Unutarnja vrata s izolacijom buke: Značajke odabira

Anonim

Unutarnja vrata su instalirana za razdvajanje prostora u stanu ili kući do određenih zona, ali i nastupaju još jednu važnu funkciju - izolirajte sobu iz stranih zvukova. Buka je jedan od problema za osobu koja ometa ugodan život. I takve prostorije u apartmanu, kao i dječja soba, spavaća soba, radni ured, zahtijevaju apsolutnu tišinu iznutra.

Zvučna izolacija unutarnjih vrata omogućit će maksimalnu udobnost. Ali proizvođači proizvode gotove modele koji imaju povećane karakteristike izolacije buke. Razmotrite njihovu glavnu vrstu, a također se bave pitanjem pravog izbora.

Buka i propisi

Zvučna izolacija detaljno je prikazana u regulatornim dokumentima. Dakle, to je gost 26602.3-99, Snip II-12-77, Snip 2.08.01-89. Na temelju brojeva u tim dokumentima, razina buke u stambenim prostorima ne bi trebala biti više od 30 dB. Buka se primjenjuje kroz zidove, ali ako se vrata zvuči izolirano, onda će stan postati mnogo tiši.

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Većina modernih unutarnjih vrata ispunjavaju zahtjeve navedene u regulatornim dokumentima. Jedina stvar koja treba uzeti u obzir pri odabiru je dizajnerske značajke platna. Različiti modeli vrata opremljeni su različitim zvučnim sustavima. Za njihovu proizvodnju mogu se primijeniti i razni materijali koji imaju određenu razinu apsorpcije buke.

Unutarnja vrata

Značajke buke izolirajućeg vrata

Obična vrata mogu zaštititi od vanjske buke do 30 dB. Međutim, ako postoji potreba za poboljšanjem zvučne izolacije prostorije, morate kupiti i instalirati posebna vrata. Izvana, "tihi" platna se praktički ne razlikuju od standarda, a inače su potpuno drugačiji. Unutar takva vrata su postavljeni materijali upijaju buku.

U proizvodnji unutarnjih vrata s zvučnom izolacijom, primjenjuju se:

  • niz drva;
  • Topla ploča;
  • plastične, PVC panele;
  • metal (češće aluminij);
  • dvostruko staklo.

Unutarnja vrata s izolacijom buke

Od prirodnog drva, najčešće proizvode obične ljuljačke vrata u kojima se može položiti izolacijski materijal bez buke. Klizni blokovi su izrađeni od plastike ili metala, ali imaju najslabije karakteristike zvučne izolacije. Također niski pokazatelji za zaštitu od buke karakteriziraju modeli panela napravljeni prema starim tehnologijama kada je okvir obrezan s iveronicama ili MDF. Unutar takve tkanine nalazi se prostor koji rezonira kada je izložen zvučnim valovima.

Članak o temi: Kako i kako slikati unutarnja vrata kod kuće [Osnovne preporuke]

Iz niza drva

Za proizvodnju buke izolacijskih vrata, prirodno drvo se najčešće koristi, a to je jedna od klasičnih rješenja. Dizajn takvog platna je pretežno ljuljačka. Koriste se samo one vrste drva koje imaju zvučnu razinu izolacije do 32 dB. Takvi pokazatelji karakteristični su za crnogorične stijene, kao i trešnju, hrast, pepeo.

Buka izolaciju unutarnjih vrata drva

Na karakteristikama vrata izravno utječe na debljinu drveta i vrstu punila, koji se nalazi unutar platna.

Vrata drvenog masiva s punilom

Vrata vrste ploča

Karakteristike štitnih vrata značajno su viši od drugih sorti. Ali oni nisu sigurni zaštićeni od vanjskih zvukova. Sposobnosti zvučne izolacije ovise o strukturalnim značajkama platna. Glavna uloga se igra unutarnje punjenje, prisutnost ili odsutnost pečata, kao i pribor.

Štit unutarnjih vrata

U štitnom vratima kao punilo primjenjuje karton u obliku pčelinjih stanica. Ovo rješenje omogućuje kvalitativno poboljšanje razine zvučne izolacije jedinice. To je zbog činjenice da je elastičnost kartona manja od drva. Zvuk iz kartona se distribuira i značajno se odražava slabiji.

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Razina zvučne izolacije u takvim snimljivim vratima je prilično visoka. Moguće je poboljšati svojstva koristeći dodatni drveni okvir oko perimetra platna, poseban toroule, zgusnuti platfords. Ovi elementi omogućuju vam potpuno eliminiranje buke koja pada u sobu kroz vrata.

Izvrsno rješenje za dodatno zvuk platna, također će biti gumena brtva.

Gumene vrata

Sklopive strukture

Među rasponu unutarnjih vrata s izolacijom buke mogu se naći i sklopivi aluminijski modeli. Stupanj zaštite od buke koju imaju niske. Podaci o proizvodu najčešće imaju rolni slijepi dizajn. Tako da su vrata harmonika napravljene.

Sklopivi aluminijski vrata

Aluminij je preslab za ozbiljnu zvučnu izolaciju. Metal je vrlo dobro proveo sve zvukove, a blokovi vrata od njega su malo prikladni za stvaranje udobnosti u apartmanu ili kući. Ali preklopna vrata mogu pružiti tišinu ako je izrađena od drva.

Unatoč dostupnoj cijeni, sklopivi drvena vrata osigurat će veću razinu tišine od aluminijskih analoga.

Preklapanje unutarnjih vrata drva

Vrata sa staklom

Sama staklena vrata ne mogu osigurati pristojnu razinu zaštite od buke. Ali postoje modeli iz sendviča panela s plastičnim okrenutim. Dobro rješenje će biti vrata s dovoljno dvostrukog stakla paketa za ugodan boravak u zatvorenom prostoru.

