Brtvljenje zglobova gipsane ploče - preporuke profesionalaca

Anonim

Za mnoge nije tajna da kada radite s GLC dizajnom, jedan od ključnih kadica je brtvljenje zglobova. Od koliko kvalitativno ovaj rad će se obaviti, integritet i atraktivnost dizajna ovisi u mnogim aspektima - nepravilno zatvorene šavove već mogu dati pukotine u nekoliko tjedana rada.

Da bi se razumjelo kako zatvoriti zglobove, za početak, oni će odgovoriti na pitanje - kako pristati gipsanu ploču?

Brtvljenje zglobova gipsane ploče - preporuke profesionalaca

Lijep šav - neprimjetljiv šav

Pročišćavanje i vrste rubova između listova GCL-a

Brtvljenje zglobova gipsane ploče - preporuke profesionalaca

Serpian na spoju

Počnimo s činjenicom da smatramo vrste uzdužnih rubova. Poprečni rubovi u svim vrstama suhozida (biti jednostavan, otporan na vatru ili vodootporan) uvijek su ravni i nisu zatvoreni slojem kartona.

Što se tiče uzdužnih stranaka - razmotrite sve poznate opcije:

  • Ravno (označeno s kraticom računala). Ovi zglobovi smatraju se crnim i nisu zatvoreni. Takav rub je mnogo češći na gipsanim vlaknima, a ne na GKL;
  • Utapanje na prednjoj strani, polukružna (označena kao Pluk). Blizivanje ove vrste šavova, trebat će vam kit ili sumpor, čija je cijena dovoljno niska. To je ova vrsta ruba koja se najčešće javlja na plahta za gipsane ploče;
  • Mrlje (oznaka - CC). Brtvljenje ove vrste šavova je prava muka za početnike. Putclona za suhozidom se primjenjuje u tri sloja s obveznom uporabom serpanke. Ova vrsta ruba je također često pronađena, kao i gore navedeni Pluk;
  • Zaobljeni (ZK). Prilikom ugrađenog i obrade takve vrste praktičara, ne koristi se posebna traka;
  • Tip polukružnog ruba (plc). Obrada ove vrste spojeva izvodi se u dvije faze, bez šarana;

Pažnja!

Pri ulasku u šavove PLC-ova preporuča se koristiti visokokvalitetni kit koji ima odlične pokazatelje snage.

  • Preklopni rub (FC). To je otprilike isto kao i rub PC-a, ali se najčešće se radi na vlasima otporan na vlagu, koji je pak namijenjen za nacrt završne obrade.

Članak o toj temi: Pregled o snimljivim vratima na tračnicama i valjcima

Dakle, od svega gore navedenog vjerojatno ste već postali jasno što zatvaranje čvorišta suhozida. Što se tiče rubova, pregledali smo samo najpoznatije opcije. Postoji još nekoliko vrsta, ali ne morate znati o njima, jer na police domaćih trgovina jednostavno ih ne pronaći.

Među svim gore navedenim opcijama, najviše u potražnji su Kazneni kod i Pluk, budući da ove vrste nakon instalacije GCC ne zahtijevaju dodatnu obradu i mogu se odmah priključiti na kit.

Preporuke

U slučaju da se ne radi o tvornici, već o samostalnom rubu (ostaje nakon rezanja gipsanih ploča pod željenom veličinom), tada je potrebno biti sofisticiran. Da biste to učinili, koristi se planer ili jednostavan nož - ne postoji temeljna razlika, ali planer će učiniti mnogo lakšim (pokušavam, shvatit ćete da to nije tako teško napraviti glatke rubove). Prilikom obrade rubova potrebno je smanjiti ih pod kutom od 45 °.

Pažnja!

Kada instalirate GLC između listova, ostavite jaz od najmanje 3 mm, a ne više od 7 mm.

Ovaj korak će omogućiti dizajn prilikom mijenjanja razine vlage i temperature mirno smanjiti i proširiti bez ometanja integriteta strukture.

Uz isti cilj, jaz je 1 cm između poda i GCl, i 0,5 cm između GKL i strop. Preostali šavovi na kraju su čišćenja, a kat je zatvoren s postoljem.

