Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Anonim

Izrada obnove kupaonice, svakako razmislite o podne obloge. Poznato je da je najbolji materijal od pločice za kupaonicu. Međutim, njegova hladna površina postaje značajan minus. Kako bi se poboljšala udobnost sobe i stvorila ugodnu mikroklimu u njemu, vodeni kat će biti najbolje rješenje.

Načelo rada vodovodnog sustava grijanja

Instalacija bilo koje postojeće strukture za zagrijavanje poda će značajno povećati upotrebljivost kupaonice. Danas je širok raspon izbora, električni poklopci, vodeni podovi i filmske analoge.

Međutim, elektroništivanje sustavi troše veliku količinu energije. Da biste uštedjeli sredstva, možete pokušati utisnuti topli kat pod pločicom za vodu. Mora se reći da polaganje takvih struktura u stambenim zgradama zahtijeva projekt i koordinaciju u kontroli instanci, jer će biti potrebno za ponovi sustav grijanja. Opremiti vikendicu takav sustav će biti pomalo jednostavniji, pogotovo ako je u početku planiran i ušao u projekt kuće.

Ako uzmemo u obzir neovisnu instalaciju toplih podova, može se reći da su te tehnologije univerzalne. Takvi dizajni mogu biti prekriveni gotovo bilo kojim vanjskim dekorom. Osim toga, uspostaviti ih snage svima, čak i pridošlica u građevinskom poslovanju.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Water topli kat je prikladan za lansiranje privatnih vikendica

Da bi se saznala topla voda ispod pločica, koja bi prvo trebala biti upoznati s uređajem i načelom rada termosustava. Mehanizam izgleda kao cijevi iz dielektričnih materijala smještenih po cijelom području poda u skladu s specifičnom shemom i ispunjena grijanom tekućinom. Kontrola temperature temperature vode može biti neovisno. Da biste to učinili, instalirajte kontrolnu opremu i termometar.

Oprema radi na sljedeći način. Vruća voda kontinuirano cirkulira kroz cijevi, čime se zagrijava podne obloge. Zbog konvekcije i izmjene topline, zrak se zagrijava. Stoga, voda topli kat sustav u stanu neće dopustiti da ne ostane uhvatiti hladnoću, hodati bos u kafiću čak i na malu djecu tijekom cijele godine.

Materijali za ugradnju topline

Mnogi su zainteresirani za ono što je potrebno za toplu vodu, koji građevinski materijali, kompleti, alati i pomoćni elementi mogu biti korisni za montažu i spajanje uređaja.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Potrebno je kupiti grijač i podlogu od folije.

Osim samog sustava, trebat će vam neke materijale za toplu vodu. Trebamo bregasticu, gdje je dizajn i preokrenite bazu, skup ventila i zaklopka za zalijevanje zraka, kao i spojene cijevi su spojeni. Da biste pokrenuli uređaj, potreban je plinski kotao ili kotao. Obično je popis potrebnih materijala za opremanje kupaonice vodenog termosistema kako slijedi:

  • Komplet toplih katova;
  • izolacija;
  • Polietilen ugljik folije;
  • traka za amortizaciju ili prigušivač;
  • Hidroizolacijski materijal.

Članak o temi: prekrasan luk u privatnoj drvenoj kući

Nadležna ugradnja termosistema trebat će znatno vrijeme i bit će prilično dugotrajno. Međutim, to će pomoći izbjeći probleme s funkcioniranjem strukture u budućnosti. Ako se sve učini u skladu s pravilima, nećete biti ugroženi propuštanjem iz sustava grijanja u podu tijekom njegovog rada.

Samopouzdanje

Za mnoge vlasnike stanova i vikendica, problem je uvijek relevantan, kako sami napraviti toplu vodu s vlastitim rukama. Uostalom, neovisna instalacija uređaja omogućit će značajno uštedjeti sredstva. Osim toga, ne svaki majstorski stručnjak uzima u obzir navike i želje svih kućanstava.

Prije početka instalacije sustava morate izračunati količinu i mjesto grijaćih cijevi. Da biste to učinili, morate znati potrošnju energije kotla, izračunajte površinu, gdje će se grijanje nalaziti, odlučiti o završnoj premaz i promjer vodljivih cijevi. Obzirni materijal toplinske izolacije.

