Poravnanje zidova pomoću gipsane ploče za ljepilo ili okvir

Anonim

Ako se odlučite za popravke i otkrili da su zidovi u vašem apartmanu neravnomjerni, ne nužno zapošljavaju stručnjake i plaćaju im veliki novac za žbuku. Sada postoji jednostavniji način - poravnanje zidova gipsane ploče. Danas ćemo reći o nijansima privrženosti gipsane ploče na zidovima i prikazati videozapis, kao što je učinjeno u praksi.

Ovdje su dva načina za pričvršćivanje ploča za gipsane ploče:

  • konsolidirati ih na okviru metalnih profila;
  • Zalijepite zid.

Ponekad postići bolji rezultat, možete kombinirati ove metode.

Najpouzdanija opcija je osigurati suhozid na okviru, ali ovdje postoje uređaji. Debljina profila stvara osnovu za najmanje 4 cm, i mnogo je za malu sobu.

Pogledajmo poravnanje zidova gipshoarda s okvirom za više.

Priprema zidova

Potrebna je minimalna priprema površine. Preporučujemo uklanjanje starih slojeva žbuke i pio, inače će uzeti dodatnu sobu.

Površina površine nije potrebna, već poželjna. Tretirajte zid pomoću antiseptičkog, jer nakon montaže gipsane ploče neće biti dostupno.

Koristeći razinu morate crtati na podu i stropu linije, koji će odrediti granicu budućeg zida.

Stvaranje trupa

Ako ste se već bavili stvaranjem okvira za gipsane strukture, onda ne biste trebali imati problema s ovom fazom.

Okvir okvira je sljedeći.

  • Prvo, potrebno je saznati nultu ravninu iz koje će cijeli zid biti jednak. Odaberite najviše istureni kut i uzeti nokat tamo tako da se drži duljinu profila (4 cm). Sada morate uzeti visak, nagnuo se u kabel na rub čavao na takav način da je Georgian visio preko poda bez dodirivanja. Nakon što je čekao dok ne bi visak zaustavio, izmjerite udaljenost od opterećenja od ruleta do zida i uzeti još jedan nokat s željenim odlaskom. Ponovite postupak s drugog ruba. Morate imati kvadrat, koji mora biti označen povlačenjem linije.
  • Na perimeru novog dizajna (na podu, zidovima i strop) je montiran početni UD profil. Fiksira se s tiklima izravno na beton, tako da ćete svakako trebati perforator. Rubovi profila trebaju ići van kako bi ubacili skakače u njih.
  • Osnovni CD profili su instalirani u dobivene granice. List suhozida bit će osiguran izravno na profile, tako da su instalirani s njihovim rubovima na zid.
  • Prvi profil se nalazi na uglu zida u okomitom položaju, a slijedeće - s korakom od 60 cm. Posljednji profil je na sličan način na prvi, čak i ako je udaljenost od pretposljednjeg skakača manja od 60 cm ,
  • Da bi se dobila struktura krutosti, poprečni profili dodatno pričvršćuju na zid na suspenziji. Nakon pričvršćivanja suspenzija, "slovo P" savija i omogućuju konsolidaciju profila na željenoj širini. Svakako provjerite glatki dizajn pomoću razine. Za praktičnost, prvo postavite suspenzije, a zatim montirajte poprečne profile.
  • Poravnanje zidova pomoću gipsane ploče za ljepilo ili okvir

    Poravnanje zidova pomoću gipsane ploče za ljepilo ili okvir

    Bilješka! Potrebno je povući 60 cm od središta profila. Takva udaljenost omogućuje montiranje suhozida 120 cm. Na rubovima iu centru.

  • Ako su zidovi viši od standardnog 250 cm visine suhozida, onda je potrebno rezati na vrhu i popraviti trake iz GCL. U tom slučaju dodajte broj horizontalnih skakača na visini od 250 cm. Oni će omogućiti trake duž ruba.

Na ovom videozapisu prikazani su proces žbukanih zidova pomoću gipsane ploče na okviru profila:

Ugradnja gipsana ploča

Kada je okvir spreman, možete nastaviti s njegovim trimom.
  • Za pričvršćene listove GLC-a na profil koriste se crni vijci od 35 mm. Vodice za samo-tapkanje blago su utopile u gipsu tako da ih možete zatvoriti s kitom. Za ovaj posao trebat će vam odvijač.
  • Stija se nanosi na rub zida i sa korakom od 10-15 centimetara oko perimetra i pričvršćen na okvir. Kako bi se olakšao proces na mnogim listovima GLC-a, postoji posebna linija u sredini.
  • Da biste odrezali dio potrebne veličine, potrošili na gornji sloj kartona s rezačem nožem i prekinite ga na kut tablice. Zatim rezervirajte papirni sloj.

To se može smatrati fazom poravnanja zidova. Ostaje samo namirisati šavova i nastaviti do cilja.

