Kovane stepenice: vrste dizajna, dizajna i proizvodnje

Anonim

Art kovanje je tehnološka operacija koja vam omogućuje da maksimizirate korištenje svih prednosti čelika - to je visoka krutost, kao i plastičnost. Do kovanja, obične stepenice iz željeznih metala pretvaraju se u stvarnim umjetničkim djelima, karakterizira sofisticiranosti i monumentalnosti.

Uz pomoć umjetničkog kovanja tehnologije, stvaraju se tanki i čak zračni elementi za stepenice. Dizajn će biti vrlo krut za izdržavanje čak i ozbiljnih opterećenja. Ovo je popularnost kovanih stepenica na drugi kat. Saznajmo sve o tim proizvodima.

Stubište drva s drvenim koracima

Značajke kovanog dizajna

Za nekoliko stotinu godina, tehnologija proizvodnje ovih stepenica praktički se ne promijenila. Master-kovači prenijeli znanje i sposobnost budućih generacija, ali barem nekako automatiziraju kovanje i dalje ne uspije. Stoga se koriste grubi nakovnici, grinje, maljni i kovačni rog za proizvodnju otvorenih elemenata od metala.

Budući da je čelik prilično plastični materijal, gotovo sve slike se dobivaju iz nje. A nemogućnost automatizacije je samo plus, jer je proizvod, proizveden rukom, procjenjuje se mnogo skuplji i izgleda zanimljivije.

Još jedna značajka u univerzalnosti. Kovanje vam omogućuje da dobijete stvarno univerzalni proizvod. U potpunosti možete dobiti stubište.

Metalni stubište s krivotvorenim ogradom

Moderni kovači mogu raditi u takvim dizajnerskim smjerovima kao:

  • Orijentalni;
  • klasično;
  • Gotički;
  • ambije;
  • Moderno;
  • Barok i mnogi drugi.

Kovane stepenice na drugi kat

Kovani ograda ima mnogo prednosti koje čak i najskuplja pasmina drva nema. To:

  • Vizualnu jednostavnost proizvoda;
  • transparentnost;
  • trajnost i otpornost na trošenje;
  • otvorenost;
  • visoka sigurnost;
  • pojedinačni dizajn.

Stubište

Vrste kovanih stepenica

Odlikuje se nekoliko glavnih vrsta omotanih stubišta. Odabir određene vrste zavisti na sljedećim čimbenicima:

  • udobnost, udobnost rada i pokreta na stubama;
  • Financijske sposobnosti i osobne preferencije;
  • Prisutnost slobodnog prostora u kući.

Lijepo stubište s krivotvorenim ogradom

Za složenost kovanja proizvoda može se podijeliti u nekoliko vrsta:

  • Jednostavni proizvodi. Ovdje je kovanje što je moguće jednostavnije, ali svi elementi su lijepi. Za proizvodnju uzorka koristi se jedna vrsta materijala. Ova opcija je jeftinija od svih drugih stvari i takve stepenice se biraju samo kada dizajn zahtijeva pouzdanu ogradu.

Članak o temi: Kako obojiti drveno stubište: izbor boje i tehnologije bojanja

Jednostavno kovani ogradi

  • Konstrukcije s prosječnom razinom složenosti. Uglavnom se koristi za stvaranje obrazaca sa srednjim savijanjem kao minimalni dekorativni dekoracija. To je češće ulične stubišta, stepenice za trgovine ili hotele.

Stubište

  • Složena rješenja. Ovdje nema granice fantazije. Stvorite bilo koji kutovi savijanja uz dodatak raznih scena i umetaka.

Lijepo stubište s krivotvorenim ogradom

Prema funkcionalnoj namjeni, metalne stepenice su podijeljene na glavni, pomoćni, ulaz i naprijed.

Vrste kovanih stepenica

U videozapisu: kovano ograda (o važnim trockerima).

