Dekoracija metalnog stubišta s drvom: Metode okvira

Anonim

Metalno stubište je jedna od sorti takvih struktura, koje se odlikuje trajnosti, pouzdanosti i trajnosti. Takve strukture su ugrađene i vanjske zgrade i unutar stambene zgrade, pružajući udoban uspon na drugi kat, potkrovlje ili potkrovlje. Stepenice na metalnom okviru danas su predstavljene različitim konfiguracijama, jer zahvaljujući modernim metalnim tehnologijama, bilo koji, čak i najsloženiji oblik može se napraviti.

Međutim, bez završetka, takve strukture se ne razmatraju. Goli okvir nije punopravno stubište. Na suvremenom tržištu prikazan je veliki izbor završnih materijala. Drvo je osvojilo najveću popularnost. Upravo taj prirodni materijal savršeno se usklađuje s hladnim metalom, otkrivajući dizajnere najširi prostor za utjelovljenje njegovih ideja.

Značajke dizajna

Metalni okvir - jaka baza za stepenice. Koristi pluća za njegovu proizvodnju, ali ujedno i jake metalne legure koje ne podliježu koroziji, trošenju i deformacijama. Takve strukture mogu imati bilo koji oblik, najčešći modeli ožujka i vijaka su najčešći.

Prije nego što zaustavite svoj izbor na ovoj vrsti stubišta, to je vrijedno upoznati s njihovim glavnim značajkama i odmjeriti sve "za" i "protiv":

  • Stepenice na metalnom okviru samo je malo skuplje od sličnih drvenih, ali jeftinijih betonskih monolitnih struktura.
  • Metalna baza može se kombinirati s drugim materijalima, a stablo je najuspješnije rješenje.
  • Može se uočiti nedostatak škripa koraka. U tim modelima, nosač nosač potiče metal, elementi okvira su čvrsto spojeni zavarivanjem.
  • Za razliku od potpuno drvenih stepenica, metalne strukture dugi služe. Elementi nisu izloženi vlazi, a spojevi se ne uklanjaju od intenzivnog rada.
  • Proizvodnja željeznog stubišta se izrađuje u dvije faze: instaliranje metalnog okvira u konstrukcijskoj fazi konstrukcije i završavanju s drvom nakon unutarnjeg dizajna cijele kuće.

Stepenice na metalnom okviru s drvenim koracima

Okvirni materijal

Da biste dovršili metalno stubište, možete koristiti različite vrste drva. Od određenog izbora ovisit će o tome što je struktura kao rezultat proračunska opcija ili skup element unutarnjih poslova. Također, izbor drva u velikoj mjeri određuje operativne kvalitete budućeg proizvoda - bilo da je to skromno stubište za rijetku uporabu ili model otporan na udarce s visokom toplinskom i zvučnom izolacijom.

Članak o toj temi: Kako odabrati kompaktno stubište na drugi kat [glavne vrste dizajna]

Oblaganje stubišta na metalnom okviru može se izvesti iz takvog drva drva, kao što su:

  • Hrast. Poznat je po svojoj snazi ​​i trajnosti. Prikazano u širokom rasponu boja: od svijetlo žute do crveno-smeđe nijanse. Ovo drvo također ima jednu značajku - tijekom vremena, niz je malo tamno, stjecanje dubokih i plemenitih tonova.

Bruksi Dube

  • Pepeo. Ne inferiornije od svog prethodnika u snazi. Ima siću nijansu i jedinstveni vlaknasti uzorak, u strukturi ovo drvo je više porozniji od hrasta.

Četkanje pepela

  • Bukva. Pasmina je čvrsta i gusta, ali je lako rukovati. Ima lijepu i jasnu teksturu s prugama. Od bukve najčešće prave kovrčave i savijene predmete.

Bruke Buka.

  • Crnogorične stijene. Cedar, bor, ariform se često koristi za pokrivanje stubišta. Pine je najjeftiniji, ali nema visokih performansi. Takvi materijali se koriste za trim samo na onim mjestima gdje nema potrebe za korištenjem skuplje i izdržljivog drva.