Završiti završiti

Poravnanje zidova pomoću gipsane ploče za ljepilo ili okvir

Prije slatkog, nanesite samoljepljivu vrpcu za ojačanje kako biste zatvorili šavove kako biste izoštrili šavovi suhozida, duž svih lokacija listova listova je zalijepljeno s ojačanjem samoljepljive rešetke, za dodatnu zaštitu od pukotina - stakla cholestera ,

Na vrhu rešetke, nanesite kit, koji linije produbljivanje šavova.

To će biti dovoljno ako odlučite položiti pločicu ili debeli završni materijal. Za slikanje zidova iz suhozida ili izbjeljivanja pozadine, potrebno je pokriti cijelo područje tankim slojem kit. Sloj bi trebao biti debljina ne više od 2 mm.

Nakon sušenja kit, stavite površinu na savršenu glatkoću. Ako je potrebno, primijeniti dodatne slojeve kit lokalno.

Također preporučujemo čitanje našeg članka o poravnanju zidova u kupaonici i kuhinji.

Usklađivanje zidova prateći suhozidom

Poravnanje zidova pomoću gipsane ploče za ljepilo ili okvir

Sljedeća metoda omogućit će poravnanje zidova s ​​gipsanim pločama. Za to nećete morati patiti stvaranjem okvira i smanjiti područje sobe. U ovom slučaju, u fazi pripreme, iznimno je poželjno ukloniti sve izbočene površine i greške iz zidova.

  • Da biste povećali svojstva adheziva (adhezije) materijala, svakako liječite zid s prajmerima.
  • Unaprijed, napravite listove željene duljine unaprijed, dok je važno otići ispod i na vrhu udaljenosti za prazninu, koji će pomoći ljepilo da se brže osuši. To je obično 1 cm ispod i 0,5 cm na vrhu. Tako da listovi GLC-a nisu skliznuli nakon lijepljenja, pronašli su stalak za njih prikladne za njih.
  • Na cijeloj površini zida, rupe su izbušene za tiple koje će djelovati kao ograničitelji. Oni su pričvršćeni na njih na takav način da se šeširi nalaze na jednoj razini. Dakle, tiple neće omogućiti da se držite držanje na zid suhozida je jači nego što je potrebno.
  • Usklađivanje zidova gipsane ploče bez okvira obično se proizvodi pomoću suhog ljepljivog smjese Knauf perlfix. Razvedena je na dosljednost pastoća prije uporabe, jer se brzo zamrzne.
  • Ako izvršite malu količinu posla, možete napraviti sjaj za suhozidom vlastitim rukama. To će zahtijevati kit, vodu i PVA ljepilo. U kapacitivnosti potrebne veličine, vrstu vode i dodajte kit. Rezultirajuća smjesa temeljito je miješala mješalicu za zgrada ili bušilicu s mlaznicom tako da nema ugrušaka i kvržica. Ne bi trebalo biti predebe ili tekuće, inače će raditi neugodno.

    U miješanoj otopini dodajte PVA ljepilo, približno 1 litru za 13-15 kg kita. Ponovno ga promiješajte i za nekoliko minuta nastavite za lijepljenje.

    Takvo domaće ljepilo gotovo nije niže od kupnje kolega, ali se suši duže, pa se preporuča popraviti listove GLC nakon lijepljenja tako da ne "skliznuti".

  • Ljepilo se nanosi na stražnji sloj listova s ​​obilnim kriškim i prugama oko rubova do središta s korakom od 20-30 cm. Ne možete ih izlijevati, ručnike bi se trebale pokazati volumetrijskim tako da kada pristajete, ispunite udubljenja. Možete primijeniti ljepilo na sam zid, a ne na gipsanu ploču, ako ste prikladniji.
  • Poravnanje zidova pomoću gipsane ploče za ljepilo ili okvir

    Popularne metode za primjenu ljepila

  • Nanesite list s ljepilom na zid i pritisnite blizu tiple. Ako je potrebno, kucati na gipsanu ploču s gumeni čekić. Da ne bi slomili list, stavite komad ploče ispod čekića.
  • Kada je površina zidova jaka neujednačena, prvo možete ljepiti srednji sloj traka. Kada su žrtvovani, potpuni listovi su zalijepljeni na vrhu. Shema alternativne verzije punjenja gipsana je prikazana na fotografiji.
  • Poravnanje zidova pomoću gipsane ploče za ljepilo ili okvir

    Alternativna metoda zadivljujuće suhozida prikladna je za vrlo krivulje zidova.

  • Kada je ljepilo konačno suha, možete početi daljnji rad na završnoj završnoj obradi, kao što je gore opisano. Vrijeme sušenja ljepilo je napisano u uputama na paketu.

Proces montažnih listova gipsa na zidovima prikazan je u videu:

Zaključak

Koju metodu poravnanja zidova bi odabrali - uz pomoć okvira ili lijepljenja, na kraju ćete dobiti savršeno glatku površinu. Ove radove neće vam odvesti puno vremena. Ne morate trošiti novac i živce kako biste zaposlili radničku brigadu za žbuku.

Članak o temi: Trebate li pumpu za topli podvoz?

Čitaj više