Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Anonim

Instalacija sustava podnog grijanja ispod pločice - proces je vrlo jednostavan, ali zahtijeva pažljivo planiranje i pažljivi pristup. Kako bi napravili pravi izbor i naknadno instaliranje toplih podova ispod pločica s vlastitim rukama, važno je znati koje vrste grijanih podova, kao i njihova svojstva i značajke.

Prikladne plutajuće podove

Vrlo često, vlasnici se pitaju što topli kat bira ispod pločice. Za nedvosmislen odgovor bit će potrebno saznati karakteristike svih prikazanih proizvoda. Izbor toplog poda pod pločicama je ometan zbog širokog raspona konstrukcija grijanja različitih vrsta i inherentnih svojstava.

Prije odabira određene vrste grijanog poda i podova morate utvrditi što može utjecati na proces rada sustava grijanja.

Tipično, sorte podnih obloga su sljedeće:

  • Organski materijali koji uključuju parket, seksi ploču, prirodni linoleum i laminat;
  • Materijali polimera , kao što su PVC pločice i bilo koju vrstu linoleuma iz sintetičkih materijala;
  • Mineralni materijali - pločica, cementni estrih, podne obloge.

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Pločica će biti najbolji izbor podova kupaonica.

Prospekti za oglašavanje govoriti o postojanju laminata s nekretninama odbijanja vode, kao i hidrofobnih premaza za drvene podove. Međutim, trebali biste znati da prirodni materijali i vlaga nisu sasvim prikladni za jedni druge.

Polimeri su manje osjetljivi na utjecaj vode, ali tijekom vremena pod intenzivnim utjecajem vlage, premaz takvih materijala može se uništiti. Na primjer, linoleum se sastoji od nekoliko slojeva, a kada je tekućina između njih, materijal će se nabubati.

Mineralne podne obloge se ne u potpunosti boje vode. Dakle, takve će površine biti optimalni izbor za sobe s visokom vlagom. Idealno rješenje za kupaonicu bit će okrenuta prema keramičkim pločicama.

Sorte struktura za podne grijanje

Mnogi vlasnici su zabrinuti zbog problema izbora: topli podovi ispod pločice, što je bolje. Pregledi različitih vrsta sustava postoje najkontroverzniji. Stoga je potrebno odrediti pozitivne i negativne karakteristike svih proizvoda kako bi se kupila upravo ono što ste prikladni.

Neki stručnjaci tvrde da pločica nije najbolja opcija za uporabu u stambenim prostorijama, budući da je ovaj materijal vrlo hladan u korak bosi bosi. Međutim, to je samo dijelom odgovara istini.

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Vodeni topli kat koji radi od kotla ili kotla

Pločica karakterizira visoku sposobnost toplinske vodljivosti. Ova nekretnina bit će prednost prilikom postavljanja strukture grijanja. Osim toga, pločica savršeno prenosi temperaturne razlike, koje se stvaraju kada se kontakti zagrijavaju tijekom operacije zagrijavanja. Bit će korisno razjasniti razliku između njih da shvate kako odabrati topli kat ispod pločice. Vlasnici koji su već instalirali ovaj ili taj sustav pomoći će navigaciju i odabrati opciju prikladnu za vas.

Članak na temu: sorte od opeke za suočavanje s kamina i peći

Grijaći elementi su električni i rade na načelu grijanja baterija, na vodi, grijani plin ili struju.

Dizajn vode za grijanje - Ovo je zatvoreni sustav u kojem se grijana tekućina kreće duž cijevi od bakra ili polimera. Takav tip toplog katu može se spojiti na toplinski centar (u apartmanu) ili na kotao ili kotla (u kućici).

Sustav za grijanje vode postat će najjeftiniji u radu.

Kako bi naučili kako napraviti topli pod ispod pločica u kupaonici, razmislite o drugom vrstom sustava grijanja.

