Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Anonim

Kada obloge zidove i stropove s gipsanim ploče između listova materijala, praznine ostaju neizbježno. I tako da se te praznine ne manifestiraju pod bojom ili pozadinom, treba provesti obrada gipsana kabartova šavova s ​​posebnim kitom.

Brtvene praznine u suhozidu ne predstavljaju posebnu poteškoću, ali u isto vrijeme - zahtijeva pažljivo izvršenje. U članku detaljno opisujemo slijed operacije šavova, kao i fokusiranje na neke nijanse na kojima ovisi kvaliteta konačne površine.

Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Čvrsti šavovi na stropu

Pripremni rad

Alati i materijali za kit GLK

Prije nego što počnete pripremati trim do završne obrade, potrebno je odrediti kako podići šavove gipsane ploče, kao i kupiti potrebne alate.

Najčešće, za obavljanje ove operacije se koriste:

Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Materijal za brtvljenje

  • Kit za hipinet , Najčešće korišteni materijali kao fogeneralni, unifantt, fuganttt, itd.

    Oni pružaju pouzdano pričvršćivanje rubova GLC i spriječiti pucanje šava ispod cilja nakon sušenja kit.

Bilješka!

Ako planirate primijeniti unutarnju boju na vrh gipsane ploče, onda je bolje koristiti skuplje spojeve za brtvljenje praznina i nepravilnosti zidova.

Za poravnanje zida ispod lijepljenja pozadine ili dekorativne žbuke koriste se pripravci, čija je cijena smještena u jeftinijeg segmenta.

  • Shernaka ojačavajuća traka , Koristi se za preskakanje šava i spriječiti oštećenja.

Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Vrpca-serpeca

  • Preljevi metala na uglovima , Izvedite istu funkciju kao zmija, ali štite rub GLC-a je pouzdaniji.

Što čini šavovi suhozida, shvatili smo, sada je potrebno odabrati alate za obavljanje ovog zadatka:

  • Postupamo postupak punjenja šava pomoću lopatice. Bolje je imati nekoliko lopata različitih veličina pri ruci - možete sigurno ispuniti male nepravilnosti i liječiti parcelu znatnog kvadrata.
  • Raditi s šavovima i slotovima na stropu, trebat ćemo Falcon - posebnu ploču s ručkom na donjoj strani.

    Na ovoj tanjuri možete staviti masu kit i postupno ga upišite s lopaticom kako biste popunili praznine.

Članak o temi: Kako odabrati i koristiti sifon za plin za vodu?

Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Žbuka

  • Za mljevenje nabijene površine koristi se granica s abrazivnom mrežom.
  • Da biste kontrolirali koliko dobro se primjenjujemo na kit, trebate razinu. U ovom slučaju, bolje je uzeti uobičajenu razinu s mjehurić zraka, jer laser u tu svrhu praktički nije prikladan.

Dakle, imamo nešto za trljanje šavova suhozida, spremite potreban alat - i stoga je vrijeme za početak rada.

Priprema šavova za žbuku

Prije guranja šavova na suhozidu, moraju biti pripremljeni na poseban način - inače manja šminka neće prodrijeti u šav, te stoga neće pružiti dovoljno visokokvalitetnog prianja s materijalom od gipsanog ploča.

U idealnom slučaju, pripravak za markice spojeva se provodi na fazi trima:

  • Nakon obrezivanja, rub ploče od gipsane ploče pažljivo je obrađen od strane jahačke gipsane ploče. To je učinjeno kako bi se osiguralo maksimalno gusto pristajanje ploča međusobno.
  • Kada se rubovi obrađuju i poravnavaju, stavite ploču na ravnu površinu i uz pomoć ruba ravnine, uklanjamo kućicu pod kutom 450. Širina i dubina takvog chamfera bi trebala biti od 5 do 10 mm ovisno o debljini GCL-a.

Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Uklanjanje cjedila s bojom nožem

  • Ploče s uklonjivim cjedilom fiksiraju na suhozični okvir s vijcima za samozadočavanje, gledajući svaku ploču je sigurno pričvršćen.

    Što je veći "slobodan potez" ruba ploče, teže je ispuniti spoj i veću vjerojatnost njezina pucanja.

  • Ako trebamo zatvoriti pukotine u već prekrivenoj gyproke zidom, tada se mamci suhozida na suhozidama naprave koristeći nož. Instaliranjem oštrice ispod odabranog kuta obrađujemo rubove listova listova, formirajući produbljivanje u obliku slova V.

    Nakon uklanjanja slike na svim spojevima, potrebno je tretirati površinu zida ili stropa poredmer. Naravno, možete učiniti bez ove komponente, ali visokokvalitetni primer pruža učinkovitije prianjanje kit s gipsanim plahtema trima.

  • Kada se prajmer potpuno osuši, svi zglobovi su srbili s srpnim vrpcom. U pravilu, fiberglass traka se proizvodi sa samoljepljivim premazom, jer njegova primjena ne bi trebala uzrokovati poteškoće.

Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Stezanje izvezene šara srp

  • Serpy Glues točno u sredini zgloba, i ne bi trebalo biti dopušteno iskoristiti dijelove vrpce. Spoj nekoliko traka treba proizvesti brkove, a rubovi moraju ući jedan od drugog najmanje 4-5 mm.

Savjet!

