Balaasini za ljestve iz drva: Glavni tipovi i kriteriji odabira

Anonim

Lijepo uređena stubište - ukras bilo kojeg doma. Dizajn pruža besplatan pristup gornjim katovima, potkrovlju, balkonima. Kako bi zaštitili uspon i spuštanje na koracima, konstrukcija je opremljena ogradama. Podržavajući stupci koji podupiru ogradu nazivaju se balusters. Ovi fragmenti igraju dekorativnu ulogu i obavljaju važnu funkciju pouzdane podrške.

Balasini za stepenice iz drva su stotine različitih opcija - od jednostavnih proizvoda do prikladnih rezbarenih stupaca. Konfiguracija i oblik nosača postavili su cjelokupnu stilistiku s drvenim stubištem.

Stubište s drvenim balasinima

Modifikacije balaasina

Opsežan raspon drvenih regala otvara izvrsne mogućnosti za stvaranje ekskluzivnih stepenica i ograda. Za proizvodnju fenderskih elemenata koristi se trajne vrste drva. Prirodno drvo je dobro bojenje i lakiranje, što vam omogućuje da dugo očuvate atraktivnu vrstu proizvoda.

Prema tehnologiji proizvodnje, policijske police konvencionalno se klasificiraju u tri ekstenzivne skupine:

  • Točne stupce. Napravljen na konvencionalnim tokarinama, dajući balasine različite geometrijske oblike u kontekstu - cilindre, pravokutnici, elipse. Proizvodi karakteriziraju jednostavan elegantan izgled i pristupačnost.

Okretne bale od drva

  • Glodalice. Karakterizirani su prisutnošću izvornog nakita u obliku uzdužnih i vijčanih rezova, napravljeni pomoću mlinog mlina. Odlikuju se atraktivnim izgledom, koriste široku potražnju od potrošača.

Glodalice drva

  • Urezani ukrasni elementi. Tehnologija proizvodnje karakterizira dugotrajan i složen proizvodnjski proces, takvi balesi se stvaraju na specijaliziranim strojevima. Koriste se tri vrste niti: skulpturalne (slike), gluhi (pozadina), otvorena rada (ravne praznine).

Rezbarene bale drva

Steair balusters osigurava sigurnost kretanja duž koraka. Svaka osoba u penjanju i spuštanju, instinktivno pokušava pipati ogradu. Proizvodi izvode referentnu funkciju, poboljšajte karakteristike čvrstoće stubišta.

Stupci izrađeni od ekološki prihvatljivog drva imaju određenu toplinu, prekrasnu teksturu, daju najjeftinije stubište ekskluzivni izgled. Stablo se organski kombinira s različitim materijalima, stilovima, interijerima.

Balasini su se koristili za rešetke u stubištu prije stotine godina. Nisu izgubili relevantnost u modernom dizajnu, a ručno izrađeni proizvodi su cijenjeni skuplji.

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Sorte drvenog bassina

Unutarnje i vanjske stepenice skladno gledaju u kombinaciji s ogradom i ogradom prirodnog drva. Koraci s potporama i rukohvatima stječu holistički izgled, a dizajn stubišta zadovoljava sigurnosne zahtjeve.

Članak o temi: Optimalne dimenzije stepenica: Dizajn siguran i udoban dizajn

Širok izbor balasina može se podijeliti u tri glavne kategorije:

  • Ravan. Predstavljeni su od šperploča ili drvnih elemenata s ukrasima i uzorcima koji se dobro uklapaju u prekrasne kompozicije.

Ravne bale drva

  • Krug. Izvodi se u strogom cilindričnom obliku čvrstog drva, parametar poprečnog presjeka varira od 2,5 do 4 cm, razlikuje se u dobrom stanju s konfiguracijom stepenica.

Okrugli bale iz drveta

  • Shvatio. Popularne skulpturalne potpore su proizvedeni ručno ili na posebnim strojevima s softverskom opremom, koristeći skupo drvo za rad.

Shvatili bale drva

Odabir oblika balaasine, morate se usredotočiti na dizajn i dekorativne karakteristike drvenog stubišta:

  • Za marševe u klasičnom stilu, kvadratni balusteri koji daju stepenicama i u unutrašnjoj čvrstoći i šik su najprikladnije.

