Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Anonim

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Zašto je to potrebno?

Kupaonica je jedno od rijetkih mjesta u kući gdje sunčeve zrake ne prodiru. U odsutnosti prirodne rasvjete posebno su važni izvori umjetnog svjetla. Stropna svjetiljka je često jedini uređaj za rasvjetu u kupaonici. Ovo je definitivno ekonomski, ali ne i vrlo prikladno. Najoptimalnija opcija je prisutnost dvije svjetiljke - glavne i opcionalne.

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Dodatna svjetiljka se često postavlja pored zrcala. Na ovom mjestu instrument može obaviti nekoliko funkcija odjednom:

  • Zrcalna žarulja će osigurati potrebnu pozadinsku osvjetljenje za dnevne kozmetičke i higijenske postupke (brijanje, nanošenje šminke, itd.);
  • Ako se želite opustiti i provesti neko vrijeme u sumrak (na primjer, kupajući), svjetiljka za ogledalo će postati izvor ne-radne, mekog svjetla;
  • Noću, svjetiljka za ogledalo može biti odgovorna za dužnost rasvjete kupaonice.

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Karakteristike rasvjete

Ogledalo u kupaonici je neobičan radno područje u kojem gradi pravo svjetlo igra veliku ulogu. Postoji nekoliko osnovnih pravila o osvjetljenju zrcala u kupaonici:

  • Svjetiljke trebaju biti smještene na takav način da svjetlo pokriva cijelu radnu površinu u isto vrijeme, bez pada u oči.
  • Uz istovremeni rad glavne rasvjete i svjetiljke za ogledalo, treba stvoriti najjednostavnija rasvjeta, bez uplitanja rada sjena.
  • Većina izvora umjetnih svjetlosnih boja. Ako ste navikli na boju u ogledalu u kupaonici, onda kupite žarulju za svjetiljku, čije svjetlo je najbliže najbliže prirodnom.

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Pogleda

Postoji nekoliko opcija za organiziranje pozadinskog osvjetljenja radnog područja u kupaonici.

Montiran na zid

Drvo je tradicionalni uređaj za rasvjetu koji se može instalirati u bilo kojoj sobi kod kuće, bez obzira na njegovu svrhu - u hodniku, u kuhinji, u spavaćoj sobi, itd. Za kupaonicu su dostupne posebne vodonepropusne zidne svjetiljke, koje se mogu koristiti u uvjetima visoke vlažnosti. Sconium stvara više mekog svjetla, tako da svjetiljke ovog tipa vole one za koje je kupaonica privatna zona i opustite se.

Članak na temu: Dječja meka stolica s vlastitim rukama: radni nalog

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Ogledala s ugrađenom pozadinskom osvjetljenjem

Novost na tržištu opreme za kupaonicu takve unutarnje stavke ne mogu se nazvati, ali još uvijek još nisu uobičajene svugdje. Kombinirane opcije Ogledalo + žarulja Postoji ogroman skup, i svi izgledaju vrlo impresivno. Ogledalo s ugrađenim pozadinskim osvjetljenjem bit će glavni ukras vaše kupaonice. Ugrađena pozadinsko osvjetljenje oslobađa mjesto koje bi bilo dodijeljeno zidnim svjetiljkama - iu ovom od njegovih glavnih prednosti.

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Neonska svjetla

LED svjetiljke za kupaonicu mogu biti različite vrste - i zid i ugrađene ili trake. U trgovinama možete pronaći LED svjetiljke, dizajnirane izravno za osvjetljavanje ogledala (oni se također koriste za osvjetljavanje slika). Takve svjetiljke stvaraju ravnu svjetlost, nemojte blještati i ne iskrivljuju sliku.

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

LED traka.

LED traka danas se aktivno koristi za organiziranje naglašavanja najrazličitijih elemenata unutarnjih poslova - stepenica, slika, postolja, dekoracije fasada zgrada itd. LED traka se sastoji od LED dioda s otpornijim, sastava ljepila se nanosi na jednu od njegovih strana. Da biste je osigurali u blizini zrcala u kupaonici, dovoljno je smanjiti vrpcu na dijelovima željene veličine, ukloniti zaštitni film i ljepilo na odabrano mjesto. LED traka je vrlo plastična i tanka, što vam omogućuje da utjelovljuju najkvarješnije fantazije dizajna. Jedina stvar koja bi se trebala smatrati je slabo kompatibilna sa starom električnom opremom.

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Pluse od LED svjetiljki

  • LED žarulje će vam pomoći da uštedite novac za račune za struju. Oni konzumiraju znatno manje energije od žarulja sa žarnom niti i moderne svjetiljke za uštedu energije.
  • Unatoč činjenici da je moć LED žarulja manja od ostalih vrsta rasvjetnih uređaja, razina osvjetljenja koju stvaraju nisu niže.
  • Vijek trajanja LED svjetiljki je vrlo velik. Oni koštaju više žarulja sa žarnom niti, ali oni rade deset puta duže.
  • LED žarulje se smatraju najoptimalnijom za uporabu u kupaonici, jer se dobro podnose temperaturne razlike i visoku vlažnost zraka.
  • Na prodaju se nalaze LED žarulje različitih boja, koje će vjerojatno voljeti eksperimentirati s rasvjetom.

