Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Anonim

Naglasiti osobnost vlasnika stana pomoći će u unutrašnjosti stanovanja. U ovom slučaju kupaonica nije iznimka. Uostalom, u ovoj je sobi možete ostvariti najoriginalne i hrabre ideje. Izvrstan element neobičnog dekora može biti kamen koji je postavljen iz morskih kamenčića.

Prednosti ne-standardnog rješenja

Obalni ciljevi imaju glatku površinu i pojednostavljeni oblik. Osim toga, možete pokupiti kamenje različitih veličina i bojanje, koje će postati izvrsna prilika za prikaz kreativnih sposobnosti. Osim ekologije, šljunčani pod ima mnogo drugih prednosti.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Kameni kamen šljunka - prekrasan temelj interijera u ekološkom stilu

Prije svega, potrebno je reći o jednostavnosti ugradnje takvog premaza. Uostalom, ovaj jednostavan kreativni proces bit će vrlo zadovoljan. Osim toga, avion od gole uvijek izgleda posebno atraktivan i učinkovito. Takvo rješenje omogućuje stvaranje bilo kojeg jedinstvenog uzorka ili ploče.

Potrebno je dodati da šljunak na podu u kupaonici također ima ljekovita svojstva, jer bosonogi u takvoj površini stimulira aktivnosti unutarnjih organa. Uostalom, dolazi na reljefnu pokrivenost, masirate noge i vitalne točke na njima. Moguće je ojačati taj učinak stavljanjem kamenčića prilikom polaganja avionu, već rub. Naravno, ova opcija će zahtijevati više materijala, ali ćete biti zadovoljni rezultat.

Što se tiče troškova takvih premaza, postoje vrlo široke varijacije. Stanovnici obalnih četvrti neće biti teško prikupiti potreban broj golih na plaži. Oni koji su manje sretni mogu steći materijal u specijaliziranim prodajnim mjestima. U isto vrijeme, smatrajte da je trošak gotovih ploča za styling nekoliko puta veći od cijene za uobičajeno kamenje raspršivanja.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Čak iu maloj kupaonici možete implementirati zanimljivu ideju.

Naravno, da sami postavite zanimljiv uzorak, morat ćete provesti neko vrijeme jer je ovaj rad prilično mukotrpan i zahtijeva točnost. Osim toga, malo iskustvo građevinskih vještina također neće biti suvišno. Ako niste sigurni u svoje sposobnosti, bolje je vjerovati polaganju kvalificiranih stručnjaka. Međutim, moguće je dati poseban okus kupaonice bez pomoći.

Mogućnosti za ugradnju

Ako ste zainteresirani za priliku da ukrasite unutrašnjost kupaonice na ovaj način, nude se opisati kako napraviti pod šljunak u kupaonici vlastitim rukama. Razvoj modernih tehnologija podrazumijeva nekoliko mogućnosti za polaganje takvih premaza. Najlakše rješenje će biti kupnja popločanih modula. Dizajn je umjetnički odabran i fiksiran na fleksibilnom šljunku na bazi. Instalacija takvih elemenata podsjeća na mozaik obloge. Vi samo trebate položiti ploče na gotovu otopinu ljepila, a nakon sušenja sve utore. Ova metoda je najlakši i neće zahtijevati određenu potrošnju vremena. Međutim, u ovom slučaju, ozbiljan nedostatak će biti prilično visok trošak takvog premaza.

Članak o temi: upute za spaljivanje RJ-45 priključka i spajanje internetske utičnice

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Kupnja gotovih modularnih ploča bit će najbrži način polaganja kamenog poda.

Ako je vaš proračun donekle ograničen, to je prikladnije za stjecanje pojedinačnih ciljeva i staviti ih na pod kao što je potaknulo maštu. Ovdje možete jednostavno vezati avion od kamena, ostavljajući njegovu prirodnu teksturu ili sipajte premaz s slojem tekućih polimera. Dakle, postići ćete vizualnu iluziju šljunčane plaže i glatki pod u isto vrijeme.

Zanimljiv učinak može se postići postavljanjem materijala ispod staklene površine i opremanje dizajna pozadinskog osvjetljenja. Naravno, posebno će uspješna kombinacija takvog premaza s porculanskim kamenim ili mat kafetom. Međutim, treba imati na umu da takva inovacija može uzrokovati ozljede. Da biste to izbjegli, potrebna vam je dodatna obrada s posebnom impregnacijom protiv klizanja.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Šljunčani pod ispod stakla izgleda vrlo učinkovito

S obzirom na neke razlike u metodama polaganja, možda je vrijedno razmotriti svaku od opcija detaljnije.