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Svih električnih sustava, filmski topli podovi su najekonomičniji

Električni sustavi - najpopularnija metoda za uniformu distribucije topline preko površine. Djeluje zbog specijalizirane komponente grijanja u obliku žice koja je potpuno složena po cijelom poda. Kada se zagrijava ovaj specifičan, tan se zagrijava površina. Postoji nekoliko metoda opremanja s električnim toplinama prostorija:

  • montaža infracrveni film;
  • Paul je Električni kabel;
  • Izražavanje Termomatov.

Značajke sustava grijanja vode pod keramičkim okrenutim

Da biste saznali kako napraviti topli pod ispod pločica ispravno, morate istražiti načelo njegovog rada i znati nijanse za instaliranje dizajna.

Posebnosti funkcioniranja vode za zagrijavanje vode čine cirkulaciju zagrijane vode kroz cijevi od metalne plastike ili mjedene, položene ispod kraja premaza poda. Sustav se pokreće središnjim ili autonomnim grijanjem. Troškovi, instalacija i potrošnja energije ove vrste poda grijanja značajno je jeftinije, u usporedbi s električnim analozama.

No, postoji neugodna nijansa - u kućama visokim visinama za izgradnju šezdesetih godina, instalacija toplinskih podova nije moguća. Budući da njihovi preklapa ne mogu izdržati dodatna opterećenja. Osim toga, prilično je teško dobiti dopuštenje za ponovi sustav grijanja u kućama visokim nadmornim visinama.

Instaliranje takvih sustava ima svoje nijanse. Prije svega, polietilenski bend kompenzacije postavljen je uz zidove kako bi se uklonili praznine i daju nepropusnost šava. Trebalo bi biti pričvršćena na poravnanu površinu betonskog estriha pomoću tiknih ili posebnih "padobrana".

Dalje, metalizirani reflektirajući zaslon se podiže. To je kompozitni materijal iz polipropilenskih vlakana i metaliziranog filma, koji ima svojstva koja bi odražavala toplinsko zračenje i hidrokariotarsku izolaciju. Film mora biti čvrsto učvršćen na vrpci za ogušivač pomoću trake.

Članak o temi: Gradite cvijeće u vikendici: tajna uspjeha

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

U procesu polaganja podzemne vode, sve cijevi su spojene na distribucijski razvodnik

U sljedećoj fazi postavljaju se cijevi. Morate koristiti posebne cijevi montirane na rešetku. U isto vrijeme, udaljenost od zidova treba biti najmanje deset centimetara.

U procesu polaganja cijevi, trebali biste obratiti pozornost na činjenicu da su postavljeni strogo na vodiče dostupne na posebnoj mreži. Nakon releja za podešavanje i termometar je montiran. Na kraju procesa dizajna prekriven je slojem cementnog estriha.

Klasifikacija električnih toplih podova

Moguće je i instalacija toplog poda ispod pločica iz električnih sustava grijanja. Obično se ova vrsta podnih grijanja osigurava kao alternativni izvor topline do centraliziranog ili autonomnog grijanja. Postoje tri vrste električnih toplinskih podova - infracrvene, kabel i u obliku termomata. Da biste utvrdili koji je topli kat bolji ispod pločica, morate znati pojedinosti o svakoj od tih opcija.

Električni kabelski sustav

U takvim sustavima grijanja, posebna žica s dvije stambene izolira se reflektirajućim materijalom kao toplinski vodič. Promjer kabela ne smije biti iznad 8 mm.

Električna energija prolazi kroz kabel, prema zakonima fizike pretvara se u toplinsku.

Sustav podnim grijanjem izlije se cementnom kravatom do 60 mm debljine. Top pločice pločice. Veličina koraka prilikom polaganja kabela od 80 do 250 mm. Glavna prednost dizajna kabela bit će jednostavnost instalacije i visokog prijenosa topline. U tom slučaju pločica na toplom katu bit će optimalna premaza.

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Dvije stambene žice je izvor topline u električnom sustavu kabela toplog poda

Međutim, postoje neke minuse. Instaliranje ovog sustava zahtijeva premaz s estrihinom, debljinom od najmanje četiri centimetra. U zbroju visine kabela, estrih i keramički premaz može biti oko šest - osam centimetara, što će značajno smanjiti visinu kupaonice.