Bor

  • Egzotične stijene. Pripisuju se Wenge, Tick i Merbauu. Njihov glavni plus u različitim bojama: od limun-žute do duboke ljubičaste, zasićene crvene i crne tonove. Osim estetske privlačnosti i dekorativnosti, odlikuje se snaga i duži vijek trajanja.

Bruksi Merbau

Za nijansiranje drvene ploče najčešće koristi veo. Ako želite spremiti, odaberite bilo koju opciju dostupne po cijeni. Glavna stvar je da je to svijetlo drvo.

Slikarstvo drva Morilka

Kriteriji za odabir metalnih stepenica

Suočavanje željeznog stubišta s drvom je u većoj mjeri dekorativni dizajn okvira. Međutim, još uvijek je potrebno odabrati takve materijale za završnu obradu, što bi značajno poboljšalo tehničke karakteristike budućeg proizvoda. Na izlazu bi trebao biti jak, udoban i siguran za rukovanje stubištem.

Da biste odabrali kvalitetan materijal za suočavanje, vrijedi obratiti pozornost na sljedeće kriterije:

  • Maksimalna dopuštena vlažnost rezanog drveta ne smije prelaziti brojke od 12%. Loše suho drvo je često uzrok deformacije stubišta ili njegovih elemenata.
  • Ne bi trebalo biti pukotina, čipova i drugih nedostataka na površini materijala. Odaberite samo glatko drvo, onaj koji je plodan na dobrim strojevima.
  • U strukturi stabla ne smije biti previše kuja. U suprotnom, materijal će biti loš za obradu, a to su veliki troškovi rada.
  • Odabir ploče također ovisi o mjestu metalnog stubišta - u dnevnom boravku, zauzimajući središnji dio sobe ili u gospodarskom dijelu. Uostalom, estetske karakteristike različitih pasmina nisu iste.

Članak o temi: Značajke dizajna hodnika sa stubištem i mogućim opcijama za aranžman | +70 fotografija

Kako odabrati drvo za stepenice
Odaberite samo visokokvalitetno i dobro suho drvo

Na videu: kako odabrati materijale i komponente za stepenice.

Tehnologija prenošenja metala

Kada ste se odlučili za drvo i kupili drvo za oblaganje u željenoj količini, možete pokrenuti instalaciju. No, prije toga potrebno je napraviti točne izračune i pripremiti alate, bez kojih je nemoguće odvojiti stubište.

Obavezan alat

Za šivanje metalne ljestvice s drvetom s vlastitim rukama, trebat će vam sljedeći popis alata:

  • Perforator i odvijač;
  • Elektrolovka za materijal za piljenje;
  • Planer, datoteka, emery papir;
  • čekić, gumeni cizyanka, prolaz;
  • rulet, razina izgradnje;
  • Skup ključa, vijaka.

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Pripremni rad

Za šivanje metalnog stubišta, nije dovoljno da biste dobili potrebne alate. Od pravilno izvedenog pripremnog rada ovisit će o tome koliko je pouzdan, izdržljiv i prikladan za korištenje dizajna.

Dakle, što treba učiniti:

1. Uz pomoć ruleta, izmjerite svaku fazu željeznog stubišta, kao i njegove bočne dijelove i duljinu ožujka.

2. Dobiveni podaci bilježe se na listu i čine oznaku potrebnih dijelova na ribe.

3. smanjiti sve potrebne površine prikladnih veličina, grubih rubova koji se liječe s datotekom i oštrim kutovima - Emery.

4. Elementi za pokrivanje koraka za numeriranje, s obzirom na to da će završni proces biti uzet odozdo. Bolje je učiniti na mjestima koja neće biti vidljiva nakon instalacije.

5. Korištenje brusnog papira, zagađuju avion idealnom glatkoću. Možete koristiti brusilice, tako da će radovi ići brže.

6. U zaključku, dovoljno je liječiti sve drvene elemente antiseptikom i čekati njihovo potpuno sušenje.

Izrada stepenica za stepenice

Suočavanje s metalnim trupom

Kada se svi detalji pažljivo obrađuju i spremni za ugradnju, nastavite s okrenutim okvirom. Cijeli proces je sljedeći:

1. Radovi počinju s završnim koracima od ispod-up. Da biste to učinili, položili drvene ljepljive i popravite ih uz pomoć vijaka za samostakanje. Hats elemente pričvršćivanja trebaju se produbiti u pločama po centimetu.