Instalacija modularnih elemenata

Kao što je već spomenuto, pločica-šljunak za kupaonicu ulazi u prodaju kvadratnih segmenata, veličine 300x300 milimetara. Sve kamenje i njihov red šezdeset komada, pažljivo su izabrani i fiksirani na temelju ojačane mreže. S obzirom na jedinstvenu konfiguraciju svakog golog, modul, za razliku od pločice, nema jasno definirane granice. To je ta neujednačenost koja doprinose savršenom polaganju kada su šavovi između ploča gotovo nevidljivi.

Pripremamo osnovni premaz

Suočavanje s kamenom, kao i kazetom, zahtijeva nedostatak izraženog šumskog olakšanja. Stoga, unaprijed, eliminirati svu neravnomjernost poda. Dalje, morate osigurati odgovarajuću razinu hidroizolacije. Da biste to učinili, osigurajte materijal s nekim zalihama na zidovima. Na kraju završne obrade, uvijek možete odrezati višak.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Stop Stones slijedi dobro poravnatu površinu

Poznato je da šljunak, poput svih kamenja, ima niske svojstva koja provode toplinu. U tom slučaju, to će biti prikladno rješenje za opremanje sustava toplim podovima. Dakle, riješite se od neugodnih senzacija, koračni na hladnu površinu i osigurajte potrebnu razinu udobnosti u kupaonici. Naravno, ovo stanje je prilično preporuka nego smjernice za akciju.

Segmenti polaganja

Proširite module na pripremljenoj površini kako biste odredili redoslijed njihove instalacije i postavili gdje je potrebno smanjiti stavku. Naravno, to nije obvezna faza procesa polaganja. Međutim, ako nemate iskustva suočavanja s radom, još uvijek ne morate zanemariti ovo pravilo.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Instalacija modularnih šljunčanih elemenata

Zatim preusmjerite rješenje potrebne konzistencije i nanesite ga na pod s nazubljenom lopaticom. Nemojte odmah prekrivati ​​cijelo područje kupaonice. Stručnjaci savjetuju da započnete montažu iz udaljenog kuta sobe i nanesite ljepilo u malo područje. Nježno pritisnite modul s mrežom za rješenje. Dakle, postupno polaganje segmenata, morate ispuniti sve površine.

Članak o temi: Polikarbonatni krov s vlastitim rukama (fotografija i video)

S obzirom na značajke geometrije sobe, vi, na ovaj ili onaj način, morat ćete odrediti stavke u nekim područjima. To se može učiniti uz pomoć brusilice.

Ukrašavanje

Nakon potpunog odbacivanja rješenja, koji obično traje oko dva dana, možete nastaviti dizajn šavova. Da biste to učinili, pripremite žbuku koji vam je potreban i gumeni lopaticu. Tada uredno ispunite sve praznine između golih mješavina i ostavite na sušenje pola sata. Zatim obrišite površinu poda s vlažnim spužvom da biste se riješili viška naklonje.

U nekim slučajevima, prikladno je primijeniti impregnaciju na površinu koja može gurnuti tekućinu. Te će vam radnje pomoći da sačuvate prirodnu teksturu kamenja. Općenito, pločica pod šljunak je divan i jednostavan način za stvaranje ekološkog stila interijera kupaonice.

Suočavanje s neovisnim odabirom elemenata

Malo složenija metoda kupnje pojedinačnih kamenčića u rasutom stanju i umjetničkog odabira stila slikanja na vlastitu. Ovdje možete pokazati svoju kreativnu sposobnost u potpunosti.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Šljunčani kat od odvojenog kamenja

Osim toga, metoda je značajna za činjenicu da tako šljunak u unutrašnjosti kupaonice izgleda posebno prirodno. U tom slučaju, bolje je odabrati gole veličine i oblike. Ove radnje pomoći će post kamenje.

Preliminarna faza

Što se tiče osnovnog premaza, treba se pripremiti na isti način kao iu prvom slučaju. Morate poravnati pod i postaviti izolacijski sloj na njega. Na gotovoj bazi počinju otpuštati šljunak. Odabirom potrebnog broja stavki, bit će korisno očistiti ih od prašine i prljavštine. Da biste to učinili, isperite kamenje prvo u otopini sapuna s krutom četkom, a zatim ispod mlaznog mlaza vode. Zapamtite da je potrebno učiniti unaprijed, samo suhi i čisti ciljevi prikladni su za polaganje.

