Kutak gipsane ploče - učinite glatko i lijepo

Anonim

Zbog činjenice da većina naših sugrađana, kada unutarnji ukras svojih apartmana koristi suhi hoće, pojavljuje se jedan važan problem - kako napraviti vanjski kut suhozida glatko i lijepo?

Kutak gipsane ploče - učinite glatko i lijepo

Ugradnja kutnog dizajna

Savršena geometrija prostora

Kutak gipsane ploče - učinite glatko i lijepo

Teške suhozijske strukture - takav rad zaslužuje divljenje!

Nesumnjivo, gipsboard je najpopularniji materijal za uređenje interijera. Ali kako bi bili sigurni da ovladaju vještinom instalacije GLC-a, potrebno je ne samo "raspone" plahte na zidu i skupljati okvir iz metalnih proizvoda, već i raditi s složenijim dizajnom i vezama, kao što su kutovi ,

Hypzarovi kutovi su i vanjski i unutarnji. Sada pokušajmo shvatiti tehnologiju njihove proizvodnje detaljnije.

Prikupite vanjske kutove

Kutak gipsane ploče - učinite glatko i lijepo

Instalacija vanjskog kuta

Među dizajnerskim značajkama ove vrste kuta, želio bih imati na umu da ne postoji spojni okvir za suhozidom. Za svoju proizvodnju, morate uzeti dva profila regala i umetnuti ih na obje strane zida. Zatim, trebali biste ih priložiti na perimetralni profil koristeći samo-uzorke.

Dakle, nakon što ste osigurali suhih ploča, morate se preseliti na završni dio cijelog procesa. Da biste to učinili, uklonite Chamhu pod kutom od 45 °. Zatim, nakon uklanjanja cjedila, svi slotovi i zglobovi se nanose, zalijepite plastični kutak za suhozidom.

Rezultirajući dizajn neće biti samo lijep i gladak, već i težak. Pitate - budite sigurni da napravite chruffer? Odgovor je da, ova vrsta rada obavlja se nužno.

Kutak gipsane ploče - učinite glatko i lijepo

Uklonite cjedilu

Zašto koristimo plastični kutak za suhozid?

  • Rezultirajuća udubljenja (prethodno uklonjena komora omogućuje da se plastične kutove dobro idu i biti neprimjetni pod slojem kita;
  • Kada instalirate plastični kutak, u velikoj mjeri poboljšano prianjanje dviju strana GLK (ne možete ih slomiti, slučajno prilagođene, neće se raspasti).

Članak o toj temi: Mount GVL na zidovima: fazni instrukcija

Kutak gipsane ploče - učinite glatko i lijepo

Plastični kutak

Prikupiti unutarnji kut

Da biste dobili visokokvalitetan, izdržljiv i pouzdan unutarnji kut, trebali biste znati nekoliko pravila za liječenje takvog materijala kao GLC.

Također je vrlo važno znati kako su unutarnji kutovi montirani, kako šivati ​​kut gipsane ploče i, konačno, jednu od najvažnijih stvari za zatvaranje unutarnjeg ugla tako da se ispostavi da je glatko i lijepo. Općenito, oni su vrlo lako montirani, samo se morate upoznati s glavnim fazama instalacije.

Alat

  • Metalni PS profil ili CD za gipsanu ploču;
  • Gips ploče;
  • Vijci samo-tapka (9-9,5 mm);
  • Odvijač;
  • Škare za metal;
  • Bruksi (u slučaju da koristite drveni okvir, a ne metalik).

Ugradnja unutarnjih kutova

Kutak gipsane ploče - učinite glatko i lijepo

Vizualna montaža

Na mjestu gdje je potrebno napraviti unutarnji kutak, KPripim profil. U pravilu, sve je već spremno na jednom od zidova (okvir je već obrubljen gipsanom ploču i stavi kit).

Ispada da jednostavno napravimo drugi dio zida.

Da biste riješili kako napraviti kut od suhozida, razmislite o svim fazama rada u redu:

  1. U početku moramo napraviti okvir za drugi zid (metal-plastika ili drvo) se koristi). Za to, moramo instalirati profil vodiča na pod i strop (glavna stvar je da idu paralelno);
  2. Zatim smo postavili vertikalni profil, s prosječnom udaljenosti od drugih u 30 cm;
  3. Najvažnija stvar ne zaboravlja da se nosi okvir i gotov zid jedni drugima (tako da možete uvelike povećati snagu cijelog dizajna);
  4. Ako napravite unutarnji kut na području vrata ili luka, treba ga koristiti kao povezivanje kuta, ali dva profila. Kao rezultat toga, dobivamo okvir u kojem je naš kutak ojačani s dva profila vezana jedni drugima samoizvladi;
  5. Nakon što je okvir konačno spreman, možete se preseliti na poklopac GLC listova dobivenog dizajna.

    Ne zaboravite na skoku! Također se mora ukloniti iz rubova GLC-a, kao u slučaju vanjskih kutova;

  6. Sljedeća faza se priprema za shtlock. Da biste to učinili, trebat će vam građevinska traka koja će morati uzoriti sve utore i veze;
  7. Žbuka. Ovdje će vam trebati poseban kit za suhozidom i Kelmu za kutove (lopatica je vrlo teško izgubila kut). Cijela radna površina mora biti namamljena sve dok se ne dobije ravnomjerna i glatka premaz;

Članak o temi: Prednosti lista oslikanih pocinčanih

Kutak gipsane ploče - učinite glatko i lijepo

Kutak

  1. Nakon sušenja žbuke, morate hodati površinom s posebnim brusnim mrežama, što će vam pomoći eliminirati sve nepravilnosti.

Savjet!

Ako niste zadovoljni tvrdoći kuta kuta, a ne znate što učiniti - postoji rješenje. Instaliranje kutova na gipsboard će pomoći u rješavanju ovog problema, a u isto vrijeme bez dodavanja dodatnog posla!

Plastični uglovi

Kutak gipsane ploče - učinite glatko i lijepo

Plastični element za vanjske kutove

Instaliranje ovog elementa je prilično jednostavna vrsta posla koji se može učiniti čak i sa svojim pridošlicama. Općenito, uglovi se primjenjuju ne samo da ojačati i poravnati - ako se odlučite u korist ukrasne plastike, služit će kao izvrstan ukras za vrata i niše, kao i ukras lukova i podija.

Kutak gipsane ploče - učinite glatko i lijepo

Plastični kutak za lučne građevine

U slučaju da instalirate plastični kutak kao povezivanje unutarnjeg ili vanjskog kuta, savršeno će ostati na posebnom kitu za GLC. Ako odlučite koristiti ukrasne modele, uobičajeno je koristiti tekuće nokte (montažni ljepilo) kao pričvršćivači.

Kutići za suhozidom - ima i plastiku i metal te su pristupačni i jeftini element struktura gipsanih ploča. Cijena kutova gipsana nije visoka (nešto oko 50 rubalja po komadu), tako da svatko može napraviti visokokvalitetne i trajne suhozične strukture, a ne doživljava ozbiljne troškove.

Sumirajmo

Kao što se i očekivalo, ne postoji ništa komplicirano u proizvodnji vanjskih i unutarnjih kutova - dovoljno je imati potreban alat i materijal pri ruci. Ako imate bilo kakvih pitanja, naše fotografije i video upute pomoći će vam da pronađete rješenje onima koji su nastali.

Čitaj više