Kako napraviti kutiju gipsane ploče u kupaonici - korak po korak poduku

Anonim

Što ne govori, i inženjerske komunikacije u kupaonici (cijevi i kanalizacijske cijevi) izgledaju, recimo ravno, ne sasvim estetski. Stoga ih pokušavaju sakriti od pogleda, ohrabrujući različite elemente. Postoje mnoge metode maskiranja, ali jedan je najčešći u sadašnjosti. Ovo je kutija gipsane ploče za kupaonicu.

Najnevjerojatnija stvar je da je ovaj dizajn jednostavan, ali u isto vrijeme točno prikladan za sve zahtjeve za elemente vlažnih prostora - iu otpornosti na vlagu, te snagom i izgledom.

Kako napraviti kutiju gipsane ploče u kupaonici - korak po korak poduku

Banner u kupaonici

Važno!

Takav okvir mora biti izgrađen na takav način da pristup svim sustavima za obavljanje ne samo preventivnog rada, već i sa slobodnim situacijama.

Stoga je potrebno razmisliti o svemu prije početka sastavljanja posla.

Montage Karcasa

Kutija za kupaonicu od gipsane ploče sugerira prisutnost okvira koji je izrađen od metalnih profila. Ako je okvir odlučio zatvoriti vertikalno stojeće cijevi, obično se nalazi u kutu sobe, tada će struktura okvira biti tri profila koji čine jednako predsjedani trokut u poprečnom presjeku.

Dvije će biti vezane uz susjedne zidove.

Kako napraviti kutiju gipsane ploče u kupaonici - korak po korak poduku

Označavanje i instalacija

Vrlo važna komponenta u okviru trupa ispod suhozida je provesti točna mjerenja. Da biste to učinili, izmjerite udaljenost od zida do vanjskog ruba cijevi. To je za ovu veličinu prikazat će se okvir okvira. Ne zaboravite izmjeriti duljinu cijevi za precizno obrezivanje profila.

Prije svega, instalirani su profili, koji su pričvršćeni na zidove samoizgrade. Da biste to učinili, trebat će vam perforator i odvijač. Ali treći stalak morat će popraviti dijelove profila do dva prva regala. Dizajn u ovom slučaju je čvrst i krut.

Članak o toj temi: Risper za pod samoproveciranjem: Što bolje

Kako odrediti mjesto intermedijerna stalak? U tu svrhu, okomitovi se provode s mjesta ugradnje dvaju zidnih profila. Njihovo raskrižje i postoji mjesto za vas.

Usput, moguće je montirati ovaj stalak:

  • na zidove koji koriste posebno proizvedene kutove;
  • Na voljenih regala s narezanim profilima.

U načelu, obje metode su dobro rješenje. Ali najčešće još uvijek majstori koriste potonje (fotografiju ispod). On je lakši.

Pažnja!

U slučaju da se inženjerske komunikacije nalaze u kutu sobe, morat ćete organizirati punopravnu kutiju koja se sastoji od tri lica.

Za to morate instalirati dva odvojena regala iz zida, koja će biti pričvršćena na hladnjak i međusobno povezivanje. Cijena takvog rješenja se povećava.

Kako napraviti kutiju gipsane ploče u kupaonici - korak po korak poduku

Koroba

Članci na temu:

Plesačica iz gipsane ploče

Ploča za cijevi

Conditioning Boxboardboard

  • Prvo, ploče od gipsanih ploča su pripravljeni, koji su opisani upravo u veličini pravokutnih lica kutije. Imajte na umu da kupaonice moraju koristiti gipsanu ploču otpornu na vlagu.
  • Drugo, materijal narezan na komade je fiksiran na odredište samoprovjerom.
  • Nakon svega ovo je završeno.

Kao što možete vidjeti, u ovom procesu ništa nije teško. Ali to je bila tehnologija instalacije neselektivnog okvira za kupaonicu. Kao što je već spomenuto, potrebno je osigurati u dizajnu iz profila za suhozik koji ovaj uređaj mali otvor za gledanje, s kojim bi bilo lako pregledati i preventivno raditi.

Kako to može biti učinjeno ne rastavljati cijeli dizajn u hitnim situacijama? Naravno, možete instalirati na jednu od regala petlje koje su objesila mala vrata.

Kako bi to učinili, to će uzeti pravokutni metalni okvir iz profila za suhozidom, prekriven komadom suhozidom. To jest, trebala bi postojati punopravna vrata. Ali dovoljno je to učiniti.

Članak o temi: Osnovni kvarovi aparata za kavu

Postoji način lakše. Komad ploče od gipsana je pričvršćen na nekvanterijski okvir, izrezan točno u veličini. Nakon toga, kutija će biti obložena keramičkim pločicama. No, pločica na prednjem dijelu kutije mora se staviti na takav način da se ne preklapa mjesto privrženosti na profile, to jest, vijci.

Kako napraviti kutiju gipsane ploče u kupaonici - korak po korak poduku

Shema instalacije okvira

Za što je potrebno? U slučaju freelance situacije, vijci se mogu odvrnuti i ukloniti prednju ploču. Ali ova opcija izgleda vrlo lijepo, jer su vidljivi zatvarači.

Stoga, za uređenje i legendu o ovom izgledu, praznine ostavljene pod pričvršćivačima ukrašene su posebnim dasačima (i postaju nevidljivi).

Horizontalne kutije

U načelu, ovaj dizajn se ne razlikuje mnogo od vertikalne složenosti i proizvodnje. Jedino što stručnjaci obratite pozornost na neke dodatke.

Na primjer,

  • Pod u kutiji bi trebao biti malo iznad površine podne baze same sobe.
  • U kutiji je potrebno ostaviti malu rupu na dnu (čak i jedan je bolji). Ako se pojavi u cjevovodima da teče, voda će prvo početi propuštati podatke o rupi. To će spriječiti probleme vezane uz poplave susjeda donjeg poda.

Kako napraviti kutiju gipsane ploče u kupaonici - korak po korak poduku

Puna kutija

Koristan savjet

  1. U slučaju da je kutija instalirana na cijevi za grijanje, potrebno je osigurati odljev toplinske energije kroz posebno izrezane rupe na gornjoj ploči.
  2. Prije instaliranja ploča za gipsano, potrebno je, bez neuspjeha, da biste izradili cvorts rubova kako bi osigurali visokokvalitetnu ulogu uloga.
  3. Prije polaganja pločice, kutija je potrebna za rukovanje premazom.

Kako napraviti kutiju gipsane ploče u kupaonici - korak po korak poduku

Vrata na kutiji

Zaključak na temu

Sada temeljito razumijete kako napraviti kutiju gipsane ploče u kupaonici vlastitim rukama. Nema ništa teško. Pa ipak, mnogi čitatelji, sigurno, imaju bilo kakva pitanja koja će vam pomoći da odgovorite na videozapis na ovoj stranici. Neka bude za vas neku vrstu upute za uporabu. Dobar popravak!

Članak na temu: Cock Stitch Cross Scheme: Besplatno preuzimanje, setovi berbe, zlatne piletine, članaka i mini grafikoni s mjesecom

Čitaj više