Film

Najistacionalniji i traženi zahtjev upravo su stube u ožujku na drugom katu. Oni pružaju najpogodnije i najsigurnije operacije. Filmska rješenja samo čine. Oni su instalirani ne samo u privatnim kućama, već iu unutrašnjosti javnih prostora, kao i na mjestima na proizvodnji.

Dvoetažnu stubište s kovanjem

U svakom ožujku ne bi trebalo biti ništa manje, ali ne više od 15 koraka, onda će uspon biti siguran i ne uzima mnogo snage. Ako je ožujak duži, podijeljen je na dva ili više dijelova, između koje je instalirano igralište. Močvarne strukture mogu biti i ravne i okretanje. Unatoč nekoj jednostavnosti, izgledaju zanimljivo u unutrašnjosti.

Jedini minus takvih rješenja je velike ukupne dimenzije, pa se rijetko biraju za montažu u malim kućama ili sobama s ograničenim slobodnim prostorom.

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Vijak

Vijčani stubišta zauzimaju mnogo manji prostor, a podaci proizvoda izgledaju lijepo. Ali u radu nisu tako udobni kao i ožujak. Značajka u potpuno rotacijskim koracima. Prostor u privatnoj kući ili stanu može se spasiti zbog spiralnog dizajna.

Istrošeno vijčano stubište

Kovani vijčani rješenja za privatnu kuću odabrani su kao dodatni ukras. Koristimo popularnost s rasporedom seoskih kuća s ograničenim prostorom.

Stubište od kovanog vijaka za drugi kat

Curvilinear

Ovi krivotvoreni sustavi stubišta smatraju se posebno složenim u dizajnu i proizvodnji, iako su ukrasne osobine vrlo, vrlo visoke. Može biti i ulica i interijer. Samo majstori najviše kvalifikacije uzimaju ih. Dizajn je karakteriziran polukružnim oblikom. Faze istječu, imaju gornju platformu.

Eksplicitne prednosti uključuju visoku kompaktnost i lijep elegantan dizajn. Pogledajte fotografiju jednog od ovih stepenica.

Krivolynaya kovano stubište

Izrada kovanog stubišta

Proizvodnja bilo kojeg stubišta počinje dizajnom i odabirom potrebnog materijala. Ali prije nego što uzmete za takav posao, morate biti sigurni da možete sami provesti cijeli tehnološki proces. Naravno, nije potrebno učiniti bez vještina za rad s strojem za zavarivanje, potrebno je i znati točne dimenzije budućih metalnih struktura, ovisno o slobodnom području i značajkama unutrašnjosti sobe, gdje će biti instalirane.

Članak o toj temi: Kako napraviti stubište u podrumu: glavne faze proizvodnje na tri primjera

Oblikovati

Proizvodnja kovanih proizvoda počinje s razvojem. Na samom početku trebate raditi na dizajnu i izgledu. Možda ćete voljeti postojeći dizajn, koji je dovoljan za samo manje izmjene za individualni okus.

Također tijekom dizajna možete stvoriti skice u različitim verzijama, a zatim odabrati najuspješnije. Učinkovito prijem je kombinacija uspješnih skica u jedan projekt. U početku, sve je nacrtano na papiru, a zatim odaberite najprikladnije elemente i dijelove koji tvore uzorak. Ako se proces kovanja izvodi vlastitim rukama, uzorak mora u potpunosti odgovarati majstorima.

Previše sofisticirani elementi mogu zahtijevati uporabu vrućeg kovanja, što je teško kod kuće.

Skice rešetki stubišta

Odabir materijala

Ako se proces provodi neovisno, tada se materijal izračunava na kraju dizajnerskog rada. Za proizvodnju rukohvati za kovano stubište, bolje je odabrati takav materijal koji je jednostavan za rukovanje. Profil materijala, iznajmljivanje različitih dijelova može biti materijal za provedbu ideja.

Bolje je kupiti mali presjek za iznajmljivanje - lakše je nositi i lakše je deformiran.