Kako odvojiti metalno stubište s drvetom

2. Ugradite ustanove. Oni se moraju čvrsto uklopiti u okvir, za njihov prilog, koristimo i vijke za samozadočavanje s metalnom vježbom.

Članak o toj temi: Proizvodnja drvenog spavaonica stubište: Izračun i poučavanje o samostalniku

Kako odvojiti metalno stubište s drvetom

3. Počnite sastaviti elemente ograde. Balaasini su instalirani na stubima duž rubova, na poleđini pozornice koje zajebemo vijke. Podržavajući elementi poželjni su dogovoriti s intervalom od 15-20 cm. Sljedeći, nevjernici na instaliranim balasinima.

Kako odvojiti metalno stubište s drvetom

Ako želite, moguće je obložiti stablo i preostali dio okvira. Ali ova je opcija potrebna samo ako metalne strukture imaju neke nedostatke.

Metalne ljestvice

Montaža s leđa

Osobitost ove metode za obradu je da su drveni dijelovi složeni na vrh okvira, a vijci za samozaštit su zategnuti od njega. Prvo morate izbušiti rupe u samom metalu na pravim mjestima pod pričvršćivanjem. Samo pripremite posudu za hladnu vodu unaprijed kako bi sastavili bušilicu - često metal u takvim okvirima ima debljinu od 5-7 mm.

Promjer rupa treba biti takav da je u budućnosti vijci lako kroz njih prolazili.

Koraci za pričvršćivanje do metalnih stepenica

Zatim idite na instalaciju svakog koraka. Ovdje je sve vrlo jednostavno. U početku, potrebno je napraviti podlogu iz šperploča i popraviti ga na okvir pomoću montažnog ljepila s učinkama za punjenje. Samo nemojte koristiti montažnu pjenu umjesto ljepila - presuši se tijekom vremena, što će dovesti do izgleda neugodnog škripa.

Na vrhu supstrata stavite lijepljenje i privucite ih na poleđini vijcima kroz pre-dovršene rupe u metalu. Što se tiče rizika, tehnologija njihove instalacije se ne razlikuje od gore opisanog postupka.

Ugradnja koraka na metalni okvir s leđa

Vanjski ukras stepenice

U završnoj fazi ostaje za šivati ​​stražnju stranu i odvojiti stranu stubišta. To se može učiniti pomoću pločastih ploča, suhozidom ili oblogom. Prvo pripremite pojedinosti željene veličine i nosimo bočnu liniju prema vrsti konusa, bolje je koristiti drvene panele. Donji dio stubišta je zatvoren gipsanom pločom. Pričvršćivanje Izvodimo uz pomoć vijaka za samo-tapkanje.

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Nakon obrtanja metalnog stubišta, stablo ne smije zaboraviti na konačni barkod iz kojeg će ovisiti krajnji rezultat. Osim toga, obloženi dijelovi stubišta pokrivaju boju na stablu ili otvorenom laka, obojenom ili prozirno - tko voli što.

Metalne pukotine i instalacija balaasine (3 videa)

Stepenice s djelomičnim i cijelom obradom (48 fotografija)

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Kako odvojiti stubište u kući: odabir materijala za oblaganje | +65 fotografija

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Kako odvojiti stubište u kući: odabir materijala za oblaganje | +65 fotografija

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Kako odvojiti stubište u kući: odabir materijala za oblaganje | +65 fotografija

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Kako odvojiti stubište u kući: odabir materijala za oblaganje | +65 fotografija

Kako odvojiti stubište u kući: odabir materijala za oblaganje | +65 fotografija

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Kako odvojiti stubište u kući: odabir materijala za oblaganje | +65 fotografija

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Kako odvojiti stubište u kući: odabir materijala za oblaganje | +65 fotografija

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Značajke ukrašavanja metalnog stubišta s drvom: izbor materijala i tehnologije rada

Čitaj više