Stavicloth suhozida na strop ili zidove pod slikanjem i pozadinom

Anonim

Najbrži i najpopularniji način usklađivanja zidova i strop može se nazvati gipsanom pločom. Omogućuje vam da brzo dovršite završnu obradu prostora. Najvažnije je izvršiti visokokvalitetan pištolj za gips. Ova se operacija može obaviti s vlastitim rukama, takav postupak može biti ovlašten.

Članak u temi: Kako poravnati zidove s gipsanom ploče na okviru ili ljepilo.

Gipsana ploča je završni materijal u obliku gotovih velikih listova žbuke prekrivenih slojem kartona. Šesti češće imaju dimenzije od 1,2 m na 2,5 m, za vrijeme rada listova se međusobno kombiniraju tako da ih isključite ako je potrebno.

Nakon što su prostori obrubljeni listovima, potrebno je pripremiti površine za dekorativnu sliku ili lijepljenje. Najvažnije je pažljivo oštriti sve zglobove između listova.

Faze rada

Početak da stavimo gipsboard, važno je zapamtiti o četiri faze rada: prajmer, počevši kit, mljevenje, završnu obradu kit i završavajuće mljevenje.

Postavlja se pitanje koja smjesa za uporabu.

  • Postoje smjese gipsa koje su dobro prilagođene u većini slučajeva. Oni neće odgovarati samo u vlažnim sobama, jer će brzo otići.
  • U prostorijama s visokom vlažnošću koristite kit otpornu na vlagu (na primjer, u kupaonici, u kuhinji, u podrumu).
  • Polimerni kit se obično koriste za primjenu završnog sloja. Oni stvaraju glatku površinu koja ponekad ne mora niviti.

Specijalizirana vrsta: Knauf Uniflot, Knauf Fumefull, Sooh Vlama, Kestonit GP, naprijed gipsa Hydro. Tu su i opcije za dokazane Sheetrock ili staro vrijeme.

Stavicloth suhozida na strop ili zidove pod slikanjem i pozadinom

Površinski prajmer

Stavicloth suhozida na strop ili zidove pod slikanjem i pozadinom

Treba započeti s primjenom premaza na zaštićene površine. Tlo će povećati adheziju između zida, kita i ljepila. Osim toga, tlo može zatvoriti najmanji zidni defekti.

Za suhozida možete koristiti poseban temeljnik Knaufa Tifengrunda ili Putzgrunda, ili bilo koji drugi za visoko upijajuće površine.

Primjena tekućine na cijeloj površini, posebno temeljito u zoni zglobova i uglova. Zatim pričekajte kada će se površina osušiti i početi.

Članak o toj temi: Kako rastaviti metalna vrata: Uređaj vrata

Početni šiljak

U prvoj fazi, kit se provodi stvaranjem zglobova i šešira samozakažnih vijaka.

Prije početka rada morate provjeriti sve vijke da biste se malo produljili unutra. Da biste to učinili, samo provedite ruku na površini, ne bi trebali izvoditi. Ako je potrebno, okrenite ih.

Općenito, proces gipsane gipsane ploče je prilično jednostavan postupak. Glavna stvar je obratiti pozornost na zglobove između listova gipsane ploče. Odabiremo rub zida ili stropa, od kojih počinjemo i nastavimo na posao.

Stavicloth suhozida na strop ili zidove pod slikanjem i pozadinom

Uklanjanje cjedila s nožem

Na šavama cabarton šavova, koji imaju nestandardnu ​​kućicu, i ručno potpisan rukom, budite sigurni da izrežite kut s nožem tako da je otopina dobro prodrla unutra. Novi standardni rub kanala ploča nazvanih Pluk omogućuje smjesu čvrsto čvrsto i izbjegavanje izgleda pukotina.

Stavicloth suhozida na strop ili zidove pod slikanjem i pozadinom

Novi rub Knauf Pluk

  1. U početku se na šavovi primjenjuju posebna samoljepljiva mreža - srp koji će pomoći mješavini spacine da ostane u šavovima i sprječava pukotine.
  2. Stavicloth suhozida na strop ili zidove pod slikanjem i pozadinom

    Glit

  3. U mjestima postavljanja gipsane ploče nalazi se posebna perforirana vrpca na bazi vlakana na žbuku.
  4. Smjesu se smjestila prema uputama na paketu. Lakše je to učiniti s posebnom mlaznicom za bušenje.
  5. Stavicloth suhozida na strop ili zidove pod slikanjem i pozadinom

  6. Glavno pravilo: kit mora u potpunosti napuniti šav, ali sloj mora biti minimalan za skrivanje mreže.
  7. Stavicloth suhozida na strop ili zidove pod slikanjem i pozadinom

  8. Kutovi su naizmjenično kit: na početku s jedne strane, onda još jedan.
  9. Vidljivi vijci vijaka se razmazuju s križnim pokretima.
  10. Čekamo kada je sloj suh i ponovno stavite šavove.

Ovaj proces je dobro prikazan u videozapisu:

Za pomicanje reljefnih spojeva ili kutova, morate koristiti poseban perforirani kut. To je metalik (za glatke kutove) ili plastiku s utorima na jednom rubu, koji se mogu primijeniti na bilo koji kutovi za namatanje.

