Kupaonske košare u kupaonici

Anonim

Kupaonske košare u kupaonici

Košare za posteljinu su dizajnirani tako da drže prljavo donje rublje prije nego što padnu u perilicu rublja. Čuvati prljavo donje rublje u njima vrlo zgodan, jer vam omogućuje da držite cijelu kuću čistom i red. Naravno, ne možete potrošiti novac na košaru i skupljati prljavo donje rublje u pravu perilicu, ali u ovom slučaju, boja i bijela odjeća mogu se miješati, što će dovesti do neželjenog rezultata. Prisutnost ove stavke u kupaonici je obavezna. Iza košarice za posteljinu treba slijediti i ne ostaviti u njoj zagađenih donje rublje više parova dana, kao što je izvor prljavštine i mikroba, i snažno sušene mrlje na donjem rublju postat će kompliciraniji svaki dan.

Kupaonske košare u kupaonici

Zahtjevi za košare

Glavni zahtjevi za košaru za prljavu posteljinu za kupaonicu su:

  • prisutnost raznih rupa, otvora ili stanica oko i na dnu;
  • Prisutnost čvrsto zatvorenog krutog poklopca.

Prvi uvjet pruža dobru ventilaciju, a drugu zaštitu sadržaja košarice iz vode iz ulaska.

Kupaonske košare u kupaonici

Vrste košara rublja za kupaonicu

Sada iu trgovinama i na tržištima možete kupiti prilično razne vrste košara za rublje. Obilje vrste košara je objašnjeno ne samo u korist ove teme i njezine nužnosti, već i činjenicu da su nedavno postali jedan od njihovih detalja o ukrašavanju peći kupaonice.

Postoje dvije glavne vrste kupelji košara:

  • stacionarni;
  • Sklopiv.

Košarica se naziva košara u obliku mreže koja se mora povući na metalnu bazu. Neke sklopive košare imaju pokrivene. Gridi imaju mnogo malih i velikih rupa. Glavni plus takve košare je da se može lako ukloniti iz sobe. Obično takve košare treba tražiti među proizvodima IKEA marke.

Stacionarne košare za rublje izrađene su od čvrstih materijala i ne mijenjaju svoj oblik. Lako se preklapaju i bacaju prljavo donje rublje. Međutim, takve košare su glomazni, i stoga ih je moguće staviti isključivo u kupaonicu ili spremište.

Članak o toj temi: Ugradnja infracrvenog (filma) topli seks s vlastitim rukama

Kupaonske košare u kupaonici

Kupaonske košare u kupaonici

Osim ovih vrsta, još uvijek postoje košare na temelju materijala i mjesta za njihov položaj u kući.

Na temelju materijala iz koje košare čine, razlikovati:

  • pletena;
  • plastika;
  • metal;
  • tkanina;
  • drveni;
  • Kožne košare.

Kupaonske košare u kupaonici

Šibanje

Danas su postali vrlo popularni. Oni su bane, uglavnom iz vinove loze, slame ili suhe alge. Njihova glavna prednost je čistoća u okolišu, a nedostatak izloženosti vlazi, zbog čega se brzo razgrađuju. Veličina i oblik Wicker modela mogu biti apsolutno različiti. Postoje opcije: u obliku ormarića s odjelima, kutni, trapezoidni, s priloženim poklopcima i razdvajanjem, velikim, malim itd. Takvo obilje će svima omogućiti da pronađu odgovarajuću opciju za bilo koju kupaonicu.

Kupaonske košare u kupaonici

Kupaonske košare u kupaonici

Kupaonske košare u kupaonici

Plastika

Nemojte proći svoj položaj na popularnosti plastične košare. Lako se objašnjava, prvo, činjenica da su jeftini, postoje različite boje i oblici. Drugo, činjenica da plastične košarice otporne na vlagu i mogu se oprati po potrebi. Treće, ne teča ne tvrdi, što olakšava proces knjigovodstva. Njihov minus je ta plastika - ovaj materijal je prilično krhka, što skraćuje vijek trajanja košarice. Uglavnom, plastične košare imaju mnoštvo rupa, ali postoje modeli bez ventilacijskih stanica. Takve opcije su nepoželjne za uporabu, tako da prljavi donje rublje u zatvorenom prostoru može promicati reprodukciju mikroba i bakterija, a sama posteljina može biti natopljena neugodnim mirisima.

Kupaonske košare u kupaonici

Metal

Košare od metala izgledaju prilično moderno i moderno. Prikladniji za dekoraciju u stilu visoke tehnologije. U metalnim košarama osiguravaju kotači, što ih čini lako premjestiti. Na tržištu možete pronaći košare različitih oblika: u obliku pravokutnika, cilindra itd. Plus takve košare su otpornost na vlagu i trajnost, a minus je ograničene boje i veličina. Metalne košare su uglavnom velike. Osim košara od lima, tu su i košare od tanke, ali trajne žice. Važno je da su košare napravljene od metala s premazom protiv korozije, inače neće dugo služiti i uskoro zahrđali.

Kupaonske košare u kupaonici

Kupaonske košare u kupaonici

Drvene kutije su vrlo dobre u upotrebi i ekološki prihvatljivi. Ako su tijekom proizvodnje obrađeni posebnom tekućinom od odbijanja vlage, onda su i hippalergeni i otporni na vlagu, a također se ne mogu plijeniti i ne trunuti.

