Kako i kako lijepiti stropnu ploču

Anonim

Kako i kako lijepiti stropnu ploču

Zainteresirani za lijepiti stropni postolje iz pjene na površini, trebali biste uzeti u obzir sve opcije dostupne danas i izabrati među njima najbolje. Što bolje radite, što vam je rezultat više može zadovoljiti. Danas ćemo pogledati što ljepilo i mješavine mogu biti zalijepljeni i sama pjena i kutove, druge elemente dizajna.

Metode instalacije

Kako i kako lijepiti stropnu ploču

Postoje dva glavna načina za ljepilo stropne ploče.

  1. Ljepilo. Jednostavan, tradicionalan način lijepljenja bagete na stropnim površinama, s kojima malo ima problema, složenost. Neke vrste ljepila jednostavno kvačilo površine, drugi služe kao dodatni materijal za izravnavanje. Ali s jakim kapi i nepravilnostima, površina je bolja izoštriti.
  2. Kit. Samo specijalist može lijepiti postolje pjene iz pjene s kitom. Suština je pričvrstiti stropne ploče za ne u potpunosti zamrznuti kit. Slijedi da slijedi prije nego što zalijepite pozadine na zidu.

Vrste ljepila

Kako i kako lijepiti stropnu ploču

Ljepilo za postolje pjene se primjenjuje drugačije. Svaki od njih ima vlastite karakteristike, nijanse, suptilnost uporabe.

  1. Polimer. To su posebno dizajnirane smjese koje su izvrsne za stropne ploče. Najpopularniji proizvođači su gospodarstva, titan, trenutak. Oni se razlikuju u dobroj viskoznosti, sigurno se okupljaju proizvodi od pjene, izdrže vrlo ozbiljna opterećenja, kopirke s drvenim baguetama. Postoje trenutačni i postupno stvrdnjavajući polimerni pripravci. Osim toga instant ljepila u činjenici da se srušio površinom u sekundama. Ali to zahtijeva točnost i brzinu djelovanja. Postupno, pripravci za stvrdnjavanje mogu se ispraviti ako prvi put nije bilo moguće ispravno pričvrstiti postolje na strop. Smjese polimera su opasne jer se razlikuju zlonamjerne isparavanja. Bolje je raditi u respiratoru.
  2. Tekući nokti. Ova vrsta ljepila pojavila se nedavno, ali je osvojila veliku popularnost. To je univerzalni sastav, koji se široko koristi za različite svrhe, uključujući pjene baguete za stropove. Odgovara nepopintnim i akrilnim tekućim noktima. Prvi tip se koristi samo u dobro prozračenim sobama, jer je isparavanje opasno za osobu. Akril tekući nokti nisu opasni, nastaju na temelju vode, ali se boje niskih temperatura. U velikoj težini dizajna, akrilni nokti nisu dizajnirani, ali pjena bageta je vrlo lako izdržati.

Članak o temi: Podizanje kreveta Učinite to sami: Proizvodnja i montaža

Kit

Stručnjaci se slažu da je za lijepljenje stropnog postolja, izrađena od pjene, bolje je koristiti taj kit.
  • Ovaj materijal savršeno se nosi sa zadatkom, ne zahtijeva usklađenost s određenim temperaturnim uvjetima, ne dodjeljuju opasne za osobu;
  • Ne morate ga popraviti, držite postolje nekoliko minuta čekajući dok ljepilo zgrabi s površinom pjene;
  • Kit ne samo ljepilo, već i izravnavanje materijala;
  • Da biste zalijepili plint pjene na stropu, morate obaviti nekoliko uzastopnih operacija. Nanesite malo kit na zid s lopaticom, popravite postolje, pritiskom na zid, uklonite višak kit. Ali to bi trebalo reći detaljnije.

Nijanse lijepljenja

Kako i kako lijepiti stropnu ploču

Koristeći ljepilo za lijepljenje pjene pluta, potrebno je promatrati određeni slijed rada, uzeti u obzir krajobrazne nijanse kako bi se postigao optimalni rezultat.

  1. Stropni postolje trebao bi početi lijepiti kut, kreće se u dva smjera.
  2. Za povezivanje karnisa koristi se rezanje pjene pod kutom od 45 stupnjeva.
  3. Ljepilo treba primijeniti na unutarnju površinu pjene pjene, a ne solidni sloj ljepila.
  4. Nemojte pritiskati previše pjene od neravnih zidova, inače će se glavni vijenac ispostavilo da je neravnomjeran, deformiran.

Uzroci neuspjeha

Ako ste uspjeli ispravno odabrati, koji ljepilo zalijepite postolje od pjene, onda ne bi trebalo biti nikakvih problema kao takav.

Ali postoje situacije u kojima se željeni rezultat ne može postići. Možda postoji nekoliko razloga.

  • Niste očistili ispravno radne površine. Prije lijepljenja strehe iz pjene, prašine, vlage, obavezno uklonite. Ako su zidovi goli, neobojeni ili nisu prekriveni pozadinom, preporuča se primijeniti sloj prajmera;
  • Ljepilo nije imalo vremena zgrabiti. Različita ljepila zahtijevaju određeno vrijeme za shvatiti površinu. Ako plint i dalje nestane, držite ga duže, tako da je smjesa ušla u reakciju i fiksirana na strop;
  • Pogrešno odabrano ljepilo. Ljepilo može biti najrazličitija namijenjena određenim namjenama. Razmotrite važnu točku da ljepilo može savršeno lijepiti proizvode od pjene jedni s drugima, ali neće biti u mogućnosti kontaktirati s određenim površinama. Stoga, prije nego što odaberete ljepilo, uzimajući u obzir ne samo njegovu interakciju s pjenom, već i vrsti površine stropa, na koju će se zalijepiti baget;
  • Utjecaj nacrta. Ako su previše jaki nacrti u sobi, mogu doprinijeti brzom sušenju ljepila. To pati od karakteristika materijala, nema vremena za pridruživanje reakcije. Kao rezultat toga, plint pada. Preporučljivo je lijepiti unutar sobe, izoliran od nacrta.

Članak o toj temi: Što su mješavine suhe zgrade za žbukanje?

Foam stropne ploče zalijepljene su vrlo jednostavno, ako slijedite više ključnih pravila, ne da se udaljite od preporuka stručnjaka. Možete jednostavno obraditi ovaj zadatak sami.

Čitaj više