Ugradnja toplog kata vode vlastitim rukama prolazi u fazama. Provedba svih savjeta i poštivanje preporuka stručnjaka za svaku od njih pomoći će u postizanju impresivnog rezultata.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Izvedite topli podvod koji polaže čak i početnik

Priprema katu

Kako bi se u potpunosti stavio topli kat vode, ugradnja se izvodi samo na ravnu površinu, provjerite kvalitetu starog estriha. Ako je potrebno, potrebno je rastaviti i poravnati cijelu površinu. Prije polaganja izolacije i hidroizolacije, morate pažljivo očistiti pod od smeća i prašine.

Polaganje podloge

Da biste instalirali topli kat s vodom, s vlastitim rukama, pouzdano i učinkovito, posebna pozornost treba posvetiti sloju izolacijskog sloja. Treba pamtiti da se toplina iz elemenata ne može kretati ne samo prema gore. Ovo pitanje je posebno relevantno u vikendicama, gdje je grijanje poda popločana iznad podruma ili visokih nadmorskih kuća.

Velika debljina izolacijskog sloja doprinijet će učinkovitosti sustava funkcioniranja u budućnosti. Jačanje ovog učinka pomoći će korištenje oklopnih slojeva amalgama položenih metalnom stranom na strop.

Kako bi se spriječila ulazak vlage, izolacijski sloj je prekriven polietilenskim prozirnim filmom, ojačat će impsiranje gubitka topline i neće omogućiti penetraciju vode.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Na sloju amalgamske izolacije, pjenasti polietilen položio

Montaža oko perimetra prostorije i između dijelova podloge od vrpce za prigušivač će vam pomoći da se izbjegne širenje betona i spriječiti širenje obloge zbog zagrijavanja sustava tijekom njegovog rada.

Ako se planira betonski estrih, stručnjaci savjetuju da ga ojačaju metalnim šipkama. Rešetka za pojačanje postavljena je na podlogu za sustav hrpe. Kako bi se povećala pouzdanost estriha, preporučuje se dupliciranje i preko toplinskih cijevi vodljive izravno pod otopinom cementa.

Članak na temu: Kako izračunati Champs na grafikonu: Izračun formule

Metode za ugradnju sustava podnih grijanja

Položaj vode se izvodi na različite načine. To ovisi o izboru završnih podova. Postoje takve metode montaže:

  1. Cement. U tom slučaju, grijaći elementi se prelije betonskom estrijom, koji je obložen pločicom ili drugim premazom.
  2. Ispaše. S ovom metodom instalacije, podnice se postavljaju jednostavno na vrh sustava grijanja. Postoje dvije podvrste ovog polaganja - drvene i polimerne, ovisno o materijalu završne površine.

Treba biti poznato da je druga metoda instalacije mnogo manje radna intenzivna. Osim toga, to je potrebno toliko vremena kao prvi, jer nestaje potreba za ulijevanjem estriha i čekajući njegovo sušenje.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Shema polaganje i spajanje katova tople vode

Međutim, topla voda polje napravljeno na taj način učiniti sami, čija fotografija se može vidjeti u galeriji, neće biti najbolje rješenje za kupaonicu.

Da li konačno odlučite koja od opcija postaje optimalna u vašem slučaju, morate uzeti u obzir više pojedinosti o svakoj od njih.

Tehnologija polaganja betona

Ova metoda se odlikuje relativnom jeftinošću i jednostavnošću, tako da je najpopularniji za vodeni kat.

Prije početka instalacije, soba je uvjetno podijeljena u nekoliko pravokutnih zona s omjerom slike od 1: 2. To se radi za naknadnu pogodnost za ulijevanje cementnog žbuke i sprečavanje u pucanju tijekom rada strukture grijanja.

Nakon pripremnog rada i polaganje podloga, možete nastaviti izravno na instalaciju sameg sustava. Da biste to učinili, cijevi za grijanje se stavljaju na metalnu armaturu. Postoje takve načine da ih polejete:

  • paralelna instalacija ili metoda zmija;
  • Polaganje na spiralu.

