Hall sa stubištem: dizajn značajke i aranžmani

Anonim

Prisutnost stubišta u hodniku je opcija koja se često pretpostavlja pri razvoju projekta za privatne kuće i dva razina apartmana. Prvi dojam često ovisi o dizajnu ovog dijela prostora (to se odnosi na vlasnike i goste). Odaberite dizajn hodnika u privatnoj kući s stubištem je težak, jer dizajn dizanja ne smije se uskladiti samo s ostalim detaljima, već i odgovarati osobnim preferencijama.

Osnovni zahtjevi za stepenice

Sve unutrašnjost hodnika i hodnika, gdje se nalazi stubište na drugom katu, postavite ton nekoliko glavnih čimbenika:

  • Dizajn stubišta;
  • Način njegovog položaja u prostoru;
  • Vanjski dizajn.

Detalj interijera treba skladno upotpuniti druge stavke unutar. To se također odnosi na završnu obradu, koja se koristi za druge površine. Uzimaju se i okolni dekorativni pribor.

Dizajn hodnika s stubištem

Osnovni zahtjevi opisani su na sljedeći način:

  • Snaga i trajnost cijelog dizajna. Za proizvodnju morate koristiti samo određene materijale: beton, prirodni kamen, metal, prirodno drvo. Calem staklo je također dobra opcija temelja koja se pojavila nedavno. Odgovoran pristup izboru materijala učinit će da popravak neće trebati jako dugo vremena.

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

  • Prikladna širina i visina koraka. Parametri moraju zadovoljiti karakteristike osobe u smislu strukture tijela. Dakle, širina lijepljenja treba odgovarati veličini noge - od 20 do 30 cm, a visina koraka nije više od 20 cm.

Optimalne dimenzije stepenica

  • Jedan od ožujka ne bi trebao imati više od 12 koraka. Često se koriste posebni zakretni dijelovi s koracima, omogućujući vam da razbijte duge dijelove u nešto kraće.
  • Potrebna je ograda za stvaranje najsigurnijih struktura. Upravljačka uprava s jedne strane bit će dovoljna ako govorimo o nereasu od voljenih stepenica. Visina ograde mora biti 90-100 cm, a udaljenost između balustera nije više od 15 cm.

Dimenzije ograde za stepenice

  • Svakako koristite posebne obloge. To su takozvani dodatni ledci na stubama tako da površina nije previše skliska. Glavna stvar je da su pouzdano fiksirani na svoje mjesto. Širina stepenica na drugom katu se vizualno lako podešava kada se koristi odgovarajuće staze tepiha.

Anti-klizni slojevi na stubama

  • Za dizajn stepenica važna je prisutnost dovoljne razine osvjetljenja. Tijekom dizajna moguće je osigurati poseban otvor prozora, tako da je udobno premjestiti u dan i noću. Skonce i male točke svjetiljke također pomažu u pripremi prostora, same stropa, ugodnije i udobne.

Članak o toj temi: Značajke stepenica od nehrđajućeg čelika: vrste i prednosti [potrebne komponente]

Stepenice za rasvjetu

Odaberite stil stepenica

Dopušteno je odbiti od trenutnog dizajna kuće u cjelini, ali možete odabrati vlastite opcije. Ukupni stil treba ostati skladan.

Klasičan

Ovaj stil, prema mišljenju stručnjaka, pripada stupnjeve strukture od materijala kao što su mramor ili granit, plemenite sorte drveta. Teksture prirodnih kamena, prigušeni tonovi, očuvanje suzdržanosti, sažeti i elegantni oblici postaju izvrstan ekskluzivni dodatak.

Dekor je dopušteno koristiti različite elemente:

  • Ograda s balasinima.

Stubište s balusterima u klasičnom stilu

  • Kovrče krivotvorenog metala.

Stubište u klasičnom stilu s krivotvorenim ogradom

  • Navojni podaci, recimo bilo koju od njihovih opcija.

Drveno stubište s navojnim likovima

Prekomjerna predgrađa i hrabrost nisu dopušteni. U suprotnom, izgled se ne može opisati kao pripadnost klasicima.

Podrška s odgovarajućim dodatkom sastoji se od:

  • Desktop svjetiljke;
  • kovani elementi dekor;
  • Naočale ili stol, na temelju stabla;
  • Tepisi s zanimljivim crtežima, ali u niskim tonovima;
  • guste monofonske zavjese ili s velikim uzorkom;
  • Strogi ukras.

Hall sa stubištem u klasičnom stilu

Neutralan stil

Proizvodni materijal, oblik boja i dizajna u ovom slučaju mogu biti bilo koji. U tom smjeru, stubište ne postaje središnji element u cijelom sastavu. Prenosi sličnu ulogu u okolnom prostoru, pribor. Rješenja mogu biti nekoliko.

