Instalacija i pričvršćivanje kupke do zida

Anonim

Ugradnja kupke je odgovorna, jer ovaj predmet vodovod, postoji vrlo veliko opterećenje. Neispravno instalirana i slabo pričvršćena kupka, može dati protok, au najgorem slučaju okrenuti i ozlijediti vlasnike. Stoga, prije izrade instalacije, pročitajte naš članak, iz kojeg ćete naučiti o metodama pričvršćivanja kupke i ispravnog postupka za proizvodnju posla.

Značajke materijala

Instalacija i pričvršćivanje kupke do zida

  • Kade od lijevanog željeza su izdržljiva i dugo zadržavanja topline, međutim, imaju mnogo težine, pa ih treba instalirati na stalnu bazu.
  • Čelična kupka može se pričvrstiti na podiju. Za to se zidovi skupljaju od opeke, a unutar kadi će se čvrsto, a ne zamahnuti. Glavni nedostatak ovog materijala je buka pri punjenju vodom.
  • Da biste smanjili buku prilikom punjenja kupke, obradite ga vani s kit ili montažnom pjenom. Smanjit će zid vode i pomoći duže zadržati toplinu unutra.

    Instalacija i pričvršćivanje kupke do zida

    Izolacija buke čelične kupelji s montažnom pjenom.

  • Kupke od akrila dobro drže toplo i ne klizi, a također imaju ugodan izgled. Međutim, snagom, oni su inferiorni od svojih konkurenata. Zbog fleksibilnog dna, velika osoba može slomiti s težinom. Stoga je potrebno napraviti poseban metalni oblik kako bi se izbjeglo savijanje.
  • Osim toga, posebne noge okvira mogu se koristiti za pričvršćivanje čelika i akrilne kupke, koje su prikazane na fotografiji ispod.
  • Instalacija i pričvršćivanje kupke do zida

    Okvir drva za ugradnju kupke.

Preporuke za zatvarače

Bez obzira na to stajalište, postoje osnovna načela instalacije kupke:

  1. Stavite kupku na stranu za pričvrsne cijevi;
  2. Osigurajte odvod i samo zatim stavite kupku na noge ili nosače;
  3. Čvrsto motivirajte kupku na zid i poravnajte horizontalni položaj na razini, vijak noge;
  4. Instalacija i pričvršćivanje kupke do zida

    Pouzdano je razmazati sva problematična područja sa silikonskim brtvilom.

  5. Pažljivo osigurajte kupku kupki koja nije hakirana, pokušajte umetnuti razmaknice na potrebne prostore, što će povećati stabilnost;
  6. Jaz između kupaonice i zida zatvoriti otopinu, na primjer: flout za pločice ili smjese gipsane ili brtve;
  7. Za veće povjerenje preko šava, zalijepite plastičnu ploču s fleksibilnim hermetskim rubovima.

Instalacija raznih kupelji

Kao što smo već spomenuli, vrsta pričvršćivanja ovisi o odabranoj kupki.

  • Bato željezne kupke, u pravilu, instaliraju se na 4 nosača (noge). Oni su sigurno pričvršćeni na tijelo pomoću klinova, koji dolaze u kompletu ili stegnuti vijcima.
  • Instalacija i pričvršćivanje kupke do zida

    Standardne noge za kupanje

    Ako pričvršćivanje kupelji od lijevanog željeza prolazi na labavoj površini s niskom tvrdoću, budite sigurni da potkopavaju metalne ploče ispod nogu, koje će distribuirati težinu preko površine. Promjer obloge mora biti najmanje 5 centimetara, a debljina je više od 5 mm.

  • Čelične kupke popravljaju teže jer imaju relativno nisku težinu. Obično, tako da se čelična kupka ne drži, premješta se u tri zida koja podržavaju uglove. U ovom slučaju, instalacija se preporučuje prije završetka zidova u kupaonici.
  • Instalacija i pričvršćivanje kupke do zida

    Standardni štandovi za akrilnu kupku

  • Pričvršćivanje akrilne kupelji na zid je praktički preduvjet za uklanjanje malih remena i oslabljenja. Da biste to učinili, kupka se obično instalira kao prethodni način i stvoriti okvir oko njega, koji će dodatno ojačati dizajn.

