Kako zatvoriti bateriju blusterboard bez gubitka topline u sobi

Anonim

U apartmanima izgrađenim rukama sovjetskih radnika, kao u nekim modernim zgradama, instalirani su radijatori grijanja lijevanog željeza. Ovi elementi nisu uvijek prikladni za ukupnu unutrašnjost sobe - u ovoj situaciji morate razmisliti o tome kako zatvoriti bateriju s gipsanim pločama i ne smanjuje razinu prijenosa topline.

Prema postojećem stambenom kodeksu i pravilima rekonstrukcije, nemoguće je sakriti sustave grijanja izravno u zid. Ali moguće ih je zatvoriti dodatnim zidom iz alternativnog materijala.

Kako zatvoriti bateriju blusterboard bez gubitka topline u sobi

Kako objesiti bateriju - na gipsanu ploču i izmjenjivi zaslon

Obrezivanje baterija gipsboard se češće koristi - ovaj materijal vam omogućuje da brzo i jednostavno jednostavno sakriti stavljanje mane, učiniti pojavom atraktivnijim.

Obilježava

Kako zatvoriti bateriju blusterboard bez gubitka topline u sobi

Kako to popraviti bateriju za gipsboard - fazi oznaku

Označavanje budućeg dizajna provodi se pomoću:

  • Mjerni alati - rulet, ravnalo, kutak;
  • Alat za dizajn - Jednostavna olovka, marker;
  • Točan alat - izgradnja ili laserska razina.

Provođenje ove faze, poželjno je pridržavati se točnih dimenzija, ograničenih cijelim centimetrima. Milimeteri se primjenjuju samo u slučaju posebno točnog dizajna, na primjer, pod uspostavljenim dizajnom interijera.

Prije šivanja baterije s gipsanom ploče i riješite se njegovih neugodnih vrsta, morate odlučiti o tome što su označene metode sramote:

  • Kutija je jednostavnija i brza metoda rada (samo je područje baterije zatvoreno i, doslovno, 12-20 cm izvan nje);
  • Zid je više vremena za konzumiranje (potpuno zid je zatvoren, koji ima radijator; ako je uređaj za grijanje postavljen po prozoru, moraju se izvoditi nagibi).

U smislu rada, ubrizgavanje baterija u prvoj metodi je jednostavnije: koristi se manje materijala i provodi se mali broj građevinskih procesa. U drugom slučaju, koriste se i manje građevinskih procesa, ali se koristi više materijala.

Kukavica

Kako zatvoriti bateriju blusterboard bez gubitka topline u sobi

Pas za radijator

Kada uređaj uređaja, dizajn uzima malo prostora, zatvara malo više prostora od samog radijatora. Dubina takve kutije ovisi o širini uređaja za grijanje (većina radijatora već baterija s metalnim pločama).

Bilješka! Rubovi dizajna moraju biti preko ruba hladnjaka najmanje 10 cm. - Inače neće biti moguće instalirati izmjenjivi zaslon na prednjoj strani.

Upute za kontrolu:

  • Ovisno o željenom položaju dizajna, provodi se horizontalni pojas. Ako kutija visi - donirajte udaljenost od poda i pomoću razine linije za označavanje. Ako se dizajn osloniti na pod - bit će 3 retka (dva duž rubova - dubina, jedan prednji rub dizajna).
  • Do donjeg lica morate instalirati kut i potrošiti vertikalne oznake - postižemo izravan kut. Uz pomoć razine donesite vertikalne linije na željenu veličinu.
  • Na okomitim linijama uočene su iste oznake, između koje se vrši spojni segment.

Članak o temi: Kako slikati vrata od Pine: Uputa korak po korak

Kao rezultat toga, treba istaknuti kvadrat ili pravokutnik (u slučaju potpore do poda - dodatnu osnovnu oznaku).

zid

Kako zatvoriti bateriju blusterboard bez gubitka topline u sobi

Kako zatvoriti bateriju gipsboard - metoda zidnog uređaja

Provođenje plasmana prostorije i razmišljanja o tome kako zatvoriti baterije grijanja i cijevi od gipsane ploče i učiniti je ispravno, odluka o alternativnom zidu uređaja dolazi samo po sebi.

Suština rješenja - zajedno s radijatorom, cijela površina je zatvorena za koju je pričvršćena. Ova metoda je rasipna, kao što možete učiniti u malim količinama materijala postavljanjem točke okvira. Ali zid je jedini način da sakrijete uređaj za grijanje iz sobe s vlastitim rukama.

Za zid zida, okvir se temelji na cijeloj visini sobe:

  • Koristeći razinu, nekoliko vertikalnih linija se provodi na temelju okvira. Korak - 60-100 cm. Obvezne linije pod profilima u kutovima sobe.
  • Iz svake vertikalne linije potrebno je nastaviti na podu. Da biste to učinili, koristite kut. Dubina podnih linija jednaka je širini između glavnog zida i alternative.
  • Slično na podu, linije se provode na stropu - jednaka dubini i strogo paralelne.
  • Nedavne linije za označavanje se provode na vrhu i dnu uređaja za grijanje, na udaljenosti od 7-10 cm.

Na stranama radijatora nalazi se i oznaku - na obodu uređaja, potrebni su profili na koje će se instalirati zaslon. No, kako bi se riješili dodatnog rada, moguće je izvršiti osnovne oznake (koje za cijelu visinu sobe) izravno na bočnim stranama radijatora.

Uređaj okvira

Kako zatvoriti bateriju blusterboard bez gubitka topline u sobi

Metalni okvir ispod zida

Prije zatvaranja baterije grijanje s gipsanom ploče odlučuje o ovom prostoru unutrašnjosti, morate dogovoriti okvir. Za njegovu konstrukciju koriste se metalni profili chawller oblika, širinu od 60-70 mm.

