Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

Anonim

Nije lako odabrati materijale za popravak kupaonice, kao što mislimo, razumijemo da je cilj trebao biti praktičan, otporan na habanje i u srcu, teže za ljepotu i udobnost. Prihvatljiv kompromis između funkcionalnosti i estetike bio je moderna keramička pločica, koja je pogodna za oblaganje gotovo bilo koje površine unutar kupaonice.

Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

I tako da soba izgleda ne-standardno, original se može dodati originalni - mozaik ploča. U ovom članku, mi ćemo vam reći kako stvoriti organski dizajn kupaonice s mozaikom, kao i dijeliti fotografije najuspješnijih i relevantnih interijera s ovim profinjenim dekorom.

Značajke tehnologije

Mozaik je drevna umjetnost stvaranja slika s malim česticama kamena, stakla, malilja ili keramičkih pločica. Ova vrsta dekor je karakteristična za interijere u klasičnom, orijentalnom stilu, rokoko stilu, dovodi do uređenja sofisticiranosti kupaonice, luksuz, šik.

Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

Proces stvaranja mozaika sastoji se od nekoliko faza:

  1. Postavljen. Tijekom ove faze, elementi mozaika podijeljeni su bojama, veličinama i oblici da zatim postaju jedan uzorak ili uzorak.
  2. Izgleda. Proces izgleda je da se izdvojite iz elemenata mozaičke slike, može trajati od nekoliko dana do nekoliko mjeseci, ovisno o veličini ploče.
  3. Pričvršćivanje. Nakon izgleda, mozaik je fiksiran na površini s posebnim ljepilom ili smolom.

Važno! Profesionalni čarobnjak može postaviti male uzorke, panele ili čak cijele slike iz mozaika. Međutim, vrijedno je takvo zadovoljstvo prilično skupo, jer je iskustvo i vrijeme provedeno na poslu treba platiti.

Pogleda

Kupaonica je soba s visokom vlagom, gdje ionako, svaka površina je u kontaktu s vodom, izložena temperaturna kapi, tako da se pločica najčešće koristi za obloge zidova i spola. Mozaik se savršeno usklađuje s monofonskim keramičkim pločicama, stoga je jedan od omiljenih dizajnera dekora. Postoje sljedeće sorte mozaika:

  • Keramika. Ova vrsta mozaika je keramička pločica s veličinom od 1x1 cm, 2x2 cm ili 3x3 cm. Obično imaju pravokutni, kvadratni ili dijamantni oblik, tako da ih lakše polažu.

    Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

    Keramički mozaik

  • Kamen. Prirodni kamen (granit, jasper, tuf, mramor) također su prikladni za izradu mozaika, jer ima visoku čvrstoću, prirodnu teksturu i boju. Elementi mozaika su slomljeni i polirani u proizvodnji.

    Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

    Mozaik prirodnog kamena

  • Staklo. Mozaik slika stakla može imati bilo koju boju i teksturu. Stoga, u unutrašnjosti kupaonice, takve ploče izgledaju zanimljive i dodaju dodatni volumen i jednostavnost. Staklo prolazi posebnu obuku. Stoga postaje izdržljiva i otporna na habanje.

    Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

    Stakleni mozaik

  • Kobaltno plava boja. Mozaik SMalta uz visoke kvalitete kvalitete ima baktericidna svojstva, pa se ne boji plijesni ili gljivica. I dodavanje pigmenata i sjajnih čestica čine ga istinskim unutarnjim uređenjem.

    Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

    Pametan mozaik

Imajte na umu da sigurno popravite na obrascu mozaika s površinom okrenutom. Potrebno je ispravno odabrati pripravak ljepila. Za fiksiranje slike koristite bijelo ili prozirno ljepilo, prikladno za mozaik materijal.

Prednosti ukrašavanja

Proces razvoja interijera je vrlo ovisan o području sobe, jer je u malim kupaonicama potrebno spasiti svaki četvorni metar, au velikim kupaonicama možete obuzdati fantaziju. Iznenađujuće je da je mozaik optimalan pogled na dekor za kupaonice bilo koje veličine. Njezine prednosti razmatraju:

  1. Otpornost na vanjske utjecaje. Mozaik paneli, unatoč vanjskoj krhkosti, nije manje otporan na učinke kućanskih kemikalija, visoke vlažnosti i visokih temperatura od obične pločice.

    Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

  2. Izdržljivost. Kada koristite visokokvalitetni materijal i ljepilo, slike, komprimirane u mozaičkim tehnikama, spremljene su vrlo dugo. Inače, kako objasniti da su neki mozaici stigli do nas iz antičkih vremena?
  3. Individualnost. Uz pomoć ove tehnike, s odgovarajućom razinom vještine, možete ponoviti remek-djelo bilo kojeg umjetnika ili implementirati vlastitu skicu, čineći unutrašnjost uistinu pojedinca.

    Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

Imajte na umu da mozaik u unutrašnjosti kupaonice ne bi trebao biti mnogo, jer je manji prostor, manji je potrebno u njemu. Dizajneri preporučuju samo 1 naglasak, ističući zid ili pod s mozaičnim pločama.

Metode dekoracije

Budući da je mozaik vrlo raznolik u boji, veličini i obliku, u unutrašnjosti kupaonice, može se koristiti na različite načine. Dizajn dizajnera dekoraca odabire ovisno o području, stilu i boji sobi sobe. Razmatraju se najpopularnije opcije:

  • Mozaik ploča. Najčešće se stavljaju na zid, uz koje se nalazi kupka na ovoj zoni. Popularni motivi za panele su morski krajolici, slike klasika, biljne i životinjske teme.

    Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

    Mozaički punk

  • Uzorci i ukrasi. Mozaik obrasci i ukrasi u obliku granice ili krutog uzorka mogu pokriti zidove ili pod u kupaonici. Oni su svojstveni klasičnim interijerima i kupaonicama u orijentalnom stilu.

    Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

    Mozaik uzorci

  • Gradijent. Također popularna metoda mozaik završava je boja ili gradijent. Oni pokrivaju površinu poda ili zida kako bi istaknuli ovaj dio prostora.

    Dizajn kupaonice s mozaikom - raspraviti pluse i mane

    Gradijentni mozaik.

Iskusni dizajneri otvaraju svoju tajnu: često u unutrašnjosti kupaonice nije pravi mozaik, već i imitacija. Ovaj materijal je standardna pločica, podijeljena na male elemente. Mozaik imitacija je sposoban jeftiniji, a također se lako slagati vlastitim rukama.

Video uputa

Članak o toj temi: Kako i kako zatvoriti pukotinu na zid - učinkovite načine

Čitaj više