Sustav grijanja grijanja u obliku termomatika

Takva shema se obično koristi ako je potrebno, organizirati topli kat pod PVC pločicama. Ovaj dizajn se sastoji od pojačanih stanica na bazi polimera, gdje se ojača trenutni kabel malog dijela.

Takav tip toplog poda ima neospornu prednost da ne zahtijeva pokrivenost estriha, ali ako je potrebno, može ga izliti.

Instalacija se provodi na sljedeći način. Thermomati s grijaćim kabelom se šire preko namještaja i vodovodne ravnine, a zatim je sloj ljepila za pločicu sutraženi i pločica prolazi.

Instaliranje takvog sustava podnog grijanja vrlo je jednostavan i ne zahtijeva posebne vještine. Thermomati su isti grijaći kabel, samo manje debljine i fiksirani na bazu mreže, zbog čega se prostirci mogu izravno položiti u sloj ljepila za pločice, a montažni premaz na kojem je fiksirana komponenta grijanja, poslužit će kao armatura.

Članak o toj temi: Stroj za oštrenje noževa

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Polaganje toplog kat termomatika sila čak i pridošlica

Grijanje se obično proizvode s debljinom do 3 mm, zbog čega se visina poda nakon instalacije sustava grijanja praktički ne mijenja.

Infracrveni sustav podnog grijanja

Ovaj dizajn je sintetski izolacijski film, podijeljen na odvojene segmente od 500x500 mm u veličini, gdje je svaki kvadrat ispunjen s velikim brojem minijaturnih prijenos topline kontakata spojenih na mrežu za napajanje i međusobno povezane. Karakteristična razlika između takvog sustava iz drugih analoga je u tome što ne emitira elektromagnetsko zračenje. U isto vrijeme, jedinstveno zagrijavanje prostorije provodi se zbog konvekcije i punjenja zraka s negativno nabijenim ionima.

Infracrveni topli pod ima mnogo prednosti. Ima najmanju debljinu (oko 0,3 mm) i minimalnu potrošnju energije. Još jedna prednost bit će svestranost ovog sustava. To je praktički bilo podne obloge na ovaj način. Ponekad se ove strukture koriste za zagrijavanje betonskih pločica čak i na otvorenom.

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Infracrveni sustav toplog kat će biti optimalno rješenje za postavljanje pločica bez estriha

Nesumnjivo infracrveni sustavi grijanja - najbolji topli pod ispod pločica bez estriha. Fotografija uzoraka sličnih dizajna možete vidjeti u galeriji ovog članka.

Međutim, postoje određene nijanse polaganja takve pod ispod pločice. Visoko adhezija filma iz polimera doprinosi postupnom uništenju alkalnog medija za popločane ljepilo. Stoga se preporuča stručnjaci da se popločavaju između filmskih toplih podova i keramičkih obloga od gipsane ploče.

Uspoređujući karakteristike vode i električnih sustava grijanja, možete sami saznati koji je dizajn pogodan za vašu kupaonicu. Mora se reći da svi imaju vlastite prednosti i nedostatke. Dakle, pristup rješavanju problema izbora trebao bi biti individualan.

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Da biste instalirali katove tople vode vrlo je važno odabrati ispravno odabrati izolaciju i točno izvesti izračune cijevi

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Polaganje pločice bez estriha na električnim prostircima

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Infracrveni sustav toplog kat će biti optimalno rješenje za postavljanje pločica bez estriha

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Polaganje toplog kat termomatika sila čak i pridošlica

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Dvije stambene žice je izvor topline u električnom sustavu kabela toplog poda

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

U procesu polaganja podzemne vode, sve cijevi su spojene na distribucijski razvodnik

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Svih električnih sustava, filmski topli podovi su najekonomičniji

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Vodeni topli kat koji radi od kotla ili kotla

Što je topli kat bolji ispod pločica: recenzije majstora

Pločica će biti najbolji izbor podova kupaonica.

Čitaj više