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

U izgradnji stubišta, kovanje se koristi samo za proizvodnju ograda, balustera, kao i blizu ovih elemenata dijelova. Stubište je najčešći. Može biti od drva, metala, od kombiniranih materijala (kada je dio nosača izrađen od metala, a koraci su drveni).

Kovani stubište s drvenim koracima

Priprema alata

Prije početka rada trebate zaliha potrebnu opremu. Trebat će:
  • Stroj za zavarivanje i potrošni materijal;
  • ravna mjesta za montažnu rad;
  • Bugarski;
  • Razina, rulet;
  • Savjetnik cijevi;
  • Razne male stvari.

Okretanje površine

Ono što se dogodilo na skici treba prenijeti na unaprijed pripremljenu površinu. U početku nacrtajte ogradni okvir. Standard visine stubišta je 950 mm. No, potrebno je uzeti u obzir mali jaz iz pozornice - približno 100 mm.

Ograde mogu biti opremljene drvenim rukohvatom. Tada okvir mora biti približno 820 mm. Unatoč činjenici da su dimenzije relativne, u ovom slučaju, potrebna je točnost - stubište imaju padine. Čak i lagana promjena u kutu nagiba dovodi do potrebe za potpunim izmjenama.

Kada je okvir spreman, tolerirajte uzorak. Najbolje je učiniti u krede kako biste olakšali izbrisali i ponovno instalirali. Kada je crtež potpuno spreman, izmjerite duljinu svakog dijela.

Kovanje skica

Proizvodni dizajn

Kada su sve veličine poznate točno, možete nastaviti izravno na proizvodnju. U veličini, potrebno je smanjiti materijal, to se radi uz pomoć brusilice. Potrebno je koristiti mjerni instrument i ne zaboraviti na sigurnosnu tehniku.

Članak o temi: Teleskopski aluminijski stubište - Mobitel Stejder za sve slučajeve

Svaki narezan komad treba dati oblik. Vrlo je teško i može potrajati mnogo vremena. Možda neće ni odmah raditi, ali je potrebno nastaviti donijeti praznine u oblik skica čekića. Rudarstvo će ići brže, ali kod kuće se koristi hladno kovanje.

Hladno kovanje kod kuće

Kada su praznine savijeni, uspoređuju se i testiraju identitet. Zatim, uz pomoć stroja za zavarivanje, okvir se prikuplja. Kada je spreman, ispunjen je. Ako je ograda od gotovog balusina, onda se možete odmah premjestiti na ovu stavku.

Za zavarivanje krivotvorenu ogradu za stepenice

Elementi se prikupljaju uzorcima u crtežu. Svako mjesto čini male točke zavarivanjem. Potrebno je da se u slučaju pogreške, dizajn može lako rastaviti.

Ograda za zavarivanje stubišta

Završna opasnost

Da bi se kovano stubište moglo postati unutarnji ukras i bila je funkcionalna i sigurna ograda, svaki detalj bi trebao biti gladak. Inače, odjeća će se pridržavati za Burrs. Mjesta za montažu očišćene su četkima i kreditnim krugovima za brusilicu.

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Obično se slika izabrana kao vanjski završetak. No, prije slikanja ljestvice, morate primijeniti posebno tlo na njemu. Sloj tla pridonijet će glatkoj sloju završnog LCP-a. Tlo će zaštititi metal od korozije, ako je to ulični proizvod.

Na boju treba približiti vrlo ozbiljno. Često se primjenjuje patina - omogućuje vam da dobijete lijepe učinke. Da biste dali krivotvorene stepenice u kući, pogled "ispod Starina" je obojen bojama s učinkom pozlata. Slikani proizvodi mogu se instalirati u kući i na ulici.

Slikarstvo krivotvorene ograde

Hladno kovanje: ograde za stepenice to čine sami (2 video)

Opcije za stepenice s kovanim elementima (55 fotografija)

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Čitaj više