Šalim se GLCS ispraviti

Da biste odgovorili na pitanje - kako zatvoriti viceve od gipsane ploče, morate se upoznati s njima bliže. Općenito, kao u bilo kojem drugom radu, u pristaništu GLK-a, postoje nijanse i trikovi.

Brtvljenje zglobova gipsane ploče - preporuke profesionalaca

Posebno lijevo praznina

Počnimo s činjenicom da se praznine između plahte moraju napraviti na profilima, a ni u kojem slučaju se ne druže u zraku. Ono što vrijedi spomenuti - to se odnosi ne samo na vertikalne spojeve, već i horizontalne. Također, ako je visina gipsane ploče manja od visine zida, onda se cijele i rezane listove izrađuju u redoslijedu kontrole. Ako vam olakšaš lakše, to će izgledati ovako je nešto slično - cijeli list se nalazi na dnu, vrh je izrezan odozgo, a zatim je odrezan, i od iznad cijele.

Članak o temi: Parket Board tehnologija na katu

Brtvljenje zglobova gipsane ploče - preporuke profesionalaca

Glatki spoj izrađen svim pravilima o instalaciji

Ako stvarate hlock na zidu u dva reda, onda je gornji list u odnosu na dno, treba ga pomaknuti za 60 cm.

U slučaju da su plizma ploča povezani u kutovima, sama pristanita se naizmjenično proizvodi: prvo je potrebno popraviti prvi list na kutni profil, a zatim drugi na drugi kutni profil.

Pažnja!

Jaz između kutnih listova suhozida ne smije prelaziti 1 cm.

Uz daljnju obradu vanjskih kutova, na njih će biti pričvršćen perforirani kut, a unutarnji će biti ugrađeni korištenjem iste Sperphenka i kita.

Blizu zglobova

Sada odgovorite na glavno pitanje - kako zatvoriti zglobove na gipsanu ploču. Za ovaj posao trebat će vam kit na osnovi žbuke, koji je razveden u traženom omjeru. Zapamtite da ne vrijedi uštedjeti na građevinskim materijalima, budući da se slaba mješavina tijekom sušenja može jednostavno ispucati i u velikoj mjeri pogoršati izgled vašeg dizajna.

Brtvljenje zglobova gipsane ploče - preporuke profesionalaca

Završiti sloj kita preko srpa

Ne zaboravite kupiti lopaticu, 15 cm širine. Potrebno je za skup razrijeđene smjese i za dodatno nanošenje na zglobove GLC. Prilikom primjene kit, lopatica treba malo pritisnuti - to je potrebno, tako da se gipsana smjesa potpuno napuni spoj.

Nadalje, na šav je potrebno zalijepiti papir za armiranje trake ili srp. Zatim se na vrh primjenjuje još jedan sloj kita, kako bi se u potpunosti sakrio armaturu.

Pažnja!

Držite srp mora osigurati da se sredina vrpce strogo nalazi u središtu šava.

Rezovi su zaglavljeni.

Obratite pozornost na takve činjenice trebaju biti u ravnini s površinom dizajna. To se može lako provjeriti pomoću razine. Potrebno je pratiti to stalno i svugdje, budući da je sastav gipsa praktički ne mljevenje.

Članak o temi: Pozadine u hodniku u hotelu Fotografija: ukras kamena, za mali uski koridor, što odabrati, tekućinu u Hruščov, za hodnike, videozapis

Članci na temu:

Brtvljenje šavova suhozida

Nakon što je obrada zglobova suhozida dovršena, može se sigurno početi shenten cijelom radnom površini gipsane ploče.

Izlaz

Brtvljenje zglobova gipsane ploče - preporuke profesionalaca

Slatka dizajn na stropu sa savršeno glatkim šavovima

Općenito, ova je pouka osmišljena za one koji su započeli ozbiljan popravak ili stvara jedinstvenu strukturu (particije, kamin, police itd.). Brtvljenje praznina je vrlo važna faza. Uostalom, iznimno čak i glatke veze uvijek čine oko (vidi fotografiju) i učinite cijeli dizajn elegantniji i impresivniji.

U videozapisu prikazane u ovom članku naći ćete dodatne informacije o ovoj temi.

Čitaj više