Umjesto likovne vrpce, možete schuch zglobove gaze ili papir trake. U ovom slučaju, prirodno, kvaliteta površine bit će znatno niža.

  • Također u fazi pripreme srpa, ljepili smo sve unutarnje i vanjske kutove našeg dizajna gipsane ploče.

    Alternativa serpianku, kao što smo ranije spomenuli, može obaviti perforirani metalni kutak (na fotografiji).

Članak o temi: Kako odabrati dizajnersku zavjesu za bijelu kuhinju

Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Zaštitne kutove

Liječenje zglobova treseta

Kuhati kit

Dalje, moramo pripremiti sastav koji ćemo utrljati sve zglobove, praznine i nepravilnosti u natkrivenom zidu gipsane ploče.

Za ovo:

Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Kit

  • U čistom kapacitetu (najbolje je kupiti posebno prerasporećenu kutiju) uliti vodenu vodu u količini koja ukazuje na upute od proizvođača šupljina praha.

    Voda treba imati sobnu temperaturu.

  • U vodi, izlijemo suhu komponentu smjese i temeljito promiješajte pripravak s bušilice s posebnom mlaznicom. Brzina rotacije bušilice ne smije prelaziti 600 okretaja u minuti.
  • Smjesa je ostavljena 5 minuta, nakon čega ponovno miješa. Vrijeme uporabe pripremljeno na ovaj način kit je oko 2 sata, jer s velikim količinama rada, učinkovitije će se pripremiti sastav u nekoliko tehnika.

Bilješka!

Nakon sušenja smjese kit, dodavanje vode s ponovljenim miješanjem pripravka nije dopušteno!

Swashlevka šiva

Kada je sastav za žbuku spreman, nastavite na primjenu:

  • Prvo, stavljamo dovoljno veliku količinu mase kit na Falcon - tako da ne radim svake minute do kutije za novi dio.
  • Nakon što ste dobili malu količinu kompozicije s sokolom s lopaticom, utrljajte ga u jaz između ploča za gipsanu ploče. U isto vrijeme, potrebno je osigurati da se smjesa otopi kroz srpne stanice. Tehnika izvršenja rada na šav možete istražiti materijale na web-lokaciji.

Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Bolest

  • Nastavljamo ispunjavati jaz između GLC-a, sve dok cijeli šav nije potpuno uključen. Nakon što će kit početi biti zarobljen, uzimamo široku lopaticu i uklonimo višak, izravnavanje sloja.
  • Zasebno obrađivati ​​nepravilnosti u ploče od gipsa, oštetiti ih, kao i mjesto pričvršćivanja vijaka do okvira.

Nakon primjene kit, neka je suha, a zatim - ponovite operaciju, uzrokujući završni sloj. Ako postoje značajne nepravilnosti ili dovoljno široke praznine između ploča, broj slojeva kit može doseći tri, a ponekad i četiri.

Članak o temi: Kako prilagoditi plastične prozore

Završni sloj je poravnat s širokom lopaticom, nakon čega ćete definitivno kontrolirati površinsku ravninu na razini.

Članci na temu:

  • Brtvljenje šavova suhozida
  • EDGE planovi za suhozidom
  • Brtvljenje križanja gipsboard

Obrada uglova i zglobova

Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Kit

Metoda obrade unutarnjih i vanjskih kutova, kao i zglobova i kape suhozida na zidove i druge elemente nosača, praktički se ne razlikuje od obrade praznina između ploča:

  • Prije obloge šavova na suhozidu u kutovima i na zglobovima, kontrolirajte kvalitetu lijeka tih elemenata srpa. Za veću pouzdanost, sumpor se može primijeniti malu količinu sastava kita - tako da će kut biti pouzdaniji.
  • Kut vrpce za armiranje je prostrano pomoću posebnog kuta lopatice. Radni dio lopatice trebao bi se premjestiti pod akutnim kutom na površinu zida, guranje pripravka za žbuku kroz stanice hrpe ili perforacije metalnog profila.
  • Kao iu slučaju brtvljenja praznina, kut se udaljava u dva prijema: prvo primjenjujemo sloj za bodrenje, nakon čega radimo zalupljenje.

Površinsko brušenje

Potonji koje ćemo morati učiniti je da se iskopam vlastitim rukama.

Fugiranje šavova suhozida: materijali i tehnike

Površinski tretman terek

  • Prije početka brušenja, poravnana površina je osvijetljena snažnom svjetiljkom ili malom reflektorom. To će nam omogućiti da identificiramo moguće nepravilnosti i eliminiramo ih.
  • Provodim brušenje nakon potpunog sušenja i polimerizacije kita. Vrijeme polimerizacije navedeno je u uputama proizvođača završnih materijala.
  • Za brušenje koristite poseban grater s abrazivnom mrežom. Put-tretirane parcele Poravnajte kružne pokrete, pokušavajući ne oštetiti kartonsku bazu GLC.

  • Nakon mljevenja, cijela površina kućišta očišćena je od prašine, a zatim obrađena premamerom. Vrsta temelja ovisi o tome kakvu završnu obradu biramo.

Konačno

Nadamo se da će uputa navedena u ovom članku jasno pokazati kako ugasiti šavove na suhozidu i pripremiti suhozičnu oblogu do završne obrade. Od posebnih poteškoća u ovom zadatku nije predviđena, ali ako želite dobiti savršeno glatku i lijepu površinu, još uvijek morate pokušati!

Čitaj više