elemenata:

  • ručka na traci;
  • rukovati na zasebnoj bazi;
  • Olovka na dasci ispod suvalidnog ključa.

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Dvorac instalacijski dijagram do ulaznih metala

Korisno je znati: ako ste se preselili u novi stan ili u stanovanje, gdje je netko već živio ispred vas, preporuča se zamijeniti sve brave. Činjenica je da prethodni stanari mogu ostati ključevi, tako da morate potpuno ukloniti rizik od prodiranja drugih ljudi u vašem stanovanju. Da biste to učinili sami, preporuča se slušati informacije navedene u ovom članku. Tako ćete zaštititi ne samo sebe, već i vaše imovine od krađe, a možete se osjećati u vašem stanu u punoj sigurnosti i udobnosti.

Postoje specijalizirane tvrtke koje mogu profesionalno obavljati sve potrebne radove na zamjeni brave. Jedna od tih tvrtki - Novi dvorac koji je radio u Moskvi i moskovskoj regiji više od 10 godina.

Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala
Zamjena dvorca na vratima ulaznog metala

Čitaj više