Ukupno će biti potrebno u procesu obavljanja rada:

  • Profili - kao glavni okvir;
  • Vijci (40-60 mm) - pričvršćivanje konstrukcije;
  • Dowel (40-60 mm) - pričvršćivanje na površini;
  • metalne škare - za rezove, ako je potrebno, savijanje metala;
  • Kliješta, odvijač, bušilica ili perforator - pomoćni alat.

Članak o toj temi: Kombinirajući balkon (loggia) s kuhinjom, sobu

Prvi profili su pričvršćeni, koji su uz zid.

Na našoj web-lokaciji možete vidjeti mnogo videozapisa na temu trupova pod gipsanim pločama, ali glavna uputa se izvodi na sljedeći način:

  • Metalni profil dodjeljuje se bilo kojoj strani ili središte na liniji za označavanje;
  • Mala oznaka na zidu ostavljena je odvijala;
  • perforator se produbljuje pod veličinom pričvršćenja;
  • Dowel je umetnut u izvedenu rupu;
  • Profil je dodijeljen pripremljenom mjestu;
  • Montaža se izvodi vijak.

Nakon prethodno pretraktiranja metala do zida, leđa se izrađuju u 15-25 cm. Rupice se odmah pripravljaju za cijeli profil.

Opisani proces napada sve potrebne dijelove okvira. U slučaju priključivanja kuta dvaju elemenata, morate odrezati potrebne dijelove s metalnim škaračima.

Kada su dijelovi koji su pričvršćeni na zid instalirani - idite na dubine okvira:

  • Odrezati dijelove profila potrebne veličine;
  • Izrezati na mjestu sklopivog rubova elementa 4-5 cm;
  • Savijte srednju dolje, a strane su izrezane na širini profila skloništa.
  • Svježe segmenti na rubove glavnih dugih elemenata pod kutom od 90 stupnjeva prema sobi.

Posljednji dio - spajanje gornjih i donjih kratkih dijelova, elemenata.

Bilješka! Uz uređaj, akumulator za zatvaranje koristi duge vertikalne metalne elemente, tako da dva kratka vrhova i dno nije dovoljno - morate najmanje 4-5 komada.

Okvir u gotovom obliku treba predstavljati snažan dizajn, ne petljati. Ako okvir je zapanjujući, to znači da se brda ne provodi kvalitativno, ili nema dovoljno dodatnih kratkih elemenata.

Pročitajte "Kako napraviti okvir za gipsanu ploču - tehnoloških koraka".

Dizajn montaže

Kako zatvoriti bateriju blusterboard bez gubitka topline u sobi

Pokrivanje baterija gipsboard

Najteže faze rješavanja problema, kako zatvoriti bateriju za grijanje i ne lišiti toplinsku sobu, ostala je iza. Ako je sve pripremljeno, instalacija je jednostavan postupak.

Nosač gipsane ploče provodi se prema sljedećoj metodi:

  • List materijala je pričvršćen na metalnu bazu;
  • Intenzivni alat označava mjesto rezanja - tako da se materijal stavlja na potrebne dijelove;
  • Pripremljeni dio je pričvršćen na odgovarajući dio okvira i pričvršćen je na vijak.

Članak o toj temi: Kako odmotati kabel s bubnjem

Korak vijaka vijaka Pričvršćenja materijala u kutiji baterije je 10-15 cm, primjer mjesta pričvršćivača može se vidjeti na fotografiji iznad.

Bolje je pripremiti se i montirati na jedan dio materijala, ako kuhate sve odjednom, možete biti u zabludi zbog kutova zvučnika na nekim mjestima.

Bilješka! Kada se vijak u vijak, važno je osjetiti mjeru - ako stavite element za pričvršćivanje previše duboko, možete oštetiti prednju stranu gipsane ploče.

Odvojivi zaslon treba zatvoriti radijator za emitiranje i prijenos topline u prostoriju. Prvi dio, unutarnji, pričvršćen na metal prije rada s gipsanim pločama. Glavni materijal je zatim prikladan, a posljednji stupanj haljio je izmjenjivi, vanjski, dio zaslona.

Završni rad

Kako zatvoriti bateriju blusterboard bez gubitka topline u sobi

Vreliranje

Učenje kako zatvoriti bateriju u sobi s gipsanim pločama i ne pokvariti unutrašnjost, važno je ne primjenjivati ​​kardinalne nove boje. Najbolja opcija je mjesto kutije ili alternativni zid u uobičajenim bojama prostorije. Ali prvo morate pripremiti površinu ispod završne završne obrade.

Proces završne obrade odvija se na sljedećem načelu:

  • Šavovi između dijelova suhozida (vidi također članak o stavljanju suamskartnih šavova). U tu svrhu nameće se mali komad srpastog rešetka, a zatim je zglob posramljen od strane kit.
  • Brtvljenje elementa za zatvaranje. Provodi se sličnom metodom - zmije i kit.
  • Plusclowing cijelog dizajna (vidi također članak nego staviti gipsanu ploču - izbor kit i tehnologiju njegove primjene). Uz pomoć Spatulas, cijela površina proizvoda se odloži, je li kutija ili zid. Kada se mješavina suši, poravnato je, čitanje plitkog brusnog papira.

Završna faza je završna obrada proizvoda - često je slika ili lijepljenje s pozadinom. Bolje je koristiti taj materijal koji odgovara općoj unutrašnjosti sobe ako je njegova cijena, naravno, u okviru planiranog proračuna.

Čitaj više