Prilikom izračunavanja važno je uzeti u obzir potrošnju kit za 1 četvornih metara. m. Hypzaron - približno Formulom 1: 1, to jest, jedan kilogram smjese je jedan četvorni metar.

Objasnimo kako staviti kutove gipsane ploče pomoću kuta.

  1. Izmjerite željenu duljinu, izrežite kut.
  2. Nanesite sloj kit na jednu od spojnih površina. Izvodi objekt ljepila za kut.
  3. Primijenite usko narezan kut.
  4. Pritisnite kut sa strane, koristeći dugu razinu, pravilo ili bar.
  5. Podesite nametanje tako da je kut sjeo u ravnu liniju.

Stavicloth suhozida na strop ili zidove pod slikanjem i pozadinom

Zatim nastavite na shclotation preko perforiranog spoja.

Kako staviti strop od gipsane ploče pod kutom kuta, zapečaćenim metalnim ili plastičnim kutkom? Smjesnu mješavinu uzimamo i zatvorite lopaticu spoja. Povezivanje glavnog dijela zida ili stropa s rubom, morate izbjeći oštru tranziciju. Trebalo bi postojati zrakoplov od kita, oštrih udaraca su neprihvatljivi. Budite sigurni da je potrebno dva-tri puta ponavljanje ove akcije, smjesa se primjenjuje postupno tankim slojevima.

Ne pokušavajte nametnuti veliki sloj u isto vrijeme. Sigurno će ispucati i morati ponoviti.

Stavicloth suhozida na strop ili zidove pod slikanjem i pozadinom

Kada se sloj vozi, nagnje se grizu mreže.

Završiti propust

Stavite posljednji sloj. Za to se koriste polimerne smjese. Oni su high-tech, njihova jedinstvenost je u stanju stvoriti najfinije premaz, gusto do jednog milimetra. Koristeći sloj završne spojnice, površina postaje glatka, spremna za dekorativnu opremu.

Pažljivo se provodi putna ploča pod slikanjem. Potrebno je donijeti savršenstvo cijele površine, svaki kutak, bilo koji spoj trebao bi postati nezapaženo čak i za izbirljive oči. Najbolje je koristiti Sheetrock Staputter na njega, to vam omogućuje da dobijete savršenu površinu bez nedostataka.

Primijeniti kit, upotrijebite dva spatula, uske i široke. Malo treba nametnuti smjesu na velikoj lopatici ili skupljati višak od njega. Velika lopatica primjenjuje se na kit na papirnoj površini. Učinite to od vlažnog do suha, to jest, oni se nanose i razmazuju smjesu, pokrećući kretanje na suhoj površini. Ako počnete s mokrim mjestom, površina će biti nejednaka, pojavit će se tanke mrlje.

Stavicloth suhozida na strop ili zidove pod slikanjem i pozadinom

Ako odlučite odvojiti kućište s valjanim premazima, reći ćemo kako staviti gipsanu ploču ispod pozadine. Različiti stručnjaci se pridržavaju dvosmislenih mišljenja, što mješavina staviti gipsanu ploču, sve ovisi o kvaliteti odabrane pozadine. Na primjer, ako je izbor pao na teške tekstilne pozadine za strop, površina bi trebala biti gruba, za bolje lijepljenje.

U ovom slučaju, najhladnija smjesa je optimalna, a završna linija se koristi opcionalno. Cijela površina je dobro prekrivena glatkom slojem grubog kita i utrljajte malo prostora s očiglednim defektom.

Pogrešno je mišljenje da se samo zglobovi listova gipsa stavljaju na gustu vinilnu pozadinu. Često se događa da umjetno svjetlo daje mjesta kit, tako da ćete se truditi liječiti cijelu površinu s ujednačenim slojem.

Kako staviti gipsboard pod tankom papirnatom pozadinom? Svake male nepravilnosti ovdje će biti vidljivo, kao u slikanju, stoga se zahtjevi ne mijenjaju. Potrebno je odabrati visokokvalitetnu mješavinu i pažljivo ukloniti nepravilnost Grotipske mreže.

Ako koristite visokokvalitetnu mješavinu i promatrajte točnost tijekom rada, tada se mljevenje ne treba ni, to će biti dovoljno za uklanjanje malih tuberkulosa, nakon što je potrošio špatulu. O ovoj tehnici primjene završnog sloja ispriča se na videozapisu:

Kao rezultat toga, tri sloja kita treba biti na pozadini: dva na šavovima i jedan na cijeloj površini. I pod slikarstvom i suptilne vrste pozadina sloja će biti četiri, jer će biti potrebno dvaput staviti površinu.

Gipsboard kit pod pozadinom - odgovoran trenutak, jedva da će ljepljiva površina sakriti sve nijanse. Stoga, budite sigurni da stavite kit na cijelu površinu suhozida, a ne samo na šavovima. To ovisi o ispravnom izvršenju tog procesa, kako zadržati pozadinu neće se pojaviti hoće li se pojaviti pukotine na obojenom sloju.

Članak o temi: Izrada masaža tepiha za djecu vlastitim rukama

Čitaj više