Machi se često izvodi pomoću jednostavnih i suzdržanih tonova koji nemaju višak. Dopušteno je koristiti bilo koji materijal, nedostajuća ograničenja.

Posebno je važno da se sklad stvara s tim detaljima koji su već nadopunjeni interijerom.

Ulazna dvorana s neutralnim stubištem stila

Moderan

Stil je dobar u tome što uključuje mnoge druge destinacije, to je urbanizam i umjetnost deco i high-tech i minimalizam. Moguće je iskoristiti raspored okoliša sa specifičnim materijalima, naime plastičnim, plastičnim proizvodima, bilo kakvim metalima i staklom.

Dizajn hodnika sa stubištem u modernom stilu

Clinker pločice, napravljene u avangardnim bojama, velika je opcija za samu katu. Neon pozadinsko osvjetljenje neće biti suvišno. High-Tech pretpostavlja prisutnost kromiranih dijelova završetka u kombinaciji s niklom. Oni potječu na ljestvici i ograde i nastaviti u drugim elementima ulaza u unutrašnjost.

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Zemlja

Obilje tekstila i prirodnih materijala, među kojima su drvene temelje glavna razlikovna obilježja ovog dizajna. Općenito, tekstil mora biti prisutan u bilo kojem dijelu dizajna - ne samo u odnosu na dio s koracima, već iu ostatku ukras. Tepisi, jastuci, zavjese i kel - ovdje bi se trebale presjeći slične nijanse u boji.

Hodnik sa stubištem u seoskom stilu

Svi elementi ovise o materijalu koji se temelji stubište. Opcije poput masivnog hrasta samo pokvare sve. Potrebno je podržati atmosferu kućne udobnosti, jednostavne i uredne.

Hodnik sa stubištem u seoskom stilu

Na videu: 20 nevjerojatnih stepenica, za koje je vrijedno graditi kuću.

Konstruktivne značajke stepenica

Sljedeće opcije za stepenice su bile najčešće u privatnim kućama:

  • Ravno s jednom maršom. Sastoji se samo u jednom ožujku, koji se nalazi uz prostor sa zidom. Idealno rješenje za situaciju s dugim uskim hodnikom. Dizajn vam omogućuje da učinkovito koristite prostor na dnu, tako da dizajn hodnika sa stubištem u privatnoj kući će biti još praktičniji.

Članak o temi: Stubište i rukohvate: Glavne sorte, proizvodnja i ugradnja (+86 fotografija)

Izravno stubište u hodniku

  • S posrednim mjestima. Glavna prednost je kompaktna izvedba koja će vam omogućiti da uštedite prostor pod bilo kojim uvjetima. Hodnik postaje prostraniji ako se pravilno približavate svom aranžmanu.

Stubište s igralištem u hodniku

  • S koracima za trčanje. U takvim okolnostima, odsutnost zakretnih igrača je karakteristično. Njihovo mjesto zauzimaju trapezoidni oblik. Izvrsna opcija za uporabu u malim hodnicima.

Stubište s ukupnim koracima u hodniku

  • Vijak (curvilinear). Stepenice posebnog dizajna, gdje su koraci pričvršćeni na potporu središnji stup. Zahvaljujući tome, proizvod se može instalirati u hodniku bilo gdje. Glavno dostojanstvo u kompaktnosti veličine. Proizvodnja uključuje korištenje mogućih materijala.

Vijak stubište u hodniku

Korištenje čvora koraka određene vrste također utječe na dizajn stepenica i hodnika s drugog kata:

  • Na Kouosru. Praktična, tradicionalna vrsta fiksacije. Kosourch je element stubišta koji se koristi kao podrška. Distribuira se svim opterećenjem iz drugih detalja. Kosomeri se dodaju u količini jednog ili dva komada.

Stubište na jednom i dva cOSOS

  • Na rastu. Koraci su pričvršćeni za iznutra. U najvažnije je da je većina obrazac ravan ili curvilinear. Zbog toga se čini priliku za primanje lijepih proizvoda bez obzira na to koje su materijali postali glavni u proizvodnji.

Ljestve na vladama

  • Na parodama. Metoda veze koja je nova. Često se koristi za moderne ili minimalističke stilove dizajna. Sami koraci su fiksirani na bolnice. Ispada takav učinak da su koraci angažirani u zraku. Takvo stubište u uskom hodniku izgleda vrlo zanimljivo.

Stepenice u Bolzakh

Na videu: glavne vrste stepenica.