Preporučamo se upoznavanje s video instalacijom akrilne kupke. U ovom primjeru, prikazano je kako popraviti kupku na metalnim uglovima do zida i podij iz pjenastih blokova.

Općenito, možete istaknuti sljedeće korake, kako instalirati kupku na zid:

  1. Kupka je postavljena sa strane i montirana je ispusna cijev;
  2. Vanjski sifon je spojen na cijevi, najčešće, to su fleksibilne plastične cijevi;
  3. Noge su pričvršćene na kupaonicu, a instaliran je tako da možete spojiti sifonske cijevi s kanalizacijom;
  4. Provjerite nepropusnost povezane kanalizacije;
  5. Ako je potrebno, izgradite okvir gipsane ploče, podij iz pjena blokira i postavite potpore.

Kako zatvoriti veliki jaz na zidu

Obično nakon instalacije kupke može doći do velike udaljenosti između kraja i zida. Neće dopustiti pričvršćivanje kupke s tri strane, i to će ići u hodalicu. U ovom slučaju, možete pretvoriti nedostatak prednost i stvoriti okvir. Kao rezultat toga, dobit ćete policu između kupaonice i zida, koju možete staviti šampone, prah i druge dodatke.

Postoji nekoliko načina za zatvaranje velikog jaza:

  • Stvorite okvir profila, a zatim ga obrišite pomoću gipsa otpornog na vlagu. Ne zaboravite napraviti otvor za pristup vodovod.
  • Pričvrstite na zid šipke i napravite policu. Njezina strana će se držati Bruke, drugi na kadi ili okviru.
  • Ako nemate perforator, možete koristiti drugo rješenje - rezanje trake iz ekstrudirane polistirenske pjene ili pjene i čvrsto ga umetnite u utor. Potrebno je da otopina ne padne tijekom pečata. Vrh kako bi napravili sloj žbuke i razmazali sve utore. Također možete koristiti za ovu montažnu pjenu. Dakle, doslovno za 15 minuta napravite veliki jaz, riješite se korijena i kucajući zidove. Ako ste već položili pločicu, zatvorite ga s oslikanim viskijem, kako ne biste napravili površinu.

Kada stvarate policu iz kadu, napravite ga s padinom tako da se voda ne nakupi, ali tekla dolje. Osim toga, važno je montirati kupelj s nagibom prema odljevu, tako da voda nije stajala.

Instalacija na podiju

Da biste ugradili kupelj na podiju iz opeke ili pjenastih blokova, stvoreno je povišeno područje. Kupka se nalazi na podiju, dok noge ostaju na podu. Prije polaganja podij, zidovi i dno su obilno navlažiti montažnom pjenom.

Umjesto ciglenog podij, možete ispuniti plastične boce vodom, čvrsto ih zatvoriti i stavite ga na pod. Oni će poslužiti kao mjesto prostora kada želite stvoriti "debeli jastuk". Obilno ih tretirati s montažnom pjenom i staviti "trbuh" kupke na njih. Ova metoda je mnogo jeftinija i brži od podij cigle.

Instalacija i pričvršćivanje kupke do zida

Domaći podij iz montažne pjene i boca.

Druga mogućnost je stvoriti zid koji će podržati ploču i sakriti interne komunikacije. Ova metoda je posebno prikladna ako imate ljepljive noge, jer neće moći pouzdano izdržati težinu vode i vaše tijelo.

Na vrhu zida složio je pločicu ili odaberite drugu završnu obradu.

Ako imate bilo kakvih pitanja, pogledajte video upute o instalaciji i montažu kupke na podiju:

Nakon instalacije i pričvršćivanja kupke, pobrinite se da pouzdanost brtvljenja nije slučajno poplava susjeda.

Članak o temi: Struja za zavjese: vrste, karakteristike i značajke

Čitaj više