Članak o toj temi: Sve o zidnom uređenju drveta: paneli, clapboard

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Smještaj

Postoje dvije opcije za mjesto rasvjetnih uređaja u blizini zrcala. Svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke.

Iznad zrcala

Takav raspored svjetiljke je najpovoljniji u smislu spašavanja prostora. Mjesto iznad ogledala obično ostaje slobodno, dok se ormari i police za higijenske pribor mogu objesiti oko njega. Nedostatak ovog izvora svjetlosti je da svjetlo pada odozgo naglašava sve nedostatke kože. Naravno, ne donosi praktičnu štetu, ali raspoloženje ujutro može biti prilično lijepo.

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Na strani zrcala

Svjetiljke smještene na obje strane ogledala stvaraju učinak osvjetljenja, što je moguće bliže prirodnom, dnevnom svjetlu , Zato, za žene koje vole primijeniti šminku ispred zrcala u kupaonici, takav raspored rasvjetnih uređaja smatra se poželjnim. Minus ove opcije je da svjetiljke zauzimaju mnogo prostora na zidu. Osim toga, za jedinstvenu rasvjetu zrcala jedne bočne svjetiljke nije dovoljno, dva moraju biti instalirana. A to je dvostruko više ugrađenog rada.

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Savjeti za odabir

Postoji nekoliko definiranih čimbenika koji utječu na izbor svjetiljke za ogledalo u kupaonici:

  • Stupanj zaštite od vlage. U kupaonici treba odabrati samo lampe otporne na vlagu. Je takav odabrani uređaj za rasvjetu označen na paketu. IP skraćenica i dvije znamenke ukazuju na to kako klasa zaštite od vlage i prašine pripada svjetiljci. Za uporabu u kupaonici odgovara svjetiljci s klasom sigurnosti koja nije niža od IP 44.
  • Svjetlina. I muškarci i žene koriste ogledalo u kupaonici, prije svega, da se dovedu u red. Da bi rezultat svih higijenskih i kozmetičkih manipulacija bio potpuno suprotan očekivanom trošku, potrebno je osigurati dovoljan stupanj osvjetljenja prostorije. Svjetlina svjetla mjeri se u apartmanima. Ako preklopite svjetlinu svih rasvjetnih uređaja u kupaonici, u iznosu ne bi trebalo biti manje od 200 apartmana.
  • Oblikovati. Odredite potrebne tehničke karakteristike svjetiljke za ogledalo u kupaonici je jednostavno, ali odaberite dizajn - zadatak je mnogo složeniji. Svjetla bi trebala biti izabrana do ostatka unutrašnjosti kupaonice, uključujući i završne materijale, namještaj i vodovodnu opremu. Svjetiljka može biti svijetli naglasak u unutrašnjosti ili, naprotiv, ne privlači pozornost. Ogroman izbor uređaja za rasvjetu, koji nudi građevinske hipermarkete i online trgovine, omogućuje vam da pronađete ono što je potrebno, čak i najzahtjevniji kupac.

Članak o temi: Instaliranje željeznih vrata u drvenu kuću s vlastitim rukama

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Montaža

U ovom odjeljku ispričat ćemo vam o tome kako instalirati zidnu svjetiljku za ogledalo u kupaonici.

Smješten s instalacijskom mjestu, treba razmotriti rast svakog članova obitelji. Odaberite takav položaj uređaja za rasvjetu tako da je lice gledanja u njega svijetlo i ravnomjerno. Instalacija zidnih svjetiljki uključuje prisutnost skrivenog ožičenja, koja ide na mjesto gdje želite objesiti uređaj za rasvjetu. Da biste proveli skriveno ožičenje, potrebno je probiti zidove cipela, položiti žice u njima, zatvoriti cement brodova i prerušiti se keramičkim pločicama ili drugim završnim materijalom. To se obično naplaćuje profesionalni električari.

Dakle, montažna sekvenca:

  • Onemogući električnu energiju u kupaonici;
  • prikupiti uređaj za rasvjetu u skladu s priručnikom;
  • pričvrstite kućište svjetiljke na zid i napravite oznaku za zatvarače;
  • U skladu s oznakom, bušiti u zidu zida;
  • Kroz rupe za montažu pričvrstite svjetiljku na zid;
  • Kabel za struju, odlazni od zida, preskočite kroz kućište svjetiljke i pričvrstite na terminalni blok;
  • Uključite električnu energiju i testirajte rad uređaja za rasvjetu.

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Svjetiljke za ogledalo u kupaonici

Čitaj više