Značajke dizajna hodnika sa stepenicama

Neke nijanse treba uzeti u obzir kada se jedna ili druga opcija koristi za dizajn prostorije:
  • Zidovi, kat sa stubištem mora biti izveden u jednoj shemi boja. Tada će se svi proizvodi uskladno međusobno kombinirati.
  • Dizajn stubišta - logički nastavak hodnika. Važno je pronaći podudarnost između boje i materijala, kao i dizajn vrata, prozora otvora, ogledala, okvira za fotografiju.
  • Važno je obratiti pozornost na koji se obrazac koristi za stepenice i za okolne stavke. Sve treba uskladiti jedni s drugima.
  • Vrsta rasvjete je odabran ovisno o tome koji je odabran dizajn hodnika i stepenica. LED bod osvjetljenje se koristi u modernim interijerima, a zidni sconces - u klasici.
  • Dobivanje prostranog hodnika dostupna je pomoću velikih ogledala. Uostalom, sva radna površina vizualno povećavaju područje.
  • Dekorativni sctit niche će postati izvrstan dizajn za prostor, na kojem se nalaze stubište.

Članak o toj temi: Vrste i prednosti drvenih stepenica [Faza Mogućnosti izvedbe]

Duga hodnik

Hall i predsoblje - dvije funkcionalne sobe koje prostor treba biti podijeljen u ovom slučaju. Različite rješenja boja i dekoracija omogućuju vam da stvorite ispravan vizualni dojam. Prihvatljiva ugradnja posebnih particija, čiji je dizajn određen okolnim elementima.

Dugi hodnik sa stubištem

Dobra mogućnost je korištenje različitih podnih premaza. Praktični materijali kao što su linoleum ili pločice prikladni su za hodnik. Za dvoranu se preporučuje da odaberete više dekorativnih rješenja - tepih ili parket, laminat.

Dugi dizajn hodnika sa stubištem

Korištenje zrcalnih ormara također pomaže podijeliti prostor hodnika. Figurice, cvjetne vaze i obiteljske fotografije postat će dobri dodaci.

Dugi dizajn hodnika sa stubištem

Širok koridor

Usko linoleum ili pločica - sorte premaza koje će praktično nadopuniti takav interijer hodnika sa stubištem. Završni materijal u privatnoj kući trebao bi biti otporan na vlagu i bilo kakvu kontaminaciju.

Evo samo nekoliko mogućih materijala:

  • kamen na umjetnoj osnovi;
  • ukrasne plastične ploče;
  • Pranje boje.

Prostrana dvorana dizajn sa stubištem

Višestruki stropni i podne obloge, razna otopina u boji, kombinacija završnih materijala - sve to pomaže da se dvorana dvorana doista jedinstvena. Preporučljivo je instalirati nekoliko izvora svjetlosti tako da je rasvjeta ujednačena. Ako je koridor prilično prostran, tada unutar potrebnog izvornog namještaja nalazi se unutra.

Veliki ulazni hodnik sa stubištem

Također možete dodati dekorativne elemente za samu ljestvicu u obliku krivotvorenih ograda, raznih kovrčavih elemenata sposobnih za izradu pojedinca za dizajn.

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Mala županija

Ovdje je važno da je prostor u hodniku funkcionalan, praktičan. Vrijedi se brinuti o očuvanju udobne, udobne atmosfere, čak iu uskoj sobi. Mali hodnik je povezan s ozbiljnim operativnim opterećenjima, stoga praktičnost postaje najvažniji zahtjev za završnim materijalima.

Mali dizajn hodnika sa stubištem

Keramičke pločice, čvrsto linoleum - prikladne opcije koje mogu ukrasiti unutrašnjost hodnika sa stubištem čak iu maloj privatnoj kući.

Mali dizajn hodnika sa stubištem

Luksuzne stepenice u unutrašnjosti hodnika

Elitne stepenice se ne razlikuju mnogo od standardnih opcija. Je da koristite samo visokokvalitetne materijale, neobične stavke dekor. Dekorativnost postaje značajnija od praktičnosti. Dodaje se pozadinskom osvjetljenju, sve vrste krivotvorenih, isklesanih, prikladnih drvenih dijelova.

Elitno stubište u unutrašnjosti hodnika

Ne zaboravite na protuklizne premaze ili prostirke za korake, što savršeno nadopunjuje cjelokupni dizajn hodnika sa stubištem.

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Ako ispravno pristupite izboru stepenica za hodnik, to može biti jedan od najzanimljivijih stavki u unutrašnjosti. Bez obzira, elita je proizvodi ili ne. Korištenje tepiha će dodati strukture praktičnosti. Osim toga, takvi proizvodi izgledaju bolje protiv ostatka interijera. Ostaje samo odabrati kombinaciju. U ovom slučaju, stubište će oduševiti i vlasnike i goste.

100 ideja kako organizirati prostor ispod stepenica (1 video)

Lijepe i praktične stepenice u unutrašnjosti (70 fotografija)

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Čitaj više