Stubište s drvenim balusterima u klasičnom stilu

  • Mali let ožujak može se samostalno zaštititi i ukrasiti elegantnim okruglim nosačima male debljine kako bi se izgradio zrak i lakoćom.

Okrugli bale iz drveta

  • Elegantne stube kolonijalne stilu najučinkovitije se kombiniraju s izrezbarenim balusterima, a prvi stupci za obnovu moraju biti masivni i dovršeni opći tip gradnje.

Lijepo drvo stubište s izrezbarenim bassinama

Kakvo je drvo izabrati?

Za proizvodnju bassina koristi se samo čvrsto drvo tako da su ograde izdržljive, izdržljive i održavaju znatno opterećenje. Majstori preporučuju obavljati stupove podrške i korake od istog drva.

Složenost obrade drva, broj uzoraka, ukrasa, crteža utječu na konačni trošak stepenica. Za proizvodnju balassiona, hrasta, bukve, borove i druge vrste drva koriste se, koje se odlikuju visokim operativnim i estetskim karakteristikama.

hrast

Takvo drvo, poput hrasta, odlikuje ugodnom nijansom i prekrasnom teksturom. Prirodno drvo ima visoku čvrstoću i zadržava izvorni pogled na mnogo godina. Dakle, ljestve s hrastovim balusterima imaju veliku količinu aktivnog iskorištavanja. Hrast je dobro rukovati, možete izrezati najbolje uzorke i kovrče na praznine.

Bruksi iz Dube

Bukva

Za tvrdoću, snagu i dekorativna svojstva, bukovo drvo nije niže od hrasta stijena. Buketi od bukve daju stepenice do dodatne krutosti, dobro izdržati teret. Čovjek s masom tijela 100 kg može se smireno oslanjati na ogradu koja podržava bukve. Jedini nedostatak je bukva snažno izložena vlazi. Stoga, za dugi niz godina eksploatacije, stubište balaasine od bukve mora se pažljivo tretirati s posebnim pripravcima.

Bruis iz Buke.

Pepeo

Drvo od pepela je vrlo čvrsto, često se koristi za izradu drvenih elemenata i struktura. Za visokokvalitetne indikatore, pepeo inferiorniji od ribljeg i hrastovog materijala. Ali drvo ima visoku otpornost na vlagu i ima atraktivan prirodni uzorak. U elastičnoj pepelu, izdržljiva, čvrsta struktura, otporna na truljenje. Balaasini iz pepela dobro su izdržati znatne opterećenja savijanja.

Članak o toj temi: Kako odabrati ljestve-ljestvice: razne opcije i savjete stručnjaka

Od Yashena

Breza

U proizvodnji balijasina Berezu koristi manje često drugih vrsta drveća. Karakterizira se struktura srednje gustoće i tvrdoće, ali vrlo dobra viskoznost. Nedostaci breze drva uključuju tendenciju pucanja, visok postotak sušenja, izloženosti trulovima. Majstori cijeni Birzu za dobre nekretnine pri obradi i sposobnosti da obavljaju složene obrasce. Slikane breze balesine mogu se dati oblik mahagonija, sivog javora, strukturnog oraha.

Barza bar

Bor

Glavna prednost borovog drva je jednostavnost obrade zbog meke teksture. Stablo ima ugodnu smolasku aromu, s vremenom impregnacijom otpornim na visoku vlažnost i truljenje. Pine je dobro tretiran s alatom za rezanje i brušenje. Zbog visoke poroznosti drva, boja apsorbira neravnomjerno, što smanjuje kvalitetu premaza, a vrijeme balustera može potamniti.

Boroviti bar

Ariš

Terch boja varira od crveno-smeđe do smeđe boje. Drvo tvrdoća je inferiorna od hrastovog materijala, ali superiornije od svoje snage zbog velikog broja smolastih inkluzija. Dodatna prednost ariš - nedosljednosti truljenja i visoke čvrstoće. U procesu eksploatacije balasina iz ariš, ne kabel, ali u procesu sušenja, obrazovanje u površinama unutarnjih pukotina nije isključeno.

Barovi iz ariš

Na videu: kako odabrati materijale i komponente za stepenice.

Dimenzije

Kako bi se ispravno odabrali opciju za dizajn stubišta panelom pomoću balasina, mjerenja i izračuna stubišta treba provoditi u fazi projektiranja. U obzir se uzimaju u obzir opći pogled na stubište i prostorije, iznos, dužinu i širinu marševa, položaj ljepljivosti. Broj balasine ovisi o duljini strukture.