Članak o toj temi :? Usporedba proizvođača skrovnih vrata [Izaberite najbolje?]

Unutarnja vrata iz sendviča panela

Dobra zvučna izolacijska značajke imaju drvena vrata sa staklenim umetcima - oni imaju koristi čak iu glupim proizvodima iz masiva. Međutim, debljina stakla treba biti najmanje 7 mm.

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Materijali za izolaciju buke

Unutarnje punjenje vrata iz drveta, MDF i PVC ima određene značajke. Stupanj zvučne izolacije takvih platna izravno će ovisiti o vrsti punila, koji je korišten u proizvodnji konstrukcija.

U većini modela, visoka zvučna izolacija se postiže korištenjem sljedećih akustičnih materijala:

  • Valoviti karton je jedan od proračunskih materijala sa slabom stupnjem apsorpcije buke, s vremenom gubitka svojstava.

Valoviti karton

  • Mineralna vuna - punilo otporan na vatru, pružajući dobru razinu zvučne izolacije vrata lista. Međutim, takav materijal često daje skupljanje i raspršivanje.

Mineralna vuna

  • Pločane ploče - imaju visoke zvučne i toplinske karakteristike, nisu deformirane tijekom vremena, ali vatra opasna.

Pjene ploče

  • Pjenački poliuretan je možda najbolji, ali i skupa opcija. Punilo dobro zvuči platna vrata, ima visoku otpornost na vatru.

Pjenasti poliuretan

Dodatni pribor za zvučnu izolaciju

Na razinu izolacije od buke skrovnih vrata i kutije je još više, proizvođači koriste različite tehnološke pribor. To su fleksibilne brtve i pametni pragovi. Razmotrite detaljnije posljednju opciju.

Pametni prag za vrata

"Smart" prag je izrađen od gume. Zadatak tog elementa je smanjiti jaz između poda i vrata vrata, dok osigurava lako zatvaranje i otvaranje. Ovaj prag ne samo da povećava udobnost pri radu, ali i značajno poboljšava zvučnu izolaciju, postaje prepreka za nacrte.

Pametni prag je pričvršćen na dno platna. Kada se vrata otvaraju, diže se. Kada je zatvoren, prag se spušta, a onda lumen između poda i vrata ne ostaje.

Prag pametnih vrata

Na videu: načelo rada i ugradnja antiorepoge je pametni prag.

Savjeti za odabir i druge preporuke

U modernim interijerima postoji potreba za istim modernim platnama. Ali stakla rješenja, iako imaju elegantan dizajn, razina zvučne izolacije je najniža. Dobar "gašenje" zvukovi su sposobni samo prirodno čvrsto drvo - niz. Ako financijske mogućnosti omogućuju, bolje je odabrati ovu opciju, ako ne, potrebno je točno nešto drveno, a zatim zaustaviti izbor na MDF modelima.

Članak o temi: Značajke ulaznih vrata s termalnom istraživanjem: Prednosti i nedostaci, popularni proizvođači | +45 fotografija

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Odabir bloka vrata s punjenjem potrebno je razjasniti materijal koji je položen unutra. Mineralna vuna za zvučnu izolaciju se rijetko koristi. Dobra alternativa - bazalt peć (često je unutar ulaznih vrata). Ova štednjaka ima izvrsne karakteristike apsorpcije zvuka.

Zagrijavanje i buka izolacija vrata Basalt Peći

Šuplje noževe od četinjača će izgubiti čak i plastiku - zrak unutar će savršeno provesti zvuk. U tom slučaju preporuča se otvoriti platno i napraviti zvučnu izolaciju vlastitim rukama.

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Uspješne opcije

Idealna opcija danas je vrata iz sendviča panela. Cilj je bolje odabrati PVC. Debljina takvih izolacijskih vrata može varirati od 18 do 45 mm. Na prodaju se nalaze gluhe, glatke, sjajna vrata i više estetski s umetcima za obojenim i drugim ukrasnim elementima.

Unutarnja vrata iz sendviča panela

Također se preporučuje da obratite pozornost na vrata kupe. Za zvučnu izolaciju, oni su mnogo bolji od ljuljanja platna. Nema razmaka između otvora i bloka vrata na vrhu, tako ispod. Ali prilikom odabira, trebali biste dati preferencije skupe modele, jer proračunska rješenja često postaju izvor buke tijekom njihovog rada.

Zvučna izolacija vrata coupe skrodni

Proizvodi iz prirodnih materijala uvijek se dobro slažu s njihovim zadacima. Vrata od drva masiva, barem od skupog hrasta ili jeftinog bora, odlikuju se visokom zvučnom izolacijom. Učinak apsorpcije buke postiže se i svojstva drva i debljine platna. Takva vrata također će impresionirati njihovu masivnost i spektakularni izgled.

Interrumska vrata drveće

Koji je materijal bolje izabrati proturovaonice (1 video)

Primjeri vrata s dobrom zvučnom izolacijom (45 fotografija)

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Ulazna vrata: Osnovni prikazi, značajke dizajna i prednosti | +55 fotografija

Ulazna vrata: Osnovni prikazi, značajke dizajna i prednosti | +55 fotografija

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Ulazna vrata: Osnovni prikazi, značajke dizajna i prednosti | +55 fotografija

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Ulazna vrata: Osnovni prikazi, značajke dizajna i prednosti | +55 fotografija

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Ulazna vrata: Osnovni prikazi, značajke dizajna i prednosti | +55 fotografija

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Ulazna vrata: Osnovni prikazi, značajke dizajna i prednosti | +55 fotografija

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Unutarnja vrata sa sustavom izolacije zvuka: Kako napraviti pravi izbor?

Čitaj više