Obično odaberite metodu koja najbolje odgovara izračunatim izračunima.

Trebalo bi biti poznato da je udaljenost između cijevi trebala biti od osam do trideset milimetara, ovisno o području prostorije i hidrauličnog promjera. Popravite grijaće elemente stezaljki u stanice armature.

Nakon zatvaranja sustava pomoću spojnih crijeva i nanesite ih na kolektora. Prije spajanja raspršivača do distributera, preklapajući ventili trebaju biti instalirani tamo gdje su prikladni plinovi za punjenje i povrat. Zatim se instaliraju uređaji senzora i pokreće test sustava grijanja.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Nakon povezivanja sustava do distributera možete potrošiti svoj test početak

Zatim možete otvoriti dodatni sloj armature preko dizajna grijanja i izliti estrih. Da biste to učinili, bolje je koristiti posebne suhe smjese namijenjene toplim katovima.

Članak o temi: Interijer i "unutarnje" particije u unutrašnjosti (35 fotografija)

Nakon potpunog sušenja, otopina se može nastaviti s dekorativnim podovima. S obzirom na dobru toplinsku vodljivost betona, može biti apsolutno bilo koji materijal.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Punjenje betona

Značajke polimera Montage

Najbrži način polaganja pod. Cijeli sustav je montiran kao što je gore opisano, ali umjesto cementne otopine, polistirenske ploče s posebnim zasunama na unutrašnjosti nalaze se na vrhu. Grijaće cijevi su dio pričvršćivača i ugasite tamo, što sprječava njihov slučajni pomak.

Od gore navedenog, polimerni listovi mogu biti uređeni po vlastitom nahođenju. Međutim, ako se odluči o katu s keramikom, preporučuju se stručnjaci da poploče dodatni list gipsa između polistirena i kazeta.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Polimerna metoda polaganja je mnogo skuplja od betona, ali vam omogućuje da sačuvate visinu sobe gotovo bez promjene

Metoda premaza drva

Da biste saznali kako napraviti toplinu vode s vlastitim rukama u kućama vrste okvira, morate se odnositi na ovu metodu. U tom slučaju, sustav grijanja se nalazi između drvenih kadova. Instalacija cijevi prolazi kao i obično, uzimajući u obzir potreban korak između njih. Nakon povezivanja sustava, podovi će biti drvene ploče učvršćene na zaostale ili drvene širine tračnice od oko tri centimetra.

Treba napomenuti da u podnožju rezanog drveta morate obaviti utore na onim mjestima gdje će se proći grijaće cijevi i stezaljke ih pričvršćuju.

Ako završna prevlaka postaje linoleum ili materijale iz plastike, morate dodatno utrti list gipsane ploče. Za druge vrste podova za to opcionalno.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Modularna metoda polaganja bit će najbolja opcija za kućice okvira štita.

Treba napomenuti da je proces montaže tople vode - zanimanje prilično sjedio za svakoga. Svestranost ove vrste grijanja, kao i mogućnost instaliranja praktično pod bilo kojim podovima čini ovaj način dodatnog uređaja za grijanje još atraktivnije.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Instalacija sustava tople vode će poboljšati udobnost rada bilo koje sobe.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Vodene cijevi su pričvršćene na pod s posebnim stezaljkama

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

VAMFER traka će spriječiti deformaciju podloge i širenje estriha

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Punjenje betona

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Nakon povezivanja sustava do distributera možete potrošiti svoj test početak

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Shema polaganje i spajanje katova tople vode

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Na sloju amalgamske izolacije, pjenasti polietilen položio

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Izvedite topli podvod koji polaže čak i početnik

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Potrebno je kupiti grijač i podlogu od folije.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Polaganje cijevi na spiralu

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Modularna metoda polaganja bit će najbolja opcija za kućice okvira štita.

Topli podne vode s vlastitim rukama: uređaj i instalacija

Polimerna metoda polaganja je mnogo skuplja od betona, ali vam omogućuje da sačuvate visinu sobe gotovo bez promjene

Čitaj više