Budući da su potpora prvenstveno namijenjeni ogradama, morate promatrati udaljenost između stupaca. Dimenzije balossa ovise o konfiguraciji i dimenzijama stepenica, standardni stupac ima veličinu 50x50 mm.

Početni stupovi, stupci i osnovni nosači imaju nejednake dimenzije. Dimenzije najsjevitijih proizvoda prikazani su u tablici.

P / pNaziv DetaljiOblik proizvodaMaterijal za proizvodnjuTipična veličina jedne jedinice, mm
jedanPočetniKukavicaAriš150x150x1250
170x170x1250
100x100x1250
120x120x1250
2.PočetniKukavicahrast150x150x1250
170x170x1250
100x100x1250
120x120x1250
3.PočetniKukavicaBor100x100x1250
120x120x1250
četiriPočetniShvaćenBor80x80x1200.
100x100x1200
120x120x1200.
150x150x1200.
petPočetniShvaćenAriš80x80x1200.
100x100x1200
6.PočetniShvaćenhrast80x80x1200.
100x100x1200
7.PočetniShvaćenPepeo80x80x1200.
100x100x1200
osamStupacBor100x100x3000
120x120x3000
150x150x3000
devetBalusterShvaćenBor50x50x900.
60x60x900.
80x80x900.
100x100x900.
120x120x1000
150x150x1200.
10BalusterShvaćenAriš50x50x900.
40x40x900.
jedanaestBalusterShvaćenhrast50x50x900.
40x40x900.
12BalusterShvaćenPepeo50x50x900.
60x60x900.

Članak o toj temi: Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke dorade i tehnologije

Za pojedinačne projekte vrijedi kontaktirati majstore koji mogu naručiti proizvodnju balasine pod redom. U pripremi dimenzionalnih izračuna, stručnjaci uzimaju u obzir snagu materijala i opterećenje koje različite vrste drva mogu percipirati. Stoga dimenzije balaasine mogu varirati, ovisno o materijalu proizvodnje. Kada je projekt spreman, nastavite s izračunom, glodanje ili rezanje balossa.

Visina

Ovisno o obliku i izvršenju stepenica, visina balusina kreće se od 650 do 1000 mm. Da biste dobili pouzdanu i izdržljivu ogradu, baleni su vezani za teete ili korake. Standardno usvojena visina potpornih stupova u 900 mm. Ako se proizvodi izvode pod redoslijedom, na zahtjev klijenta, visina balustera može se povećati.

Visina balustera možete izračunati po formuli: razlika između visine ograde i rukohvat uzima u obzir širinu premaz pozornice.

Standardne dimenzije željezničke stepenice
Dimenzije stubišta prema gostu

Na početku i na kraju koraka (ako je dobro, na svakoj strani), na uglovima marševa, postoje visoki i masovniji stupovi ili stupovi s zgnječenim poprečnim presjekom, koji konstrukciji daju gotov izgled.

Udaljenost između Balyasyn

Svrha Balyin - stvoriti čvrstu ogradu i povećati krutost stepenica. Stoga, kada instalirate stupove, potrebno je promatrati određeni korak police za podršku. Zahtjevi su regulirani GOS 25772-83.

Udaljenost između balustera stepenica je:

  • Kućne drvene stepenice - do 150 mm;
  • U kombinaciji, na zaslonu na zaslonu - 300 mm;
  • Stubište u dječjim institucijama - 100 mm.

U slučajevima kada postoje djeca u kući, kako bi se sigurnosni, možete instalirati balusters u koracima od 10 cm. Kada se koristi za ograđivanje ravnog bassina, često se instaliraju i blizu jedni drugima kako biste dobili zanimljivu sliku.

Udaljenost između Balyasyn

Stupovi za podršku krase stubište i čine ga sigurno za rad. Dakle, struktura izgleda estetski atraktivno, balusteri moraju stati stil i smjeru unutarnjeg ili vanjskog dijela. Među-kata ili ulična konstrukcija može učinkovito kombinirati arhitektonski ansambl strukture u jedan cijeli broj.

Balaasini za stepenice bez stroja - brzo i jednostavno (3 videa)

Stepenice s prekrasnom ogradom (56 fotografija)

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Koje su balusteri izabrati za drveno stubište: vrste, veličine i popularne vrste drva

Čitaj više