Zamijenite etalon kilogram

Anonim

Referentni kilogram je napravljen u obliku cilindra, vrlo je vrijedan, a sada se tijekom stoljeća drži u predgrađu Pariza. To je u vakuumu u posebnoj staklenoj ljusci.

Sredinom 12. studenog 2019. godine na 26. konferenciji Svjetskog zavoda za mjere i skale, stručnjaci će odlučiti zamijeniti Le Grand K na pouzdaniju referencu.

Standard ima cilindrični oblik s osnovnim promjerom i visinom od 39 mm, 90% se sastoji od platine i za 10% od iridija. S njim je da se svi viskisi uspoređuju s planetom. On ima kopije koje se nalaze u cijelom svijetu u javnim institucijama mjeriteljstva. Sada je masovna jedinica jedina u međunarodnom sustavu mjera, koja se uzima od subjekta koju je stvorila osoba. Ostale jedinice ovog sustava mogu se naći pomoću zakona fizike. Ali to nije dugo.

Zamijenite etalon kilogram

Uzrok toga je bio gubitak atoma referentnog kilograma, kao rezultat kojih mase. Sada kada je jednak drugim kopijama kilograma (to čini svakih 40 godina), rezultat će biti različit. To može dovesti do ozbiljnih problema u industrijama, gdje je točnost mjerenja izuzetno važno.

Zamijenite etalon kilogram

Postoji metoda koja je karakterizirana većom točnosti. Godine 1975. dr. Bryan Kibble iz Britanije, tzv. "Vetya-Vage" 1975. godine. Leži u činjenici da se mjeri moć elektromagnetske snage, koja se može mjeriti s visokom točnošću. To zahtijeva vrlo složenu i skupu opremu. Za opremu laboratorija potrebna su velika ulaganja, ali ova modernizacija će omogućiti da se dobije stalna mjeriteljska baza.

Članak o temi: Puštanje namještaja - nova faza razvoja VIPP-a

Čitaj više