Dekorativni kutni kamin od suhozida Učinite to sami

Anonim

Drevna engleska tradicija vrlo je čvrsto ušla u slavenske kuće. Hladne kišne večeri su tako lijepi sjediti pokraj kamina.

Vrsta plamena čini atmosferu u kući udoban, opušta se, time i stvara posebno raspoloženje. Naravno, danas suvremeni sustavi grijanja mnogo učinkovitiji s grijanjem stanova, ali se ne mogu natjecati u udobnosti s veličanstvenim kaminom.

Dekorativni kutni kamin od suhozida Učinite to sami

Kamin je oduvijek bio ukras koji je dao sobu za plemstvo i status

Kamin - ne luksuz

Ne samo toplo, kamin je luksuzan i izuzetan detalj apsolutno bilo kojeg interijera. Međutim, oni koji žive u stanu često padaju samo da uzdaju nemogućnost instaliranja tako div.

Ali postoji prekrasan izlaz - napravite lažnu kutiju i integrirajte obični električni kamin u njemu. Ova se opcija može napraviti vlastitim rukama.

Članci na temu:

Dekorativni kamin od suhozida Učinite to sami

Portal za kamin s vlastitim rukama

Uređaj i izgled

Ukrasni kamin sastoji se od posebnog slučaja i ugrađene opreme. Možete ga instalirati bilo gdje, ali najrelevantniji će izgledati u najvećoj sobi. Kućište se može izvesti iz bilo kojeg materijala otpornog na vatru.

Dekorativni kutni kamin od suhozida Učinite to sami

Instaliranje komore i okrenuti prema kutu u kući u izgradnji

Ali najuspješniji za takav rad bit će korištenje gipsane ploče. Ovaj materijal je vrlo lagan, izdržljiv, dobro za rukovanje. A cijena je vrlo profitabilna, u odnosu na druge materijale.

Također, gipsboard ima još jednu prednost - lako se suočava:

  • Dolomit;
  • Kamen;
  • keramičke pločice.

Za početak, morate odlučiti o mjestu dodijeljenom pod kaminom. Može biti bilo koji zid, ali ako govorimo o stanu, nije tako lako pronaći slobodan zid.

Članak o temi: Što je bolje pranje visokog tlaka?

Osim toga, dizajn će biti istaknut i time, da zauzme višak prostora. Najbolja opcija je kutni kamin gipsane ploče. U svakoj sobi postoji slobodan kut, a prostor će biti pod utjecajem minimuma.

Tada bi se trebala odlučiti o dimenzijama kamina i njegovom izgledu. Postoji nevjerojatan broj svih vrsta završnih obrada. Možete doći do dizajna ili odabrati odgovarajuću opciju na fotografiji na našoj web stranici.

Dekorativni kutni kamin od suhozida Učinite to sami

Mogućnost kutnog kamina u seoskoj kući s dimnjakom

Dekorativni kutni kamin od suhozida Učinite to sami

Električni kamin u visokoj zgradi

Bilješka. Projekt kamina je lako sacrtati na papiru, za to je potrebno samo odrediti dimenzije proizvoda i uzeti u obzir debljinu zida.

Ugradnja kamina

Dakle, nakon što ste sami pokazali sve detalje, nacrtajte detaljnu skicu - crtež gdje će biti označene točne dimenzije. Zatim će pomoći korak po korak.

Priprema materijala

Prema crtežu, trebate izračunati potrebnu količinu materijala:

  • metalni profil;
  • vijci samo-tapkanja;
  • gips ploče;
  • prajmeri;
  • kit;
  • Materijali za završnu obradu i uređenje.

Instrumenti

Prije početka instalacije važno je pripremiti sve alate koji će biti potrebni tijekom instalacije:
  • Hammer bušilica;
  • Duga linija;
  • Bugarski ili hacksaw;
  • Corolninic;
  • Razina lasera ili konstrukcije;
  • Električna jigsaw.

Označavanje i instalacija

Obilježavanje se može izvršiti s olovkom, ali je bolje koristiti crnu (boju) marker, bolje je vidljivo i teže slučajno izbrisati.

  • Mjesta na kojima će se montirati metalni profil, morate čitati ravnu liniju na podu i na zidu. Tada je profil vodiča fiksiran na pod, a regali su instalirani. Nakon toga, svi elementi dobivenog dizajna su fiksirani s kratkim vijcima za metal.

Dekorativni kutni kamin od suhozida Učinite to sami

Dakle, o tome, izgleda kao metalni okvir za električni kamin

Pažnja! Ako se u dekorativnom dizajnu postavi električni kamin, potrebno je unaprijed označiti zid i provesti električne žice u njoj.

  • Nakon što je metalni dizajn spreman, potrebno je izrezati dijelove potrebne veličine iz suhozida i ugraditi okvir. U isto vrijeme, vijci za samo-tapkanje trebaju biti malo zarobljeni u debljini lista tako da kape ne strše iznad površine.

Članak na temu: nekoliko ideja za odabir spavaće sobe

Dekorativni kutni kamin od suhozida Učinite to sami

Prije svega, kamin je umetnut, povezan je, a tek nakon toga okvir je obrubljen suhozidom

  • Pričvrstite materijal otporan na toplinu na vrhu peći. To je potrebno ako namjeravate koristiti svijeće.
  • Sve je spremno, ostaje samo zatvoriti šešire vijaka i sve spojeve između plahta za gipsane ploče. A kad se suši, morate pijesak površine i pripremiti.

PRIMER je potreban da proširi radni vijek trajanja završnog materijala. Nemojte uštedjeti na činjenicu da će u budućnosti uštedjeti na popravku.

Opcije završne obrade

Različiti materijali pogodni su za dekorativne završne obrade kamina. Najlakši način da završite - bojanje ili lijepljenje s pozadinom (film). A ako želite izdati kamin rafiniraniji, pogodni su keramičke pločice, umjetni kamen i pločice.
  • Samoljepljivi film ili pozadina "ispod opeke", naravno, je opcija proračuna, ali i praktičnost odgovara cijeni. Takav "lažni" brzo će biti otkriveno. Keramička pločica je mnogo bolja za imitacija prirodnog kamena ili cigle. Zahvaljujući širokom rasponu lako stvoriti iluziju mramora, stare opeke ili kamena.
  • Druga izvedba može biti naljepnica oblikovanja ili dekorativnog štukature. Takav kamin će biti predivno uklapanje u klasični interijer. A ako želite stvoriti engleski stil - završiti je pogodan s drvenim rezbarenim panelima.

Važno! Panel se mora liječiti antisepticima tako da ne trune i ne pokvare se od topline koju emitiraju kamin.

  • Posebnu pozornost treba posvetiti pribor. Oni mogu poslužiti vaze s cvijećem, svijećnjacima, prekrasnim svijećama, neobičnim okvirima s fotografijama, jajima, knjigama, porculanskim figuricama i još mnogo toga.

Zaključak

Kamin će postati glavni ukras stana i, bez neuspjeha, okupit će se u blizini cijele obitelji, prijatelja i voljenih. Stoga, ako ste planirali, potrebno je provesti željenu.

Glavna stvar je odrediti financijsku stranu problema i pažljivo ispitati opisane upute. Ili gledati videozapise o kutnom kaminu kod kuće.

Članak o temi: lučni kutovi i njihova primjena

Čitaj više