Članak na temu: Dekor za bocu Učinite to sami

Kupaonske košare u kupaonici

Glavna prednost tekstilnih uzoraka je njihov kapacitet i istovremeno kompaktnost. U usporedbi s drugim košarama, tekstilni modeli zauzimaju najmočniji prostor. Mogu se objesiti na zidove ili jednostavno na ručici vrata, ako veličina dopušta. Da bi košare za tkivo držale oblik, na dnu i zidovi košare su umetnuti umetci iz debelog kartona. Nedostatak takvih košara je potreba za brigom za njih, inače se mogu postaviti plijesan i gljivice.

Kupaonske košare u kupaonici

Kupaonske košare u kupaonici

Kupaonske košare u kupaonici

Ovisno o položaju ili ugradnji košara za rublje u kupaonici razlikuju:

  • zid;
  • vanjski;
  • ugrađeni u vladu;
  • Kutne košare;
  • Suspendiran.

Uglavnom, košare za rublje staviti u jedan od kutova kupaonice ili blizu zida.

Kupaonske košare u kupaonici

Ako je mjesto instalacije perilice kuhinje, a mjesto košara je kupaonica, važno je da košarica ima prikladne ručke za nošenje. Podne košare su ispunjene odozgo, a ugrađeni ormar može biti napunjen sa strane. Takve košare su instalirane, na primjer, u noćnom ormaru. Košare za rublje na zidu napunjene su posteljinom kroz rupu na dnu košare, a kada su ispunjeni, prvi su uklonjeni iz zida, a zatim prazni.

Suspendirane košare obično se stvaraju u obliku tkanina. Njihova glavna prednost je u tome što su oni upravo moguće uštedjeti prostor u kupaonici.

Ako govorimo o oblicima košara za posteljinu, onda nema granica za fantazije proizvođača košara. Postoje pravokutni, kvadratni, okrugli, ovalni, cilindrični, pa čak i modeli izrađeni u obliku životinja, nevjerojatnih junaka i predmeta.

Kupaonske košare u kupaonici

Kupaonske košare u kupaonici

Kupaonske košare u kupaonici

Koštale košare za posteljinu

Unatoč činjenici da ova stavka nije glavni funkcionalni i dizajner element kupaonice, treba kupiti barem jednu košaru. Uostalom, zahvaljujući košari, koristite kupatilo još prikladnije. Pravilno odabrana košara čini sobu još uvijek ugodna i ljepša. Osim toga, košare za rublje nisu jako skupe. Njihov trošak ovisi o materijalima koji se koriste za njihov proizvođač, veličinu, proizvođač i njihov izgled.

Članak o toj temi: Kako provoditi kabel kroz valovitu cijev

Kupaonske košare u kupaonici

Kupaonske košare u kupaonici

Savjeti za odabir

Kako bi košarica služila kao visoka kvaliteta i dugi niz godina, kada kupujete treba obratiti pozornost na sljedeće značajke košarice:

  • Košara bi trebala biti izdržljiva i izdržava teška težina. Za to, materijali koji su korišteni u proizvodnji ove košare moraju biti izdržljivi i visokokvalitetni.
  • Na košari ne bi trebalo biti sve vrste nepravilnosti, oštri elementi i posude na mjestima povezuju detalje, inače mogu oštetiti posteljinu.
  • Važno je da je košara s poklopcem.
  • Dobra košarica karakterizira prisutnost višestrukih otvora za zrak.
  • Bolje je kupiti košaru koja ima nekoliko grana kako bi mogli odvojiti donje rublje u boji.

Kupaonske košare u kupaonici

Radimo košare za posteljinu vlastitim rukama

Košarica za posteljinu lako je izgraditi vlastite ruke. To zahtijeva iznimno želju i preduvjetne, fantazije i izvorne detalje.

Najlakši način da napravite lounge košaru je način da remakete kantu za pribora. Osim kanta za tiskanicu, koji će poslužiti kao osnova za našu košaru, trebate više ljepila i gustu kabel za namotavanje.

Dakle, ono što trebate učiniti:

  • Prevrnite se na bazi naopako i primijenite oko njega oko kapljice ljepila, promatrajući udaljenost od 5 do 10 cm.
  • Pričvrstite kabel na mjesta s kapljicama ljepila i snažno prianjaju.
  • Ako je potrebno, nanesite ljepilo na nove dijelove i tako u potpunosti omotali kantu.
  • Za više originalne platnene košare koristite čipke različitih boja.

Kupaonske košare u kupaonici

Drugi način proizvodnje košare sastoji se od žičane mreže i tkanine. Veličina i vrsta tkanine mogu se odabrati samostalno, prilagođavajući ga u vašoj kupaonici. Za proizvodnju takve košarice, trebate: perilice, vijci, kotači, čelična pocinčana žičana mreža, tkanina za unutarnji slučaj, debela okrugla drvena daska.

Što moramo učiniti:

  • Zamotajte žičanu bazu žičanom mrežom, a ostavljaju se na temelju 5-7 cm zaliha. Katovi odrezavaju višak.
  • Osigurajte strane mreže, savijanjem rubova.
  • Pošaljite donje zalihe mreže ispod drvene baze.
  • Osigurajte vijke na bazu na temelju.
  • Pričvrstite s dna košarice kotača.
  • Spremnik košarice. Sub u skladu s odabranom veličinom košare tkanine. Umetnite poklopac u žičanu košaru i možete sigurno staviti takav košaru u kupaonicu za prikupljanje prljave posteljine.

Kupaonske košare u kupaonici

Čitaj više