Upute za rezanje stropnog postolja u kutovima

Anonim

Upute za rezanje stropnog postolja u kutovima

Prije rezanja stropnog postolja u kutovima i kako odrezati kutove stropnog postolja, morate se upoznati sa svim značajkama, nijansama ovog procesa. Od kvalitete rezanja u velikoj mjeri ovisi o tome kako se ispostavi uredan, glatka i lijepa. Velike praznine, nesukladnost kuta, uključivanje nagiba dovest će do činjenice da će cijeli interijer biti pokvareni jednim elementima, koji je još uvijek upečatljiv.

Vrste priključaka

Da biste smanjili postolje na uglovima, morate početi odlučiti kakvu vrstu. Oni su unutarnji i vanjski.

Razgovarajmo o tome kako napraviti jedan ili drugi pristanište.

Unutrašnjost

Upute za rezanje stropnog postolja u kutovima

  • Napraviti ispravan rez na kutu pod kutom, obaviti mjerenja;
  • Stavite bagetu u stouch tako da se položaj plinte podudara s predmetom na stropu;
  • Pritisnite postolje na suprotni zid stoecha što je brže moguće. Cress je potrebno s lijevom rukom;
  • U posebnoj rupi u stupu, umetnite hacksaw. Rez na stub će omogućiti pridržavanje kuta od 45 stupnjeva;
  • Izrezati komad postolja;
  • Slično tome, izrežite susjedni element bagete, samo u refleksiju zrcala.

Vanjski

  • Izmjerite duljinu bageta od najbližeg zida do vanjskog kuta;
  • S pogrešne strane postolja, primijenite oznaku s olovkom;
  • Stavite postolje unutar Stouch i odrežite;
  • Sefect susjedni bar s malom marginom, izrežite ga u zrcalnom refleksiju od prvog postolja;
  • Da biste postigli idealno pristajanje uglova, koristite oštri dio tiskanice ili brusni papir.

Značajke pristajanja i obrezivanja

Upute za rezanje stropnog postolja u kutovima

Da biste ispravno pristali i smanjili bagetu za lijepljenje na stropu, slijedite nekoliko jednostavnih preporuka.

  1. Baguette je neophodan ne samo s prednje strane, već i na vanjskim rubovima.
  2. Ako obavite unutarnji kut, obrađuju se obje strane bagete.
  3. Optimalno se koristi za korištenje profesionalne pile za praćenje, ali za rad kod kuće, sasvim je moguće učiniti s dodiplomskim alatima, jednostavnim stubovima.
  4. Prilikom rada s bagetom pjene zahtijeva mjerenje kuta između stropnih zidova i obrezajte rubove bagete pod kutom od 45 stupnjeva.
  5. Nemojte brkati elemente stropa stropa bagetom. Rez na desnoj strani je napravljen na postolju, koji je zalijepljen s lijeve strane. I obrnuto.
  6. Provjerite je li donji dio bagete izveden na vrhu. Tako ćete dobiti unutarnji optimalni kut.
  7. Rad s pjenom, poliuretan je mnogo lakši, jer ne zahtijeva najtočnije prianjanje detalja o skladištu. Inače, stvari su s drvenim, plastičnim, metalnim pločicama.

Članak o temi: Kako obojiti hladnjak vlastitim rukama?

Rabljeni alati

Upute za rezanje stropnog postolja u kutovima

Prije rezanja stropnog postolja u kutovima morate odlučiti o alatu koji će vam pomoći u rješavanju zadatka. Za postolje na stropu savršeno usisan na svim kutovima, alat koji se koristi u tome nije posljednja uloga.

Danas se razni alati koriste za odrezivanje stropne bagete, od kojih svaki ima vlastite značajke primjene, troškove i stvarnu korist za planirani rad. Postoji jedno opće pravilo za svakoga - uvijek izrežite samo oštar alat za rezanje. Inače, nježno postolje će se raspasti i razbiti, a ne izrezati.

  1. Priručnik je stajao s hakepom. Stub je poseban okvir na kojem postoji nekoliko rupa. Prazan je umetnut unutra i izvodi se rezanje bageta. Dovoljno je raditi kao ovaj set, čak i početnik će se nositi s zadatkom. Ali rezanje je prilično grubo, nije rijetko razmaženo. Pogotovo ako govorimo o pjeni, koja se može razbiti od aktivnosti običnog hacksaw. Piljenje plastike ili drvenih bageta u ruci, njihov prostor za križu bolje je rukovati s brusnim papirom, datotekama.
  2. Električne završne ploče. Ovo je opcija alata za one koji žele napraviti krišku postolja, čija kvaliteta nije inferiorna od profesionalaca. Točnost reza je dobivena maksimalnom visokom. U radu ne postoji ništa teško, jer samo trebate smanjiti električni alat na oštricu na bagetu i dobiti rezultat.
  3. Electrolzik. Vrlo popularan alat koji je pronašao široku upotrebu na rubu postolja, drva, plastike i drugih proizvoda pod kutom. Ovdje je glavna stvar točno primijeniti oznaku na prazninama, glatko izostaviti radni lonac na postolju. Električna slagalica može stvoriti rezove u različitim smjerovima, pod potrebnim kutom. Glavna prednost je učinkovitost i točnost instrumenta.
  4. Građevinski oštro nož. Ako radite s plastičnim, drvenim pločicama, onda nećete uspjeti bez gore navedenih alata. Ako govorimo o pjeni iz koje je napravljen baget, onda ste dovoljno konvencionalnog noža za rezanje linoleuma. Uz dobro oštrenu oštricu, s točkom, uredno rezanje praznina pod potrebnim kutom neće biti problema.

Članak o toj temi: Kako objesiti policu na zidu s vlastitim rukama za 5 minuta

Kutići su prilično hiprisijski dio ugradnje stropnog postolja. Ali da se nosi s ovim radnim snagama svima koji barem pokušavaju napraviti dock uredno i učinkovito.

Da ne biste potrošili novi postolje, iskoristili su podrezivanje, omiljene materijale koji nisu žao koristiti kao "eksperimentalne zečeve". Nakon što je napravio nekoliko testnih rezova na jedan ili drugi način, alat, otrežban u značajkama unutarnjih i vanjskih kutova, možete lako moći postići željeni rezultat.

Nadalje je slučaj tehnologije tako da vaš postolje na stropu dobije optimalno pristajanje na uglovima, nije ispao iz cjelokupnog dizajna interijera, te je samo naglasio ljepotu bageta na mjestu prijelaza na zidu u strop.

Čitaj više