Po kirkebi labirint u AIX-en-Provence

Anonim

Po Kirkeby je izgradio objekt za Château la Coste. Crvena opeka labirint ušla je u veliku kolekciju djela Tadao Ando, ​​Jean Nouvel, Richard Serra, Tracey Emin i Louise Buržoais, koji se nalazi u nekretninu AIX-en-Provence između veličanstvenih stabala i grbova grožđa. Datum početka po Kirkeby: Materija je svjetlost zakazana je početkom 2019. godine.

Veliki Danski majstor umro je u svibnju 2019. u dobi od 80 godina, malo kasnije počeo izgradnju kiparske platforme. Prvi posjet Kirkeby do Château La Coste došlo je do sredine nule tijekom putovanja do domovine Paula Cézanne u južnom dijelu Francuske. Uzeo je ideje u romantiku zapadne Europe, čineći svoje remek-djelo u obliku kule s dva odvojena mjesta.

Po kirkebi labirint u AIX-en-Provence

Po Kirkeby diplomski geolog jednako je poznat i kao kipar, koji radi u stilu minimalne umjetnosti, te kao umjetnik pisanje slika u stilu neo-ekspresionizma. U 60-ima je sudjelovao u kretanju fluxus umjetnika, izumio i utjelovljenih neobičnih predstava, a također su radili s Joseph Beuysa.

Po kirkebi labirint u AIX-en-Provence

"Mnogi su razvili da sam slobodan, ali moj cilj je bio izazvati ideju da je korištenje boje uvijek korisna. Pa čak i naprotiv. Samo malo ljepote. Potrebno je još nešto - strukturu. Ako je uzeo umjetnički, onda je potrebno otopiti u njemu, morate se ne brinuti o priznavanju dok ne stvorite nešto superiorno, podignuto na ruševinama početne ideje. "

Po kirkebi labirint u AIX-en-Provence

Članak na temu: Latinski američki trendovi

Čitaj više