DEKORMYHOME.

Anonim

Tradicionalne pločice, perive pozadine, razne boje su se dugo koristile za ukrašavanje prostora. Ali ukrasna žbuka se rijetko koristi. Izgleda sjajno, u isto vrijeme skriva i male nepravilnosti. Ukrasna žbuka je granulirana masa koja sadrži različita punila (drva vlakna, sintetičke granule ili mrvice prirodnog kamena).

Tehnika završavanja prostora s dekorativnom žbukom je poznata po oko 400 godina, u našem vremenu ukrasite zidove svog stanovanja ovim materijalom može svaki. Trebate samo pripremiti jednostavne alate i materijale.

Raznolikost dekorativne žbuke

Na modernom tržištu. Možete pronaći različite vrste dekorativne žbuke:

  1. Coroede;

DEKORMYHOME. 1411_1

  1. Venecijanski;

DEKORMYHOME. 1411_2

  1. Imitacija kapljica vode;

DEKORMYHOME. 1411_3

  1. Imitacija kamena;

DEKORMYHOME. 1411_4

  1. Imitacija svilene tkanine;

DEKORMYHOME. 1411_5

  1. Krzneni kaput;

DEKORMYHOME. 1411_6

  1. S mramornim mrvicama.

DEKORMYHOME. 1411_7

Postoje različite teksture. Pripravci se razlikuju u veličini žita, mogu biti fino zrnate smjese (ona se ispada iz uredne završiti, ali sastav je strašno mehanička oštećenja), a prosječni i grubi brušeni (izdržljivi, stvaraju gusti reljefni sloj). Mješavine na sintetičkoj osnovi, prodane u gotovom obliku. Poželjni su slikati prije nego što se prijave na zid, koji eliminira sljedeći rad na zamrljavanju zidova.

Kombinacija unutrašnjosti sobe i dekorativne žbuke

Za različite prostorije, poželjno je koristiti svoj završni materijal, dok morate uzeti u obzir da:

  • Područje zidova namijenjenih za uređenje (više površina zidova, više ćete morati potrošiti novac na materijale i izvršenje završnih djela);
  • Značajke površine, tj. Stucco će biti sutraženi na koji materijal. Neke formulacije su namijenjene za grubu (opeku ili betonsku) površinu. I drugi moraju biti nametnuti na dobro usklađenom i pripremljenom zidu (na primjer, Marseille Wax);
  • Mikroklima sobe - u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku možete koristiti bilo koju vrstu materijala koji vam se sviđa, au sobama s posebnim uvjetima (kuhinja i kupaonica) morat ćete pažljivo odabrati odgovarajuću smjesu. U vlažnim prostorijama, bolje je koristiti silikatnu žbuku, može se ažurirati nakon nekog vremena koristeći boju.

Članak o toj temi: Kakve kuhinje umivaonika umjetnog kamena je bolja od nehrđajućeg čelika?

DEKORMYHOME. 1411_8

Formulacije za dnevni boravak

U dnevnom boravku, dekorativna žbuka se koristi kao glavni ukras sobe ili ga kombinira s kamenim ili drvenim panelima, pozadinom. U klasičnom dizajnu moguće je odvojiti ne-jedan zid, ali i površinu stropa. Dopušteno je dopustiti ih nadopunjavanju štukantima. Za vizualno povećanje područja malih prostorija koriste se svjetlosni premazi, koji su sposobni reflektirati lagano dobro. Mletačka žbuka je prikladna za elegantni dizajn.

DEKORMYHOME. 1411_9

DEKORMYHOME. 1411_10

Sastav za spavaću sobu

U spavaćoj sobi, dekorativna žbuka je siguran uvjeti zaštite okoliša i trajna metoda završne obrade. Da biste dobili udobnu sobu, prikladne su sastava mračnih ili prigušenih nijansi. Neke zrnate mješavine koriste se za označavanje dizajnerskih elemenata ili stvaranje surround efekta.

DEKORMYHOME. 1411_11

Kupaonica i kuhinjski pripravci

Dakle, u tim prostorima dekorativna žbuka duže služe, odaberite materijale na akrilnoj osnovi. Ove mješavine su gotovo bez oštećenja promjene vlage i temperature, istovremeno ne dopuštaju razviti plijesan i gljivice. To je značajan trenutak, jer u tim prostorijama, ne svaka žbuka ne može izdržati destruktivni učinak tih čimbenika.

DEKORMYHOME. 1411_12

DEKORMYHOME. 1411_13

Kada je nova žbuka potpuno suha, može se zaštititi voskom ili posebnom bojom. Ovaj premaz će spasiti atraktivan pogled na zidove i pojednostavljuje čišćenje prostorije. Da biste očistili površine, trebate dobro obrisati njihovu mokru krpu.

Ukrasna žbuka u unutrašnjosti. Ideje: Dekoracija i dizajn pozadine (1 video)

Vrste žbuke i njegove uporabe za različite prostorije (14 fotografija)

DEKORMYHOME. 1411_14

DEKORMYHOME. 1411_15

DEKORMYHOME. 1411_16

DEKORMYHOME. 1411_17

DEKORMYHOME. 1411_18

DEKORMYHOME. 1411_19

DEKORMYHOME. 1411_20

DEKORMYHOME. 1411_21

DEKORMYHOME. 1411_22

DEKORMYHOME. 1411_23

DEKORMYHOME. 1411_24

DEKORMYHOME. 1411_25

DEKORMYHOME. 1411_26

DEKORMYHOME. 1411_27

Čitaj više