Rad na polaganju

Na malom prostoru s lopaticom sa zubima, nanesite sloj ljepljive tvari s debljinom jednog do jednog i pol centimetra. Zatim počnite polagati pripremljene kamenje, kombinirajući svaki u otopinu na trećinu njegove visine.

Ako odlučite staviti moje koze okomito, onda, odnosno, sloj ljepila treba biti oko 3-5 cm, a potrebno je uroniti elemente približno pola.

Pokušajte zadržati stil, ostavljajući samo nekoliko praznina između kamenčića. Zapamtite da će uniforma i gusta distribucija kamenja biti ključ za trajnost premaza. Nekoliko dana kasnije možete se primijeniti na priključne šavove. U budućnosti se postupci provode na isti način kao iu slučaju popločanih modula.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Pokušajte postaviti kamenje što bliže

Osim toga, možete pokriti sličnu površinu s lakom ili tekućim polimerima. Sve ovisi o početnoj ideji dizajna kupaonice.

Članak na temu: Kako napraviti laganu vezu s vlastitim rukama u privatnoj kući

Šljunak ispod stakla

Da biste proveli takav projekt, morat ćete izgraditi trupla s drveta ili metala s antikorozijskim premazom. Trebalo bi imati na umu da je visina trapanja u idealnom stanju u skladu s razinom završne obrade poda. Odmah je potrebno reći, za prostorije s niskim stropovima ova opcija će biti neprikladna. Međutim, u prostranim kupaonicama, to će biti izvorni vrhunac unutrašnjosti.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Prije pokrivanja šljunka sa staklom, razmislite o kvaliteti brtvljenja šavova

Okvir je ispunjen materijalom stečenim i opremljenim pozadinskim osvjetljenjem od LED svjetiljki. Od gore navedenog dizajna je prekrivena trulom staklom debljinom od najmanje 15 mm. U isto vrijeme, razmislite o tome kako unaprijed zapečatite praznine između stakla i ostalih koji ga okružuju sa svojim zrakoplovima. Mogućnost vlage iz unutrašnjosti sustava može dovesti do zamagljivanja stakla i kvara rasvjetnih elemenata. Međutim, čvrsto ukrašeni zglobovi, nećete moći slobodno pristupiti pozadinskom osvjetljenju za popravak ili zamjenu.

Naravno, morate uzeti u obzir i siguran boravak u kupaonici. Nije potrebno izgraditi dizajn na mjestima mogućeg fluida na njemu, a također je poželjno koristiti posebnu impregnaciju protiv klizanja.

Kao što možete vidjeti, stvorite jedinstveni dizajn interijera same kupaonice apsolutno nije teško. Glavna stvar je uzeti u obzir opciju ukrasa na podu i slijediti preporuke o polaganju.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Koristeći kamenje različitih boja i oblika, možete stvoriti originalne panele

Što se tiče dnevnog iskorištavanja takvog premaza, ne zahtijeva posebnu skrb. Dovoljno je oprati s toplom vodom i mekim sredstvima za čišćenje. U slučaju da ste s vremena na vrijeme lakirali površinu, utrljajte ga s voskom - doprinosi hidrofobicitetu premaza i daje mu sjaj.

I za vrlo male kupaonice, možete se ograničiti na uobičajeni tepih. Kako to učiniti sami, vidjet ćete na videu.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Kameni sat nadopunjuje stil dizajna istočno unutarnji dio

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Kameni kat u kupaonici učinit će poseban okus za njega.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Za montiranje pod, odaberite šljunak različitih veličina i oblika kako bi se postigao gusti stil.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Prije slaganja, postavite kamenje na pod kako biste odredili uzorak.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Šljunak se stavljaju na otopinu koja se primjenjuje nazubljenom lopaticom

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Instalacija modularnih šljunčanih elemenata

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Stop Stones slijedi dobro poravnatu površinu

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Šljunčani pod ispod stakla izgleda vrlo učinkovito

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Kupnja gotovih modularnih ploča bit će najbrži način polaganja kamenog poda.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Čak iu maloj kupaonici možete implementirati zanimljivu ideju.

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Kameni kamen šljunka - prekrasan temelj interijera u ekološkom stilu

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Koristeći kamenje različitih boja i oblika, možete stvoriti originalne panele

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Pokušajte postaviti kamenje što bliže

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Prije pokrivanja šljunka sa staklom, razmislite o kvaliteti brtvljenja šavova

Na katu galerije u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Šljunčani kat od odvojenog kamenja

Čitaj više